SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda...gratulacje.☺❤

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Nie wiem jak mogłam xD ale wiedziałam, że jak będę o tym mówić to będę schizować i na pewno latałabym co chwilę na badania :P
    Tak, 3 CS i 1CS z conceive plus :D nie wiem, czy to to pomogło, czy nie, ale polecam ten żel :D
    Tak teraz Cię rozumiem dlaczego nie pisałaś :D ja bym w takiej sytuacji też schizowala jak szalona :D jejku jaka kolejna wspaniała wiadomość :D ja teraz też zaczynam 3cs i też 1 z conceive plus (bo w tamtym cyklu tylko raz uzylismy) więc może i mi się poszczesci :D niech dzidzia zdrowo rośnie teraz :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tak teraz Cię rozumiem dlaczego nie pisałaś :D ja bym w takiej sytuacji też schizowala jak szalona :D jejku jaka kolejna wspaniała wiadomość :D ja teraz też zaczynam 3cs i też 1 z conceive plus (bo w tamtym cyklu tylko raz uzylismy) więc może i mi się poszczesci :D niech dzidzia zdrowo rośnie teraz :D
    Na pewno jakbym napisała to by ktoś poradził żeby powtórzyć betę, czy coś :P a tak to siedziałam cicho, w dniu pozytywnych testów poszłam od razu do kościoła pomodlić się, modliłam się dalej, czekałam cierpliwie na wizytę:) Myślę, że głownie to zasługa modlitwy i moich orędowników, ale może ten żel też pomógł?:D Może to, że w tym udanym cyklu stwierdziłam, że co ma być to będzie i akurat jak mogło być zagnieżdżenie napiłam się kieliszek wina (nie piliśmy od września 2017 żeby przygotować się jak najlepiej do ciąży, ale że nie szło to stwierdziłam, że muszę się wyluzować :P), nie wiem sama co miało wpływ, ale jestem z siebie dumna, że nie schizowałam :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDA!!!!! Jak mogłaś nam nie powiedzieć, toż to szczęście takie!!! :* <3 Gratulacje kochana :) Ja nie wytrzymałam i już wczoraj musiałam się pochwalić, zresztą wiedziałyście o moich wszystkich perypetiach :)
    Rodzice też już wiedzą, cieszą się bardzo. Trochę się boję, że za wcześnie, ale co ma być to będzie :) Stoją wszyscy za nami murem, więc obstawa jest :)
    Ginekolog też mi odpisał, że bardzo się cieszy i to świetna informacja, że mam się nie stresować i nie pisać czarnych scenariuszy :) Że wszystko będzie dobrze. I mam Dupka zwiększyć do 2 tabletek, tylko teraz nie wiem czy jedna rano i druga wieczorem, czy obie na raz. Napisałam jeszcze raz do niego :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    MAGDA!!!!! Jak mogłaś nam nie powiedzieć, toż to szczęście takie!!! :* <3 Gratulacje kochana :) Ja nie wytrzymałam i już wczoraj musiałam się pochwalić, zresztą wiedziałyście o moich wszystkich perypetiach :)
    Rodzice też już wiedzą, cieszą się bardzo. Trochę się boję, że za wcześnie, ale co ma być to będzie :) Stoją wszyscy za nami murem, więc obstawa jest :)
    Ginekolog też mi odpisał, że bardzo się cieszy i to świetna informacja, że mam się nie stresować i nie pisać czarnych scenariuszy :) Że wszystko będzie dobrze. I mam Dupka zwiększyć do 2 tabletek, tylko teraz nie wiem czy jedna rano i druga wieczorem, czy obie na raz. Napisałam jeszcze raz do niego :)
    Alex :D wiem, że szczęście, ale się naczytałam głupot na forum, że dużo dziewczyn ma na początku plamienia, poronienia itd. Dużo też na forum grudniowe mamy odpadło :( więc bałam się po prostu chwalić za wcześnie :) w ogóle polecam Ci te fora przyszłych mam w danym miesiącu - fajnie się wspierają :) tylko nie porównuj swojej bety z innymi! to najgorsze co może być i to był też mój błąd (chociaż swoją betę porównywałam z Kryhą - Kryha, pozdrawiam:D, to nią się nie przejmowałam, ale z progesteronem schizowałam bo dużo dziewczyn ma dupka albo luteinę a ja nic). Porównywanie się jest niedobre :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda my teraz uzywamy i jestesmy zadowoleni z zelu.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Magda my teraz uzywamy i jestesmy zadowoleni z zelu.☺
    My też byliśmy :) a teraz żel będzie dłuuuuugo leżał bo zakaz seksu przez najbliższy miesiąc :P lekarz powiedział, że tam wszystko jeszcze delikatne jest i trzeba uważać :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Na pewno jakbym napisała to by ktoś poradził żeby powtórzyć betę, czy coś :P a tak to siedziałam cicho, w dniu pozytywnych testów poszłam od razu do kościoła pomodlić się, modliłam się dalej, czekałam cierpliwie na wizytę:) Myślę, że głownie to zasługa modlitwy i moich orędowników, ale może ten żel też pomógł?:D Może to, że w tym udanym cyklu stwierdziłam, że co ma być to będzie i akurat jak mogło być zagnieżdżenie napiłam się kieliszek wina (nie piliśmy od września 2017 żeby przygotować się jak najlepiej do ciąży, ale że nie szło to stwierdziłam, że muszę się wyluzować :P), nie wiem sama co miało wpływ, ale jestem z siebie dumna, że nie schizowałam :D
    Pewnie te wszystkie czynniki się złożyły na Wasz sukces :) najważniejsze by się nie spinac i wierzyć że co ma być to będzie, jak Bóg da :) modlitwa dużo pomaga w takich chwilach zniecierpliwienia :) najważniejsze że wszystko w porządku :) teraz będziemy czekać na relacje z kolejnej wizyty :D na bieżąco informuj co tam u Ciebie i maleństwa ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - Gratulacje ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, kochane jesteście :):* na pewno będę informować :) i trzymam za Was wszystkie kciuki!!!

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    My też byliśmy :) a teraz żel będzie dłuuuuugo leżał bo zakaz seksu przez najbliższy miesiąc :P lekarz powiedział, że tam wszystko jeszcze delikatne jest i trzeba uważać :)

Oj Madzia Madzia :D :D :D

Ej o co chodzi ze macie przerwę mieć miesiąc? Jakies wskazania? Prócz ciąży oczywiście :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Alex :D wiem, że szczęście, ale się naczytałam głupot na forum, że dużo dziewczyn ma na początku plamienia, poronienia itd. Dużo też na forum grudniowe mamy odpadło :( więc bałam się po prostu chwalić za wcześnie :) w ogóle polecam Ci te fora przyszłych mam w danym miesiącu - fajnie się wspierają :) tylko nie porównuj swojej bety z innymi! to najgorsze co może być i to był też mój błąd (chociaż swoją betę porównywałam z Kryhą - Kryha, pozdrawiam:D, to nią się nie przejmowałam, ale z progesteronem schizowałam bo dużo dziewczyn ma dupka albo luteinę a ja nic). Porównywanie się jest niedobre :D
    Ja też mam taki problem że mam słaby progesteron a nie mam wspomagaczy w razie czego :( I się ciągle porównuje z innymi i mi przykro że mam taki słaby i przez to się stresuje mocno i może dlatego nie wychodzi :( ech ten stres :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawie 17 i dupa z tego ;p a siedzac na tym wykladzie to juz w ogole... moge chyba zapomniec ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Oj Madzia Madzia :D :D :D

Ej o co chodzi ze macie przerwę mieć miesiąc? Jakies wskazania? Prócz ciąży oczywiście :P
    Nie wiem :P powiedział żeby się wstrzymać bo tam wszystko delikatne jest. A czytałam gdzieś, że przez takie ruchy może się odkleić :< więc cóż - mąż musi pocierpieć :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja też mam taki problem że mam słaby progesteron a nie mam wspomagaczy w razie czego :( I się ciągle porównuje z innymi i mi przykro że mam taki słaby i przez to się stresuje mocno i może dlatego nie wychodzi :( ech ten stres :/
    ja czytałam, że jak się ma ciąża utrzymać to czy z wysokim, czy z niskim, utrzyma się:)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Magda ja tez sie modle także mam nadzieje ze góra nas wspomoże.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, cieszę się niezmiernie :) Obie jesteśmy na początku, ale gratuluję przede wszystkim że już macie serduszko :)
    I też wolę się wstrzymać z <3, na razie ochoty nie mam bo mnie wszystko boli. I z tych emocji dzisiejszych jest mi mega niedobrze. Zaraz się przebieram i idę poleżeć na działce, trochę się odstresować :)
    Lekarz kazał przyjść przy becie ponad 1000, albo w 6 tyg, a akurat za 2 tygodnie będzie 6 jak dobrze pójdzie. Dzisiaj według ostatniej @ zaczyna się 5 tydzień ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    ja czytałam, że jak się ma ciąża utrzymać to czy z wysokim, czy z niskim, utrzyma się:)
    Ja też to gdzieś czytałam i tego się trzymam bo wiem że każda kobieta jest inna i nie ma co wszystkich wrzucać do jednego wora :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Alex - wielkie gratulacje!
    Magda - również gratuluje! Podczytywalam grudniowe mamusie i zastanawialam się czemu się jeszcze tu nie pochwalilas. Teraz juz wszystko jasne! :)
    Rosnijcie zdrowo:)

U mnie dzis 6t0d. Od poniedziałku codziennie rano mam zwrotke śniadania :)
    Dziś wizyte mialam: pecherzyk 1,5 cm a w nim zarodek 5mm. Serduszka jeszcze nie bylo takze czekamy na rozwój wydarzeń.
    Nie wiem jak będzie dalej ale chyba będę musiała iść na l4 bo zasypiam na stojąco w ciągu dnia, a pracuje na budowach. Dym papierosowy od pracowników ciagnie się za mną na kilometr no i samochodem muszę się przemieszczac. Ech, no zobaczymy. Oby było wszystko dobrze..

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Magda, cieszę się niezmiernie :) Obie jesteśmy na początku, ale gratuluję przede wszystkim że już macie serduszko :)
    I też wolę się wstrzymać z <3, na razie ochoty nie mam bo mnie wszystko boli. I z tych emocji dzisiejszych jest mi mega niedobrze. Zaraz się przebieram i idę poleżeć na działce, trochę się odstresować :)
    Lekarz kazał przyjść przy becie ponad 1000, albo w 6 tyg, a akurat za 2 tygodnie będzie 6 jak dobrze pójdzie. Dzisiaj według ostatniej @ zaczyna się 5 tydzień ;)
    Mnie też bolało, ciągnęło dziwnie. Czasem było niedobrze. I bardzo dużo śpię :)
    BO przy becie ponad 1000 dopiero coś widać :) myślę, że jak powtórzysz betę i bedzie rosnac to spokojnie poczekaj do 6t i idź :) i bądź dobrej myśli :) <3

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ