Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka wrote:No to masz dwójkę już prawie odchowanych 😀 tylko teraz ta dwójka ma zdalne nauczanie... Też łatwo pewnie nie jest...?
Ale zdecydowanie przyda się najmłodszemu rodzeństwo do zabawy 😉
Mogę wpisać Cię na naszą 1 stronkę? -
futuremama wrote:Marzycielka u nas dziś słoneczko więc dzieci się wyszalały trochę na dworze i od razu lepiej. Spotkaliśmy się też z przyjacielem młodego z przedszkola którego dawno nie widział wiec super. Mała teraz śpi a my mieliśmy czas ze starszakiem trochę samemu się pobawić
Wizytę mam 25.01 bo to już a początku cyklu miałam ustawione. Jakby się nie udało to mogę przełożyć ale gdybym dopiero teraz chciała umawiać to zapomnij o terminie.
Ale jakoś z dystansem jeszcze. W sylwestra jeszcze test powtórzę.
No jasne. Zawsze wcześniej trzeba się zapisać. Także dobrze zrobiłaś. Zazdroszczę słoneczka 😜👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Różyczka85 wrote:Właśnie na dniach przenosimy córkę do swojego pokoju a chłopaki będą mieć jeden. Szykuje się mały remont. A jeśli będzie czwarte to będzie u nas w sypialni. Z doświadczenia nie szalała bym tym razem z pokoikami,kącikami dla maluszka bo tak robiłam 3 razy a i tak bobas lądował obok nas w sypialni
U nas wyszło, że każdy ma swój pokój... Ale i tak najmłodszy zauważyłam, że bawi się w pokojach starszaków przeważnie... A w swoim tylko śpi he he
4 będzie z nami do 2 lat... Później chłopakom zrobi się pewnie wspólny pokój... Ale czas pokaże...
Ogólnie na starość nie uśmiecha mi się po schodach latać, więc jest pomysł, żeby salon zmniejszyć i zrobić naszą sypialnię... Albo taras zabudować 😉 ale to jeszcze duuuużo czasu do tego 😜
Wiem co to znaczy wymiotować codziennie... Ba nawet 3x dziennie do 20 tyg ciąży, więc z góry Tobie i sobie współczuję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 15:17
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake wrote:U nas dzisiaj taki dzień ni w 5 ni w 9 🙄 od rana lało okrutnie więc ani wyjść ani nic zobaczyć, bo od 8 prądu nie mieliśmy. Ciemno strasznie na dworze. Dopiero po 12 się zaczęło rozpogadzać na tyle, że wyskoczyliśmy na spacer🤦♀️ prąd tyle co nam włączyli więc bezczelnie zamierzam wykorzystać moc bajek żeby sobie herbatę ciepłą wypić w spokoju 🤪
A jasne wykorzystuj moc bajek i wskakuj pod kocyk z ciepłą herbatą 😉
Snowflake lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake wrote:Wow! Super, że macie takie możliwości, że każde dziecko ma swój pokój 😀 rewelacja! Pamiętam, że to było zawsze moje marzenie w dzieciństwie, a jak już dostałam swój pokój, kosztem sypialni rodziców (jak o tym teraz myślę to łzy mi nachodzą do oczu) to raptem z siostrą wciąż spędzałyśmy czas razem 🤣 u nas na swoim dwoje będzie miało wspólny pokój 🙂 z tego względu nie obrażę się jak dołączy do nas drugi synek 😀 chyba lepiej żeby dzieci z mniejszą różnicą wieku dzieliły sypialnię? E tam, w sumie jakoś to będzie 😀
Mnie wymiotami tak potraktowała ciąża z synkiem... Mdłości miałam od 15 - punkt o 15 log off z firmowego kompa, a mdłości turn on 🤪🤦♀️ i zazwyczaj kilka turnusów do WC zaliczyłam... 🙄 Też tak do 20 tc właśnie.
Teraz wymiotować mi się zdarzyło raz, ale mdłości ciągną się cały dzień 🤦♀️
Tak nam się udało jakoś. Mamy mniejsze, ale 4 pokoje na górze 😁
Myślę, że jak są możliwości to lepiej z mniejszą różnicą wieku wspólny pokój. Ale jakoś to będzie dokładnie 😉👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
futuremama wrote:U nas też dwójka będzie miała wspolny pokój i choć logistycznie lepiej żeby trzecia była córka to przez to że same dziewczynki do okoła to wolałabym synka. 6 lat różnicy by było więc sporo no ale serio... starszak ma siostrę i 4 kuzynki a chłopaka żadnego🙈
To życzę Ci zdrowego synka 😉
Oj wiem coś o tym... Bo u nas z kolei dookoła same chłopaki plus 2 synków... Córka narzeka, że z chłopakami musi się bawić cały czas 😜 marzę o siostrze dla niej ❤️ chociaż byłoby z 8 lat różnicy, ale mam kuzynkę tyle młodszą i mamy świetny kontakt... Za dzieciaka też się razem bawiłyśmy w mamę i córeczkę 😂 teraz mamy dzieci w tym samym wieku, bo ona zaczęła wcześnie macierzyństwo, ja później he heWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 16:47
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielko, zapomniałam ci odpisać, taak, możesz mnie wpisać na 1 stronę, tylko proszę z czerwonym serduszkiem, a nie czarnym ok? Czarne mi się źle kojarzy jakoś...
Różyczko, witaj u mnie były 4 naturalne porody bez znieczulenia
Mała aktualizacja, jestem po 1 wizycie u gina. Jest mały płodzik i pulsujące serduszko parzę herbatę i siadam na tyłek, żeby to do mnie dotarłofuturemama, Marzycielka lubią tę wiadomość
-
Snowflake, dziękuję.... nowością w tej ciąży są takie mocne mdłości i po początkowym dobrym apetycie teraz prawie wszystko budzi sprzeciw mojego żołądka...
od wczoraj żyję na rosołku wege i chlebie z masłem... mam wyciskarkę do warzyw i owoców, myślałam, że się tak podratuję co do witamin, ale bardzo źle się po nich czuję, no tak to jeszcze nie miałam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 17:49
-
futuremama, byle tylko nie wymiotować, to jakoś przeżyję.. może to i dobrze, że nie jem już tak dużo, bo jak weszłam na wagę u gina to sie mocno zdziwiłam... Ważę aż 63 kg, nigdy z taką wagą nie zaczynałam ciąży, aaaaa... Zawsze jakies 55 - 57 góra.. no nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 18:10
-
Różyczka85 wrote:Dziewczyny a jak rodzilyscie ? Sn czy CC? Moja to by była 4 CC
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 20:51
Różyczka85 lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Annamaria wrote:Marzycielko, zapomniałam ci odpisać, taak, możesz mnie wpisać na 1 stronę, tylko proszę z czerwonym serduszkiem, a nie czarnym ok? Czarne mi się źle kojarzy jakoś...
Różyczko, witaj u mnie były 4 naturalne porody bez znieczulenia
Mała aktualizacja, jestem po 1 wizycie u gina. Jest mały płodzik i pulsujące serduszko parzę herbatę i siadam na tyłek, żeby to do mnie dotarło
Gratuluję jeszcze raz. Super, że już słyszałaś bicie serduszka 😍
Zerknij na 1 stronkę czy dobrze wpisałam 😉
Kiedy masz teraz wizytę u gina? To też wpiszęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 21:19
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat