Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Eve jak mąż? Życzę dużo zdrówka 😊
Futuremama u mnie dzieciaki nie miały gorączki po żadnych szczepieniach. Raz tylko córka wymiotowała. Dlatego nie wiem co Ci doradzić 🤷♀️
Jak u reszty dziewczyn? Co u Was? Któraś może ma razem ze mną owulacje? -
My dzisiaj z mężem mamy 10 rocznicę związku 🥰 5,5 roku po ślubie 👰🤵 Kiedy to zleciało 🤷♀️😄
Z tej okazji mąż zabrał mnie na kolację 🍸🍝 i kupił mi kwiatki 💐 Dzieciaki idą zaraz spać a my sobie otworzymy winko 🍷 i włączymy film na netflix. Wieczór jest nasz 💕
Eve, melisa, futuremama, Betti37 lubią tę wiadomość
-
Super. Szczęścia dla Was!
Milixx lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Milixx wrote:Eve jak mąż? Życzę dużo zdrówka 😊
Futuremama u mnie dzieciaki nie miały gorączki po żadnych szczepieniach. Raz tylko córka wymiotowała. Dlatego nie wiem co Ci doradzić 🤷♀️
Jak u reszty dziewczyn? Co u Was? Któraś może ma razem ze mną owulacje?melisa, Milixx, Kasik85 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Milixx według apki owu powinna u mnie być wczoraj, ale wczoraj na wizycie gin powiedział że będzie na dniach...I jeśli chce dzidzi to właśnie teraz czas na działanie 😁 zobaczymy co z tego wyjdzie 😁
Eve super że niedługo puszczą ci męża do domu...
Futuremama moja starsza też słabo przybierała...ale po 3mcach już mówili że taka jej natura...do dziś tak ma jest chodzina a wysoka...zaś młody przy urodzeniu miał 4300 i jego spadkiem i małym przyrostrm nikt się nie przejmował...wszyscy mówili że ma z czego zrzucać 🤣
A co do szczepienia to się dziwię że mając noworodka w domu zaszczepili ci strasze dziecko...siostra miała taka sytuację to lekarka kazała przyjść za pół roku ja najmłodsza będzie ciut starsza...nie wiem czemu tak ale chyba od podejścia lekarza zależy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 06:00
Eve, futuremama, Milixx lubią tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
futuremama wrote:Kasik ja się początkowo też obawiałam ale przyjqciolka jest pielęgniarką I tez przegadałyśmy wszystko.
W sumie większym zagrożeniem dla małej są starszaki w przedszkolu niż szczepienie.
Starsza dziś już bez gorączki ale zostawiłam ich w domu - młody na doczepkę bo łatwiej mi jak są razem.futuremama lubi tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Hej dziewczyny.
U nas tyle załatwiania obecnie, ze nie wiem w co włożyć ręce 🙈
Dzisiaj musze w koncu jechac do pracy zlozyc wniosek o macierzynski. Do pzu po pieniadze z ubezpieczenia 🙄
Wczoraj bylam z mala u poloznej na wazeniu. Miala juz 2240g 💪 prawie 400g na + od najnizszej wagi spadkowej. No dzisiaj to juz pewnie ponad 400g bo tyje srednio 33g na dobe ☺
Synek zakochany w mlodszej siostrze, córka troche z dystansem chociaz widze ze z dnia na dzien sie coraz bardziej przekonujeMilixx, Betti37, melisa, futuremama, Eve lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Hej dziewczyny.
U nas tyle załatwiania obecnie, ze nie wiem w co włożyć ręce 🙈
Dzisiaj musze w koncu jechac do pracy zlozyc wniosek o macierzynski. Do pzu po pieniadze z ubezpieczenia 🙄
Wczoraj bylam z mala u poloznej na wazeniu. Miala juz 2240g 💪 prawie 400g na + od najnizszej wagi spadkowej. No dzisiaj to juz pewnie ponad 400g bo tyje srednio 33g na dobe ☺
Synek zakochany w mlodszej siostrze, córka troche z dystansem chociaz widze ze z dnia na dzien sie coraz bardziej przekonuje
Zgłoszenie macierzyńskiego skan wysłany mailem do pracy, to samo w Towarzystwie Ubezpieczeń- skany dokumentów wysłane przez formularz on line na ich stronie... -
Eve wrote:Chlooa mi jeszcze potrzymaja w szpitalu do połowy przyszłego tygodnia +-, potrzeba dodatkowej diagnostyki .
Najważniejsze,że idzie ku dobremu.Eve, futuremama lubią tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Eve wrote:Mama Chłopców, gratulacje kochana, to teraz niech fasoleczka rozwija się zdrowo i prawidłowo.
U nas też był taki złoty strzał bez prawdziwych starań jeszcze 🙃MamaChlopcow
-
MamaChlopcow wrote:Ojej i widze,ze po dwóch chłopcach dziewczynka Ciekawe…a kojarzysz czy było w okolicach owu? Bo ja niestety nie wiem kiedy Chłopców mam z owulacji na pewno
Tak teraz dziewczynka,było i w owulację prawie samo i przed nie wiem kiedy faktycznie udało się.
Ciąża od samego początku inna niż z chłopcami. Nie chodzi nawet o smaki,bo tu nie miałam nigdy że słodkie czy ostre na którąkolwiek płeć. Mdłości za to przetyrały mnie od pierwszych dni aż do teraz często się pojawiają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 07:43
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
MamaChlopcow wrote:Piszę „wpadkę”,bo zamierzaliśmy zacząć próbować od przyszłego cyklu. Bylam pewna,ze ten był bezowulacyjny…
Ja mam dla odmiany 3 synów.. jeden z 3 dni przed owu potwierdzona u gina
Nie ma reguły, jest 50/50.
Teraz jak ogarnę zdrowie, wróci mi cykl, to będę tez działać 3-4 dni przed owu, z tym, ze u mnie z 3 dni orzed ciężko żeby zaskoczyło… może odrzucam dziewczynki bo wtedy mam biochemiczna zazwyczaj 🤷♀️ No ale nic mnie nie goni wiec tak na spokojnie, żeby urodzić w 2023, najlepiej od stycznia- marca żeby na lato mieć już siedzące i wrócić do formy , czyli musiałabym zacząć starania kwiecień /maj i tak do lipca 😂
W okolicy owu udawało się zawsze w 1cyklu , wiec obstawiam ze jak 4x zaszłam wc1 cyklu i raz w 4tym ale to po poronieniu i przy kp ( musiałam zakończyć żeby utrzymać ciąże ) to długo nie potrwa .
Po roku zacznę ograniczać kp żeby wrócił cykl, ale znając życie zajdę jak zrezygnuje do zera jak poprzednie razy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 09:11
Jestem mamą 3 fajnych dzieciaczków;)
Marzę o 4 maluchu ;)m
Starania od kwietnia /maja, żeby urodzić w 2023 -
Albo podziałam z chińskim kalendarzem , wiem ze to zabobon No ale 3x mam z niego chłopaków, a teraz od lutego- października pokazuje mi córkę 😂 to będzie ostatnie dziecko, wiec co mi szkodzi 😂Jestem mamą 3 fajnych dzieciaczków;)
Marzę o 4 maluchu ;)m
Starania od kwietnia /maja, żeby urodzić w 2023