Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy też tak przeżywałyście szkołę? U nas ruszyła rekrutacja do pierwszej klasy, mój starszak idzie od września i mam łzy w oczach, że to tak szybko zleciało 🥺 Trochę też się boję jak to będzie, ja źle wspominam swoją podstawówkę 🫣Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
W zeszłym roku byłam na tym samym etapie, co ty. Wierz mi - to rodzice najbardziej się tym stresują. Wbrew pozorom dziecko szybko potrafi się zaadaptować. Mój najstarszy jest właśnie w pierwszej klasie. Szybko wszedł w ten rytm szkolny. I powiem ci, że szkola bardzo pomaga dzieciom "wydorośleć", tj przejść z trybu przedszkolnego. W szkole dziecko staje się bardziej samodzielne, musi o większej ilości rzeczy pamiętać, radzić sobie. Samo wchodzi do szatni, pilnuje swoich ubrań, idzie do klasy, pakuje książki, musi słuchać nauczycieli, przynosi pracę domową. Zupełnie co innego niż przedszkole 😉Rosalinda wrote:Wy też tak przeżywałyście szkołę? U nas ruszyła rekrutacja do pierwszej klasy, mój starszak idzie od września i mam łzy w oczach, że to tak szybko zleciało 🥺 Trochę też się boję jak to będzie, ja źle wspominam swoją podstawówkę 🫣
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
Dzięki! Mam nadzieję, że i mój się szybko odnajdzie w szkole 🙂edka85 wrote:W zeszłym roku byłam na tym samym etapie, co ty. Wierz mi - to rodzice najbardziej się tym stresują. Wbrew pozorom dziecko szybko potrafi się zaadaptować. Mój najstarszy jest właśnie w pierwszej klasie. Szybko wszedł w ten rytm szkolny. I powiem ci, że szkola bardzo pomaga dzieciom "wydorośleć", tj przejść z trybu przedszkolnego. W szkole dziecko staje się bardziej samodzielne, musi o większej ilości rzeczy pamiętać, radzić sobie. Samo wchodzi do szatni, pilnuje swoich ubrań, idzie do klasy, pakuje książki, musi słuchać nauczycieli, przynosi pracę domową. Zupełnie co innego niż przedszkole 😉Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -