Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Z perspektywy czasu żałuję że we wrześniu tej pracy nie zmieniłam. Ale wtedy ciąża jedno a sytuacja na rynku drugie i strach wygrał. Także teraz plan mam podobny, po macierzyńskim nowa praca A do tego czasu zrobić wszystko żeby łatwiej było pracę znaleźć. Chcę od października podyplomowe online zacząć tylko nie jestem pewna czy z noworodkiem ogarnę🤣
futuremama lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Eve wrote:Nie wiem jak zareagują. Planuje pracować do końca lipca to będzie 5 miesięcy pracy. Teraz mam umowę do końca maja ale wiem że będzie przedłużona. Następna rok. To był pierwszy cykl starań po zmianie pracy,złoty strzał. Myślę że praca jak nie ta to inna, a czas na dziecko widać że ten gdzieś na górze ktoś określił. Bardzo się cieszę,choć jakiś ostrożnie podchodzę, niech lekarz potwierdzi. Ale testy są ciemniejsze, zrobiłam ich chyba z 10. W pracy powiem przed samym odejściem na zwolnienie.
Ja zaczęłam nową pracę 24 marca, kilka dni po poronieniu, 1 kwietnia zrobiliśmy sobie taki złoty strzał w dni płodne, więcej seksów nie było w okresie dni płodnych tylko ten jeden raz, jakoś nie dawałam nam dużych szans, że zaskoczy, już nawet myślałam, że odpuścimy sobie na kilka miesięcy, że zobaczymy jaką umowę dostanę teraz w czerwcu po okresie próbnym.
A jak widać miało być tak a nie inaczej. Na dodatek jak nie chciałam mówić o ciąży tak w 6 tygodniu wylądowałam na l4 i tyle z mojego ukrywania..
Planuję pracować do końca ciąży, ciągle się tylko zastanawiam jak moja liderka podejdzie do tematu i jak będzie z umową czy tyle tylko, że do dnia porodu zostanie przedłużona czy jednak dadzą mi jakąś na normalny okres czasu rok czy dwa.
Ale koniec końców zgadzam się w 100% jak nie ta praca to inna, najwidoczniej to był odpowiedni czas na dzieckoEve, futuremama lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Ja chciałam po drugim zrobić sobie trochę większa przerwę. Ale długo to ja nie wytrzymałam w tym postanowieniu 😂
-
edka85 wrote:To może nie wytrzymasz także w tym postanowieniu, że teraz będzie ostatni potomek
Nie wykluczam. Moze teraz bede miala dwoch w pakiecie bo dzisiaj lekarz sie dziwil ze taka duza macica jak na ten tydzien ze cos jest ale nie wie sam co. Szukal i szukal ale nie mogl dojrzec. Cholera wie czy gdzies tam nie ukrywa sie drugi czlowiek 🙈🙈Eve, Dip88, futuremama lubią tę wiadomość
futuremama wrote:Z perspektywy czasu żałuję że we wrześniu tej pracy nie zmieniłam. Ale wtedy ciąża jedno a sytuacja na rynku drugie i strach wygrał. Także teraz plan mam podobny, po macierzyńskim nowa praca A do tego czasu zrobić wszystko żeby łatwiej było pracę znaleźć. Chcę od października podyplomowe online zacząć tylko nie jestem pewna czy z noworodkiem ogarnę🤣
-
sallvie wrote:Nie wykluczam. Moze teraz bede miala dwoch w pakiecie bo dzisiaj lekarz sie dziwil ze taka duza macica jak na ten tydzien ze cos jest ale nie wie sam co. Szukal i szukal ale nie mogl dojrzec. Cholera wie czy gdzies tam nie ukrywa sie drugi czlowiek 🙈🙈
Eve lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Jestem ciekawa czy rzeczywiście będzie taki chętny zaraz o czwartym myśleć jak trzecie się urodzi🤣
Ja mam nadzieję że do porodu młodej trochę bunt przejdzie bo teraz jest masakra🙈 -
futuremama wrote:Wcale nie... będzie bardziej ogarnięty, ale niestety bunty będą tylko na innym poziomie🤣 ale naprawdę wolę starszego bunty nawet jak trzaska drzwiami niż jak ona wyje i piszczy że chce ketchup - chociaż nie lubi ale starszak ma, a jak w końcu dostanie to histeria że go nie chce i mam go zabrać z talerza🙈
-
futuremama wrote:Wcale nie... będzie bardziej ogarnięty, ale niestety bunty będą tylko na innym poziomie🤣 ale naprawdę wolę starszego bunty nawet jak trzaska drzwiami niż jak ona wyje i piszczy że chce ketchup - chociaż nie lubi ale starszak ma, a jak w końcu dostanie to histeria że go nie chce i mam go zabrać z talerza🙈
A ja myslalam ze to tylko moje dzieci tak mają 😀to mnie pocieszałaś 😀 -
3 ciążą wrote:A ja myslalam ze to tylko moje dzieci tak mają 😀to mnie pocieszałaś 😀👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
U mnie liderem jest starszak. Zabiera siostrze zabawki, decyduje o tym, czym ma się ona aktualnie bawić, neguje jej decyzje mówiąc "no, no, no, nie wolno". Jak mała go nie słucha, to potrafi ją odepchnąć (taka forma kary). Biedna mała nie umie jeszcze postawić na swoim, ale jak tylko podrośnie, to myślę, że da bratu popalić.
-
futuremama wracając do tematu biegunki moja mała też od piątku ma biegunkę i dziś byłam u lekarza i dostała antybiotyk. Chyba coś teraz musi być w powietrzu bo co chwile słyszę o biegunach u dzieci na szczęście wymiotów nie ma ani gorączki.
-
Nie mam pojęcia jak narazie pomaga jest lepiej a z pediatrę mamy bardzo dobrego to nie dyskutuje nawet tylko robię co mówi 😀
futuremama lubi tę wiadomość
-
hejka, ja po kolejnej wizycie, ciąża rozwija się prawidłowo, maluszek ma już ponad 2 cm.
dalej jest krwiak więc niestety nie wrócę do pracy na razie, muszę dalej ciągnąć l4.
Proszę zdjęcie mojego małego człowieczka
https://zapodaj.net/fd8507fd4e3b8.jpg.htmlDip88, Eve, edka85, melisa lubią tę wiadomość
Sallvie to już kawał małego człowieczka ❤️
A z tymi krwiakami to jakaś masakra, ale napewno wszystko będzie dobrze i kciuki żeby jak najszybciej zniknął ✊ Też przez to przechodziłam 🙄 -
futuremama wrote:Sallvie a coś się działo że tak szybko miałaś wizytę? Najważniejsze że z maluchem ok a krwiak mam nadzieję że wkrótce zniknie
Chodzę do dwoch lekarzy wiec wizyt 2 razy więcej też
No i jednak troche czesciej mam wizyty właśnie przez to, że mam problemy z tym lozyskiem i ze jest ten krwiak.
Ja tam nie narzekam w sumie że częściej malucha mogę oglądać 🙈
Za tydzień mam znów kolejna wizyte, potem w połowie miesiąca prenatalne i 21 czerwca znowu kolejna wizyta 😂 a potem jakos na sam koniec czerwca powinna wypasc jeszcze jedna wizyta. Ogolnie to 4 wizyty w miesiacu wypadaja jakos 😅Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
futuremama wrote:Jasne lepiej to kontrolować niż coś przegapić
Tylko wcześniej pisałaś o dwóch tygodniach i się martwiłam że coś się stało że szybciej u lekarz wylądowałaś😉
Mój mąż mi wczoraj kupił wino 0%. Kochany, pół miasta zjeździł żeby znaleźć bo chciał mi niespodziankę zrobić. Czekałam aż dzieci pójdą spać żeby spędzić z nim wieczór przy lampce wina i co? Okazało się że nie da się tego pić🤣
Cale szczescie ciąża rozwija się prawidlowo chociaz ja ofkors już sobie wmawiam ze moze maluch za slabo rosnie cos bo 18.05 mial 1,79cm a po tygodniu tylko 2,14cm. Ale zapewne tylko sobie wmawiam 😅Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
4 wizyty? Kosmos 😄 Salvie, czyli na l4 już do końca? A jak będzie z pracą? Przedłuża ci umowę?
-
edka85 wrote:4 wizyty? Kosmos 😄 Salvie, czyli na l4 już do końca? A jak będzie z pracą? Przedłuża ci umowę?
Czy do końca to nie wiem jednak jak bedzie taka mozliwosc to chcialabym jeszcze popracowac w sumie.
Umowe co by nie bylo musza mi przedluzyc do dnia porodu bo konczy mi sie powyzej 12 tygodnia ciazyKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej dziewczyny, przepraszam, że tak długo się nie odzywałam, ale po ostatnim wczesnym poronieniu moja głowa musiała odpocząć od starań, testów, forum...ale wracam z nową energią i nadzieją na szczęśliwy cykl ♥️ nie dam rady odnieść się do wszystkich postów, ale gratuluję każdej z Was pozytywnych testów, pięknych bet, zdrowych ciąż, snowflake, futuremama jak się czujecie????sallvie ogromne gratulacje niech dzidzia rośnie zdrowo 😍 edka85, 3 ciąża co u Was? Jak starania?? U mnie dziś taka sytuacja na teście owulacyjnym, chyba nie ma żadnych wątpliwości, że owu dziś lub jutro 🤭 to pierwszy test od 3 miesięcy i mam nadzieję, że starania będą owocne. Trzymajcie za mnie kciuki 💪
https://naforum.zapodaj.net/df1f64ffc0a8.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 22:56
sallvie, futuremama, edka85 lubią tę wiadomość