Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka. Ja 3 dni temu miałam szybką nieplanowaną wizytę, bo kończyło mi się l4 a mój lekarz prowadzący do końca tygodnia na urlopie.
Mały w 7 dni przypakował równe 2cm. Miał już 7,63cm we wtorek no i tak jak do tej pory był kilka dni do tyłu tak teraz na usg wyszedł dzień do przodu względem OM. Teraz 29.06 mam wizytę u swojego lekarza, ciekawa jestem co tam.
Chciałabym już czuć ruchy bo mimo, że wszystko jest jak najlepiej to ja sobie wmawiam, że coś pójdzie nie tak i małemu serce przestanie bić czy cokolwiek. Liścia takiego na ogarnięcie się bym potrzebowała bo przecież to już 15 tydzień, musi być dobrze.futuremama, milam lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Snowflake wrote:Sallvie tulę mocno... Każda zna ten strach o maleństwo! I rośnie Twój Maluch jak burza! 😀❤️
Futuremama, a Twoja Córa już jaka panna!!! 😍 I jesteś za połówką 😱 zleciało aż miło!!! 😀
Jeszcze chwila i będziecie pakować torby do szpitala 🤜🤛
A Ty swoją torbę już spakowałaś?
Jej gdybym była na Twoim miejscu, to zostałoby mi jakieś 10 dni do rozwiązania tylkoKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
No to ja osobiscie celuje w tej ciazy na porod w 34-35 tygodniu ciazy 😅
Poprzednie ciaze zakonczone w 37 tygodniu a szyjki bardzo dlugo mialy po 5cm. No okej z Sewkiem w 34 zaczela sie znacznie skracac i rozwarcie zaczelo sie robic ale go przycisnelam.
A tu na prenatalnych cale 3,37cm szyjka. Do tego u mnie dochodzi ta niewydolnosc lozyska. Jeszcze się na listopad zalapie z tym porodem a nie na jakis tam grudzien 😂
Co do ciuszkow to ja musze kupowac wssystko od poczatku bo nie mam nic po starszakach 🙈🙈
Ale mam wozek chociaz i tak zastanawiam sie nad wymiana tego wozka bo ten co mamy swoje przejezdzil i mamy wanienke po Sewerynie 😅Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
futuremama wrote:3 ciąża i jak, testowałaś coś jeszcze czy czekasz do terminu?
Nie zdążyłam zatestować bo okres dostałam 🤨
Chyba juz nie będzie mi dane być w ciąży 🤨 trochę długo to trwa już odpuszczam. Oczywiście kochać się będziemy może akurat się uda ale już bez takiego napięcia jak do tej pory już jestem tym zmęczona i mój mąż pewnie też.
-
3 ciążą wrote:Nie zdążyłam zatestować bo okres dostałam 🤨
Chyba juz nie będzie mi dane być w ciąży 🤨 trochę długo to trwa już odpuszczam. Oczywiście kochać się będziemy może akurat się uda ale już bez takiego napięcia jak do tej pory już jestem tym zmęczona i mój mąż pewnie też.
Chyba mam podobnie. Ale przykro że nie wyszło 🥺 -
3 ciążą wrote:Nie zdążyłam zatestować bo okres dostałam 🤨
Chyba juz nie będzie mi dane być w ciąży 🤨 trochę długo to trwa już odpuszczam. Oczywiście kochać się będziemy może akurat się uda ale już bez takiego napięcia jak do tej pory już jestem tym zmęczona i mój mąż pewnie też. -
futuremama wrote:3 ciąża nawet nie wiem co powiedzieć... pewnie też bym miała dość. Trwa to wieki ale ze stymulacją chyba dopiero zaczęliście?
A może rzeczywiście stres i wszystko Wam nie sprzyja. Nie jedziecie na jakieś wakacje? Akurat taki sezon, jakiś odpoczynek podobno nie raz dobrze działa🙂
Na wakacje jedziemy za trzy tygodnie do Chorwacji.
Stymulacje ma teraz 8 cykl (miałam 6 cykli później HSG i teraz 2 cykl stymulowany)
-
Hej dziewczyny. Dopinguję Wam mocno. Wskakuje z pytaniem czy jest tu ktoś starający się o czwarte dziecko? Będę zerknąć do Was... powodzenia.
-
Oj jak ja wam zazdroszę tych chwil w ciąży też bym z wami ponarzekala 😀 wczoraj sobie uświadomiłam że jestem tak strasznie zestresowana pracą że to przez stres nie mogę zajść w ciążę nawet mąż mi powiedział że on obwinia siebie za to że nam nie wychodzi i sex w dni płodne był dla niego przymusem. Teraz w tym cyklu to mu nawet nic nie mowie kiedy są dni płodne no i powiedziałam mu że już dałam sobie na luz że staraniami. Więc i on i ja mamy spokojniejszą głowę może to coś pomoże. 😀
wiedźma ja się staram o 3 dziecko 😀 długo już się starasz?Wiedźma lubi tę wiadomość
-
3 ciążą wrote:Oj jak ja wam zazdroszę tych chwil w ciąży też bym z wami ponarzekala 😀 wczoraj sobie uświadomiłam że jestem tak strasznie zestresowana pracą że to przez stres nie mogę zajść w ciążę nawet mąż mi powiedział że on obwinia siebie za to że nam nie wychodzi i sex w dni płodne był dla niego przymusem. Teraz w tym cyklu to mu nawet nic nie mowie kiedy są dni płodne no i powiedziałam mu że już dałam sobie na luz że staraniami. Więc i on i ja mamy spokojniejszą głowę może to coś pomoże. 😀
wiedźma ja się staram o 3 dziecko 😀 długo już się starasz?
W zasadzie dopiero się przymierzam do starań o czwarte. Chce jakieś badania zrobić i sprawdzić stan zdrowia swój choć czuje się dobrze. Dotychczas nie starałam się dłużej niż 1cykl 🙈😉
A Ty ile cykli starań o trzecie?