X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Yuna** Koleżanka

Wysłany: 29 maja, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy znajdzie się jeszcze miejsce dla mamy dużej rodziny
    Pozdrawiam serdecznie

preg.png
  • olaa Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witaj :)

Które dzieciątko w drodze?

Starania o trzecie👶 od 05.2023 z przerwami

Hashimoto
    PAI, MTHFR hetero

Euthyrox 25, wit D, folian, probiotyki, magnez, olej z ostropestu
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 30 maja, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    u mnie dzisiaj wypada spodziewany dzień miesiączki i mamy takiego sikańca:

https://zapodaj.net/plik-90rUkozeIy

Małaczarna, olaa, Yuna** lubią tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Dzień dobry,

Gratuluję!!!!!!

Też marzę o takim cudzie. Mogę wiedzieć z jakiego powodu mieliście IVF?

My mieliśmy słabe nasienie, ale podobno u mężczyzn to jest sprawa do naprawienia...

Dzyzia lubi tę wiadomość

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małaczarna wrote:
    Gratuluję!!!!!!

Też marzę o takim cudzie. Mogę wiedzieć z jakiego powodu mieliście IVF?

My mieliśmy słabe nasienie, ale podobno u mężczyzn to jest sprawa do naprawienia...

My mieliśmy niepłodność idiotyczną (idopatyczną, ale ja tak ją nazywam). Miałam co prawda niskie AMH, ale owulacje występowały regularnie, więc to teoretycznie nie przeszkadzało. Mąż miał niską jakość nasienia, ale nadrabiał ilością, więc też lekarze twierdzili, że to nie powinno robić problemów. A mimo to nie było nawet biochema przy 14 miesiącach starań bez wspomagania. Zaskoczył u mnie drugi transfer, po właczeniu encortonu od dnia transferu, więc tak prywatnie podejrzewam, że miałam zbyt silną reakcję immunologiczną - organizm zwalczał ciążę na wczesnym etapie, uznając ją za intruza. A po przejściu pierwszej ciąży (tej z in vitro)"nauczył" się, że to jest stan prawidłowy i problemy zniknęły. Ale to tylko takie moje gdybania, bo w sumie nie wiemy na pewno. Po prostu coś nam się po tym in vitro odblokowało.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe dziewczyny:)

Dzyzia moje gratulacje!
    Ja znam multum przypadków gdy po pierwszej ciąży z ivf były kolejne naturalne :D
    Gratulacje raz jeszcze:)

Małaczarna, olaa, Yuna**, Dzyzia lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    My mieliśmy niepłodność idiotyczną (idopatyczną, ale ja tak ją nazywam). Miałam co prawda niskie AMH, ale owulacje występowały regularnie, więc to teoretycznie nie przeszkadzało. Mąż miał niską jakość nasienia, ale nadrabiał ilością, więc też lekarze twierdzili, że to nie powinno robić problemów. A mimo to nie było nawet biochema przy 14 miesiącach starań bez wspomagania. Zaskoczył u mnie drugi transfer, po właczeniu encortonu od dnia transferu, więc tak prywatnie podejrzewam, że miałam zbyt silną reakcję immunologiczną - organizm zwalczał ciążę na wczesnym etapie, uznając ją za intruza. A po przejściu pierwszej ciąży (tej z in vitro)"nauczył" się, że to jest stan prawidłowy i problemy zniknęły. Ale to tylko takie moje gdybania, bo w sumie nie wiemy na pewno. Po prostu coś nam się po tym in vitro odblokowało.

Dzięki za odpowiedź!
    Super! Gratulacje i życzę nudnej ciąży 😊

Dzyzia lubi tę wiadomość

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • olaa Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia gratulacje <3

Dzyzia lubi tę wiadomość

Hashimoto
    PAI, MTHFR hetero

• Yuna** Koleżanka

Wysłany: 30 maja, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Dzień dobry,

Gratulacje ❤️rosnijcie zdrowo
    U nas 6 🥰
    Dzięki za miłe przywitanie🙂

Dzyzia, Sara30 lubią tę wiadomość

preg.png
  • olaa Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuna** wrote:
    Gratulacje ❤️rosnijcie zdrowo
    U nas 6 🥰
    Dzięki za miłe przywitanie🙂
    o jaaa :) podziwiam Cię, bo na pewno nie jest łatwo :) ale duża rodzina to skarb :)

Hashimoto
    PAI, MTHFR hetero

• Yuna** Koleżanka

Wysłany: 30 maja, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    o jaaa :) podziwiam Cię, bo na pewno nie jest łatwo :) ale duża rodzina to skarb :)
    Szczerze to większą ,,przepaść,,czułam jak miałam urodzic 2 dziecko chwilami nie ogarniam.Decydujac się na 3 miałam trochę obaw a tu niespodzianka było o dziwo lżej niż przy dwójce,chyba kwestia lepszej organizacji i wprawy.Teraz zobaczymy jak to będzie.Pocieszam się tym że moje dzieci są już spore i nie mam z nimi większych problemów

preg.png
  • Yuna** Koleżanka

Wysłany: 30 maja, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie mi jak ludzie reagują na to że jesteście duża rodziną?spotykacie czasem z tekstami typu,,o widać że tu 800+ działa"?

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuna** wrote:
    Napiszcie mi jak ludzie reagują na to że jesteście duża rodziną?spotykacie czasem z tekstami typu,,o widać że tu 800+ działa"?

Ja odziwo naprawdę na palcach jednej ręki mogę policzyć takie sytuacje.
    U mnie największe "kontrowersje" budziła 4 ciąża, ponieważ mamy córkę z rzadką wadą genetyczną, ze złożoną niepełnosprawnością. Oczywiście ludzie mają takie pojęcie o genetyce, jak ja o balecie. Więc notorycznie wylewało się szambo, że jedno chore i kolejne też będzie chore a tłumaczenie, że T ma mutacje de novo nie działało 🤡
    Skończyło się jak Lidka się urodziła - zdrowa.
    Aczkolwiek niektórzy nadal pukają się w czoło, że chciało nam się maleństwa mając w domu duże maleństwo, które będzie wymagało opieki dożywotnio 🤷🏻‍♀️
    Ale no ja uważam, że to są tak osobiste decyzje, że absolutnie nikt nie powinien się na ten temat wypowiadać.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Yuna** Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja odziwo naprawdę na palcach jednej ręki mogę policzyć takie sytuacje.
    U mnie największe "kontrowersje" budziła 4 ciąża, ponieważ mamy córkę z rzadką wadą genetyczną, ze złożoną niepełnosprawnością. Oczywiście ludzie mają takie pojęcie o genetyce, jak ja o balecie. Więc notorycznie wylewało się szambo, że jedno chore i kolejne też będzie chore a tłumaczenie, że T ma mutacje de novo nie działało 🤡
    Skończyło się jak Lidka się urodziła - zdrowa.
    Aczkolwiek niektórzy nadal pukają się w czoło, że chciało nam się maleństwa mając w domu duże maleństwo, które będzie wymagało opieki dożywotnio 🤷🏻‍♀️
    Ale no ja uważam, że to są tak osobiste decyzje, że absolutnie nikt nie powinien się na ten temat wypowiadać.
    Zgadzam się,niestety niektórzy mają problem z tym że lubią żyć życiem innych a nie własnym.
    Nie wiedzą jak naprawdę wygląda życie z niepełnosprawnym dzieckiem ile pracy i wysiłku i cierpliwości trzeba mieć.Czesto myślą że to przykry obowiązek,nie wiedzą że to co robimy jest wyrazem bezwarunkowej miłości.
    Temat szeroki jak rzeka....

preg.png
‹‹ 177 178 179 180 181
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ