WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti jak był sex to jest szansa,plemniki tam trochę żyją więc trzymam kciuki i czekamy na ⏸️.
    Jeden brzuszek wolny, mój zwalnia się też najpóźniej w styczniu. Także dziewczyny do boju!💪

Betti37 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam się...w sumie na forum trafiłam przez przypadek...szukałam aplikacji do mierzenia temperatury i przeszukując ową apke trafiłam na forum...patrzę o fajnie forum starających się czyli coś dla mnie...w sumie mam dwoje dzieci z poprzedniego małżeństwa z obecnym nie mamy dzieci wspólnych a jesteśmy że sobą 8lat jakoś wcześniej cały czas mówiłam że nie chce więcej dzieci znaczy uwielbiam je ale jakoś nie było mi to po drodze, praca która lubię i mi szkoda było i takie tam...mój M ma twoje dzieci i wszystkie I moje i jego wychowujemy razem...1,5 roku temu jednak zapragnęło mi się mieć dzidziusia...bardziej z racji wieku bo teraz ma 36 lat i mówię że to taki chyba ostatni dzwonek a że z wcześniejszymi ciążami nie było problemu żeby zajść i donosić to sobie myślałam zawsze a w pierwszym cyklu zajdę...antykoncepcji nie brałam czyli nie musiałam na nic czekać...no i tu się pojawił szok kiedy mijały miesiące a tu nic...no ale przytulanki bylwaly różnie więc sobie myślę że to przez to...od lipca tego roku mówię do M że trzeba się zabrać do tego dzidzi na poważnie...no ale też nic z tego póki co nie wychodzi...więc trafiając na to forum myślałam że trafiłam super byłam na jedyny miesięcznym stranku myślę o fajna atmosfera i wogole...ale ostatnio przeczyłam wpisy na innym wątku tych samych kobiet...że one gratulują ⏸ tylko z grzeczności....że co osoby które mają już dzieci tu szukają...I takie inne bardzo nie ładne a wręcz bolące wpisy...dlaczego ja która mam już dzieci nie mogę mieć problemów z zajściem w kolejna ciążę? Dlaczego nie mogę o tym pisać że chciałabym 3👶?, bo co bo już dwoje mam i 3 mi się ich zdaniem nie należy, ja nie mogę się martwić co jest teraz nie tak, ja nie mogę przeżywać tego że na kolejnym teście nie ma ⏸.??? ..przeglądałam różne tematy i sama nie wiem do którego mogłabym się wpisać 😪...pomyślałam że może tu się odnajdę i nie będę traktowana jak powietrze bo przecież mam już dzieci... Może tu się będę nadawała 🤔 bo nie staram się 10lat o 1 dziecko tylko 1.5 roku o 3...
    Przepraszam za wywód ale strasznie mnie zabolały te teksty i jakoś myślałam że te forum nie jest dla mnie...ale nie chce z nikim wokoło rozmawiać ze się staramy tyle czasu i nic z tego nie wychodzi...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Eve Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Dziewczyny polecacie coś do smarowania ciała a wiadomo szczególnie brzucha żeby ogarnąć jakoś to ciasto?🤪😁
    Chyba nie ma takich cudów niestety.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 wrote:
    Przywitam się...w sumie na forum trafiłam przez przypadek...szukałam aplikacji do mierzenia temperatury i przeszukując ową apke trafiłam na forum...patrzę o fajnie forum starających się czyli coś dla mnie...w sumie mam dwoje dzieci z poprzedniego małżeństwa z obecnym nie mamy dzieci wspólnych a jesteśmy że sobą 8lat jakoś wcześniej cały czas mówiłam że nie chce więcej dzieci znaczy uwielbiam je ale jakoś nie było mi to po drodze, praca która lubię i mi szkoda było i takie tam...mój M ma twoje dzieci i wszystkie I moje i jego wychowujemy razem...1,5 roku temu jednak zapragnęło mi się mieć dzidziusia...bardziej z racji wieku bo teraz ma 36 lat i mówię że to taki chyba ostatni dzwonek a że z wcześniejszymi ciążami nie było problemu żeby zajść i donosić to sobie myślałam zawsze a w pierwszym cyklu zajdę...antykoncepcji nie brałam czyli nie musiałam na nic czekać...no i tu się pojawił szok kiedy mijały miesiące a tu nic...no ale przytulanki bylwaly różnie więc sobie myślę że to przez to...od lipca tego roku mówię do M że trzeba się zabrać do tego dzidzi na poważnie...no ale też nic z tego póki co nie wychodzi...więc trafiając na to forum myślałam że trafiłam super byłam na jedyny miesięcznym stranku myślę o fajna atmosfera i wogole...ale ostatnio przeczyłam wpisy na innym wątku tych samych kobiet...że one gratulują ⏸ tylko z grzeczności....że co osoby które mają już dzieci tu szukają...I takie inne bardzo nie ładne a wręcz bolące wpisy...dlaczego ja która mam już dzieci nie mogę mieć problemów z zajściem w kolejna ciążę? Dlaczego nie mogę o tym pisać że chciałabym 3👶?, bo co bo już dwoje mam i 3 mi się ich zdaniem nie należy, ja nie mogę się martwić co jest teraz nie tak, ja nie mogę przeżywać tego że na kolejnym teście nie ma ⏸.??? ..przeglądałam różne tematy i sama nie wiem do którego mogłabym się wpisać 😪...pomyślałam że może tu się odnajdę i nie będę traktowana jak powietrze bo przecież mam już dzieci... Może tu się będę nadawała 🤔 bo nie staram się 10lat o 1 dziecko tylko 1.5 roku o 3...
    Przepraszam za wywód ale strasznie mnie zabolały te teksty i jakoś myślałam że te forum nie jest dla mnie...ale nie chce z nikim wokoło rozmawiać ze się staramy tyle czasu i nic z tego nie wychodzi...
    Zapraszamy, rosgosc się.
    Sama wiesz jak to robi się przykro jak te upragnione ⏸️ kreski nie pojawiają się. One myślę,że uważają,że skoro masz dzieci to mimo że marzysz i pragniesz kolejnego to i tak masz lepiej od nich (faktycznie tak jest). Jednak tych pragnień nie da się jednoznacznie ocenić a flustracja narasta.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 wrote:
    Hej.
    Ja na różne fora staraniowe trafiłam podczas starań o drugie. Szczęśliwie szybko znalazłam przyczynę niepowodzeń i się udało. Czasem też czytałam że przecież mam już jedno dziecko to co ja tu robię itd.

Z drugiej strony ja nie potrafię się wrzuć w te "schizy" z testami owu, ciążowymi- szukania na siłę tych kresek, rozbierania testów i prześwietlania itd.

Jak mówią- syty głodnego nie zrozumie...

Tu sama widzisz- staramy się o 3,4 więc raczej nikt nie powie że po co Ci kolejne itd.

Eve lubi tę wiadomość

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie, futuremama- jak tam się macie Mamuśki?
    Jak dzieciaczki?

Nasze ciężarówki- Eve, Edka85?
    Jak się czujecie?

No i nasze staraczki - kto ze mną walczy na froncie?😉

• Milixx Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 hej hej, rozgość się. Kojarzę Cię z wątku listopadowego i fajnie, że tu też trafiłaś. Też jestem zdania, że pewnie na wątpi miesięczne nie pasuje bo mam już dzieciaki i o 3 staramy się krótko, i może to rani inne ale przecież to forum dla wszystkich więc myślę, że warto i tam pisać. Miło że jesteś, rozgość się 🤗🥰

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Jak dzieciaczki?

Jak się czujecie?

Ja w tym cyklu pasuje, odpuszczamy. Będę tylko się obserwować - mierzyć temperaturę bo chce zobaczyć jak moje cykle wyglądają po odstawieniu antykoncepcji. Do starań wracamy w nowym roku.
    Betti za ciebie trzymam kciuki ✊🏻🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Jak dzieciaczki?

Jak się czujecie?

Ja z tobą walczę...szkoda mi odpuszczać...tym bardziej że wokoło wszystkie ciężarne koleżanki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 23:58

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Eve Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Jak dzieciaczki?

Jak się czujecie?

Ja czuję się dobrze,choć wczoraj Mala tak mi się ułożyła,że cały dzień chodziłam jak kaczka i z bolem krocza,odpuściła wieczorem. Ale miałam stracha i spakowałam torbę do szpitala. Jestem teraz sama z dziećmi,więc chociaż to daje mi spokojna głowę, że zgarne jakby coś się zaczęło dziać. Na tą chwile muszę liczyć sama na siebie,oczywiście w razie W opiekę dla chłopaków mam.
    W niedzielę osiągamy plan minimum 32+0, zmieniamy cel na 34+0, a potem na 36+0. Pessar trzyma dobrze ale brzuch się napina coraz częściej.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pozniej Was spokojnie ponadrabiam.
    Dzisiaj wychodzimy z mała do domu. W końcu bedziemy sie mogli cieszyć naszą piątka ☺☺

Milixx, Eve, Betti37, futuremama lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dzisiaj wychodzimy z mała do domu. W końcu bedziemy sie mogli cieszyć naszą piątka ☺☺
    Wspaniałe wieści🤩

sallvie lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Najlepsze co może być po porodzie to powrót do domu...do swoich czterech kątów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 22:15

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 wrote:
    Najlepsze co może być po porodzie to powrót do domu...do swojech czterech kątów...
    Z jednej strony tak a z drugiej...
    Ja te 2 dni w klinice gdzie cisza, spokój, jedzenie pod nos, nic nie trzeba robić tylko karmić i przewijać wspominam bardzo dobrze.

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Z jednej strony tak a z drugiej...
    Ja te 2 dni w klinice gdzie cisza, spokój, jedzenie pod nos, nic nie trzeba robić tylko karmić i przewijać wspominam bardzo dobrze.
    Ja tam szpitali nie wspominam źle..ale co dom to dom...fakt no sprzątać nie trzeba czy gotować...Zawsze jakieś plusy są pobytu w szpitalu/klinice...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• wielomama4 Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Was podczytuje, ale muszę podreperować zdrowie, poczatkiem lutego czeka mnie jeszcze zabieg chirurgiczny nie związany z ciaza i będę mogla w razie czego juz zajść bez obaw o odroczenie zabiegu…a przede wszystkim musi mi wrócić cykl bo bez niego nic nie zdziałam. Jestem tez po 3cc, wiec myśle ze zacznę starania we wakacje, żeby od porodu- do porodu było 2 lata.. o ile odzyskam okres do tego czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 13:22

Jestem mamą 3 fajnych dzieciaczków;)

Marzę o 4 maluchu ;)m
    Starania od kwietnia /maja, żeby urodzić w 2023 ;)
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Z jednej strony nie ma tego domowego chaosu ale dla mnie w szpitalu nigdy nie było ciszy i spokoju🤣
    Poczynając od 4-5 rano bo albo dzieci na jakieś badania albo mamy obok na badanie cukru o 20 kończąc bo było ważenie maluchów i czasami też jakieś badania🙈
    U mnie w klinice spokój i cisza.
    Jak rodziłam syna byliśmy tylko we dwie na całą klinikę 😉 Świąteczna atmosfera, dobre jedzonko - nawet kawa i ciasto. Badania itd. były praktycznie niezauważalne. Nie to co w szpitalu...Jeb tymi światłami po nocy. Tu regulacja oświetlenia, jak wchodziły to dyskretnie wszystko.

futuremama lubi tę wiadomość

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielomama4 wrote:
    Ja tez Was podczytuje, ale muszę podreperować zdrowie, poczatkiem lutego czeka mnie jeszcze zabieg chirurgiczny nie związany z ciaza i będę mogla w razie czego juz zajść bez obaw o odroczenie zabiegu…a przede wszystkim musi mi wrócić cykl bo bez niego nic nie zdziałam. Jestem tez po 3cc, wiec myśle ze zacznę starania we wakacje, żeby od porodu- do porodu było 2 lata.. o ile odzyskam okres do tego czasu.
    Oj ja bym też z jednej strony poczekała ale niestety...Ja nie mam czasu. Lat mi nie ubywa...

Dziś byliśmy na sesji świątecznej i roczkowej.
    Już nie mogę fotek się doczekać.

futuremama lubi tę wiadomość

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Betti no to zupełnie inny klimat😉
    A z sesją ja bym chciała jakąś rodzinną zrobić ale to pewnie właśnie bardziej w okolicy Natki roczku.
    My robiliśmy rodzinne jak dzieciaki miały ok.miesiąca
    Niby te noworodkowe robi się do maks.2 tyg ale dla mnie to za wcześnie takie kilkudniowe bobo ciągać po sesjach

A u mnie dzisiaj "awantura" z M i znów myślę- pier...Nie trzeba nam kolejnego dziecka bo rozwód będzie 😜

Wkurza mnie że on owszem, dużo robi ale zawsze z mojej inicjatywy, trzeba powiedzieć, palcem pokazać itd.

Nie przyjdzie sam nie powie - kochanie, trzeba prezrnty dla dzieci ogarnąć tylko jak mu coś pokazuję to rzuci od niechcenia okiem, i albo powie kup co uważasz albo - a po co, a na co.
    Chcę tort dla syna na 1 urodziny.
    Ale po co? Nikt nie przychodzi, on nie kuma, ja tam tortów nie lubię itd.
    Prezent też mu wystarczy jeden (ma ur 25.12) i najlepiej karton bo przecież jeszcze i tak nie rozumie, nie bawi się itd.

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Betti no to zupełnie inny klimat😉
    A z sesją ja bym chciała jakąś rodzinną zrobić ale to pewnie właśnie bardziej w okolicy Natki roczku.
    Ja uwielbiam takie sesje świąteczne staram się tak raz na rok albo max co 2lata ogarnąć coś nowego fajnego u fotografa...wogole uwielbiam zdjęcia na papierze...wywoływałam raz w roku z 500zdjec od 4 lat lipa...nie umiem się za to zabrać...ale ostatnia sesje mamy z lipca tego roku...chociaż tyle...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ