Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy też tak przeżywałyście szkołę? U nas ruszyła rekrutacja do pierwszej klasy, mój starszak idzie od września i mam łzy w oczach, że to tak szybko zleciało 🥺 Trochę też się boję jak to będzie, ja źle wspominam swoją podstawówkę 🫣Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
W zeszłym roku byłam na tym samym etapie, co ty. Wierz mi - to rodzice najbardziej się tym stresują. Wbrew pozorom dziecko szybko potrafi się zaadaptować. Mój najstarszy jest właśnie w pierwszej klasie. Szybko wszedł w ten rytm szkolny. I powiem ci, że szkola bardzo pomaga dzieciom "wydorośleć", tj przejść z trybu przedszkolnego. W szkole dziecko staje się bardziej samodzielne, musi o większej ilości rzeczy pamiętać, radzić sobie. Samo wchodzi do szatni, pilnuje swoich ubrań, idzie do klasy, pakuje książki, musi słuchać nauczycieli, przynosi pracę domową. Zupełnie co innego niż przedszkole 😉Rosalinda wrote:Wy też tak przeżywałyście szkołę? U nas ruszyła rekrutacja do pierwszej klasy, mój starszak idzie od września i mam łzy w oczach, że to tak szybko zleciało 🥺 Trochę też się boję jak to będzie, ja źle wspominam swoją podstawówkę 🫣
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
Dzięki! Mam nadzieję, że i mój się szybko odnajdzie w szkole 🙂edka85 wrote:W zeszłym roku byłam na tym samym etapie, co ty. Wierz mi - to rodzice najbardziej się tym stresują. Wbrew pozorom dziecko szybko potrafi się zaadaptować. Mój najstarszy jest właśnie w pierwszej klasie. Szybko wszedł w ten rytm szkolny. I powiem ci, że szkola bardzo pomaga dzieciom "wydorośleć", tj przejść z trybu przedszkolnego. W szkole dziecko staje się bardziej samodzielne, musi o większej ilości rzeczy pamiętać, radzić sobie. Samo wchodzi do szatni, pilnuje swoich ubrań, idzie do klasy, pakuje książki, musi słuchać nauczycieli, przynosi pracę domową. Zupełnie co innego niż przedszkole 😉Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Bardzo chcą rodzeństwa a starszy pracował nad nami 2 lata 😅 wiedzą, że się staramy tylko niestety przez to, że to tak długo trwa tracą zapał i wiarę 🥺 wiecie jak to dzieciRosalinda wrote:Między mną a najmłodszą siostrą jest 9 lat, zawsze dobrze się dogadywałyśmy i teraz też tak jest mimo że każda z nas jest na innym etapie w życiu 😉
A chłopaki wiedzą o staraniach czy po prostu chcieliby więcej rodzeństwa 😁 ?👩🏻🦰 '87 🧔🏻♂️ '84
08.2025 - start starań o trzecie szczęście
10.2025 - biochem 💔
🥹 aktualnie 8 cykl starań
w tym cyklu:
11dc pęcherzyk 17,1mm - Bemfola 75j
12dc Ovitrelle
16dc Cyclogest na noc przez 12 dni
8dpo Progesteron 40,20 Estriadol 86
⏰ długość cyklu: 30-34 dni, późne owulacje
Metformina, Dostinex
Amh 1,48
mama:
🧑🏼 2012
🧑🏼 2014
👩🏼⚕️ midwife -
No tak.. Mój starszak też chciałby mieć więcej rodzeństwa, a dokładnie jeszcze dwóch braci i trzy siostry 😂 Tyle to nie dam rady 😂Natkusia wrote:Bardzo chcą rodzeństwa a starszy pracował nad nami 2 lata 😅 wiedzą, że się staramy tylko niestety przez to, że to tak długo trwa tracą zapał i wiarę 🥺 wiecie jak to dzieci
A o chłopców długo się staraliście czy szybko poszło 🙂 ?
Natkusia lubi tę wiadomość
Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Wiek 4 i 2 lata i zaraz będzie noworodek. Moi nie chodzą do placówek więc ze wszystkimi siedzę w domu i powiem wam to jest czysty masochizm(tylko ja nie odczuwam żądnej z tego satysfakcji 😆). Inaczej odchowywać trochę starsze dzieci z większą różnicą a co innego takie maluchy. Mnie to macierzyństwo bardzo dojechało fizycznie i psychicznie i co więcej wiem, że przez kolejne następne 2 lata będzie tak samo ciężko. Wszyscy którzy mówią, że fajnie mieć mała różnicę to nie wiem albo mają pomoc na codzień, babcia, ciocie, placówki albo kłamią. Szczerze wam mówię jeśli was czas nie goni to nie polecam, może 4, 5 lat to z taką różnicą wieku można złapać oddech tutaj nie ma czasu nieraz się po tyłku podrapać 😆Rosalinda wrote:A w jakim wieku masz dzieci 😄 ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 10:22
-
Byłam ciekawa co u Ciebie. Jak żyjesz przy buncie 2 latka? Ja teraz mam tak dość, końcówka ciąży a młoda to mały szatan. Ten bunt już przerabiałam u syna a teraz jest to samo a ja już siły coraz mniej. Matko kochano 🫣😆 Ryki,wycie od rana do nocy wszystko na nie i turlanie się po podłodze jestem totalnie przebodźcowana. I tak sobie pluję w brodę co ja narobiłam, że zaraz do tego combo będę jeszcze mieć noworodka, karmienie, przewijanie i nieprzespane noce...Małaczarna wrote:Zgadzam się, czuję, że muszę trzecie niedługo bo prawie 37 na karku, a po dwójce zrobiłabym sobie przerwę tak z 3-4 lata przerwy...
-
Hej! Dołączam do was w staraniach o większą gromadkę
u mnie już 8 latka, 5 latek, dziewucha 1,5 roku prawie i kurcze, chce nam się jeszcze jedno.
Póki co idzie ciężko, bo u mnie póki okres nie przyjdzie to szans nie ma, a pierwszy przyszedł raptem miesiac temu 😅 jestem na etapie odstawiania najmłodszej, chociaż na spanie, bo inaczej szansę nadal marne. Mój organizm chyba dba o to bym nie miała mniejszej różnicy wieku, bo to charakterne dzieciaki i nie dałabym rady rok po roku
Rosalinda, Natkusia, Aiina lubią tę wiadomość
Ja '90
3 dzieciaczki i 2 Aniołki -
Cześć dziewczyny
Gratuluje wszystkim II kreseczek
Jestem nowa i dołączę do Was
Mam 2 dzieciaczków 11 i 8 lat i od 2022 roku staramy się o 3
Niestety po drodze zachorowałam na cukrzyce typ 1 i starania zostały przerwane
Od 3 cykli staramy się ponownie - niestety mam niszę na bliźnie po cc - co prawdopodobnie powoduje u mnie tak duże problemy z zajściem w ciąże.
Na 30 kwietnia jestem zapisana do profesora Ludwina do UCZKIN na ocenę i ewentualną korektę blizny.
Rosalinda, Aiina lubią tę wiadomość
Antoś 02/2015
Zuzia 04/2017
Marzenie o 3 ❤️
Starania od lutego 2022 - przerwane diagnozą cukrzyca typ 1
01/2026 - ponowne marzenia
Hashimoto, cukrzyca 1 i nisza w bliźnie po cc
37 lat - ostatni gwizdek ??? -
Szybko, obydwóch w drugim cyklu ale wiesz trochę to dawno temu było więc też organizm inny 😣Rosalinda wrote:No tak.. Mój starszak też chciałby mieć więcej rodzeństwa, a dokładnie jeszcze dwóch braci i trzy siostry 😂 Tyle to nie dam rady 😂
A o chłopców długo się staraliście czy szybko poszło 🙂 ?
Aktualnie mamy 8 cykl starań i trochę kwiatków nam wyszło. Musiałam wdrożyć metforminę, dostinex więc zobaczymy ❤️
No chciałabym już bardzo. Ja na codzień pracuje z kobietami w ciazy i noworodkami wiec ah nakręcam się na codzień hehe
Fajnie, że coraz więcej nas tutaj 🙂🙂
witajcie dziewczyny 🥰
👩🏻🦰 '87 🧔🏻♂️ '84
10.2025 - biochem 💔
w tym cyklu:
12dc Ovitrelle
Metformina, Dostinex
Amh 1,48
mama:
🧑🏼 2012
🧑🏼 2014
👩🏼⚕️ midwife -
Jasne, rozumiem 🙂 Mam nadzieję, że już niedługo spełnisz marzenie o trzecim dziecku 😊Natkusia wrote:Szybko, obydwóch w drugim cyklu ale wiesz trochę to dawno temu było więc też organizm inny 😣
Aktualnie mamy 8 cykl starań i trochę kwiatków nam wyszło. Musiałam wdrożyć metforminę, dostinex więc zobaczymy ❤️
No chciałabym już bardzo. Ja na codzień pracuje z kobietami w ciazy i noworodkami wiec ah nakręcam się na codzień hehe
Fajnie, że coraz więcej nas tutaj 🙂🙂
witajcie dziewczyny 🥰
A co do pracy - czyżbyś była położną 😉 ?
Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Truskawkowa, a dlaczego starsze dzieci nie chodzą do placówek? Im by dobrze to zrobiło i przede wszystkim tobie. U mnie cała czwórka poza domem, więc od 8 do 16 jestem sama w domu z najmłodszą.
Małaczarna, Rosalinda lubią tę wiadomość
-
Tak 🥰 a żeby było jeszcze zabawniej to pracuje na sali porodowej ale też w środowisku. Kocham swoją pracę ale w trakcie starań mam jej czasami dosyć i chciałabym się odciąć od tego środowiska 🤷♀️ tak wiecie, odetchnąć.Rosalinda wrote:Jasne, rozumiem 🙂 Mam nadzieję, że już niedługo spełnisz marzenie o trzecim dziecku 😊
A co do pracy - czyżbyś była położną 😉 ?
👩🏻🦰 '87 🧔🏻♂️ '84
10.2025 - biochem 💔
w tym cyklu:
12dc Ovitrelle
Metformina, Dostinex
Amh 1,48
mama:
🧑🏼 2012
🧑🏼 2014
👩🏼⚕️ midwife -
edka85 wrote:Truskawkowa, a dlaczego starsze dzieci nie chodzą do placówek? Im by dobrze to zrobiło i przede wszystkim tobie. U mnie cała czwórka poza domem, więc od 8 do 16 jestem sama w domu z najmłodszą.
Zgadzam się. U mnie dzieci są w żłobku od skończenia 8 miesięcy. Ja uważam, że to im świetnie robi, mają kolegów i swój grafik zajęć. Początki były ciężkie wiadomo adaptacja itd, ale po pewnym czasie to człowiek widzi jak się świetnie rozwijają. Gdy obaj są chorzy i zostaje z nimi sama( co zdążyło się chyba tylko 2 razy do tej pory przez 2-3 dni) to nie ukrywam, że włączam im bajkę, żeby ogarnąć obiad i dom, ale nie chciałbym tego robić codziennie. Wyślij ich do dzieci, a Ty zostań z najmłodszym w domu. I Ty skorzystasz i oni 😉01 2022 ❤️
03 2024 ❤️ -
Cześć dziewczyny 😊, nieśmiało sobie u was przycupnę, bo od paru dni kiełkuje we mnie myśl o trzecim maluszku i zobaczymy co nam dalej z tą myślą wyjdzie 🫣.
Natkusia, Rosalinda, pyyrka, Niezapominajka17 lubią tę wiadomość
🧔🏻1986 & 👩🏻1992 & 🩷2024 & 🩵2025
🍀⏳📅:
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 💔 9t4d/7t4d - poronienie samoistne
🍀⏳📅:
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

🍀⏳📅:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 lipca 2025 - Jasiek już z nami 🩵 3400g, 54cm, 9/10pkt 🥹 PPROM 36t5d 🥲

-
Cześć, chciałam się przywitać. Staramy się o trzecie dziecko po dłuższej przerwie, mamy dwójkę dzieci 9 i 11 lat. Porobiłam sobie badania, bo już zbyt młoda nie jestem 😉. 6dpo progesteron dobry, bo 20, ale estrogen ogromny 284, coś doradzicie? Czy to może stanowić jakiś problem przy staraniach?
-
Super 🤩 Miałam myśli, żeby zostać położną, najchętniej na oddziale noworodkowym 👶👶 ale domyślam się, że poza słodkimi bobaskami zdarzają się też ciężkie sytuacje, a ja jestem bardzo wrażliwa na cierpienie ludzi a zwłaszcza dzieci, także z bólem serca odpuściłam. Choć czasem myśl powraca 😄Natkusia wrote:Tak 🥰 a żeby było jeszcze zabawniej to pracuje na sali porodowej ale też w środowisku. Kocham swoją pracę ale w trakcie starań mam jej czasami dosyć i chciałabym się odciąć od tego środowiska 🤷♀️ tak wiecie, odetchnąć.
Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Cudowny zawód ale fakt mega stresujący szczególnie na takiej sali porodowej 🫣Rosalinda wrote:Super 🤩 Miałam myśli, żeby zostać położną, najchętniej na oddziale noworodkowym 👶👶 ale domyślam się, że poza słodkimi bobaskami zdarzają się też ciężkie sytuacje, a ja jestem bardzo wrażliwa na cierpienie ludzi a zwłaszcza dzieci, także z bólem serca odpuściłam. Choć czasem myśl powraca 😄
Ja zmieniłam zawód i poszłam na studia położnicze w wieku 30lat jak moi chłopcy mieli 3 i 5 lat 😁 i to moje miejsce na ziemi. Może jeszcze nie jest za późno 🤭
Witam nowe dziewczyny ❤️
U mnie było tak, że jakieś 2-3 lata temu mąż chciał a ja nie chciałam. Dopiero silny instynkt włączył się w tamtym roku kwiecień-maj 😅😅
👩🏻🦰 '87 🧔🏻♂️ '84
10.2025 - biochem 💔
w tym cyklu:
12dc Ovitrelle
Metformina, Dostinex