Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti jak był sex to jest szansa,plemniki tam trochę żyją więc trzymam kciuki i czekamy na ⏸️.
    Jeden brzuszek wolny, mój zwalnia się też najpóźniej w styczniu. Także dziewczyny do boju!💪

Betti37 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam się...w sumie na forum trafiłam przez przypadek...szukałam aplikacji do mierzenia temperatury i przeszukując ową apke trafiłam na forum...patrzę o fajnie forum starających się czyli coś dla mnie...w sumie mam dwoje dzieci z poprzedniego małżeństwa z obecnym nie mamy dzieci wspólnych a jesteśmy że sobą 8lat jakoś wcześniej cały czas mówiłam że nie chce więcej dzieci znaczy uwielbiam je ale jakoś nie było mi to po drodze, praca która lubię i mi szkoda było i takie tam...mój M ma twoje dzieci i wszystkie I moje i jego wychowujemy razem...1,5 roku temu jednak zapragnęło mi się mieć dzidziusia...bardziej z racji wieku bo teraz ma 36 lat i mówię że to taki chyba ostatni dzwonek a że z wcześniejszymi ciążami nie było problemu żeby zajść i donosić to sobie myślałam zawsze a w pierwszym cyklu zajdę...antykoncepcji nie brałam czyli nie musiałam na nic czekać...no i tu się pojawił szok kiedy mijały miesiące a tu nic...no ale przytulanki bylwaly różnie więc sobie myślę że to przez to...od lipca tego roku mówię do M że trzeba się zabrać do tego dzidzi na poważnie...no ale też nic z tego póki co nie wychodzi...więc trafiając na to forum myślałam że trafiłam super byłam na jedyny miesięcznym stranku myślę o fajna atmosfera i wogole...ale ostatnio przeczyłam wpisy na innym wątku tych samych kobiet...że one gratulują ⏸ tylko z grzeczności....że co osoby które mają już dzieci tu szukają...I takie inne bardzo nie ładne a wręcz bolące wpisy...dlaczego ja która mam już dzieci nie mogę mieć problemów z zajściem w kolejna ciążę? Dlaczego nie mogę o tym pisać że chciałabym 3👶?, bo co bo już dwoje mam i 3 mi się ich zdaniem nie należy, ja nie mogę się martwić co jest teraz nie tak, ja nie mogę przeżywać tego że na kolejnym teście nie ma ⏸.??? ..przeglądałam różne tematy i sama nie wiem do którego mogłabym się wpisać 😪...pomyślałam że może tu się odnajdę i nie będę traktowana jak powietrze bo przecież mam już dzieci... Może tu się będę nadawała 🤔 bo nie staram się 10lat o 1 dziecko tylko 1.5 roku o 3...
    Przepraszam za wywód ale strasznie mnie zabolały te teksty i jakoś myślałam że te forum nie jest dla mnie...ale nie chce z nikim wokoło rozmawiać ze się staramy tyle czasu i nic z tego nie wychodzi...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Eve Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Dziewczyny polecacie coś do smarowania ciała a wiadomo szczególnie brzucha żeby ogarnąć jakoś to ciasto?🤪😁
    Chyba nie ma takich cudów niestety.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 wrote:
    Przywitam się...w sumie na forum trafiłam przez przypadek...szukałam aplikacji do mierzenia temperatury i przeszukując ową apke trafiłam na forum...patrzę o fajnie forum starających się czyli coś dla mnie...w sumie mam dwoje dzieci z poprzedniego małżeństwa z obecnym nie mamy dzieci wspólnych a jesteśmy że sobą 8lat jakoś wcześniej cały czas mówiłam że nie chce więcej dzieci znaczy uwielbiam je ale jakoś nie było mi to po drodze, praca która lubię i mi szkoda było i takie tam...mój M ma twoje dzieci i wszystkie I moje i jego wychowujemy razem...1,5 roku temu jednak zapragnęło mi się mieć dzidziusia...bardziej z racji wieku bo teraz ma 36 lat i mówię że to taki chyba ostatni dzwonek a że z wcześniejszymi ciążami nie było problemu żeby zajść i donosić to sobie myślałam zawsze a w pierwszym cyklu zajdę...antykoncepcji nie brałam czyli nie musiałam na nic czekać...no i tu się pojawił szok kiedy mijały miesiące a tu nic...no ale przytulanki bylwaly różnie więc sobie myślę że to przez to...od lipca tego roku mówię do M że trzeba się zabrać do tego dzidzi na poważnie...no ale też nic z tego póki co nie wychodzi...więc trafiając na to forum myślałam że trafiłam super byłam na jedyny miesięcznym stranku myślę o fajna atmosfera i wogole...ale ostatnio przeczyłam wpisy na innym wątku tych samych kobiet...że one gratulują ⏸ tylko z grzeczności....że co osoby które mają już dzieci tu szukają...I takie inne bardzo nie ładne a wręcz bolące wpisy...dlaczego ja która mam już dzieci nie mogę mieć problemów z zajściem w kolejna ciążę? Dlaczego nie mogę o tym pisać że chciałabym 3👶?, bo co bo już dwoje mam i 3 mi się ich zdaniem nie należy, ja nie mogę się martwić co jest teraz nie tak, ja nie mogę przeżywać tego że na kolejnym teście nie ma ⏸.??? ..przeglądałam różne tematy i sama nie wiem do którego mogłabym się wpisać 😪...pomyślałam że może tu się odnajdę i nie będę traktowana jak powietrze bo przecież mam już dzieci... Może tu się będę nadawała 🤔 bo nie staram się 10lat o 1 dziecko tylko 1.5 roku o 3...
    Przepraszam za wywód ale strasznie mnie zabolały te teksty i jakoś myślałam że te forum nie jest dla mnie...ale nie chce z nikim wokoło rozmawiać ze się staramy tyle czasu i nic z tego nie wychodzi...
    Zapraszamy, rosgosc się.
    Sama wiesz jak to robi się przykro jak te upragnione ⏸️ kreski nie pojawiają się. One myślę,że uważają,że skoro masz dzieci to mimo że marzysz i pragniesz kolejnego to i tak masz lepiej od nich (faktycznie tak jest). Jednak tych pragnień nie da się jednoznacznie ocenić a flustracja narasta.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 wrote:
    Hej.
    Ja na różne fora staraniowe trafiłam podczas starań o drugie. Szczęśliwie szybko znalazłam przyczynę niepowodzeń i się udało. Czasem też czytałam że przecież mam już jedno dziecko to co ja tu robię itd.

Z drugiej strony ja nie potrafię się wrzuć w te "schizy" z testami owu, ciążowymi- szukania na siłę tych kresek, rozbierania testów i prześwietlania itd.

Jak mówią- syty głodnego nie zrozumie...

Tu sama widzisz- staramy się o 3,4 więc raczej nikt nie powie że po co Ci kolejne itd.

Eve lubi tę wiadomość

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie, futuremama- jak tam się macie Mamuśki?
    Jak dzieciaczki?

Nasze ciężarówki- Eve, Edka85?
    Jak się czujecie?

No i nasze staraczki - kto ze mną walczy na froncie?😉

• Milixx Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 hej hej, rozgość się. Kojarzę Cię z wątku listopadowego i fajnie, że tu też trafiłaś. Też jestem zdania, że pewnie na wątpi miesięczne nie pasuje bo mam już dzieciaki i o 3 staramy się krótko, i może to rani inne ale przecież to forum dla wszystkich więc myślę, że warto i tam pisać. Miło że jesteś, rozgość się 🤗🥰

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Jak dzieciaczki?

Jak się czujecie?

Ja w tym cyklu pasuje, odpuszczamy. Będę tylko się obserwować - mierzyć temperaturę bo chce zobaczyć jak moje cykle wyglądają po odstawieniu antykoncepcji. Do starań wracamy w nowym roku.
    Betti za ciebie trzymam kciuki ✊🏻🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Jak dzieciaczki?

Jak się czujecie?

Ja z tobą walczę...szkoda mi odpuszczać...tym bardziej że wokoło wszystkie ciężarne koleżanki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 23:58

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Eve Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Jak dzieciaczki?

Jak się czujecie?

Ja czuję się dobrze,choć wczoraj Mala tak mi się ułożyła,że cały dzień chodziłam jak kaczka i z bolem krocza,odpuściła wieczorem. Ale miałam stracha i spakowałam torbę do szpitala. Jestem teraz sama z dziećmi,więc chociaż to daje mi spokojna głowę, że zgarne jakby coś się zaczęło dziać. Na tą chwile muszę liczyć sama na siebie,oczywiście w razie W opiekę dla chłopaków mam.
    W niedzielę osiągamy plan minimum 32+0, zmieniamy cel na 34+0, a potem na 36+0. Pessar trzyma dobrze ale brzuch się napina coraz częściej.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pozniej Was spokojnie ponadrabiam.
    Dzisiaj wychodzimy z mała do domu. W końcu bedziemy sie mogli cieszyć naszą piątka ☺☺

Milixx, Eve, Betti37, futuremama lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dzisiaj wychodzimy z mała do domu. W końcu bedziemy sie mogli cieszyć naszą piątka ☺☺
    Wspaniałe wieści🤩

sallvie lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Najlepsze co może być po porodzie to powrót do domu...do swoich czterech kątów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 22:15

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 wrote:
    Najlepsze co może być po porodzie to powrót do domu...do swojech czterech kątów...
    Z jednej strony tak a z drugiej...
    Ja te 2 dni w klinice gdzie cisza, spokój, jedzenie pod nos, nic nie trzeba robić tylko karmić i przewijać wspominam bardzo dobrze.

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Z jednej strony tak a z drugiej...
    Ja te 2 dni w klinice gdzie cisza, spokój, jedzenie pod nos, nic nie trzeba robić tylko karmić i przewijać wspominam bardzo dobrze.
    Ja tam szpitali nie wspominam źle..ale co dom to dom...fakt no sprzątać nie trzeba czy gotować...Zawsze jakieś plusy są pobytu w szpitalu/klinice...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• wielomama4 Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Was podczytuje, ale muszę podreperować zdrowie, poczatkiem lutego czeka mnie jeszcze zabieg chirurgiczny nie związany z ciaza i będę mogla w razie czego juz zajść bez obaw o odroczenie zabiegu…a przede wszystkim musi mi wrócić cykl bo bez niego nic nie zdziałam. Jestem tez po 3cc, wiec myśle ze zacznę starania we wakacje, żeby od porodu- do porodu było 2 lata.. o ile odzyskam okres do tego czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 13:22

Jestem mamą 3 fajnych dzieciaczków;)

Marzę o 4 maluchu ;)m
    Starania od kwietnia /maja, żeby urodzić w 2023 ;)
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Z jednej strony nie ma tego domowego chaosu ale dla mnie w szpitalu nigdy nie było ciszy i spokoju🤣
    Poczynając od 4-5 rano bo albo dzieci na jakieś badania albo mamy obok na badanie cukru o 20 kończąc bo było ważenie maluchów i czasami też jakieś badania🙈
    U mnie w klinice spokój i cisza.
    Jak rodziłam syna byliśmy tylko we dwie na całą klinikę 😉 Świąteczna atmosfera, dobre jedzonko - nawet kawa i ciasto. Badania itd. były praktycznie niezauważalne. Nie to co w szpitalu...Jeb tymi światłami po nocy. Tu regulacja oświetlenia, jak wchodziły to dyskretnie wszystko.

futuremama lubi tę wiadomość

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielomama4 wrote:
    Ja tez Was podczytuje, ale muszę podreperować zdrowie, poczatkiem lutego czeka mnie jeszcze zabieg chirurgiczny nie związany z ciaza i będę mogla w razie czego juz zajść bez obaw o odroczenie zabiegu…a przede wszystkim musi mi wrócić cykl bo bez niego nic nie zdziałam. Jestem tez po 3cc, wiec myśle ze zacznę starania we wakacje, żeby od porodu- do porodu było 2 lata.. o ile odzyskam okres do tego czasu.
    Oj ja bym też z jednej strony poczekała ale niestety...Ja nie mam czasu. Lat mi nie ubywa...

Dziś byliśmy na sesji świątecznej i roczkowej.
    Już nie mogę fotek się doczekać.

futuremama lubi tę wiadomość

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Betti no to zupełnie inny klimat😉
    A z sesją ja bym chciała jakąś rodzinną zrobić ale to pewnie właśnie bardziej w okolicy Natki roczku.
    My robiliśmy rodzinne jak dzieciaki miały ok.miesiąca
    Niby te noworodkowe robi się do maks.2 tyg ale dla mnie to za wcześnie takie kilkudniowe bobo ciągać po sesjach

A u mnie dzisiaj "awantura" z M i znów myślę- pier...Nie trzeba nam kolejnego dziecka bo rozwód będzie 😜

Wkurza mnie że on owszem, dużo robi ale zawsze z mojej inicjatywy, trzeba powiedzieć, palcem pokazać itd.

Nie przyjdzie sam nie powie - kochanie, trzeba prezrnty dla dzieci ogarnąć tylko jak mu coś pokazuję to rzuci od niechcenia okiem, i albo powie kup co uważasz albo - a po co, a na co.
    Chcę tort dla syna na 1 urodziny.
    Ale po co? Nikt nie przychodzi, on nie kuma, ja tam tortów nie lubię itd.
    Prezent też mu wystarczy jeden (ma ur 25.12) i najlepiej karton bo przecież jeszcze i tak nie rozumie, nie bawi się itd.

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Betti no to zupełnie inny klimat😉
    A z sesją ja bym chciała jakąś rodzinną zrobić ale to pewnie właśnie bardziej w okolicy Natki roczku.
    Ja uwielbiam takie sesje świąteczne staram się tak raz na rok albo max co 2lata ogarnąć coś nowego fajnego u fotografa...wogole uwielbiam zdjęcia na papierze...wywoływałam raz w roku z 500zdjec od 4 lat lipa...nie umiem się za to zabrać...ale ostatnia sesje mamy z lipca tego roku...chociaż tyle...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ