Rocznik 93 (staraczki)
-
WIADOMOŚĆ
-
Britty mam znajomą co dostała owulacje po tym leku, a wcześniej w ogóle nie miała.
Britty lubi tę wiadomość
Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Szatynkowato trzymam kciuki!! Trzymaj sie kochana mocno. Jutro badanie tak?
Jestesmy z toba oby szybko i bezboleśnie minelo!
Welonka wlasnie jak szatynkowato pisała doktor przepisał mi ten lek na lepsza owulacje bo mam długie cykle i niewiadomo czy dochodzi do owulki,podobno ten lek wspomaga pękanie jajeczek, a z tego co czytałam jest zapisywany często przy pcos. Mam skierowanie na badanie na cukier ale jeszcze tego nie zrobiłam
Co do laparo, to gin mi mówił,ze są długie kolejki ale mam nadzieje ze tb szybko się uda. Ja rozmawialam z mężem ze raczej zdecydujemy sie na to drugie badanie w razie konieczności hyc cos tam, jest bezpieczniejsze ale drogie..
Ogl kiedys byl watek mam,które zaszly w ciążę z ta damo wada co ty a twoje siostry, mama maja prawidłowa budowę macicy? Mam nadzieje,ze badanie wyjdzie dobrze kochana pamiętaj ze każdy następny krok przybliza cie do celu! W takim najgorszym wypadku to plastyka wad macicy jest ponoć refundowana. Jakos mam przeczucie ze wszystkim nam sie powiedzie i będziemy miały słodkie skarby02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Szatynka dawaj znac nam caly czas:)powodzenia !
Oo nawet nie wiedziałam że poprawia owulacje i stosuje sie przy pcos musze chyba z moim ginem o tym pogadać. mam dwie siostry żadna nie ma wady macicy maja regularne cykle hormony ok ,mama tez nie miała żadnych problem ma 4dzieci . Ja juz mam skierowanie na lapro w domu tylko z ginem mam ustalić jak miesiączka pojawi sie bo zabieg musi byc zaraz po miesiączce. Tam na forum sa dziewczyny po usunięciu przegrody macicy. Podobno jest refundowana jak ona powoduje niepłodność ,ale mam nadzieje ze mi nie bedzie potrzebna . Brzuch zaczyna mnie bolec na @ nie moze jutro pojawić sie najwcześniej moze w środę .
-
Szatynka dawaj znac nam caly czas:)powodzenia !
Oo nawet nie wiedziałam że poprawia owulacje i stosuje sie przy pcos musze chyba z moim ginem o tym pogadać. mam dwie siostry żadna nie ma wady macicy maja regularne cykle hormony ok ,mama tez nie miała żadnych problem ma 4dzieci . Ja juz mam skierowanie na lapro w domu tylko z ginem mam ustalić jak miesiączka pojawi sie bo zabieg musi byc zaraz po miesiączce. Tam na forum sa dziewczyny po usunięciu przegrody macicy. Podobno jest refundowana jak ona powoduje niepłodność ,ale mam nadzieje ze mi nie bedzie potrzebna . Brzuch zaczyna mnie bolec na @ nie moze jutro pojawić sie najwcześniej moze w środę .
-
Ostatnio na forum endometriozy dziewczyny jak pisały ile przeszły ciężkich operacji, ile leków mocnych się nabrały, ile lekarzy powiedziało, że pani nie zajdzie w ciążę... a udalo im sie. Dziewczyny bedziemy mamami. Może to jest odwleczone w czasie, może musimy sie nacierpiec, żeby docenić dar macierzyństwa. Ale wszystko bedzie dobrze ❤
Aktualnie skończyłam pić 3l środka przeczyszczajacego jelito, jutro o 8 rano będę mieć kolonoskopie. Mam nadzieję, że im nie zwiejeStarania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Tak, to lekkie uspienie.
No nie powiem, żeby był dobry, ale da sie przeżyć. Najgorzej było pod koniec, zaczęło mi się już nim odbijać i robić niedobrze. W sumie równe 4h piłam i biegałam do toalety.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Jak mnie brzuch boli ze strachuStarania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Szatynkowato daj znac koniecznie co u ciebie jak sie lepiej poczujesz! Tule mocno
Welonka jak sytuacja? @ przyszla?
Ja niestety podziębiona staram się nie brać leków ale przez to sie troche mecze, mam nadzieje ze jutro juz bede zdrowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 09:57
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Hej dziewczyny.
Sztaynkowato i jak tam? <przytulam>
Welonka nie czytaj, wszystko będzie dobrze
Ja biorę ten Ovarin od ok 2 tyg i powiem Wam że widzę zmianę w śluzie, mam go tyle że hoho Temperatury niestety nie mierzę więc nie wiem jak tam. A dziś 9dc.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Welonka współczuję bolesnej @ moze to przez wadę jest tak bolesna? Mnie krawnik pomaga zlagodzic bole.
Lilly moze akurat ci pomoże ovarin i owulka wróci moj gin mi mówił ze trzeba to brać dłuższy czas aby zaczęło działać.
Wlasnie czytałam ze jest duza szansa na zapłodnienie podczas choroby jestem ciekawa czy faktycznie nam to pomoże. Sama mam mieszane uczucia niby wierze ale nie chce robic sobie nadziei, jesli ma być @ to liczę ze szybko przyjdzie co bede mogla zrobić wszystkie badania.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Też jestem 93 Przygarniecie mnie?
Tak pokrótce: staram się od cholery czasu i jeszcze trochę. W końcu odpuściłam, zajęłam się sobą i uznałam, że co ma być to będzie. Przestałam przejmować się @ i dniami płodnymi. W tym miesiącu miałam minimalne plamienia na tydzień może z 11 dni przed spodziewaną @ (myślałam, że @ przyjdzie wcześniej). @ nie ma, cycki bolą, testować planuję na początku sierpnia o ile @ się nie zjawi.
Przyznam szczerze, że zajrzałam na to forum nawet nie po to, by jakoś wybitnie się starać, bo dalej zamierzam chodzić na żywioł, a nie się stresować jeśli się nie uda. Raczej szukam kogoś z kim mogłabym się dzielić stresem jeśli przyjdzie i oczekiwaniami. Nie chcę nakręcać objawami, które nie muszą oznaczać ciąży rodziny, bo wiem jak czekają razem ze mną i nie mogą się już doczekać. Niespełniające się nadzieje są najgorsze, więc wolę im powiedzieć jak będę pewna, jak test pokaże dwie kreski itd, a z drugiej strony nie chce być sama w oczekiwaniu na te dwie kreski. Rozumiecie mnie chociaż trochę? -
Klarysa, witaj dokładnie Cię rozumiemy, mamy to samo
Dziewczyny, kolono wyszło dobrze! Jelita czyste! Nawet nie wiecie jak sie cieszę, pierwsza dobra wiadomosc od czasu podejrzenia endomendy jakoś tak lżej mi się na sercu zrobiło. Dzisiaj około południa wychodzę
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Welonka, dali mi glupiego jasia, ale zaczął działać dopiero po 50minutach. Godzine leżałam na bloku przy anestezjolog zanim przyszedł lekarz, najpierw maszyna od serca pikala jak oszalała, a po pół godzinie zaczęłam płakać, jakos mi mega smutno się zrobiło. Moze po tej tabletce. Mężus juz od 7 rano byl przy mnie, wzieli mnie o 9tej, przywiezli o 11, a on koczowal pod blokiem, jeszcze pomogl wstac, isc do łazienki , przebrac sie. KochanyStarania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Welonka, lepiej się czujesz? Już jesteś coraz bliżej leczenia, będzie wszystko dobrzeStarania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Lily sluz dobry znak wracasz powoli do sił, czy zle mi sie wydaje?
Britty, pierwszy krok podjelas, najgorzej zawsze jest do momentu znalezienia przyczyny czemu sie nie udaje. Pozniej jest sie juz na czym skupic i czas szybciej leci. Wazne, ze znalazłaś lekarza, ktory chce pomoz
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia