Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Rosalinda Koleżanka

Wysłany: 5 marca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też tak przeżywałyście szkołę? U nas ruszyła rekrutacja do pierwszej klasy, mój starszak idzie od września i mam łzy w oczach, że to tak szybko zleciało 🥺 Trochę też się boję jak to będzie, ja źle wspominam swoją podstawówkę 🫣

Mama dwóch chłopców 🥰
    💙 10.2019 (3cs)
    💙 02.2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 marca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Wy też tak przeżywałyście szkołę? U nas ruszyła rekrutacja do pierwszej klasy, mój starszak idzie od września i mam łzy w oczach, że to tak szybko zleciało 🥺 Trochę też się boję jak to będzie, ja źle wspominam swoją podstawówkę 🫣
    W zeszłym roku byłam na tym samym etapie, co ty. Wierz mi - to rodzice najbardziej się tym stresują. Wbrew pozorom dziecko szybko potrafi się zaadaptować. Mój najstarszy jest właśnie w pierwszej klasie. Szybko wszedł w ten rytm szkolny. I powiem ci, że szkola bardzo pomaga dzieciom "wydorośleć", tj przejść z trybu przedszkolnego. W szkole dziecko staje się bardziej samodzielne, musi o większej ilości rzeczy pamiętać, radzić sobie. Samo wchodzi do szatni, pilnuje swoich ubrań, idzie do klasy, pakuje książki, musi słuchać nauczycieli, przynosi pracę domową. Zupełnie co innego niż przedszkole 😉

Rosalinda lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Rosalinda Koleżanka

Wysłany: 6 marca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    W zeszłym roku byłam na tym samym etapie, co ty. Wierz mi - to rodzice najbardziej się tym stresują. Wbrew pozorom dziecko szybko potrafi się zaadaptować. Mój najstarszy jest właśnie w pierwszej klasie. Szybko wszedł w ten rytm szkolny. I powiem ci, że szkola bardzo pomaga dzieciom "wydorośleć", tj przejść z trybu przedszkolnego. W szkole dziecko staje się bardziej samodzielne, musi o większej ilości rzeczy pamiętać, radzić sobie. Samo wchodzi do szatni, pilnuje swoich ubrań, idzie do klasy, pakuje książki, musi słuchać nauczycieli, przynosi pracę domową. Zupełnie co innego niż przedszkole 😉
    Dzięki! Mam nadzieję, że i mój się szybko odnajdzie w szkole 🙂

Mama dwóch chłopców 🥰
    💙 10.2019 (3cs)
    💙 02.2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
‹‹ 183 184 185 186 187
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ