Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś czuję się fatalnie po prostu...głowa mi pęka, jest mi niedobrze, ale chyba zjadłam coś co mi zaszkodziło, od dwóch dni po pracy padam na kanapę i śpię dwie godziny jak zabita. Rano nie mogłam się podnieść...nie doszukuję się w tym chyba już objawów, bo to dopiero 7 dpo, im bliżej @ tym bardziej nastrój mi siada...
-
futuremama wrote:MeiMei to ja mam to samo. Jak zazwyczaj wieczorem się kładłam i kręciłam x czasu to teraz po prostu jestem nieprzytomna, jak poczuję łóżko to mnie nie ma. Rano nie mogę wstać a tak od 14 to już bym poszła spać😂 i oczywiście, że brałam to za objaw, że coś się dzieje🙈
Ale u Ciebie jeszcze się wszystko się może wydarzyć za co mocno trzymam kciuki😊
Dziękuję 😘 zobaczymy, ale stawiam na przemęczenie, po tych miesiącach nauki zdalnej moich dzieci, teraz jak wróciły do szkoły to chyba mam zjazd adrenaliny, mój synek też był bardzo chory od świąt do połowy stycznia (zapalenie oskrzeli, oskrzelików i płuc razem), cudem uniknęliśmy szpitala na święta, więc chyba wszystko razem. Do tego praca, kiepska pogoda i w ogóle. Oby jutro było lepiej. Do miesiączki jeszcze 8 dni niby, więc jeszcze nadzieja się tli 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 21:59
-
MeiMei, kto wie, ja bym pewnie sikała już na testy od 9 dpo..
o ile masz ich więcej w zapasie
Wszystko możliwe!!
Powiem wam, że od wczoraj czytam ksiażkę takiego jednego ginekologa i przestałam w 1 dzień pić kawę rozpuszczalną, od dziś wracam do ekspresu... fajnie się ją czyta, jak któraś ma czas i ochotę, to polecam, szybko się ją czyta.
[/url]
[/url]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 08:28
melisa lubi tę wiadomość
-
Snowflake wrote:Hej! 🙂 Miło Cię poznać.
To dzisiaj w którym dniu cyklu jesteś? Lekarz coś mówił konkretnego dalaczego tak może być?
Dziś mój 16 DC. Mój lekarz mówi żeby się nie martwić że się uda jeszcze dwa miesiące jak się nie uda to zrobi mi droznosc jajowodow. W tym cyklu miałam dwa pecherzyki mam nadzieję że coś z tego będzie w tym cyklu. Choć taką nadzieję mam co miesiąc 😃powiem wam że o trzecim dziecku marzę tak bardzo jak o pierwszym. -
Annamaria wrote:MeiMei, kto wie, ja bym pewnie sikała już na testy od 9 dpo..
o ile masz ich więcej w zapasie
Wszystko możliwe!!
Powiem wam, że od wczoraj czytam ksiażkę takiego jednego ginekologa i przestałam w 1 dzień pić kawę rozpuszczalną, od dziś wracam do ekspresu... fajnie się ją czyta, jak któraś ma czas i ochotę, to polecam, szybko się ją czyta.
[/url]
[/url]
Pewnie dziś polecę po test, bo nie wytrzymam 😂 choć wiem, że raczej nic tam nie zobaczęja kawy rozpuszczalnej w ogóle nie piję, tak mi się wydaje, że jak coś jest przetworzone jak kawa, która ma się rozpuścić to nie może być zbyt dobre 🤭
-
Hejo. Dziewczyny czy któraś z was w ciazy miała takie przypadłości jelitowe żołądkowe na początku ciazy? Womojej ostatniej ciazy pamiętam że 3 razy złapałam grypę żołądkowa. Ale teraz jakąś masakra dopiero 5 ty tydzień mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Ale jakoś nie mogę funkcjonować. Albo zaparcia. Albo skurcze zoladka po jogurcie powiedzmy.. No masakra... Jak było u was albo jest? Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Dzięki
-
futuremama wrote:Żółtych bobo testów nie polecam🙈 no chyba że wyrzucisz po tych kilku minutach. Kupiłam wczoraj w pakiecie do wina co by nie mieć wyrzutów sumienia i niepotrzebnie patrzyłam na niego po godzinie gdzieś.
Zobaczymy, może w pn zrobię tą betę. Miałam nie rozkminiać cieni a wyszło jak zwykle🙈
Haha zrobiłam test, oczywiście biel jak śnieg 😂😂 wariatka ze mnie, robić testy 8 dpo po poludniu 🙈🙈🙈futuremama lubi tę wiadomość
-
Futuremama, mi bobkibtez pokazywały niestety kreski, i to ładne, ale na innych testach ciąży nie było. Też ich nie polecam..
-
Ja też bobotestow nie lubię, najlepiej mi się sprawdziły facelle z Rossmanna i takie taniochy z Tesco, jak była ciąża to była kreska, jak nie było to biel. W pierwszej i drugiej ciąży zachowywałam się rozsądnie, nie było miesiączki to robiłam test, zresztą druga ciąża to był tzw. "złoty strzał" haha i nawet nie wiedzialam kiedy była ostatnia miesiączka więc test od razu pokazała mega wyraźne krechy. W trzeciej to już były mocne starania, więc i doszukiwanie się cieni. Test zrobiony w 23 DC pokazała baaaardzo blada kreską, ledwo widoczną
No ale teraz to już masakra, co mi odbiło to nie wiem 😃😂😊 8 dpo sikać na patyk, dochodzę do wniosku, że im starsza jestem tym bardziej tracę rozum z tym wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 18:35
-
futuremama, po prostu nie rób Bobotestów. Jesli wynik bobków uznajemy za nieważny i wadliwy, to jak wypadają te inne które robiłaś codziennie? Rozumiem, że nie ciemnieje ci kreska, tak?
I jeszcze mi przychodzi do głowy, robiłaś sobie usg ostatnio? Kiedy miałaś taką kontrolną wizytę u gina? Bo cysty dają podobne objawy i też czasem wychodzą jakieś cienie, ja tak miałam i na forum kilka dni temu inna dziewczyna też.. Miała cienie, potem negatywy i tak w kółko, a na usg wyszło , że to torbiel rośnie i hormony szaleją.. -
To super, że idziesz do gina.. Pogadasz sobie, zobacz jak on to widzi. Twoje usg z listopada to dawno, mi torbiel zrobiła się od zera do takiej o średnicy 5 cm w miesiąc, także ten...
Ech, no dziwne te cienie..niech się wyjasni jakoś, bo wierzę, że można zwariować.. Ściskam..
A betę to będziesz robić dwa razy, no nie? Bo jedna to nic nie powie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 11:09
-
Mi gin mówił, że przy torbielach testy ciażowe rzadko, bo rzadko, ale podobno mogą wychodzić fałszywie dodatnie - i na co mnie uczulił, objawy są identyczne jak przy ciaży. Ospałosć, bardzo duże zmęczenie, mdłości, wymioty.
Może u ciebie to nie torbiel, bo wcale nie jest to fajna opcja. Mi się pewnie by nie chciało latać na betę, ale u mnie to problem logistyczny, zostawiania z kimś dzieci, i wolałabym im nic nie przywlec z przychodni..
Na moje wiele by powiedział u ciebie test dopiero w dniu @. Albo wóz, albo przewóz.. ale to już zależy od ciebie, jak wolisz. -
3 ciążą wrote:Czesc dziewczyny
I ja dołaczę
z niektórymi z Was się już znamuciekłam na chwile myslałam że to coś pomoże ale niestety nic się nie zmieniło ;-(
Mam w tym roku 36 lat i dwie córeczki 5lat i 3 latka i od dwóch lat staramy się o 3 dzieciątko.
To mój 5 cykl stymulowany chodze na monitoring owulacja jest ale w ciąże ciężko zajść. Jestem po dwóch cesarkach i tak podejrzewam czy to jest przyczyna tak długich starań.
Pozdrawiam Was ciepło. ;-*
Witaj. Ja tez jestem po 2cc i po jednym czyszczeniu. Zawsze zachodziłam w ciąże odrazu a teraz wyglada ze się trochę na to poczekam....miałaś robiona drożność jajowodów ?Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Ewunia 21.01.2025 :*
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
futuremama wrote:MeiMei do 28.01 jeszcze kilka dni o wszystko się może wydarzyć
Ja czekam na wyniki bety i jestem zła bo cały dzień sprawdzam a pewnie jutro będą dopiero😔
Niby wiem, ale już mnie z tego wszystkiego brzuch okresowo rozbolał.
Trzymam kciuki za Twoją betę 👍 daj od razu znać 😘 -
futuremama wrote:Mam w końcu wynik, beta 7... czyli czekam na @.
A czy to znaczy, że to nie ciąża? Nie znam się na takich wynikach, ale u mnie w labo ciąża zawsze powyżej 5...są jeszcze szanse? Przepraszam, że tak dopytuje, ale bardzo Ci kibicuję i chciałabym, żeby się udało jednak 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 18:00