Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Jasne lepiej to kontrolować niż coś przegapić
Tylko wcześniej pisałaś o dwóch tygodniach i się martwiłam że coś się stało że szybciej u lekarz wylądowałaś😉
Mój mąż mi wczoraj kupił wino 0%. Kochany, pół miasta zjeździł żeby znaleźć bo chciał mi niespodziankę zrobić. Czekałam aż dzieci pójdą spać żeby spędzić z nim wieczór przy lampce wina i co? Okazało się że nie da się tego pić🤣
Jak chodziłam z młodszym w ciąży to dziewczyny z forum lubowały się w Cin Cin 0%.Kupowały w biedronce.Podobno jedna z lepszych pozycji na rynku bez alko.Nie testowałam bo ja abstynentka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 23:52
-
futuremama wrote:Jak dla mnie to jeszcze nie jest pozytyw ale pewnie na dniach się pojawi😊 Będę trzymała kciuki😊
Mei, działajJa zaczęłam nowy cykl (trzeci po powrocie @) w Dzień Matki
Cin cin - potwierdzam, bardzo dobre bezalko! -
futuremama wrote:Edka mam nadzieję że ten cykl jest prezentem na dzień mamy, pierwszy dzień Twojej ciąży😁
Miałam testować 26 maja, jednakże właśnie wtedy przyszła ta małpa. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
-
futuremama wrote:Rzeczywiście🙈 Ja na złą patrzyłam🙈 Dzień dobry ciążowa mózgowa papko🤣
Sorki MeiMei😊
Edka mam nadzieję że ten cykl jest prezentem na dzień mamy, pierwszy dzień Twojej ciąży😁
Kurcze powiem Wam, że coś dziwnego...dziś kreska na teście owu znów mega bordowaczy to nie jest tak, że jak wczoraj wyłapałam pik to dziś kreska powinna być już jaśniejsza? Nigdy tak nie miałam, żeby dzień po dniu tak było...testy tej samej firmy.
Chyba muszę w takim razie kontynuować maraton ♥️😃 -
MeiMei ja jestem po HSG oba jajowody drozne.
Męża wyniki kiepskie ale jest pod kontrolą dobrego lekarza. W dniu 26.05 zrobiłam test ciążowy wyszła 1 kreska i zamiast wywalić test zostawiłam go wieczorem już było na teście dwie kreski już sobie zaczęłam wkręcać że się może udało 🤨ale poczytałam forum i dziewczyny piszą że tez tak miały i ciąży z tego nie bylo. Czekam z niecierpliwością do jutra i rano zrobię kolejny test zobaczymy czy będą dwie kreski😉 -
3ciąża, a jakiej firmy był test? Mnie tak bobo testy i pinki oszukiwały
choć z synkiem w ciąży też jak zrobiłam było biało, wrzuciłam do torebki, po 2 godz. mnie podkusilo patrzę, a tam jest bladziutka ledwo widoczna kreska
to był facelle paskowy, przez dwa dni na żadnych innych nic nie wychodziło
była to bardzo wczesna ciąża, beta coś około 23, także trzymam kciuki ✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 22:43
-
MeiMei wrote:3ciąża, a jakiej firmy był test? Mnie tak bobo testy i pinki oszukiwały
choć z synkiem w ciąży też jak zrobiłam było biało, wrzuciłam do torebki, po 2 godz. mnie podkusilo patrzę, a tam jest bladziutka ledwo widoczna kreska
to był facelle paskowy, przez dwa dni na żadnych innych nic nie wychodziło
była to bardzo wczesna ciąża, beta coś około 23,.także trzymam kciuki ✊
Bob test czytałam o nich że są kiepskie. -
futuremama wrote:3 ciąża i jak u Ciebie?
Robiłam wczoraj test z rosmana i niestety jedna kreska 😞od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres ale jeszcze okresu nie dostałam dziś 36 dc. Czekam na okres i w tym cyklu będę znowu na lekach stymulujących owulację zobaczymy może w końcu mi się uda bardzo bardzo bym tego chciała 😉 -
Snowflake wrote:A dzień dobry! 😀
U nas wszystko ok, dzięki!
Trochę mnie zaczęło przerażać bycie mamą w zaawansowanej ciąży, która ogarnia jeszcze dwoje Maluchów... Wiecie o co kaman... Jeszcze żeby pogoda dopisywała to bym z nimi piknikowała w parku na placu zabaw, wybawiliby się i wieczorami byłoby łatwiej ich położyć spać. A tak 🤦♀️ histeria, szaleństwo i ogólny rozgardiasz 🙄 no, ale damy radę, kto jak nie my, prawda Mateczki? 😀
Futuremama, a Ty jak się czujesz? Ja Cię kręcę, tożto zaraz połówka 😲🙈
Sallvie, a u Ciebie?
Trzymam kciuki Staraczki za Was i za Zafasolkowane również oczywiście!!! ❤️❤️❤️
Chyba okej, dobrze, że wizyty mam tak czesto to mniej sie stresuje bo zazwyczaj dzien, dwa po wizycie jest okej, a potem zaraz znowu myslenie ze moze dziecko przestalo sie rozwijac itp 🤦 gdybym miala miec wizyty raz na 4 tygodnie to bym ewidentnie siwa chodzila juz.
No i wlasnie tak a propos wizyt to już we wtorek mam kolejna wizyte, takze czekam z niecierpliwoscia zeby zobaczyc jak tam malec sie trzyma. Szkoda że od tego lekarza nie dostaje usg do reki, no ale chociaz sobie na monitorze popatrze. No i wtedy kolo 15.06 zapewne prenatalne ( juz 🙉🙈 ) a potem 21.06 kolejna wizyta.
I kto wie czy jeszcze w okolicy 28 mi nie wypadnie jakas wizyta w czerwcu.
Tak poza tym to czuje sie tak w kratke czasem mam super ekstra dni pelne energii a na drugi dzien sie budze i ledwo z lozka sie podnosze bo mdlosci, oslabienie, jakies zawroty glowy i w ogole.
W czwartek zaczynam 12 tydzien. W sumie jeszcze 2 tygodnie i wchodze w II trymestr wiec licze, że bedzie juz tylko lepiej z samopoczuciem 😅futuremama lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
3 ciąża a teraz też stymulację miałaś? No to chyba kilka miesięcy i przerwa tak? Czy zmiana leku?
A mąż coś bierze na poprawę wyników?
Miałam stymulację przez 6 miesięcy później przerwa i umówiłam się na HSG w tym cyklu co miałam robione HSG to nie brałam leków. I od tego cyklu czyli od jutra będę brała dalej te same leki letrazol bo po nich owulację miałam.
Mój mąż bierze zastrzyki testosteron i do tego witaminy Fertilmen. Pewnie za niedługo znowu go poproszę o zrobienie badań.
W pierwszą i drugą ciążę zaszłam jak bylam na stymulacji a mąż na zastrzykach a teraz już ponad dwa lata i nic 😕😔 -
Hejka ja po wizycie. Moj czlowieczek przez ostatnie 7 dni przypakowal na wzroscie jak nie wiem. Tydzien temu mial 2,14cm i byl okolo tygodnia do tylu wzgledem om. A dzisiaj cale 3,3cm i wzrostem pokrywa sie idealnie w om.
https://zapodaj.net/138e286e990ec.jpg.html
Krwiak jeszcze jest ale juz zanika, lozysko przyklejone, od czwartku zaczynam brac acard no i 16.06 prenatalne, potem 21.06 wizyta na medicover i 29.06 wizyta na nfzchyba w koncu prawdziwie zaczynam luzowac. Niech jeszcze tylko na prenatalnych wyjdzie wszystko dobrze to bede szczesliwa.
Snowflake lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej dziewczyny!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się kliknąć tutaj w linkTrzeba skopiować
https://forms.gle/ciBiWBNwCtK3boix7 -
futuremama wrote:3 ciąża może HSG pomoże i teraz że stymulacją zaskoczy😊 A masakra że aż zastrzyki musi brać. I to codziennie czy raz na jakiś czas podają?
Sallvie super wieści ❤ no te prenatalne to taki punkt kulminacyjny🤣 chociaż teraz już ryzyko też jest dużo mniejsze więc wszystko powinno być ok. Chociaż mnie do tej pory strachy czasem łapią. Ja tak teraz czekam na połówkowe🤣
Ja juz o samego malucha sie nie boje teraz tylko boje soe ze na prenatalnych wyjdzie jakas wada i nie bede wiedziala co dalej mam zrobic z tym fantem.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
milam wrote:Sallvie, a nie ma więcej niż jednego? Bo wcześniej pisałaś że lekarz szukał więcej dzieci bo duża macica
Nie mam wiecej na pewno 😅 duze prawdopodobienstwo ze byl ale sie wchlonal.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
futuremama zastrzyk bierze raz na dwa tygodnie cały czas się zastanawiam jak nam się udało mieć dwojke dzieci a teraz taki problem wczesniej oczywiście ten sam scenariusz ja na stymulacji mąż na zastrzykach i się udało a teraz tak ciężko. Bardzo się cieszę że jestem mamą dwóch wspaniałych córeczek ale tak bym bardzo chciał jeszcze raz być w ciązy cieszyć sie brzuszkiem to taki wspaniały czas dla mnie. Będę walczyć nie poddam się aż zobacze II kreski
-
kochaneten cień cienia .....myslicieze cos sie udało wkoncu? Dzis 10DPO progestegon z poniedziałku 18.300wiecmowie sprobuje moze sie udało.....ale nie nastawiam sie tez bo moze to tylko cien testowej a ciąży nie ma? Tu zdjecia w linkach
Test robiłam z godz temu(zdj zrobiłam od razu po zrobieniu)
https://i.ibb.co/0jLgrBw/20210602-172806.jpg[/img][/url]
https://i.ibb.co/1XPJF09/20210602-173619.jpg[/img][/url]
https://i.ibb.co/fQh1Wh9/20210602-173705-2.jpg[/img][/url]milam lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨