X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Marzycielka to u Ciebie w rodzinie trochę jak u mojej mamy 😀 ona jest najmłodsza z rodzeństwa i zaledwie 8 lat starsza od mojego najstarszego najstarszego kuzynostwa. I faktycznie relacje miała z maluchami spoko. I do teraz zresztą ma.

Różyczka ja pierwsze miałam cc, a za drugim razem sn 🙂 to się chyba nazywa fachowo vbac.
    Ba u nas w rodzinie to w ogóle szaleństwo 😜 bo mama i najstarsza córka chodziły razem w ciąży 😂
    Także ja mam siostrzeńca w tym samym wieku he he a między mną, a najstarszą siostrą jest 20 lat różnicy. Mam 3 starsze siostry 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 20:52

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka85 wrote:
    Ja dziś kupiłam 2 testy, bo planuje testować 1-2 stycznia :) nie mogę się skupić na niczym bo już czuję dreszczyk emocji haha :D
    To w Nowy Rok będą emocje 😁
    W którym cyklu zachodziłaś w poprzednich ciążach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 20:52

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka ja pierwsza ciąża 1 cykl, druga 1,5roku a trzecia parę cykli, ale nie pamiętam dokładnie ile, więc różnie :)

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka85 wrote:
    Marzycielka ja pierwsza ciąża 1 cykl, druga 1,5roku a trzecia parę cykli, ale nie pamiętam dokładnie ile, więc różnie :)
    O to rzeczywiście co ciąża to inaczej 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostrzenica urodziła właśnie córeczkę i mówiła, że przy porodzie mąż mógł być, ale zaraz jak urodziła musiał wyjść ze szpitala i nie było odwiedzin...
    A Wy orientujecie się jak jest w Waszych szpitalach?

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 17:56

Marzycielka lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, w Bydgoszczy 3 miesiące temu mąż mógł wejść na sam poród i zostać 2 godziny razem z rodzącą. Potem koniec. W Toruniu chyba podobnie, ale jeśli jest dużo rodzących i prosto z sali porodowej zawożą kobietę tuż po porodzie, żeby odpoczywała na sali poporodowej, to już mąż nie może wejść na oddział niestety. Partner/mąż moze być tylko na sali porodowej.. Ostatnio koleżanka 10 minut po porodzie została zawieziona na zwykłą salę z innymi po porodzie i mąż już nawet nie został wpuszczony do szpitala..

Nie śpię od 7 rano, tylko chleb i gorzka herbata jako tako pomagają, idę zrobić sobie owsiankę, zobaczymy, czy dam radę zjeść.. :/ ale jaja, nie znałam jeszcze takiego przebiegu ciąży, z takimi historiami antyjedzeniowymi...

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria mnie to od chleba nawet odrzucało w każdej ciąży :( tylko jakieś biszkopty mogłam

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 17:56

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, weszła kanapka z serem, jest lepiej.. :) ale za to chyba zawiało mnie u gina wczoraj, on po każdej pacjentce coś tam odkaża i wietrzy gabinet, i jak ja weszłam to podczas usg aż mnie zatrzęsło, tak zimno było. I chyba dziś to czuję, brrr. No trochę przesadził z tym wietrzeniem i gabinetem jak lód o godzinie 16, i moim gołym tyłkiem do tego..

futuremama, podziwiam za porządki i ogarnianie zabawek, ciuchów...! Szacun. Ja ledwo żyję. Dziś plan minimum, tylko po godzinie seniorów idę wykupić zastrzyki i jakieś witaminy z Rossmanna. I duuuuużo chleba z piekarni, skoro tak mnie ratuje.. :)

Pytałyście o Sylwestra, ja pierwszy raz od kilkunastu lat odmówiłam zrobienia imprezy u nas, zawsze albo my u nas na kilak rodzin, albo my do kogoś , albo wyjeżdżamy na 2 dni grania w planszówki ze znajomymi, ale w tym roku nie mam siły. Tym razem odpoczywam.. w święta było gwarno, po świętach też, teraz czuję, że odpuszczam i też będzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 11:18

Marzycielka, Snowflake, Różyczka85 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria współczuję rewolucji jedzeniowych. Miałam tak 3 ciąże, więc wiem jak to jest 🙈

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka85 a Twój mężuś bez problemu chce starać się o 4 malucha? Bo ja nad swoim muszę trochę popracować 😜
    Mam jeszcze pytanko jak zniosłaś cesarki? I czy teraz przed staraniami byłaś u gina?

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama Ja przy opłatku mężusiowi powiedziałam, żebyśmy doczekali się jeszcze córeczki dla równowagi 😉 to tylko zaśmiał się pod nosem i głową pokręcił 😜 trudno go rozgryźć.
    Ale jak synek skończy 2 lata, to zacznę z nim rozmowę na poważnie.

Różyczka85 lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że nie musiałam go szczególnie namawiać :) a cesarki zaniosłam w miarę dobrze, trzecia tak gorzej trochę. A u lekarza nie byłam i pójdę dopiero jak zaciaze :D

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka85 wrote:
    Powiem Wam, że nie musiałam go szczególnie namawiać :) a cesarki zaniosłam w miarę dobrze, trzecia tak gorzej trochę. A u lekarza nie byłam i pójdę dopiero jak zaciaze :D
    No to zazdroszczę, że jest chętny na 4 bobasa bez żadnych podchodów 🙈
    Ja tak właśnie się zastanawiam czy nie pójść się przebadać czy jest wszystko ok 😉
    A nie korci Cię wcześniej test zrobić? 😜

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 17:57

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 17:57

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake dokładnie, po prostu w Waszym przypadku tak miało być 😁
    Mnie przeraża, że mąż z dzieciakami nie będą mnie mogli odwiedzić w szpitalu. Jak ja wytrzymam bez moich skarbów 😜 dobrze, że są wideorozmowy 😍
    Z drugiej strony będzie święty spokój. Zawsze mnie irytowało jak u współlokatorki non stop cały dzień a to rodzice, a to brat, a to ciocia... A Ty obolała leżysz, tu Ci leci, tu cyc na wierzchu, w dzień się nie zdrzemniesz... Na pewno wiecie o co mi chodzi 🙈

A nie masz ochoty ustawić suwaczka w którym tygodniu ciąży jesteś? 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 17:58

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake Kochana jakbym czytała o moim spacerze do wc 😂
    Ojciec dziecka wiadomo, no i rodzice czy teściowie jak na godzinkę to ok... Ale ja miałam szczęście do takich współlokatorek, u których po 10 osób siedziało cały dzień... Nie zdążyłam wziąć rano prysznica, a tu już ciotka, wujek, siostra, szwagier i druga ciotka 😠 masakra 😠 dlatego jak wziąć to pod uwagę to korona jest na plus 😜
    A suwaczek ustaw i zobacz... Jak będzie coś Ci nie pasowało to zawsze możesz usunąć 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 17:32

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ