Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Prog wyszedł 20,44ng. Czy przy takim brać w ogóle lutke? Macie z tym doświadczenie?
A beta z rana 457. Dziś 14dpo.futuremama, sallvie, Snowflake, Wiedźma lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Prog wyszedł 20,44ng. Czy przy takim brać w ogóle lutke? Macie z tym doświadczenie?
A beta z rana 457. Dziś 14dpo.
Ale piekna beta. U mnie przy malej 15dpo bylo tylko 140,6 🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 10:27
Wiedźma lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
edka85 wrote:Prog wyszedł 20,44ng. Czy przy takim brać w ogóle lutke? Macie z tym doświadczenie?
A beta z rana 457. Dziś 14dpo.
Kochana pięknie! Ufff też bym brała d o wizyty już albo przed wizytą zadzwoniła tylko się dopytaćedka85 lubi tę wiadomość
-
W sumie jedna tabletka na noc mi nie zaszkodzi. Jestem pewna, że tak samo zaleciłby lekarz, bo on jest z tych co lubią dawać progesteron "na wszelki wypadek".
futuremama lubi tę wiadomość
-
melisa wrote:A ja rozkmine mam: planeta jest przepełniona może nie powinnam myśleć o kolejnym dziecku? Choc wiem ze akurat społeczeństwo Polski i Europy się starzeje...no ale 🙈🙈🙈🙈
Przeludnienie to problem globalny owszem. Jednak populacja Europy wg statystyki spadnie w przeciągu następnych 80 lat co najmniej o 100 mln , Polska w tym czasie zaliczy spadek o 16 mln. W dalszych latach oznacza to wg statystyk że kolejne 100 lat to jeszcze większy spadek niż obecne. Czyli w 2100 r Polaków zostanie ok 22 mln. A następnie w 2200 r będzie nas ok 7 mln. Kraje rozwijające się wejdą w ten sam problem A trzeciego świata wciąż uświadamiamy.
Tak mimo tego i strasznej pandemii ludności przybywa. Jednak nie chodzi o ilość zasobów naturalnych a umiejętne i świadome z nich korzystanie. Ziemia ma wszystkiego dla wszystkich. Tylko musimy nauczyć się żyć i dzielić.melisa, futuremama, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Snowflake wrote:
Edka, a Ty jak tam?
Eve, Wiedźma, futuremama, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Hejka. Jutro zaczynam 23 tydzień, zarazem 6 miesiąc ciąży 🙈 i jej przekroczylismy pierwsza na prawde wazna granice, teraz jakby cos mialo sie zadziac to juz jakies niewielkie szanse na przezycie mala ma.
Nie wiem czemu ale zawsze w ciazy sobie odliczam "byle do" a w drugiej a juz w ogole w tej pi tych przejsciach i po tym jak czlowiek stal sie swiadomy w pewnych tematach to juz w ogole sobie odliczam byle do.
W poniedziałek mialam wizyte ale za duzo to ona nie wniosla. Usg dopochwowe zeby sprawdzic szyjke jaka dluga i czy jest rozwarcie i takie na prawde szybkie usg malej sprawdzil tetno.
Ofkors jej ruchy są już takie fajne i codziennie wyczuwalne ze jestem dość spokojna o nią ☺
Za chwile usg z ocena echo serca małej. A potem to już na prawdę myślę z gorki.
Zrobiłam rewolucje w domu, powymienialam meble i w ogole zeby zrobic wiecej miejsca na nasza piatke. We wrzesniu kupujemy lozeczko i fotelik bo przy na prawde dobrych wiatrach to kto wie co bedzie na koniec pazdziernika. Ostatni tydzien pazdzirrnika bede 33 tydzień a mój Seweryn sie od 34 pchac na swiat zaczalEve, Wiedźma lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Witajcie Dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć. Mam 39 lat i troje dzieci.
Od kilku miesięcy myślałam o czwartym (zapewne ostatnim już) Maluszku. Przygotowania za nami. Zaczynamy starania W zasadzie to pierwszy cykl starań już za mną - czekam na miesiączkę. Nie nastawiałam się jakoś bardzo bo po stosowanej antykoncepcji (Mirena) moje endometrium wynosi 4,3 mm - marnie bardzo. Nie wiem jak długo taki stan się utrzyma - liczę, że jednak grubość się poprawi wkrótce.
Pozdrawiam Was gorąco
Snowflake, Wiedźma, melisa, Niebieska Gwiazda, sallvie, Annamaria lubią tę wiadomość
Ja 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
Starania o czwartego Maluszka -
Cocolino1 wrote:Witajcie Dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć. Mam 39 lat i troje dzieci.
Od kilku miesięcy myślałam o czwartym (zapewne ostatnim już) Maluszku. Przygotowania za nami. Zaczynamy starania W zasadzie to pierwszy cykl starań już za mną - czekam na miesiączkę. Nie nastawiałam się jakoś bardzo bo po stosowanej antykoncepcji (Mirena) moje endometrium wynosi 4,3 mm - marnie bardzo. Nie wiem jak długo taki stan się utrzyma - liczę, że jednak grubość się poprawi wkrótce.
Pozdrawiam Was gorąco
Cześć... witamy. Ja jutro kontrola u gina i mam nadzieję zielone światełko do startu w tym cyklu bo właśnie skończyłam @.
Sallvie rozumiem bo dotychczasowe ciążę nawet nie robiłam badań przed staraniami A teraz wszystkie wyniki, kontrole i myślę i już z c trzecim miałam lampkę o jego zdrowie. U mnie jeszcze dochodzi autyzm najstarszej ale wierzę że trudy za nami. Jednak ten stresik zawsze jest. -
Życzę Wam wszystkim powodzenia zarówno w staraniach jak i podczas ciąży. I dziękuję za miłe przyjęcie
Powiem Wam, że spotkała mnie dziś niemiła sytuacja na Ovu. Jedna ze starających się skomentowała mój pamiętnik (ustawiony był do czytania dla wszystkich, już przestawiłam na "tylko dla mnie"), że to nie miejsce dla mnie bo tu kobiety się wiele lat o ciąże starają a ja już mam troje dzieci. I że bluźnię. Skasowałam ten komentarz i nie potrafię go zacytować ale to mi najbardziej utkwiło w pamięci.
No kurcze czy to moje wina, że ktoś dzieci nie może mieć? Mam nie myśleć o kolejnym bo są pary bezdzietne.
Staram się to zignorować ale kurcze jakoś dziwnie się poczułam, faktycznie nie na miejscu...
Na szczęście znalazłam Was na forum i wiem, że są tu tez mamy starające się o kolejne dzieciWiedźma lubi tę wiadomość
Ja 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
Starania o czwartego Maluszka -
Ludzie są jacyś są i nie zmienisz nic, a w tych sprawach jest zazdrość, bo jest pragnienie którego nie można zrealizować. Oczywiście jest to straszne, że jedna drugiej tak pisze, ale czasem emocje biorą górę. Myślę,że trzeba to wyrzucić z głowy,robić swoje i nie przejmować się takimi docinkami.
Wiedźma lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
No niestety, te które nie mają dzieci mocno nas nie rozumieją i zapewne także nie lubią. No bo jak można się irytować niepowodzeniem przy staraniach o trzecie czy czwarte dziecko? To tak jak z gadaniem, skoro już trzecie w drodze, to nie trzeba tak przeżywać jak przy pierwszym. Nieprawda. Ja teraz tak samo srałam po gaciach robiąc betę jak w pierwszej ciąży. Po prostu każde dziecko jest dla mnie tak samo ważne i o każdą ciążę będę tak samo się bała, czy aby prawidłowo rozwija.
Cocolino, a co żeś takiego napisała, że koleżanka zarzuciła ci bluźnierstwo? -
Idzie @ Ból brzucha miesiączkowy, plamienie. Testy ciążowe codziennie ujemne.
Przypuszczałam, że raczej nic z tego tego w tym miesiącu - słabe endometrium, owulacja z lewego jajnika (lewy jajowód prawdopodobnie niedrożny), mało ♥️...
Mimo iż się nie w udało psychicznie jest dobrze. To dopiero 1 cs a i nie nastawiałam się jakoś bardzo. Zaczynam urlop wkrótce więc może wtedy się uda. Ostatnio myślę, że co ma być to będzie...
Czytam pamiętniki i płakać mi się chce, że tyle kobiet stara się już tyle lat. To straszne co przeżywają pary, które nie mogą mieć dzieci. Jak niekorzystnie to wpływa na ich życie, zdrowie psychiczne itp.
Dało mi to do myślenia i moje ciśnienie na kolejne dziecko nie jest już takie olbrzymie. Tzn. chcę je mieć ale nie za wszelką cenę. Uświadomiłam sobie, że mam w życiu ogromne szczęście mając dzieci (niektórzy mówię że aż tyle).
Więc kolejne Maleństwo ma być po prostu jeszcze większą dawką szczęścia a nie powodem do stresu i depresji bo się nie udało.
To jest skopiowany wpis z pamietnika.
Dla mnie również każde dziecko jest tak samo cenne. Tak samo przygotowywałam się do każdej ciąży, tak samo poważnie do każdej podchodziłam, tak samo się denerwowałam. I każde z nich kocham tak samo. I to moje przyszłe czwarte dziecko jest dla mnie tak samo ważne jak dla starających się latami to pierwsze...Wiedźma lubi tę wiadomość
Ja 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
Starania o czwartego Maluszka