SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2025, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie, super! Czyli będą dwie parki 😁

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2025, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, podbijam - jak sie czujesz? Wiadomo cos wiecej?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • DojrzałaMama Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2025, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka85 widziałam na wątku miesięcznym, że już jesteście w siódemkę w domu- GRATULUJĘ🤩 Jak na poporodowym haju- planujesz kolejne?😂
    U nas musiało zatrzymać się na czwartym- ze względów zdrowotnych i zagrożenia już teraz dla kolejnego potencjalnego dziecka od samego życia płodowego.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2025, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DojrzałaMama wrote:
    Edka85 widziałam na wątku miesięcznym, że już jesteście w siódemkę w domu- GRATULUJĘ🤩 Jak na poporodowym haju- planujesz kolejne?😂
    U nas musiało zatrzymać się na czwartym- ze względów zdrowotnych i zagrożenia już teraz dla kolejnego potencjalnego dziecka od samego życia płodowego.
    Dosyć tajemniczo brzmi. Jeśli można spytać - co konkretnie jest przeszkodą?

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • DojrzałaMama Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2025, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Dosyć tajemniczo brzmi. Jeśli można spytać - co konkretnie jest przeszkodą?
    Zrealizowany konflikt serologiczny w ostatniej ciąży, wysokie przeciwciała RhD (przy drugim porodzie zaniedbanie lekarzy i nie dostałam immunoglobuliny). W 4 ciąży jeździłam do Wwy do MSWiA na toczenia wewnątrzmaciczne krwi, a i tak po porodzie były jeszcze toczenia krwi u córki, długie naświetlania, dni w inkubatorze. Teraz mam ilość przeciwciał taką we krwi, że każde kolejne dziecko jak wyszłoby RhD+ to mogłoby nieprzeżyć, a na pewno byłyby znów toczenia krwi już w ciąży wewnątrzmaciczne. Stwierdziłam, że nie wiem jakbym to zniosła, bo ostatnią ciążę i przejścia przepłaciłam depresją ciążową i poporodową. Do tego mój wiek- 44. Dlatego zamknięty warsztat. Chociaż za zapach noworodzia oddałabym wszystko, ale rozsądek musiał wygrać.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DojrzałaMama wrote:
    Zrealizowany konflikt serologiczny w ostatniej ciąży, wysokie przeciwciała RhD (przy drugim porodzie zaniedbanie lekarzy i nie dostałam immunoglobuliny). W 4 ciąży jeździłam do Wwy do MSWiA na toczenia wewnątrzmaciczne krwi, a i tak po porodzie były jeszcze toczenia krwi u córki, długie naświetlania, dni w inkubatorze. Teraz mam ilość przeciwciał taką we krwi, że każde kolejne dziecko jak wyszłoby RhD+ to mogłoby nieprzeżyć, a na pewno byłyby znów toczenia krwi już w ciąży wewnątrzmaciczne. Stwierdziłam, że nie wiem jakbym to zniosła, bo ostatnią ciążę i przejścia przepłaciłam depresją ciążową i poporodową. Do tego mój wiek- 44. Dlatego zamknięty warsztat. Chociaż za zapach noworodzia oddałabym wszystko, ale rozsądek musiał wygrać.
    Rozumiem. W takiej sytuacji też bym podjęła taką samą decyzję.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Ladymichu Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2025, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dołączam do Was, będziemy starać się o 3 dzidziusia. Mam już parkę w domu 8 i 5 lat. Teraz bardzo obudził mi się instynkt na 3 dzieciątko. @ przypada na jutro więc okres świąteczno-sylwestrowy będą starania. ☺️

sallvie, edka85 lubią tę wiadomość

• sallvie Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2025, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u nas już 22 tydzień skończony, po prenatalnych do dziś lekarz nie jest w stanie potwierdzić ani zaprzeczyć temu, czy czekamy na synka, czy jednak córeczkę. tydzień temu miałam połówkowe i baby miało tak zaciśnięte nogi co naocznie mi zostało pokazane na usg, że faktycznie nie idzie potwierdzić. A dwa dni później lekarz na wizycie powiedział, że po ułożeniu dziecka cokolwiek ciężko określić on tylko na dzień dzisiejszy może powiedzieć tyle, że nie widzi aby jądra się zstąpiły ale mają czas aż do 28 tygodnia.
    A my sobie postanowiliśmy tym samym zrobić niespodziankę na porodówce :) wyprawka i tak neutralna biele, beże i szarości. Myślę, że na dzień dzisiejszy maluch waży około 500g bo w czwartek na wizycie szacowana waga 400/420g była :)

edka85 lubi tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, salvie, czy na pewno nie będziesz pytała lekarza o płeć na kolejnej wizycie? Ja bym nie wytrzymała 😁

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Hehe, salvie, czy na pewno nie będziesz pytała lekarza o płeć na kolejnej wizycie? Ja bym nie wytrzymała 😁

Na pewno, jesteśmy już całkowicie nastawieni na niespodziankę przy porodzie :D mam nadzieję tylko, że lekarz się nie wyda sam od siebie 😂

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
‹‹ 181 182 183 184 185
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ