Rocznik 93 (staraczki)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilly_Ana wrote:GIGI to może i u Ciebie to oznacza
MARLENA wiem że na niektórych nie działają. Ale najpierw go mocno czułam, ból w jajniku, a teraz nic. Więc może to coś oznacza
Jak byłam na monitoringu cyklu i lekarz potwierdził owulacje to pytał czy kilka dni temu odczuwałam jakiś ból I faktycznie trochę mnie bolał jajnik w którym był pęcherzyk, krótko bo krótko ale bolałLilly_Ana lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Dawno nie pisałam ale podczytuje Was regularnie
Sept, nastepny cykl będzie Twój a nie za szybko zatestowalas?
Kurcze ja dzisiaj z ciekawości zrobiłam test płytkowy, to mój 26dc, wczoraj odstawilam Duphaston i w sumie mialam testować najwcześniej w środę... na teście wyszedl cien cienia drugiej kreski. Z drugiego moczu. Jestem ciekawa czy to jakiś błąd czy coś zaskoczyło, jeśli jutro sytuacja się powtórzy i coś będzie to lecę na bete. Mial ktos tak? Ledwo widoczna (a jednak) druga kreska na kilka dni przed spodziewana @?
-
nick nieaktualnyPodobno może być pozytywny już od 8 dpo
Wow to znaczy prawie na pewno pozytywny, zrób jutro drugi.
Invis wrote:Cześć dziewczyny! Dawno nie pisałam ale podczytuje Was regularnie
Sept, nastepny cykl będzie Twój a nie za szybko zatestowalas?
Kurcze ja dzisiaj z ciekawości zrobiłam test płytkowy, to mój 26dc, wczoraj odstawilam Duphaston i w sumie mialam testować najwcześniej w środę... na teście wyszedl cien cienia drugiej kreski. Z drugiego moczu. Jestem ciekawa czy to jakiś błąd czy coś zaskoczyło, jeśli jutro sytuacja się powtórzy i coś będzie to lecę na bete. Mial ktos tak? Ledwo widoczna (a jednak) druga kreska na kilka dni przed spodziewana @? -
nick nieaktualny
-
PatSim daj koniecznie znac i pamiętaj, ze nawet jeśli wyjdzie negatywny to jest jeszcze szansa i tak.
Ja dzis zrobiłam test znowu. Plytkowy (nie mam pojęcia o jakiej czułości bo ze str allegro a w aukcji nie było podane) znowu cień cienia, jak dla mnie nawet trochę wyrazniejszy niz wczoraj gdzie musiałam się mocno przypatrywac. Ale zrobilam też test paskowy (też z allegro, dodany jako gratis do owulacyjnych niby o czułości 10) i wyszedl bity negatyw. Nie wiem czy jechac już na betę czy poczekać. Beta u nas kosztuje aż 58zł każdorazowo :/z kolei jesli jestem w ciąży dobrze byłoby jak najszybciej wiedzieć żeby wdrożyć odpowiednie lekarstwa...PatSim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoim zdaniem jesteś w ciąży Nie wierzyłabym w te paskowe. U mnie negatyw. Nie liczę na nic więcej w tym cyklu. Dwa dni i zaczynamy nowy cykl z monitoringiem.
Invis wrote:PatSim daj koniecznie znac i pamiętaj, ze nawet jeśli wyjdzie negatywny to jest jeszcze szansa i tak.
Ja dzis zrobiłam test znowu. Plytkowy (nie mam pojęcia o jakiej czułości bo ze str allegro a w aukcji nie było podane) znowu cień cienia, jak dla mnie nawet trochę wyrazniejszy niz wczoraj gdzie musiałam się mocno przypatrywac. Ale zrobilam też test paskowy (też z allegro, dodany jako gratis do owulacyjnych niby o czułości 10) i wyszedl bity negatyw. Nie wiem czy jechac już na betę czy poczekać. Beta u nas kosztuje aż 58zł każdorazowo :/z kolei jesli jestem w ciąży dobrze byłoby jak najszybciej wiedzieć żeby wdrożyć odpowiednie lekarstwa... -
M@ziii wrote:Jak byłam na monitoringu cyklu i lekarz potwierdził owulacje to pytał czy kilka dni temu odczuwałam jakiś ból I faktycznie trochę mnie bolał jajnik w którym był pęcherzyk, krótko bo krótko ale bolałCóreczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Invis wrote:Ledwo widoczna (a jednak) druga kreska na kilka dni przed spodziewana @?Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Dziewczynki właśnie jestem w laboratorium zaraz robię bete. Lepiej wiedziec już by nie robić sobie zludnych nadziei.
Dzieki za wsparcie :*
PatSim nie przekreślaj jeszcze cyklu! jakbym zrobila sam paskowy to tez bity negatywLilly_Ana, PatSim lubią tę wiadomość
-
Ależ tu się przez weekend działo Invis ależ jesteś odważna!
Wiecie co dziewczyny...
Byłam w sobotę na balu karnawałowym. I od koleżanki się dowiedziałam, że jej bratowa dowiedziała się, że jest w ciąży. W siódmym miesiącu.
Ja nadal jestem w szoku. Takie przypadki są naprawdę...
Zobaczcie, staramy się, mierzymy temp, robimy testy, wyczekiwujemy, a ktoś przez 7 miesięcy nie podejrzewał, że jest w ciąży? No szok, aż nie wiem co o tym myśleć.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Lilly_Ana wrote:Ja ogólnie też byłam na monitoringu, widziałyśmy jak rósł itp. Ale ciekawa jestem czy po prostu pękł A wizytę na sprawdzenie czy pękł mam dopiero w czwartek
Ten weekend był dosyć owocny co dla niektórych z nas -
szatynkowato wrote:Ależ tu się przez weekend działo Invis ależ jesteś odważna!
Wiecie co dziewczyny...
Byłam w sobotę na balu karnawałowym. I od koleżanki się dowiedziałam, że jej bratowa dowiedziała się, że jest w ciąży. W siódmym miesiącu.
Ja nadal jestem w szoku. Takie przypadki są naprawdę...
Zobaczcie, staramy się, mierzymy temp, robimy testy, wyczekiwujemy, a ktoś przez 7 miesięcy nie podejrzewał, że jest w ciąży? No szok, aż nie wiem co o tym myśleć.
Historia jak z takiego programu co kiedyś oglądałam na TLC "Ciąża z zaskoczenia" co dowiadywały się o ciąży podczas poroduCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
M@ziii wrote:U mnie ból był objawem pęknięcia także podejrzewam że u Ciebie też pękł, trzymam kciuki żeby się powoli rozwijał :*
Ten weekend był dosyć owocny co dla niektórych z nas
Mam nadzieje że łobuz pękł i jajo się spotkało z plemniczkiemCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Lilly_Ana wrote:Dowiedziała się dopiero w 7mcu?! Jak to możliwe, przecież w tak wysokiej ciąży chociażby czuć ruchy dziecka. Nie wspomnę o braku miesiączki itp
Historia jak z takiego programu co kiedyś oglądałam na TLC "Ciąża z zaskoczenia" co dowiadywały się o ciąży podczas porodu
Odstawiła tabletki i myślała, że przez to @ się spóźnia. Jest dość otyła, więc jakoś tych +kg nie było widać... Jednak moja koleżanka już podejrzewała, ale głupio było jej się zapytać.
Do tego czuła właśnie pulsacje w brzuchu i z tego powodu jej mama wygoniła ją do lekarza i okazało się, że ciąża...
Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Lilly_Ana ja przy pęknięciu pęcherzyka odczuwalam silny ból ogolnie macicy i jajników... nastepnego dnia potwierdzone pęknięcie na usg. Ale nie wiem czy tak jest zawsze w sumie teraz po raz pierwszy byłam świadoma swojej owulacji :p
Wiecie co dziewczyny, byłam w lab ale jednak jutro jadę na czczo na betę i do tego progesteron. Zastanawiam sie tylko czy mam kontynuowac branie Duphastonu? Sama nie wiem co radzicie?
-
nick nieaktualnyMoim zdaniem bierz według wcześniejszych zaleceń sama nic nie zmieniaj. Siostra brała go na podtrzymanie ciąży więc dziecku na pewno nie zaszkodzi.
Invis wrote:Lilly_Ana ja przy pęknięciu pęcherzyka odczuwalam silny ból ogolnie macicy i jajników... nastepnego dnia potwierdzone pęknięcie na usg. Ale nie wiem czy tak jest zawsze w sumie teraz po raz pierwszy byłam świadoma swojej owulacji :p
Wiecie co dziewczyny, byłam w lab ale jednak jutro jadę na czczo na betę i do tego progesteron. Zastanawiam sie tylko czy mam kontynuowac branie Duphastonu? Sama nie wiem co radzicie?