Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 17:59

Marzycielka lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Jest, jest... 😅 W drugiej ciąży też wyszedł mi wcześniej kurcze. Teraz miał zupełne prawo, bo po ciąży z Piernikiem brzuch pozostawia wiele do życzenia - zarówno mięśnie jak i skóra. Cóż 🤷‍♀️ no płakać specjalnie nad nim nie będę. Coś wymyślę jak już odłożę co nieco do skarpety 🤪🤣

To jak brzuszek jest to 👌👌👌👌
    No ja w końcu zmusiłam się i zrobiłam co miałam zrobić. Teraz zmyję podłogę i wskakuję pod prysznic i będziemy się stroić z dzieciakami... Włączę muzę i dzieciaki niech poskakają trochę 😍

Snowflake lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały chodzi spać ok 21 a wstaje o 7-7.30. Potem między 12-13 ma drzemkę 2 godziny. Mój mąż też właśnie wrócił z pracy :) życzę Wam wszystkiego najnajlepszego na Nowy Rok i nudnych ciąż :D udanego Sylwestra :)

• Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Wow dziewczyny jakiego macie powera od rana 😃 dajcie trochę he he
    Ja wczoraj łazienki posprzątałam, a nie lubię tego wrrrr 😜 i to mnie chyba zmęczyło, bo nie mogę się zebrać do roboty teraz 🤣
    A muszę zrobić sałatkę, kotlety, jajka faszerowane i odkurzyć 🙈 no i jeszcze zrobić się na bóstwo 🙉 ale mam czas.... Znajomi przychodzą o 19 😉

Różyczka a kiedy powinnaś dostać @? Może skusisz się na teścik jutro tak w Nowy Rok? 😁
    3 latek śpi Ci w dzień? Moje pociechy do 2 lat miały drzemki w ciągu dnia, później nie chciały już niestety 😜
    A o której idzie spać na noc?
    @ mam na 5.01, zareaguje już 2.01 bo zawsze test wychodzi mi wcześniej :D

• Eve Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku,niech spełnią najskrytsze marzenia!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Ja wczoraj łazienki posprzątałam, a nie lubię tego wrrrr 😜

Marzycielka, u mnie łazienki robią już od dwóch lat starsi chłopcy, 10 i 13 lat i powiem ci, że to jest genialne :) tylko sprawdzam, pokaże co jeszcze trzeba lub ominęli, ale pomoc jest ogromna! To nie ja klęczę ze szmatką i się męczę, a oni też inaczej patrzą potem na porządek w tych pomieszczeniach :)

Różyczko, miałam napisać, ale mnie wessało, teraz mam chwilę dopiero.. nie są to typowe puzzle, ale pokażę ci, co u nas było fajnym i zajmującym na tym etapie wiekowym, od 2 lat w górę:

układanie wzoru, GOKI

https://allegro.pl/oferta/puzzle-drewniane-kostki-geometryczne-kubus-goki-8770222021?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Edukacyjne+-+Układanki&gclid=CjwKCAiAirb_BRBNEiwALHlnD9LhGCENe6ET4xBI0OOXqLJHDEKGi9-8jCn-7i4SwrByknxjS4h7HBoCkrMQAvD_BwE

Memory z nasion i naturalnych produktów i inne

http://mukka-sklep.com/product-category/sensoryka/senso-memorki/

klocki jerzyki, nie wiem co w nich jest, ale u nas baaardzo lubiane, nie trzeba idealnie dopasowywać, żeby je "wkliknąć" same się fajnie siebie czepiają :)

https://allegro.pl/oferta/zestaw-klocki-konstrukcyjne-110-szt-jezyki-41960-9786689590?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Klocki+-+Wader&gclid=CjwKCAiAirb_BRBNEiwALHlnD50TTHQWJ4xELaDxsgixP4-C3vqgdydX00grJNwIf5Fepn37faa30BoCad0QAvD_BwE

to jest przesłodkie, moje dzieci w wieku żłobkowym to zawsze dostawały i baardzo często było układane :)

https://allegro.pl/oferta/memo-dotykowe-gra-memory-drewniana-dla-dzieci-32el-5594481029

no i wszelkie drewniane proste memory, w zależnosci od wieku można grać na okrojoną ilość par, coś takiego np

pol_pl_DJECO-Drewniane-MEMORY-Octo-2-20823_1.jpg

Dziewczyny, życzę wam i sobie zdrówka i silnych mądrych ciał, na stworzenie i urodzenie pięknych zdrowych dzieci :) a nam spokoju w sercu, żeby zanim się to zadzieje, wytrwać jakoś bez siwych włosów na łbie :)

Bardzo zmęczona dziś jestem i mdli, i dużo na nogach byłam.. mój M dopiero za godzinę będzie w domu.. Bardzo się cieszę, że ten Nowy Rok witam na spokojnie z dziećmi... nie pamiętam, kiedy ostatni raz tak miałam, chyba z jakimś noworodkiem tylko :)

Za to przebrnęłam przez wcale nie łatwy proces zamawiania online jedzenia na portalu jedzcochcesz i juhuu, pizza hinduska już za godzinę przyleci do mnie :) ostatnio jedyne co mi wchodzi to kwaśne ostre smaku, kuchnia hinduska albo jakieś tajskie żarcie.. co to za bobas wybredny jest, no :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 18:57

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Różyczka85 lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w Nowym Roku :) dziękuje za linki i propozycje układanek :) Ja te klocki jezyki miałam w dzieciństwie. Uwielbiałam je !

Marzycielka, Snowflake lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka85 wrote:
    @ mam na 5.01, zareaguje już 2.01 bo zawsze test wychodzi mi wcześniej :D

No to czekamy do jutra 😉 a zrobisz teścik z samego rana? 😀 Ja nie mogę się doczekać to co dopiero Ty 🙉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Marzycielka, u mnie łazienki robią już od dwóch lat starsi chłopcy, 10 i 13 lat i powiem ci, że to jest genialne :) tylko sprawdzam, pokaże co jeszcze trzeba lub ominęli, ale pomoc jest ogromna! To nie ja klęczę ze szmatką i się męczę, a oni też inaczej patrzą potem na porządek w tych pomieszczeniach

No Ci powiem, że szacun dla Ciebie, bo wychowujesz wspaniałych facetów. Synowe na pewno kiedyś Ci podziękują 😉
    I szacun dla Twoich chłopaków, bo sprzątanie łazienki to nie byle co 😀

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    No to czekamy do jutra 😉 a zrobisz teścik z samego rana? 😀 Ja nie mogę się doczekać to co dopiero Ty 🙉
    Pewnie że nie mogę choć pierwszy cykl to tak na luzie, jakby co to będzie kolejny i nowe nadzieje ;)

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:00

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama przykro mi :( trzymaj sie...

• Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/drewniane-liczydlo-sorter-cyfry-rybki-montessori-10036399777

To mi się spodobało dla małego :)

futuremama lubi tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Marzycielka wykreśl proszę moje serducho z pierwszej strony i gina. Złe przeczucia się sprawdziły niestety.

Kochana przepraszam zamiast kliknąć cytuj to kliknęłam lubię to ☹️
    Przykro mi... Chociaż może plamienie nie oznacza najgorszego? Moja siostra plamiła na początku ciąży, a urodziła piękną zdrową córę.
    Trzymaj się. Jesteśmy z Tobą

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Kochana przepraszam zamiast kliknąć cytuj to kliknęłam lubię to ☹️
    Przykro mi... Chociaż może plamienie nie oznacza najgorszego? Moja siostra plamiła na początku ciąży, a urodziła piękną zdrową córę.
    Trzymaj się. Jesteśmy z Tobą
    Dokładnie, ja plamilam zawsze do 4 mies w każdej ciąży mimo brania Duphastonu

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama przytulam Cię mocno 🥺

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • melisa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:30

Marzycielka, Snowflake, Niebieska Gwiazda, Różyczka85 lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Czesc, przez przypadek znalazlam ten wątek ;-) Więc się przedstawie, jestem mamą trójki brzdąców (syn, córka, syn) ale córeczka ciągle mnie prosi o siostre. Narazie zastanawiam się czy czwarte dziecko to dobry pomysł, choc nie powiem w głębi serca chcialabym, ale wiadomo to nie będzie taka latwa decyzja jak starania o pierwsze czy drugie dziecko. Obecnie najmlodszy synek ma kilka miesięcy :-)
    Witam Cię serdecznie 😀
    Ile mają Twoje pociechy?
    Jak napisałaś, że córka prosi o siostrę, to jakbym czytała o mojej sytuacji w domu 🤣 tylko weź zrób tą siostrę he he gorzej jak wyjdzie 3 brat 😜

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ