X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Mika_Dominika Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Cześć dziewczyny. Nieśmiało się witam, na pokładzie dwójka dzieci, ale oraz częściej myślę o trzecim 🙈 w sumie odkąd urodziłam drugą córkę to wiedziała, że chce trzecie, teraz od paru miesięcy już tak intensywnie, ale mąż nie wiem czy do końca przekonany. Także pisze tutaj, bo mam nadzieję, że niedługo rozpoczniemy starania, choć powiem szczerze, że troche mnie to bardziej przeraża jak pierwsze czy drugie. Powiedzcie jak to u Was wyglądało czy trzecie mocno wywróciło życie do góry nogami?

Mi łatwiej z trójką niż przez pierwszy rok z dwójką :)
    Kiedyś byłam pewna, że będziemy mieć dwójkę dzieci a traz zastanawiamy nad czwartym ☺️

• krolik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Hej dziewczyny:) ja będę się starać dopiero o drugie,ale mam pytanie jak znosilyscie swoje ciaze? Czy przebiegały podobnie jeśli chodzi o objawy czy zupełnie inaczej? Moja ciąża 6 lat temu była zagrożona i czułam się fatalnie i fizycznie i psychicznie. Boję się więc co będzie teraz jak jestem starsza też

W dwóch ciążach z córkami czułam się niemalże identycznie.

• krolik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika_Dominika wrote:
    Mi łatwiej z trójką niż przez pierwszy rok z dwójką :)
    Kiedyś byłam pewna, że będziemy mieć dwójkę dzieci a traz zastanawiamy nad czwartym ☺️

a w jakim wieku masz dzieci? Ja aktualnie mam tak silny instynkt na trzecie, że i czwarte mogłabym mieć 😅 mój mąż się za głowę łapie jak mu o tym mówię 😅

• Mika_Dominika Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    a w jakim wieku masz dzieci? Ja aktualnie mam tak silny instynkt na trzecie, że i czwarte mogłabym mieć 😅 mój mąż się za głowę łapie jak mu o tym mówię 😅

Dzieci są z roczników 2020, 2022, 2024 :)
    Miałam tak w listopadzie 2023 jeżeli chodzi o trzecie dziecko i czułam że to musi być teraz 🤭
    Termin przypadł na moje 30 urodziny :)
    Mi chyba właśnie te daty pomagają w podjęciu decyzji 😀
    Mąż jest ode mnie dużo starszy i początkowo sceptycznie a teraz czasami odejmuje temat czwartego dziecka

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Hej dziewczyny:) ja będę się starać dopiero o drugie,ale mam pytanie jak znosilyscie swoje ciaze? Czy przebiegały podobnie jeśli chodzi o objawy czy zupełnie inaczej? Moja ciąża 6 lat temu była zagrożona i czułam się fatalnie i fizycznie i psychicznie. Boję się więc co będzie teraz jak jestem starsza też

U mnie każda z 4 ciąż totalnie różne. Fizycznie najtrudniejsza była 4 (może dlatego, że byłam sama z 3 dzieci, ogromną posesją do plewienia i koszenia, dźwiganiem, wstawaniem po nocach itd + jak się okazało później z przewlekłą chorobą).
    Z kolei z synem wymiotowałam do 7 miesiąca ale fizycznie czułam się jak nigdy 🫣

Dzyzia moje gratulacje!!!

Edka w twojej sytuacji bez względu na płeć byłaby jakaś przewaga :D
    Ja ci chyba nie muszę mówić, jak "zachwycony" był mój Emil dowiadując się o 3 siostrze 🫠 no cóż no... Liczył na brata 🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja swojemu powiedziałam, że może jeszcze kiedyś trafi mu się brat 😄 A potem ciężko to będzie odkręcić 😂

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, ty to tak na zmianę. Niemal regula można to nazwać 😁 gratulacje!

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • krolik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wykonywałyście jakieś dodatkowe badania przed kolejnymi ciążami? Przygotowywałyście się jakoś specjalnie? Ostatnio o ciążę starałam się ponad 4 lata temu i w sumie jakieś przygotowania były teraz lepiej się suplementuje niż wtedy, to na pewno, ale.tez w mojej diecie pojawiło się więcej grzechów 😅 myśle, ku przypomnieniu o co warto zadbać prócz takich oczywistych podstaw 😁

Dziś mam 1dc, owu wypada mi centralnie przed wyjazdem na wakacje🙈 zobaczymy czy mąż się odważy 😅

• edka85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Edka, ty to tak na zmianę. Niemal regula można to nazwać 😁 gratulacje!
    No właśnie. Ale tym razem zdublowalo mi się, że są dwie dziewczyny pod rząd 😁 I właśnie z tego powodu syn jest niezadowolony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 12:58

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, jak to mówią, od każdej reguły jest wyjątek 🙈 ale radosc bedzie, jakoś synuś to wytrwa 😁
    A kto wie, moze jeszcze kiedys zaszelejecie?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika_Dominika wrote:
    Dzieci są z roczników 2020, 2022, 2024 :)
    Miałam tak w listopadzie 2023 jeżeli chodzi o trzecie dziecko i czułam że to musi być teraz 🤭
    Termin przypadł na moje 30 urodziny :)
    Mi chyba właśnie te daty pomagają w podjęciu decyzji 😀
    Mąż jest ode mnie dużo starszy i początkowo sceptycznie a teraz czasami odejmuje temat czwartego dziecka

Podziwiam, bo mam roczniki 2022 i 2024 i chce kolejne ale już z większą przerwą. Mój plan to 2027. Mój mąż też starszy, o 6 lat; w tym roku skoczył 42 i trochę sceptyczny co do trzeciego...

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Truskawkowykompot Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małaczarna wrote:
    Podziwiam, bo mam roczniki 2022 i 2024 i chce kolejne ale już z większą przerwą. Mój plan to 2027. Mój mąż też starszy, o 6 lat; w tym roku skoczył 42 i trochę sceptyczny co do trzeciego...
    My też jednak czekamy ze staraniami. Ja po prostu padam na twarz i nie wyobrażam sobie przechodzić teraz kolejnej ciąży (w każdej miałam nudności do około 20 tygodnia, senność, brak energii). Nie dam rady z tym wszystkim. A nie mamy nikogo do pomocy.

Tylko właśnie wiek, lata lecą i ostatnio nie widzę u siebie płodnego śluzu i cykle jakieś bardzo długie, możliwe że nie mam nawet owulacji 🥺 Więc albo się uda w przyszłym roku albo stanie na dwójce dzieci i to też będzie ok.

Małaczarna lubi tę wiadomość

• Małaczarna Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    My też jednak czekamy ze staraniami. Ja po prostu padam na twarz i nie wyobrażam sobie przechodzić teraz kolejnej ciąży (w każdej miałam nudności do około 20 tygodnia, senność, brak energii). Nie dam rady z tym wszystkim. A nie mamy nikogo do pomocy.

Tylko właśnie wiek, lata lecą i ostatnio nie widzę u siebie płodnego śluzu i cykle jakieś bardzo długie, możliwe że nie mam nawet owulacji 🥺 Więc albo się uda w przyszłym roku albo stanie na dwójce dzieci i to też będzie ok.

My też nie mamy nikogo do pomocy, widzę, że z 3 letnim dzieckiem jest łatwiej, więc kalkuluję, że gdyby miałam 5 latka i 3 latka, to może ogarnęłabym też noworodka 😀😜
    Plany można robić, życie pisze swoje scenariusze....

01 2022 ❤️
    03 2024 ❤️
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, udało się! W czwartek zobaczyłam dwie kreski ❤️ beta 117,a dziś 322. Prog 23
    Będziemy mieć trzecie Bobo ❤️

Małaczarna, Truskawkowykompot lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
‹‹ 178 179 180 181 182
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ