Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 93 (staraczki)
Odpowiedz

Rocznik 93 (staraczki)

Oceń ten wątek:
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    GIGI to może i u Ciebie to oznacza <3

MARLENA wiem że na niektórych nie działają. Ale najpierw go mocno czułam, ból w jajniku, a teraz nic. Więc może to coś oznacza :)

Jak byłam na monitoringu cyklu i lekarz potwierdził owulacje to pytał czy kilka dni temu odczuwałam jakiś ból :) I faktycznie trochę mnie bolał jajnik w którym był pęcherzyk, krótko bo krótko ale bolał :)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Invis Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno nie pisałam ale podczytuje Was regularnie :)

Sept, nastepny cykl będzie Twój :) a nie za szybko zatestowalas?

Kurcze ja dzisiaj z ciekawości zrobiłam test płytkowy, to mój 26dc, wczoraj odstawilam Duphaston i w sumie mialam testować najwcześniej w środę... na teście wyszedl cien cienia drugiej kreski. Z drugiego moczu. Jestem ciekawa czy to jakiś błąd czy coś zaskoczyło, jeśli jutro sytuacja się powtórzy i coś będzie to lecę na bete. Mial ktos tak? Ledwo widoczna (a jednak) druga kreska na kilka dni przed spodziewana @?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno może być pozytywny już od 8 dpo :D
    Wow to znaczy prawie na pewno pozytywny, zrób jutro drugi.
    Invis wrote:
    Cześć dziewczyny! Dawno nie pisałam ale podczytuje Was regularnie :)

Sept, nastepny cykl będzie Twój :) a nie za szybko zatestowalas?

Kurcze ja dzisiaj z ciekawości zrobiłam test płytkowy, to mój 26dc, wczoraj odstawilam Duphaston i w sumie mialam testować najwcześniej w środę... na teście wyszedl cien cienia drugiej kreski. Z drugiego moczu. Jestem ciekawa czy to jakiś błąd czy coś zaskoczyło, jeśli jutro sytuacja się powtórzy i coś będzie to lecę na bete. Mial ktos tak? Ledwo widoczna (a jednak) druga kreska na kilka dni przed spodziewana @?

• Invis Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim a Ty nie złamałas się i nie testowalas wcześniej? :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 8 dniu :D z wynikiem negatywnym. I po tym miałam czekać do 22, ale idąc za Twoim przykładem robię jutro test :D już postanowione :)
    Invis wrote:
    PatSim a Ty nie złamałas się i nie testowalas wcześniej? :P

• Invis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim daj koniecznie znac :) i pamiętaj, ze nawet jeśli wyjdzie negatywny to jest jeszcze szansa i tak.

Ja dzis zrobiłam test znowu. Plytkowy (nie mam pojęcia o jakiej czułości bo ze str allegro a w aukcji nie było podane) znowu cień cienia, jak dla mnie nawet trochę wyrazniejszy niz wczoraj gdzie musiałam się mocno przypatrywac. Ale zrobilam też test paskowy (też z allegro, dodany jako gratis do owulacyjnych niby o czułości 10) i wyszedl bity negatyw. Nie wiem czy jechac już na betę czy poczekać. Beta u nas kosztuje aż 58zł każdorazowo :/z kolei jesli jestem w ciąży dobrze byłoby jak najszybciej wiedzieć żeby wdrożyć odpowiednie lekarstwa...

PatSim lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poczekam do terminu @ po prostu czyli jeszcze 2 dni...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jesteś w ciąży :D Nie wierzyłabym w te paskowe. U mnie negatyw. Nie liczę na nic więcej w tym cyklu. Dwa dni i zaczynamy nowy cykl z monitoringiem.
    Invis wrote:
    PatSim daj koniecznie znac :) i pamiętaj, ze nawet jeśli wyjdzie negatywny to jest jeszcze szansa i tak.

Ja dzis zrobiłam test znowu. Plytkowy (nie mam pojęcia o jakiej czułości bo ze str allegro a w aukcji nie było podane) znowu cień cienia, jak dla mnie nawet trochę wyrazniejszy niz wczoraj gdzie musiałam się mocno przypatrywac. Ale zrobilam też test paskowy (też z allegro, dodany jako gratis do owulacyjnych niby o czułości 10) i wyszedl bity negatyw. Nie wiem czy jechac już na betę czy poczekać. Beta u nas kosztuje aż 58zł każdorazowo :/z kolei jesli jestem w ciąży dobrze byłoby jak najszybciej wiedzieć żeby wdrożyć odpowiednie lekarstwa...

• Sept Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Niestety nie było mnie tu wczoraj poza tym porannym wpisem o wynikach testu.
    Gratuluje tym u których szanse przez weekend wzrosły!!

34bwhqvkwsh95sch.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Jak byłam na monitoringu cyklu i lekarz potwierdził owulacje to pytał czy kilka dni temu odczuwałam jakiś ból :) I faktycznie trochę mnie bolał jajnik w którym był pęcherzyk, krótko bo krótko ale bolał :)
    Ja ogólnie też byłam na monitoringu, widziałyśmy jak rósł itp. Ale ciekawa jestem czy po prostu pękł :) A wizytę na sprawdzenie czy pękł mam dopiero w czwartek :)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ledwo widoczna (a jednak) druga kreska na kilka dni przed spodziewana @?
    Nawet cień cienia drugiej krechy coś znaczy <3 trzymam kciuki!

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki właśnie jestem w laboratorium zaraz robię bete. Lepiej wiedziec już by nie robić sobie zludnych nadziei.
    Dzieki za wsparcie :*

PatSim nie przekreślaj jeszcze cyklu! :) jakbym zrobila sam paskowy to tez bity negatyw

Lilly_Ana, PatSim lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INVIS ja na Twoim miejscu bym chyba szła na betę ;)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • szatynkowato Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu się przez weekend działo :) Invis ależ jesteś odważna!

Wiecie co dziewczyny...
    Byłam w sobotę na balu karnawałowym. I od koleżanki się dowiedziałam, że jej bratowa dowiedziała się, że jest w ciąży. W siódmym miesiącu.

Ja nadal jestem w szoku. Takie przypadki są naprawdę...
    Zobaczcie, staramy się, mierzymy temp, robimy testy, wyczekiwujemy, a ktoś przez 7 miesięcy nie podejrzewał, że jest w ciąży? No szok, aż nie wiem co o tym myśleć.

Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
    2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
    2018 laparoskopia
    2021 start Angelius Provita
    2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
    26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
    Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A :(
    Transfer 23.02.22 4BB :(
    03.,07.,10.2023 histeroskopia
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Ja ogólnie też byłam na monitoringu, widziałyśmy jak rósł itp. Ale ciekawa jestem czy po prostu pękł :) A wizytę na sprawdzenie czy pękł mam dopiero w czwartek :)
    U mnie ból był objawem pęknięcia :) także podejrzewam że u Ciebie też pękł, trzymam kciuki żeby się powoli rozwijał :*
    Ten weekend był dosyć owocny co dla niektórych z nas ;)

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynkowato wrote:
    Ależ tu się przez weekend działo :) Invis ależ jesteś odważna!

Wiecie co dziewczyny...
    Byłam w sobotę na balu karnawałowym. I od koleżanki się dowiedziałam, że jej bratowa dowiedziała się, że jest w ciąży. W siódmym miesiącu.

Ja nadal jestem w szoku. Takie przypadki są naprawdę...
    Zobaczcie, staramy się, mierzymy temp, robimy testy, wyczekiwujemy, a ktoś przez 7 miesięcy nie podejrzewał, że jest w ciąży? No szok, aż nie wiem co o tym myśleć.
    Dowiedziała się dopiero w 7mcu?! Jak to możliwe, przecież w tak wysokiej ciąży chociażby czuć ruchy dziecka. Nie wspomnę o braku miesiączki itp

Historia jak z takiego programu co kiedyś oglądałam na TLC "Ciąża z zaskoczenia" co dowiadywały się o ciąży podczas porodu :D

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    U mnie ból był objawem pęknięcia :) także podejrzewam że u Ciebie też pękł, trzymam kciuki żeby się powoli rozwijał :*
    Ten weekend był dosyć owocny co dla niektórych z nas ;)
    Miałaś chwilowy ból czy jakoś dłuższy?
    Mam nadzieje że łobuz pękł i jajo się spotkało z plemniczkiem ;) :D

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • szatynkowato Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Dowiedziała się dopiero w 7mcu?! Jak to możliwe, przecież w tak wysokiej ciąży chociażby czuć ruchy dziecka. Nie wspomnę o braku miesiączki itp

Historia jak z takiego programu co kiedyś oglądałam na TLC "Ciąża z zaskoczenia" co dowiadywały się o ciąży podczas porodu :D

Odstawiła tabletki i myślała, że przez to @ się spóźnia. Jest dość otyła, więc jakoś tych +kg nie było widać... Jednak moja koleżanka już podejrzewała, ale głupio było jej się zapytać.
    Do tego czuła właśnie pulsacje w brzuchu i z tego powodu jej mama wygoniła ją do lekarza i okazało się, że ciąża...

Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
    2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
    2018 laparoskopia
    2021 start Angelius Provita
    2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
    26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
    Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A :(
    Transfer 23.02.22 4BB :(
    03.,07.,10.2023 histeroskopia
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana ja przy pęknięciu pęcherzyka odczuwalam silny ból ogolnie macicy i jajników... nastepnego dnia potwierdzone pęknięcie na usg. Ale nie wiem czy tak jest zawsze w sumie teraz po raz pierwszy byłam świadoma swojej owulacji :p

Wiecie co dziewczyny, byłam w lab ale jednak jutro jadę na czczo na betę i do tego progesteron. Zastanawiam sie tylko czy mam kontynuowac branie Duphastonu? Sama nie wiem co radzicie? :(

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem bierz według wcześniejszych zaleceń sama nic nie zmieniaj. Siostra brała go na podtrzymanie ciąży więc dziecku na pewno nie zaszkodzi.
    Invis wrote:
    Lilly_Ana ja przy pęknięciu pęcherzyka odczuwalam silny ból ogolnie macicy i jajników... nastepnego dnia potwierdzone pęknięcie na usg. Ale nie wiem czy tak jest zawsze w sumie teraz po raz pierwszy byłam świadoma swojej owulacji :p

Wiecie co dziewczyny, byłam w lab ale jednak jutro jadę na czczo na betę i do tego progesteron. Zastanawiam sie tylko czy mam kontynuowac branie Duphastonu? Sama nie wiem co radzicie? :(

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ