Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake wrote:Lolipop hej! 😀
To przy okazji powolnego wkraczania w Nowy Rok można Ci zapewne życzyć szczęśliwego trafu! ❤️😀
A mnie nawet korci żeby wziąć sobie taki jednoosobowy pokój tym razem, choć jak czytam, to faktycznie w kupie raźniej na sali. Chyba, że trafi się kiepsko z towarzystwem, ale na to nie ma się wpływu... Z drugiej strony to tylko 3 dni jak wszystko idzie dobrze. 👌
Ja się witam po kolejnej kiepskiej nocy... 😅
Powiem Ci że tutaj nawet jak leżysz z kilkoma osobami na sali to są kotary zasłonięte cały czas. Zawsze to jakaś prywatność i też słabo wtedy jakikolwiek kontakt nawiązać z kobietkami innymi.. Nie mówiąc że zaraz się wychodzi jak wszystko. Ok 🤣
Właśnie
Co do spania w dzień..
Rozyczka85 mój Najmlodszy też śpi ok 2h w dzień i w tym samym czasie 😁😆 ma 2 lata i 2m
Parę miesięcy temu padał jak mucha o 11 ale się przesunęło.
I nie wiem czy niedługo mi całkowicie z drzemki nie zrezygnuje bo ostatnio coś ciężko mu zasnąć. Nie chcę ale jak go nie położę to jest dramat. 16/17 rozdrażniony na maxa ledwo wytrzymuje do 19 i jak mówię idziemy spać.. Myć Dupcie to leci jak poparzony ciesząc się bo tak chce spać 🤣
Zasypia w sekundę wtedy ale to bez sensu jak widzę jaki jest zmęczony o tej 17 dlatego sposobem ale kładę go ma drzemkę . Może mu przejdzie to niechcenie
W ogóle to nowość dla mnie bo np mój starszy bil rekordy w drzemkach.. Mając 3 lata potrafił spać 4h w dzień przesypiając te 12h w nocy. Tak. Zdrowy był
Córka już mniej ale też wciąż do 3 lat i nawet dłużej spala..
Jak najstarszy w szkole a ona w żłobku to po powrocie nieraz mi padały jak muchy na podłodze 🙊
A najmłodsze na noc chodzi spać max 19.30 i wstajemy o. 7 a czasem jak wyłączę budzik to drzemiemy do 8 🤣🤣🤣i to teraz . Bo jak dzieci do szkoły to wolę wstać zaraz po 7. Wręcz muszę. I uwielbiam jak chodzi tak wcześnie spać bo mam chwilkę przed pracą dla siebie albo na film z dzieciakami z mezem😆
.
W ogóle mam dzieci które dość szybko przesypialy całe noce I chyba dlatego nam tak łatwo przyszła decyzja o 4 🤣
Marzycielka, melisa lubią tę wiadomość
-
Lolipop dwójeczkę masz już prawie odchowaną to też inaczej prawda? 😀
U mnie małe różnice wieku między dziećmi, więc lekko nie będzie z 4... Ale na karku 35 lat, szkoda mi odkładać... Bo z każdym rokiem będzie mi bardziej ciężko. .. Szkoda, że nie jestem młodsza 😜
U mnie dzieci też szybko ładnie przesypiały noce, ząbkowanie przechodziły lajtowo, odpukać żadnych kolek, alergii itd... Więc tak jak mówisz może łatwiej przychodzi myśl o kolejnym dziecku...
Szwagierka zawsze chciała mieć trójkę dzieci, ale drugi syn dał jej tak popalić, że absolutnie nie chce więcej dzieci 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 22:04
melisa lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Melisa, Lolipop jak przechodzicie ciążę ? Bo ja ogólnie źle, pisałam wcześniej o tym. Dolegliwości mnie wykańczają, a trójką dzieci trzeba będzie się zajmować, tyle że 12 latka i 8 latek już samodzielni to inaczej ale i tak trzeba ich dopilnować
a moj 3 latek to żywe srebro
-
Różyczka85 wrote:Melisa, Lolipop jak przechodzicie ciążę ? Bo ja ogólnie źle, pisałam wcześniej o tym. Dolegliwości mnie wykańczają, a trójką dzieci trzeba będzie się zajmować, tyle że 12 latka i 8 latek już samodzielni to inaczej ale i tak trzeba ich dopilnować
a moj 3 latek to żywe srebro
Daję sobie te pół roku do namysłu 😉
Kochana będąc na Twoim miejscu, mając dzieci w wieku 12, 8 i 3, mimo złego samopoczucia w ciąży, nie zastanawiałabym się tylko brała do roboty. Serio mówię 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 23:28
Różyczka85 lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka, dziękuje że popierasz moją decyzję
powiem Ci, że ja Ciebie podziwiam, bo ja to jestem mega niecierpliwa i ja bym umarła ze staraniami za pół roku czy rok jak już pojawiła się chęć czwartego dziecka. Ale każda ma inną sytuację i fakt masz o wiele mniejsze dzieci. Miłego dnia dziewczyny
Marzycielka lubi tę wiadomość