Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny byłam na tej rozmowie i oddzwonili później, że chcą mnie zatrudnić jak najszybciej. Więc nasze plany o powiększeniu rodziny odłożone na ok 1.5 roku. Muszę dać sobie szanse z tą nowa pracą... z drugiej strony trochę mi przykro, że będę mniej czasu w domu, że dzieci będą więcej na świetlicy czy w przedszkolu. Ale wiem, że jakbym teraz zdecydowała się na kolejne dziecko to zmiana pracy wchodziłaby dopiero za 3 lata. Biorę też pod uwagę, że za 1.5 roku stwierdzę że jestem już za stara na dziecko. Ale mam swoją kochaną czwórkę. Doceniam. Kocham. Jak nam jest pisane jeszcze maleństwo to wierzę że pojawi się ono w odpowiednim momencie.
-
Melisa, i bardzo dobrze. Realizuj swoje marzenia i potrzeby. Na wszystko inne przyjdzie jeszcze czas. Jeśli masz zapisane w górze piąte dziecko, to i tego doczekasz.
melisa, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Poczytałam Was trochę i podbudowalyscie mnie, szczególnie Paula-Sara. Podziwiam za odwagę i wytrwałość. Ja bardzo chciałam trzecie dziecko i chce nadal ale odczuwałam coś dziwnego, że ludzie źle na mnie patrzą, że zwariowałam. Zawsze marzyłam o dużej rodzinie i wiem, że nie wolno się przejmować tym co inni myślą. Też mam troche obawy czy dzieciatko będzie całkiem zdrowe ale i tak co ma być to będzie. USG nam wyszło super tylko w pappa wyszło ryzyko ale myślę pozytywnie. Pozdrawiam
-
Dziewczyny, u mnie updated. Dziś 9 dpo i jestem po teście, a nawet dwóch. Czyli nie ma wątpliwości 😁 Ale boję się cieszyć, bo mam ciągle w pamięci ten biochem i obawiam się powtórki 😬
https://zapodaj.net/plik-CPvHI8LkWL
Alexa88, Niebieska Gwiazda, Kasiastaraczka, aswalda lubią tę wiadomość
-
Edka!!!!!!! Właśnie patrzyłam na ciążowe wątki! Ale ekstra! Trzymam kciuki bardzo, bardzo, bardzo mocno 😍❤️
edka85 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
MartaP29 wrote:Podziwiam osoby, które decydują się na tyle dzieci
-
Cześć dziewczyny!
Chcę do Was dołączyć. Mam dwoje dzieci, zawsze chciałam troje. Idealnie chciałabym odstęp między drugim a trzecim 3 lata, bo 2 lata, to trochę ciężko. Jesteśmy za granicą sami, nie mamy nikogo do pomocy, dużo pracujemy. Nie wiem co robić. Mój wiek to 36, a mąż 42 (!) gdybyśmy czekali, to mój wiek to byłoby 38 , a mąż 44(!). Czy to nie za późno?01 2022 ❤️
03 2024 ❤️
Pora na trzecie? -
Małaczarna wrote:Cześć dziewczyny!
Chcę do Was dołączyć. Mam dwoje dzieci, zawsze chciałam troje. Idealnie chciałabym odstęp między drugim a trzecim 3 lata, bo 2 lata, to trochę ciężko. Jesteśmy za granicą sami, nie mamy nikogo do pomocy, dużo pracujemy. Nie wiem co robić. Mój wiek to 36, a mąż 42 (!) gdybyśmy czekali, to mój wiek to byłoby 38 , a mąż 44(!). Czy to nie za późno?
Moim zdaniem nigdy nie jest za pozno, jeśli tylko sie chce i czuje na siłach. 😊Małaczarna lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Małaczarna wrote:Cześć dziewczyny!
Chcę do Was dołączyć. Mam dwoje dzieci, zawsze chciałam troje. Idealnie chciałabym odstęp między drugim a trzecim 3 lata, bo 2 lata, to trochę ciężko. Jesteśmy za granicą sami, nie mamy nikogo do pomocy, dużo pracujemy. Nie wiem co robić. Mój wiek to 36, a mąż 42 (!) gdybyśmy czekali, to mój wiek to byłoby 38 , a mąż 44(!). Czy to nie za późno?
Hej, myślę, że nie jest za późno jeżeli się dobrze czujesz i zdrowie pozwala na kolejne dziecko 🤍 kiedy urodził się pierwszy synek mój mąż miał 49lat, a trzecie dziecko 53.Małaczarna lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkich. Synek w tym roku skończy 8, a córeczka 5 lat. Partner ma bliźniaków - 16 letnich.
Okazuje się, że w drodze wspólne Bobo. 🙈🤩
Aaa ja mam 36 lat, Parner 55... Także póki co jest przerażony, blady i dochodzi do siebie... 😜
Dzisiejszy test, 9 dpo
edka85 lubi tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
beta hCG
31.03 - 90,1
02.04 - 160 -
No to świetnie! Partner pewnie przerażony, bo już zapomniał dawno, jak to było w pieluchach 😄 Ale na pewno odnajdzie się znów w tej roli 😉
-
Hej, nieśmiało chciałam dołączyć. Mam dwójkę dzieci, córka 5.5 roku, którą mamy dzięki in vitro (siedziałam tutaj w odpowiednich wątkach przy tych staraniach), syn w czerwcu skończy 3 lata (naturalsik). Między nimi była jeszcze ciąża pozamaciczna. Postanowiliśmy z mężem, że chcemy postarać się o jeszcze jedno dziecko. Trochę się cykam, bo w tym roku kończę 36 lat, a mąż ma 45 lat. No i nie wiadomo, co nam wyjdzie z tego, bo przecież na początku nie mogliśmy mieć dzieci, może już być za późno dla nas. No ale próbujemy, więc w kwietniu chcę wyciągnąć wkładkę i zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Małaczarna lubi tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Dzyzia wrote:Hej, nieśmiało chciałam dołączyć. Mam dwójkę dzieci, córka 5.5 roku, którą mamy dzięki in vitro (siedziałam tutaj w odpowiednich wątkach przy tych staraniach), syn w czerwcu skończy 3 lata (naturalsik). Między nimi była jeszcze ciąża pozamaciczna. Postanowiliśmy z mężem, że chcemy postarać się o jeszcze jedno dziecko. Trochę się cykam, bo w tym roku kończę 36 lat, a mąż ma 45 lat. No i nie wiadomo, co nam wyjdzie z tego, bo przecież na początku nie mogliśmy mieć dzieci, może już być za późno dla nas. No ale próbujemy, więc w kwietniu chcę wyciągnąć wkładkę i zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Trzymam kciuki! Jestem w podobnej sytuacji 😉
01 2022 ❤️
03 2024 ❤️
Pora na trzecie? -
Dzyzia, próbujcie, może nawet uda wam się stosunkowo szybko. Wiekiem się nie przejmuj. Ja miałam tyle samo lat jak starałam się o trzecie.
-
Dziewczyny, mam na pokładzie człowieka 5mm z bijącym sercem 122 fhr 🤩
https://zapodaj.net/plik-9ye9hTn8f0
Truskawkowykompot, Dzyzia lubią tę wiadomość