X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:00

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy macie fajne pomysły 😀
    Niedługo będą 5 urodziny synka mojej przyjaciółki. Co mu mogę kupić? Budżet do 50 zł, bo taki mamy ustalony 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    A czego jest sympatykiem? 🙂
    Właśnie szczególnie to niczym się nie interesuje 🙄

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzycielka lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 22:31

• melisa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:01

melisa lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi w sprawie prezentu 😉

Snowflake lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Lolipop hej! 😀
    To przy okazji powolnego wkraczania w Nowy Rok można Ci zapewne życzyć szczęśliwego trafu! ❤️😀
    A mnie nawet korci żeby wziąć sobie taki jednoosobowy pokój tym razem, choć jak czytam, to faktycznie w kupie raźniej na sali. Chyba, że trafi się kiepsko z towarzystwem, ale na to nie ma się wpływu... Z drugiej strony to tylko 3 dni jak wszystko idzie dobrze. 👌
    Ja się witam po kolejnej kiepskiej nocy... 😅
    Dziękuję kochana dziękuję. Niedługo testowankooo ale daje sobie 1 %ZE SIĘ UDAŁO 😂😂😂😂

Powiem Ci że tutaj nawet jak leżysz z kilkoma osobami na sali to są kotary zasłonięte cały czas. Zawsze to jakaś prywatność i też słabo wtedy jakikolwiek kontakt nawiązać z kobietkami innymi.. Nie mówiąc że zaraz się wychodzi jak wszystko. Ok 🤣
    Właśnie

Co do spania w dzień..

Rozyczka85 mój Najmlodszy też śpi ok 2h w dzień i w tym samym czasie 😁😆 ma 2 lata i 2m
    Parę miesięcy temu padał jak mucha o 11 ale się przesunęło.
    I nie wiem czy niedługo mi całkowicie z drzemki nie zrezygnuje bo ostatnio coś ciężko mu zasnąć. Nie chcę ale jak go nie położę to jest dramat. 16/17 rozdrażniony na maxa ledwo wytrzymuje do 19 i jak mówię idziemy spać.. Myć Dupcie to leci jak poparzony ciesząc się bo tak chce spać 🤣
    Zasypia w sekundę wtedy ale to bez sensu jak widzę jaki jest zmęczony o tej 17 dlatego sposobem ale kładę go ma drzemkę . Może mu przejdzie to niechcenie

W ogóle to nowość dla mnie bo np mój starszy bil rekordy w drzemkach.. Mając 3 lata potrafił spać 4h w dzień przesypiając te 12h w nocy. Tak. Zdrowy był ;)

Córka już mniej ale też wciąż do 3 lat i nawet dłużej spala..
    Jak najstarszy w szkole a ona w żłobku to po powrocie nieraz mi padały jak muchy na podłodze 🙊

A najmłodsze na noc chodzi spać max 19.30 i wstajemy o. 7 a czasem jak wyłączę budzik to drzemiemy do 8 🤣🤣🤣i to teraz . Bo jak dzieci do szkoły to wolę wstać zaraz po 7. Wręcz muszę. I uwielbiam jak chodzi tak wcześnie spać bo mam chwilkę przed pracą dla siebie albo na film z dzieciakami z mezem😆
    .

W ogóle mam dzieci które dość szybko przesypialy całe noce I chyba dlatego nam tak łatwo przyszła decyzja o 4 🤣

Marzycielka, melisa lubią tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Snowflake lubi tę wiadomość

• melisa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop dwójeczkę masz już prawie odchowaną to też inaczej prawda? 😀
    U mnie małe różnice wieku między dziećmi, więc lekko nie będzie z 4... Ale na karku 35 lat, szkoda mi odkładać... Bo z każdym rokiem będzie mi bardziej ciężko. .. Szkoda, że nie jestem młodsza 😜
    U mnie dzieci też szybko ładnie przesypiały noce, ząbkowanie przechodziły lajtowo, odpukać żadnych kolek, alergii itd... Więc tak jak mówisz może łatwiej przychodzi myśl o kolejnym dziecku...
    Szwagierka zawsze chciała mieć trójkę dzieci, ale drugi syn dał jej tak popalić, że absolutnie nie chce więcej dzieci 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 22:04

melisa lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • melisa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:01

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa, Lolipop jak przechodzicie ciążę ? Bo ja ogólnie źle, pisałam wcześniej o tym. Dolegliwości mnie wykańczają, a trójką dzieci trzeba będzie się zajmować, tyle że 12 latka i 8 latek już samodzielni to inaczej ale i tak trzeba ich dopilnować :) a moj 3 latek to żywe srebro :)

• Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop moj czasem jak nie chciał drzemki to też właśnie ledwo go dotrzymywalam do 18 i był taki rozdrażniony że szok a potem się z płaczem wybudzal że 2 razy

• melisa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Różyczka85 lubi tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka85 wrote:
    Melisa, Lolipop jak przechodzicie ciążę ? Bo ja ogólnie źle, pisałam wcześniej o tym. Dolegliwości mnie wykańczają, a trójką dzieci trzeba będzie się zajmować, tyle że 12 latka i 8 latek już samodzielni to inaczej ale i tak trzeba ich dopilnować :) a moj 3 latek to żywe srebro :)
    Różyczko ja w każdej ciąży wymiotowałam do 20 tyg nawet 3x dziennie plus od rana do wieczora mdłości... I też boję się, bo ja mam 3 małych dzieci... Dodatkowo najmłodszy jest bardzo mamusiny, non stop albo na kolanach albo na rękach. Jest też bardzo zazdrosny o rodzeństwo. Jak tylko widzi, że przytulam synka czy córcię, to zaraz przylatuje i przepycha starszaków. Dzisiaj mnie tak wzięło na głębsze przemyślenia i nie wiem czy nie odłożyć jednak starań o rok... To naprawdę trudna decyzja... Kurczę jak zajdę w ciążę to nie będę miała na nic siły, nie podniosę go już... Eh... 🙄
    Daję sobie te pół roku do namysłu 😉

Kochana będąc na Twoim miejscu, mając dzieci w wieku 12, 8 i 3, mimo złego samopoczucia w ciąży, nie zastanawiałabym się tylko brała do roboty. Serio mówię 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 23:28

Różyczka85 lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, dziękuje że popierasz moją decyzję :) powiem Ci, że ja Ciebie podziwiam, bo ja to jestem mega niecierpliwa i ja bym umarła ze staraniami za pół roku czy rok jak już pojawiła się chęć czwartego dziecka. Ale każda ma inną sytuację i fakt masz o wiele mniejsze dzieci. Miłego dnia dziewczyny :)

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ