Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Annamaria wrote:U nas nigdy nie było takiego problemu, moje dzieci bardzo lubiły swoje łóżeczka, i nocne wędrówki to zazwyczaj maks jedno na raz jak już. Poza tym oni mieli jakiś czas wspólny pokój i nawet jak się obudziło któreś, to nigdy nie byli sami. Na noc mają też girlandę z kolorowych mini lampek, albo lampkę muchomorka i podejrzewam, że trochę to działa tak, że się nie bali. Potem już spali dwójkami w pokojach, maluchy swój, starszaki swój i też jest raźniej
futuremama, już na tamtym wątku styczniowym ci odpisałam, tu cię tylko mooocno przytulę!!
Miałam dziś mnóstwo spraw urzędowych, papierów do ogarnięcia, ogarniałam ubezpieczenie grupowe u nas w pracy - bo w końcu wszyscy pracownicy wybrali w zgodzie pakiet medyczny , ale co się nałaziłam dziś.. jeszcze służbowy tablet wariował, net znikł na godzinę, jakaś masakra..
Teraz odebrałam dzieci i czuję, że nawet siedzieć nie mam siły..! Czas na herbatkę i jakąś fajną bajkę, włączę coś mądrego co z chęcią z nimi sama obejrzę.. jak nie znacie, dla przedszkolaków takich 4, 5 lat i więcej, gorąco wam polecam te dwie animowane produkcje:
https://www.netflix.com/pl/title/60032294
https://www.netflix.com/pl/title/70106454
nie wiem ile razy już to oglądałam, po 5, 6 razy minimum.. magiczne te bajki.
futuremama, właź pod kocyk, odpal bajkę i wtul się w dzieci! Gwarantuję, że odpoczniesz przy tych anime..
Futuremama, trzymaj się 😘 musimy być dzielne, u mnie dziś @ już za rogiem.
Annamaria uwielbiam studio Ghibli, piękne mądre bajki, nie rozwrzeszczane bajki 🥰 -
Annamaria wrote:U nas nigdy nie było takiego problemu, moje dzieci bardzo lubiły swoje łóżeczka, i nocne wędrówki to zazwyczaj maks jedno na raz jak już. Poza tym oni mieli jakiś czas wspólny pokój i nawet jak się obudziło któreś, to nigdy nie byli sami. Na noc mają też girlandę z kolorowych mini lampek, albo lampkę muchomorka i podejrzewam, że trochę to działa tak, że się nie bali. Potem już spali dwójkami w pokojach, maluchy swój, starszaki swój i też jest raźniej
futuremama, już na tamtym wątku styczniowym ci odpisałam, tu cię tylko mooocno przytulę!!
Miałam dziś mnóstwo spraw urzędowych, papierów do ogarnięcia, ogarniałam ubezpieczenie grupowe u nas w pracy - bo w końcu wszyscy pracownicy wybrali w zgodzie pakiet medyczny , ale co się nałaziłam dziś.. jeszcze służbowy tablet wariował, net znikł na godzinę, jakaś masakra..
Teraz odebrałam dzieci i czuję, że nawet siedzieć nie mam siły..! Czas na herbatkę i jakąś fajną bajkę, włączę coś mądrego co z chęcią z nimi sama obejrzę.. jak nie znacie, dla przedszkolaków takich 4, 5 lat i więcej, gorąco wam polecam te dwie animowane produkcje:
https://www.netflix.com/pl/title/60032294
https://www.netflix.com/pl/title/70106454
nie wiem ile razy już to oglądałam, po 5, 6 razy minimum.. magiczne te bajki.
futuremama, właź pod kocyk, odpal bajkę i wtul się w dzieci! Gwarantuję, że odpoczniesz przy tych anime..
Futuremama, trzymaj się 😘 musimy być dzielne, u mnie dziś @ już za rogiem.
Annamaria, uwielbiam studio Ghibli, piękne, mądre, nierozwrzeszczane bajki 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 22:41
-
futuremama wrote:Jak coś to przyrost bety 40% więc nic z tego nie będzie
A przyszła już @?
Ja dzisiaj rozmawiałam ze swoją ginekolog. Ustaliłysmy plan działania odstawiając flukonazol. Tym samym możemy działać w tym miesiącu!!! Dziś było podejście nr 1 na kocyku przy rozpalonym kominku 😀 teraz jeszcze ze 2-3 powtóreczki i czekamy na wyniki ❤️😀futuremama lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
futuremama, jak śluz podbarwiony to pewnie kwestia 1, 2 dni.. ściskam cię..
Co do kominka, robi klimat, ale powiem ci, że sedno tkwi w .. podłodze... haha..! Na jednych wakacjach mieliśmy piękny kominek, ciepło, klimat, chata ładna, ALE dół domku był cały wyłożony płytkami, bo kominek i żeby wniesiony śnieg szybko i łatwo sprzątnąć. No i to kładzie każdy romantyczny seks, bo jest cholernie twardo i niewygodnie! Także, ten.. te wszystkie romantyczne filmy mają piękne drewniane podłogi, mięciutkie dywany i skóry z dzikiego zwierza, a domku na wynajem mają płytki i zero pięknie pachnących domowych przytulnych kocyków..nie masz czego żałować
-
Cześć dziewczyny.
Można dołączyć? Razem z mężem będziemy się starać o trzeciego ( i prawdopodobnie ostatniego ) potomka
W domu mamy prawie 4 letnią córeczkę o którą staraliśmy się dokładnie 25 cykli i świeżo upieczonego dwulatka, który zaskoczył nas pół roku przed planowanymi staraniami za pierwszym razem
Mieliśmy z trzecią ciążą poczekać do końca przyszłego roku ale po długich, nawet bardzo długich rozmowach doszliśmy do wniosku, że lepiej będzie teraz.futuremama lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Cześć Sallvie. Teraz masz 1cs? Skoro ostatnio zaskoczyło od razu, to może i tym razem tak będzie
sallvie lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Cześć Sallvie. Teraz masz 1cs? Skoro ostatnio zaskoczyło od razu, to może i tym razem tak będzie
Tak pierwszy csMiło bym się zaskoczyła jakby znowu się udało tak jak przy synku. Na szczęście na razie podchodzimy do tematu bez większej spiny.
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
3 ciążą wrote:A co było przyczyną że aż 25 cykli się staraliście?
Nieleczona tarczyca na pewno była jedną z przyczyn bo niedoczynność zdiagnozowano u mnie dopiero w trakcie jak już byłam w ciąży.
Do tego jestem po operacji torbieli z jajowodu i mimo, że sam jajnik i jajowód zachowane to już nie funkcjonują w 100% prawidłowo.
Ale tak szczerze to się nigdy nie dowiem całkowicie co tak na prawdę było stu procentową przyczyną, mogę tylko gdybać bo przez swój wiek w momencie pierwszych starań byłam olewana że młoda jestem i jeszcze wszystko się poukłada a ja głupia młoda wierzyłam 🤷Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
futuremama, tylko przy złej jakości lub nieprawidłowych plemnikach seks co 2 dni nic nie da.. czemu on nie chce zbadać siebie? Nie da się go namówić?
Bo tak szczerze, to ja się już o ciebie martwię, że za miesiąc bedziesz dokładnie przez to samo przechodzić...
-
Badania mogłyby być jakąś wskazówką do suplementacji dla niego, ale ok, rozumiem, że chyba nie chcesz mu głowy zawracać.. co pozostaje, trzymać kciuki i liczyć na szczęście..!
sallvie, to kciuki, te 2 tygodnie zaraz miną i będziesz testować! -
Też kojarzę, że dziewczyny jak pilnowały supli u facetów, to najszybciej udawało się poprawić nasienie tak po 2, 3 miesiącach jakoś..
melisa, a jak u ciebie sytuacja, w jakim momencie cyklu jesteś?
Snowflake, jak nastrój? Jak się czujesz??Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 16:38
-
Też mi lekarz tak mówił spermogeneza trwa 3 miesiące więc dlatego nawet jak facet robi badania to później powtórka za minimum 3 miesiące. I komórki jajowe też około 3 miesięcy potrzebują tak slyszalam
futuremama dlaczego składasz wypowiedzenie? Ciężka praca czy ludzie? Byłoby idealnie złożyć chorobowe zamiast wypowiedzenia może akurat się uda 😃 -
A tak jeszcze wam powiem ze przy pierwszych staraniach o pierwszą ciążę mój mąż odebrał wyniki badań i usłyszał że z takimi wynikami tylko insiminacja płakaliśmy jak bobry po czym w następnym miesiącu się okazało ze jestem w ciąży 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 17:12
-
melisa wrote:Ja czekam na pierwszą @ od czasu porodu, poprzednio dostawalam 8 msc po porodzie. A tu zaraz juz bedzie 8 msc i cisza. Owulacji tez nie wyłapałam. Mam pelno testow owulacyjnych, bo kupilam jak staraliśmy się o trzecie a że udało się w pierwszym cyklu to mi zostały, to teraz je wykorzystuję :p ciągle ta linia testowa jest jaśniejsza od kontrolnej ale dość mocna, chyba że te testy przeterminowane bo z 2019 roku :p
-
melisa wrote:Tak te różowe :p