Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli w podobnym czasie... Eh, to ja musze pewnie czekać z pół roku.
-
futuremama wrote:Jak macie do polecenia jakieś książki żebym mogła z nim czytać i rozmawiać to chętnie przygarnę tytuły.
Jeszcze nie wiem jak mam z tego porodu wybrnąć🙈
futuremama, ja mam typowo dla dzieci taką:
jest bardzo stara, ale wg mnie rewelacyjna. Ilustracje miłe dla oka i przede wszystkim jasno i szczerze wszystko opisane, bardzo prosto. Moi byli uświadamiani zazwyczaj wtedy, kiedy pytali, nie czekałam do jakiegoś określonego wieku.. Zazwyczaj około tego 5, 6, 7 roku życia wiedzieli już wszystko o tym skąd się biorą dzieci i miałam już spokój
Poza tym u nas jest trochę może bardziej otwarcie, bo wśród naszych znajomych jest doula, ja uwielbiam temat bycia w ciaży, parę razy też pomagałam rózne warsztaty organizować w Toruniu, i dzieci często widziały/widzą u nas w domu rózne materiały, filmy o naturalnych porodach i w ogóle o rodzeniu, nigdy nie wyłączałam szybko pilotem scen w porodu, bo: "o matko, bo jeszcze zobaczą!" Dla nich to już naturalne, budzi emocje, owszem, ale nie jest to jakieś tabu czy widok od 18 roku życia
I taka ciekawostka, o dziwo najbardziej ulubioną ksiażką moich dzieci jeśli chodzi o ilustracje, jest ta, nie ma niestety polskiego tłumaczenia, kupowałam ją z księgarni w UK:
i tak szczerze, ja się im zupełnie nie dziwię. Ta ksiażka to jest po prostu perła wśród literatury i profesjonalnych zdjęć dzieci w wieku prenatalnym.. Ten fotograf nadal jest na pierwszym miejscu na świecie, jesli chodzi o fotografię w tej dziedzinie, zresztą zobaczcie same
edka, u mnie po każdym kolejnym porodzie miesiączka wracała szybciejOd jakiś 7, 8 miesięcy po pierwszym porodzie, do chyba nawet powrotu @ po czwartym porodzie hmm, po 2, 3 miesiącach? Czyba nawet dwóch! Bardzo się wtedy zirytowałam, bo chciałam chwilę spokoju od podpasek, a tu lipa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 11:10
Snowflake, edka85, melisa lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Mam pytanie do mam po kilku porodach. Czy @ wracała wam za każdym razem po porodzie w tym samym czasie, czy różnie? Zastanawiam się, czy jeśli poprzednio nie miałam @ 11ms , to czy nie jest to taka moja "natura", że po kolejnym dziecku też tak będzie.
U mnie po pierwszym porodzie wróciła po miesiącu z tym, że córki nie kp.
Syna karmię do tej pory a mimo wszystko wrócił mi okres po 4 miesiącach od poroduedka85 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Uff, dzięki , jest zatem nadzieja, że może będzie szybciej. Na pewno kp na to wpływa. Syn był cycoholikiem, córka już taka nie jest. Przy synu @ wróciła 11ms, wtedy karmiłam na żądanie w nocy i raz w dzień. Teraz też karmię w nocy, a w dzień co najwyżej dwa razy. Czyli jest podobnie jak przy synu, gdy dostałam @. Dlatego nie ukrywam, że liczę na to, że ta małpa w końcu przyjdzie. Chciałabym zacząć staranka jak Wy.
-
Cześć, tez staramy się o trzecie dzieciątko. Mamy juz dwoch chłopców w wieku 4 lat i prawie 2 lat. Najmłodszego cały czas karmie piersiai w ostatnim miesiącu wróciła mi miesiaczka więc od tego cyklu obserwuje się dokładnie i czekam na owulacje;) chciałabym żeby udało się jeszcze z terminem na listopad bo w swieta bozego narodzenia nie chciałabym rodzic ale to juz tak do końca ode mnie nie zależy:)
sallvie, futuremama lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Liliowa wrote:Cześć, tez staramy się o trzecie dzieciątko. Mamy juz dwoch chłopców w wieku 4 lat i prawie 2 lat. Najmłodszego cały czas karmie piersiai w ostatnim miesiącu wróciła mi miesiaczka więc od tego cyklu obserwuje się dokładnie i czekam na owulacje;) chciałabym żeby udało się jeszcze z terminem na listopad bo w swieta bozego narodzenia nie chciałabym rodzic ale to juz tak do końca ode mnie nie zależy:)
Hej. To mamy dzieci w tym samym wiekui ja też młodszego synka jeszcze kp
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs