Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Baylee wrote:Hej dziewczyny:) ja będę się starać dopiero o drugie,ale mam pytanie jak znosilyscie swoje ciaze? Czy przebiegały podobnie jeśli chodzi o objawy czy zupełnie inaczej? Moja ciąża 6 lat temu była zagrożona i czułam się fatalnie i fizycznie i psychicznie. Boję się więc co będzie teraz jak jestem starsza też
W dwóch ciążach z córkami czułam się niemalże identycznie. -
Mika_Dominika wrote:Mi łatwiej z trójką niż przez pierwszy rok z dwójką

Kiedyś byłam pewna, że będziemy mieć dwójkę dzieci a traz zastanawiamy nad czwartym ☺️
a w jakim wieku masz dzieci? Ja aktualnie mam tak silny instynkt na trzecie, że i czwarte mogłabym mieć 😅 mój mąż się za głowę łapie jak mu o tym mówię 😅 -
Baylee wrote:Hej dziewczyny:) ja będę się starać dopiero o drugie,ale mam pytanie jak znosilyscie swoje ciaze? Czy przebiegały podobnie jeśli chodzi o objawy czy zupełnie inaczej? Moja ciąża 6 lat temu była zagrożona i czułam się fatalnie i fizycznie i psychicznie. Boję się więc co będzie teraz jak jestem starsza też
U mnie każda z 4 ciąż totalnie różne. Fizycznie najtrudniejsza była 4 (może dlatego, że byłam sama z 3 dzieci, ogromną posesją do plewienia i koszenia, dźwiganiem, wstawaniem po nocach itd + jak się okazało później z przewlekłą chorobą).
Z kolei z synem wymiotowałam do 7 miesiąca ale fizycznie czułam się jak nigdy 🫣
Dzyzia moje gratulacje!!!
Edka w twojej sytuacji bez względu na płeć byłaby jakaś przewaga
Ja ci chyba nie muszę mówić, jak "zachwycony" był mój Emil dowiadując się o 3 siostrze 🫠 no cóż no... Liczył na brata 🤣 -
Hehe, ja swojemu powiedziałam, że może jeszcze kiedyś trafi mu się brat 😄 A potem ciężko to będzie odkręcić 😂
-
Edka, ty to tak na zmianę. Niemal regula można to nazwać 😁 gratulacje!Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziewczyny, wykonywałyście jakieś dodatkowe badania przed kolejnymi ciążami? Przygotowywałyście się jakoś specjalnie? Ostatnio o ciążę starałam się ponad 4 lata temu i w sumie jakieś przygotowania były teraz lepiej się suplementuje niż wtedy, to na pewno, ale.tez w mojej diecie pojawiło się więcej grzechów 😅 myśle, ku przypomnieniu o co warto zadbać prócz takich oczywistych podstaw 😁
Dziś mam 1dc, owu wypada mi centralnie przed wyjazdem na wakacje🙈 zobaczymy czy mąż się odważy 😅 -
No właśnie. Ale tym razem zdublowalo mi się, że są dwie dziewczyny pod rząd 😁 I właśnie z tego powodu syn jest niezadowolony.Księgowa wrote:Edka, ty to tak na zmianę. Niemal regula można to nazwać 😁 gratulacje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2025, 12:58
-
Niestety, jak to mówią, od każdej reguły jest wyjątek 🙈 ale radosc bedzie, jakoś synuś to wytrwa 😁
A kto wie, moze jeszcze kiedys zaszelejecie?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Mika_Dominika wrote:Dzieci są z roczników 2020, 2022, 2024

Miałam tak w listopadzie 2023 jeżeli chodzi o trzecie dziecko i czułam że to musi być teraz 🤭
Termin przypadł na moje 30 urodziny
Mi chyba właśnie te daty pomagają w podjęciu decyzji 😀
Mąż jest ode mnie dużo starszy i początkowo sceptycznie a teraz czasami odejmuje temat czwartego dziecka
Podziwiam, bo mam roczniki 2022 i 2024 i chce kolejne ale już z większą przerwą. Mój plan to 2027. Mój mąż też starszy, o 6 lat; w tym roku skoczył 42 i trochę sceptyczny co do trzeciego...01 2022 ❤️
03 2024 ❤️ -
My też jednak czekamy ze staraniami. Ja po prostu padam na twarz i nie wyobrażam sobie przechodzić teraz kolejnej ciąży (w każdej miałam nudności do około 20 tygodnia, senność, brak energii). Nie dam rady z tym wszystkim. A nie mamy nikogo do pomocy.Małaczarna wrote:Podziwiam, bo mam roczniki 2022 i 2024 i chce kolejne ale już z większą przerwą. Mój plan to 2027. Mój mąż też starszy, o 6 lat; w tym roku skoczył 42 i trochę sceptyczny co do trzeciego...
Tylko właśnie wiek, lata lecą i ostatnio nie widzę u siebie płodnego śluzu i cykle jakieś bardzo długie, możliwe że nie mam nawet owulacji 🥺 Więc albo się uda w przyszłym roku albo stanie na dwójce dzieci i to też będzie ok.
Małaczarna lubi tę wiadomość
-
Truskawkowykompot wrote:My też jednak czekamy ze staraniami. Ja po prostu padam na twarz i nie wyobrażam sobie przechodzić teraz kolejnej ciąży (w każdej miałam nudności do około 20 tygodnia, senność, brak energii). Nie dam rady z tym wszystkim. A nie mamy nikogo do pomocy.
Tylko właśnie wiek, lata lecą i ostatnio nie widzę u siebie płodnego śluzu i cykle jakieś bardzo długie, możliwe że nie mam nawet owulacji 🥺 Więc albo się uda w przyszłym roku albo stanie na dwójce dzieci i to też będzie ok.
My też nie mamy nikogo do pomocy, widzę, że z 3 letnim dzieckiem jest łatwiej, więc kalkuluję, że gdyby miałam 5 latka i 3 latka, to może ogarnęłabym też noworodka 😀😜
Plany można robić, życie pisze swoje scenariusze....
01 2022 ❤️
03 2024 ❤️ -
Hej dziewczyny, udało się! W czwartek zobaczyłam dwie kreski ❤️ beta 117,a dziś 322. Prog 23
Będziemy mieć trzecie Bobo ❤️
Małaczarna, Truskawkowykompot lubią tę wiadomość
-
Co u was? My się staraliśmy jednak w tym cyklu, bo byłam na monitoringu i był pęcherzyk 19 mm i stwierdziliśmy że może jednak się uda (o ile pęknie) no i teraz tak czekam i czekam jeszcze kilka dni do testowania. Ale objawów nie mam totalnie żadnych, a przynajmniej już powinno coś być na pms.Małaczarna wrote:My też nie mamy nikogo do pomocy, widzę, że z 3 letnim dzieckiem jest łatwiej, więc kalkuluję, że gdyby miałam 5 latka i 3 latka, to może ogarnęłabym też noworodka 😀😜
Plany można robić, życie pisze swoje scenariusze.... -
Truskawkowykompot wrote:Co u was? My się staraliśmy jednak w tym cyklu, bo byłam na monitoringu i był pęcherzyk 19 mm i stwierdziliśmy że może jednak się uda (o ile pęknie) no i teraz tak czekam i czekam jeszcze kilka dni do testowania. Ale objawów nie mam totalnie żadnych, a przynajmniej już powinno coś być na pms.
To kciuki 🤞🤞🤞
Ja dopiero dostałam pierwszy okres po porodzie 😅 z realnymi staraniami czekam do 2026, no ale też się nie zabezpieczamy...01 2022 ❤️
03 2024 ❤️ -
Truskawkowykompot kiedy planujesz testować?
Malaczarna ty szczęściaro! Ja za każdym razem wprost z połogu przechodziłam w okres 🙈 a i tak za każdy razem miałam złudne nadzieję że może będzie chwila przerwy
Edka jak u was? Jak samopoczucie?
Kasiastaraczka jak się czujesz? Ciąża już zapewnie potwierdzona na USG?
U nas etap rozrodczy zakończony na 1000%. Podobnie jak moje marzenia o studiach położniczych, rodzinnym domu dziecka itd..
Moje zdrowie wysiadło całkowicie i jak się okazuje, styczniowa diagnoza (i tak chujowa jak barszcz) była błędna i obecnie jestem w trakcie badań i różnicowania pomiędzy okropnym gównem a ... Jeszcze większym gównem 😒
Jedyne o czym myślę to żeby się jakoś wylizać, żeby być w stanie zapewnić opiekę naszej T przez kolejne 20-30 lat -
Jutro mam dopiero pierwszą wizytę u lekarza 🥰Sara30 wrote:Truskawkowykompot kiedy planujesz testować?
Malaczarna ty szczęściaro! Ja za każdym razem wprost z połogu przechodziłam w okres 🙈 a i tak za każdy razem miałam złudne nadzieję że może będzie chwila przerwy
Edka jak u was? Jak samopoczucie?
Kasiastaraczka jak się czujesz? Ciąża już zapewnie potwierdzona na USG?
U nas etap rozrodczy zakończony na 1000%. Podobnie jak moje marzenia o studiach położniczych, rodzinnym domu dziecka itd..
Moje zdrowie wysiadło całkowicie i jak się okazuje, styczniowa diagnoza (i tak chujowa jak barszcz) była błędna i obecnie jestem w trakcie badań i różnicowania pomiędzy okropnym gównem a ... Jeszcze większym gównem 😒
Jedyne o czym myślę to żeby się jakoś wylizać, żeby być w stanie zapewnić opiekę naszej T przez kolejne 20-30 lat
Czuję się słabo, mam mega mdłości, zadyszki, nie mam siły... Mam nadzieję, że to minie z końcem pierwszego trymestru
Ojej, trzymam kciuki za Ciebie,bo brzmi to poważnie...