X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 17:59

Marzycielka lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Jest, jest... 😅 W drugiej ciąży też wyszedł mi wcześniej kurcze. Teraz miał zupełne prawo, bo po ciąży z Piernikiem brzuch pozostawia wiele do życzenia - zarówno mięśnie jak i skóra. Cóż 🤷‍♀️ no płakać specjalnie nad nim nie będę. Coś wymyślę jak już odłożę co nieco do skarpety 🤪🤣

To jak brzuszek jest to 👌👌👌👌
    No ja w końcu zmusiłam się i zrobiłam co miałam zrobić. Teraz zmyję podłogę i wskakuję pod prysznic i będziemy się stroić z dzieciakami... Włączę muzę i dzieciaki niech poskakają trochę 😍

Snowflake lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały chodzi spać ok 21 a wstaje o 7-7.30. Potem między 12-13 ma drzemkę 2 godziny. Mój mąż też właśnie wrócił z pracy :) życzę Wam wszystkiego najnajlepszego na Nowy Rok i nudnych ciąż :D udanego Sylwestra :)

• Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Wow dziewczyny jakiego macie powera od rana 😃 dajcie trochę he he
    Ja wczoraj łazienki posprzątałam, a nie lubię tego wrrrr 😜 i to mnie chyba zmęczyło, bo nie mogę się zebrać do roboty teraz 🤣
    A muszę zrobić sałatkę, kotlety, jajka faszerowane i odkurzyć 🙈 no i jeszcze zrobić się na bóstwo 🙉 ale mam czas.... Znajomi przychodzą o 19 😉

Różyczka a kiedy powinnaś dostać @? Może skusisz się na teścik jutro tak w Nowy Rok? 😁
    3 latek śpi Ci w dzień? Moje pociechy do 2 lat miały drzemki w ciągu dnia, później nie chciały już niestety 😜
    A o której idzie spać na noc?
    @ mam na 5.01, zareaguje już 2.01 bo zawsze test wychodzi mi wcześniej :D

• Eve Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku,niech spełnią najskrytsze marzenia!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Ja wczoraj łazienki posprzątałam, a nie lubię tego wrrrr 😜

Marzycielka, u mnie łazienki robią już od dwóch lat starsi chłopcy, 10 i 13 lat i powiem ci, że to jest genialne :) tylko sprawdzam, pokaże co jeszcze trzeba lub ominęli, ale pomoc jest ogromna! To nie ja klęczę ze szmatką i się męczę, a oni też inaczej patrzą potem na porządek w tych pomieszczeniach :)

Różyczko, miałam napisać, ale mnie wessało, teraz mam chwilę dopiero.. nie są to typowe puzzle, ale pokażę ci, co u nas było fajnym i zajmującym na tym etapie wiekowym, od 2 lat w górę:

układanie wzoru, GOKI

https://allegro.pl/oferta/puzzle-drewniane-kostki-geometryczne-kubus-goki-8770222021?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Edukacyjne+-+Układanki&gclid=CjwKCAiAirb_BRBNEiwALHlnD9LhGCENe6ET4xBI0OOXqLJHDEKGi9-8jCn-7i4SwrByknxjS4h7HBoCkrMQAvD_BwE

Memory z nasion i naturalnych produktów i inne

http://mukka-sklep.com/product-category/sensoryka/senso-memorki/

klocki jerzyki, nie wiem co w nich jest, ale u nas baaardzo lubiane, nie trzeba idealnie dopasowywać, żeby je "wkliknąć" same się fajnie siebie czepiają :)

https://allegro.pl/oferta/zestaw-klocki-konstrukcyjne-110-szt-jezyki-41960-9786689590?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Klocki+-+Wader&gclid=CjwKCAiAirb_BRBNEiwALHlnD50TTHQWJ4xELaDxsgixP4-C3vqgdydX00grJNwIf5Fepn37faa30BoCad0QAvD_BwE

to jest przesłodkie, moje dzieci w wieku żłobkowym to zawsze dostawały i baardzo często było układane :)

https://allegro.pl/oferta/memo-dotykowe-gra-memory-drewniana-dla-dzieci-32el-5594481029

no i wszelkie drewniane proste memory, w zależnosci od wieku można grać na okrojoną ilość par, coś takiego np

pol_pl_DJECO-Drewniane-MEMORY-Octo-2-20823_1.jpg

Dziewczyny, życzę wam i sobie zdrówka i silnych mądrych ciał, na stworzenie i urodzenie pięknych zdrowych dzieci :) a nam spokoju w sercu, żeby zanim się to zadzieje, wytrwać jakoś bez siwych włosów na łbie :)

Bardzo zmęczona dziś jestem i mdli, i dużo na nogach byłam.. mój M dopiero za godzinę będzie w domu.. Bardzo się cieszę, że ten Nowy Rok witam na spokojnie z dziećmi... nie pamiętam, kiedy ostatni raz tak miałam, chyba z jakimś noworodkiem tylko :)

Za to przebrnęłam przez wcale nie łatwy proces zamawiania online jedzenia na portalu jedzcochcesz i juhuu, pizza hinduska już za godzinę przyleci do mnie :) ostatnio jedyne co mi wchodzi to kwaśne ostre smaku, kuchnia hinduska albo jakieś tajskie żarcie.. co to za bobas wybredny jest, no :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 18:57

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Różyczka85 lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w Nowym Roku :) dziękuje za linki i propozycje układanek :) Ja te klocki jezyki miałam w dzieciństwie. Uwielbiałam je !

Marzycielka, Snowflake lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka85 wrote:
    @ mam na 5.01, zareaguje już 2.01 bo zawsze test wychodzi mi wcześniej :D

No to czekamy do jutra 😉 a zrobisz teścik z samego rana? 😀 Ja nie mogę się doczekać to co dopiero Ty 🙉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Marzycielka, u mnie łazienki robią już od dwóch lat starsi chłopcy, 10 i 13 lat i powiem ci, że to jest genialne :) tylko sprawdzam, pokaże co jeszcze trzeba lub ominęli, ale pomoc jest ogromna! To nie ja klęczę ze szmatką i się męczę, a oni też inaczej patrzą potem na porządek w tych pomieszczeniach

No Ci powiem, że szacun dla Ciebie, bo wychowujesz wspaniałych facetów. Synowe na pewno kiedyś Ci podziękują 😉
    I szacun dla Twoich chłopaków, bo sprzątanie łazienki to nie byle co 😀

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    No to czekamy do jutra 😉 a zrobisz teścik z samego rana? 😀 Ja nie mogę się doczekać to co dopiero Ty 🙉
    Pewnie że nie mogę choć pierwszy cykl to tak na luzie, jakby co to będzie kolejny i nowe nadzieje ;)

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:00

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama przykro mi :( trzymaj sie...

• Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/drewniane-liczydlo-sorter-cyfry-rybki-montessori-10036399777

To mi się spodobało dla małego :)

futuremama lubi tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Marzycielka wykreśl proszę moje serducho z pierwszej strony i gina. Złe przeczucia się sprawdziły niestety.

Kochana przepraszam zamiast kliknąć cytuj to kliknęłam lubię to ☹️
    Przykro mi... Chociaż może plamienie nie oznacza najgorszego? Moja siostra plamiła na początku ciąży, a urodziła piękną zdrową córę.
    Trzymaj się. Jesteśmy z Tobą

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Kochana przepraszam zamiast kliknąć cytuj to kliknęłam lubię to ☹️
    Przykro mi... Chociaż może plamienie nie oznacza najgorszego? Moja siostra plamiła na początku ciąży, a urodziła piękną zdrową córę.
    Trzymaj się. Jesteśmy z Tobą
    Dokładnie, ja plamilam zawsze do 4 mies w każdej ciąży mimo brania Duphastonu

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama przytulam Cię mocno 🥺

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • melisa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:30

Marzycielka, Snowflake, Niebieska Gwiazda, Różyczka85 lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Czesc, przez przypadek znalazlam ten wątek ;-) Więc się przedstawie, jestem mamą trójki brzdąców (syn, córka, syn) ale córeczka ciągle mnie prosi o siostre. Narazie zastanawiam się czy czwarte dziecko to dobry pomysł, choc nie powiem w głębi serca chcialabym, ale wiadomo to nie będzie taka latwa decyzja jak starania o pierwsze czy drugie dziecko. Obecnie najmlodszy synek ma kilka miesięcy :-)
    Witam Cię serdecznie 😀
    Ile mają Twoje pociechy?
    Jak napisałaś, że córka prosi o siostrę, to jakbym czytała o mojej sytuacji w domu 🤣 tylko weź zrób tą siostrę he he gorzej jak wyjdzie 3 brat 😜

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ