Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake wrote:Marzycielka to u Ciebie w rodzinie trochę jak u mojej mamy 😀 ona jest najmłodsza z rodzeństwa i zaledwie 8 lat starsza od mojego najstarszego najstarszego kuzynostwa. I faktycznie relacje miała z maluchami spoko. I do teraz zresztą ma.
Różyczka ja pierwsze miałam cc, a za drugim razem sn 🙂 to się chyba nazywa fachowo vbac.
Także ja mam siostrzeńca w tym samym wieku he he a między mną, a najstarszą siostrą jest 20 lat różnicy. Mam 3 starsze siostry 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 20:52
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Różyczka85 wrote:Ja dziś kupiłam 2 testy, bo planuje testować 1-2 stycznia nie mogę się skupić na niczym bo już czuję dreszczyk emocji haha
W którym cyklu zachodziłaś w poprzednich ciążach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 20:52
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Siostrzenica urodziła właśnie córeczkę i mówiła, że przy porodzie mąż mógł być, ale zaraz jak urodziła musiał wyjść ze szpitala i nie było odwiedzin...
A Wy orientujecie się jak jest w Waszych szpitalach?👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka, w Bydgoszczy 3 miesiące temu mąż mógł wejść na sam poród i zostać 2 godziny razem z rodzącą. Potem koniec. W Toruniu chyba podobnie, ale jeśli jest dużo rodzących i prosto z sali porodowej zawożą kobietę tuż po porodzie, żeby odpoczywała na sali poporodowej, to już mąż nie może wejść na oddział niestety. Partner/mąż moze być tylko na sali porodowej.. Ostatnio koleżanka 10 minut po porodzie została zawieziona na zwykłą salę z innymi po porodzie i mąż już nawet nie został wpuszczony do szpitala..
Nie śpię od 7 rano, tylko chleb i gorzka herbata jako tako pomagają, idę zrobić sobie owsiankę, zobaczymy, czy dam radę zjeść.. ale jaja, nie znałam jeszcze takiego przebiegu ciąży, z takimi historiami antyjedzeniowymi... -
Dzięki dziewczyny, weszła kanapka z serem, jest lepiej.. ale za to chyba zawiało mnie u gina wczoraj, on po każdej pacjentce coś tam odkaża i wietrzy gabinet, i jak ja weszłam to podczas usg aż mnie zatrzęsło, tak zimno było. I chyba dziś to czuję, brrr. No trochę przesadził z tym wietrzeniem i gabinetem jak lód o godzinie 16, i moim gołym tyłkiem do tego..
futuremama, podziwiam za porządki i ogarnianie zabawek, ciuchów...! Szacun. Ja ledwo żyję. Dziś plan minimum, tylko po godzinie seniorów idę wykupić zastrzyki i jakieś witaminy z Rossmanna. I duuuuużo chleba z piekarni, skoro tak mnie ratuje..
Pytałyście o Sylwestra, ja pierwszy raz od kilkunastu lat odmówiłam zrobienia imprezy u nas, zawsze albo my u nas na kilak rodzin, albo my do kogoś , albo wyjeżdżamy na 2 dni grania w planszówki ze znajomymi, ale w tym roku nie mam siły. Tym razem odpoczywam.. w święta było gwarno, po świętach też, teraz czuję, że odpuszczam i też będzie okWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 11:18
Marzycielka, Snowflake, Różyczka85 lubią tę wiadomość
-
futuremama Ja przy opłatku mężusiowi powiedziałam, żebyśmy doczekali się jeszcze córeczki dla równowagi 😉 to tylko zaśmiał się pod nosem i głową pokręcił 😜 trudno go rozgryźć.
Ale jak synek skończy 2 lata, to zacznę z nim rozmowę na poważnie.Różyczka85 lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Różyczka85 wrote:Powiem Wam, że nie musiałam go szczególnie namawiać a cesarki zaniosłam w miarę dobrze, trzecia tak gorzej trochę. A u lekarza nie byłam i pójdę dopiero jak zaciaze
Ja tak właśnie się zastanawiam czy nie pójść się przebadać czy jest wszystko ok 😉
A nie korci Cię wcześniej test zrobić? 😜👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake dokładnie, po prostu w Waszym przypadku tak miało być 😁
Mnie przeraża, że mąż z dzieciakami nie będą mnie mogli odwiedzić w szpitalu. Jak ja wytrzymam bez moich skarbów 😜 dobrze, że są wideorozmowy 😍
Z drugiej strony będzie święty spokój. Zawsze mnie irytowało jak u współlokatorki non stop cały dzień a to rodzice, a to brat, a to ciocia... A Ty obolała leżysz, tu Ci leci, tu cyc na wierzchu, w dzień się nie zdrzemniesz... Na pewno wiecie o co mi chodzi 🙈
A nie masz ochoty ustawić suwaczka w którym tygodniu ciąży jesteś? 😉👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake Kochana jakbym czytała o moim spacerze do wc 😂
Ojciec dziecka wiadomo, no i rodzice czy teściowie jak na godzinkę to ok... Ale ja miałam szczęście do takich współlokatorek, u których po 10 osób siedziało cały dzień... Nie zdążyłam wziąć rano prysznica, a tu już ciotka, wujek, siostra, szwagier i druga ciotka 😠 masakra 😠 dlatego jak wziąć to pod uwagę to korona jest na plus 😜
A suwaczek ustaw i zobacz... Jak będzie coś Ci nie pasowało to zawsze możesz usunąć 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 17:32
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat