WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • SARA Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂 pierwszy raz się udzielam na forum, chociaż podczytuje ovu od czasu starań o pierwszego maluszka 😉 Na starość chyba odwagi dostałam i postanowiłam popisać 😂 Jestem mamą dwóch synów, chcemy jeszcze jednego malucha, trójka dzieci to nasze marzenie 🙂 jeszcze 2 cykle i zaczynamy starania 💚 powodzenia dla nas wszystkich 🙂

Marzycielka, Snowflake, Różyczka85 lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko z innej beczki.Mój starszak ma 5.5 roku.Dziś zaczęła mu się ruszać lewa prawa jedynka.Nie za wcześnie?

• SARA Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu synowi też w takim wieku wypadł ząbek, teraz ma ponad 6 lat i 5 stałych zębów. Wydaje mi się, że to normalne w tym wieku bo w przedszkolu wielu jego kolegow jest na podobnym etapie.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SARA wrote:
    Cześć 🙂 pierwszy raz się udzielam na forum, chociaż podczytuje ovu od czasu starań o pierwszego maluszka 😉 Na starość chyba odwagi dostałam i postanowiłam popisać 😂 Jestem mamą dwóch synów, chcemy jeszcze jednego malucha, trójka dzieci to nasze marzenie 🙂 jeszcze 2 cykle i zaczynamy starania 💚 powodzenia dla nas wszystkich 🙂
    Witaj 😉 fajnie, że postanowiłaś popisać z nami 😉
    W jakim wieku masz dzieci?
    A czemu akurat za 2 cykle? 😃

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Mam pytanko z innej beczki.Mój starszak ma 5.5 roku.Dziś zaczęła mu się ruszać lewa prawa jedynka.Nie za wcześnie?
    U mojej córki w zerówce dużo dzieci nie ma już 1, więc spokojnie to normalne 😉
    Co tam słychać? Dawno się nie odzywałaś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 23:42

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • SARA Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2021, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 lat i 3. Dopiero za 2 miesiące przez przyjmowane leki, wolę nie ryzykować 🙂

Różyczka85 lubi tę wiadomość

• Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety wyszła biel Persila wiec działamy dalej.. zaraz jedziemy na zakupy i dokupić parę rzeczy do remontu pokoi dzieci, miłego dnia :)

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Mój ma też prawie 5,5 i nic się nie rusza a jego koledzy i koleżanki kilka zębów już stracili także ja już od dawna czekam aż coś się zacznie ruszać :D
    Kochana, moja córa skończone 6 lat i żaden ząb się nie rusza 😜 podobno jak późno wyjdą pierwsze ząbki, to i późno wypadną... Tak słyszałam.... Córce wyszły dopiero dwa jak miała 8,5 miesiąca. A synkowi wyszedł pierwszy ząbek już na pół roku dla porównania 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 10:52

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SARA wrote:
    6 lat i 3. Dopiero za 2 miesiące przez przyjmowane leki, wolę nie ryzykować 🙂
    O to mamy dzieciaczki w podobnym wieku 😀
    No jasne, że lepiej nie ryzykować.
    Z nami szybciej zlecą Ci te 2 miesiące 😉

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko, nowy rok dopiero się zaczął, zaraz następny cykl i nowe szanse :)

Futuremama, już na innym wątku ci pisałam, ale i tu jeszcze raz przytulam, tego nigdy za wiele :) masz spore szanse na szczęśliwy kolejny cykl i tego się trzymaj :)

U mnie choinka się już sypie pomału, powinnam iść na zakupy, ale ciągle mi zimno i nie chce mi się.. w poniedziałek jedziemy z moją przyjaciółką i jej dziećmi na ferie, do domku w lesie. Byle dzieci wyrwać z miasta, domek, spacery, podobno będzie tam śnieg :) jakieś jedzonko lokalne, ryby, mleko i jajka od gospodarzy i liczę na odrobinę odpoczynku... :)

A z ciążowych przypadłości, z jedzeniem jest dużo lepiej, ale za to próbowałam kilka dni - i niestety nie wchodzi mi kawa prawdziwa ani rozpuszczalna.. jest okropna i mam od razu odruch wymiotny.. ALE! Kawa Inka korzenna jest meeega :) Gorzka, bez mleka, no to mnie rozgrzewa i pasuje, bo ileż herbat można pić...

Marzycielka, futuremama, Różyczka85 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka85 wrote:
    U mnie niestety wyszła biel Persila wiec działamy dalej.. zaraz jedziemy na zakupy i dokupić parę rzeczy do remontu pokoi dzieci, miłego dnia :)
    To trzymam kciuki za następny cykl 😉
    Co będziecie kupować? Pewnie farby do malowania ścian 😃

Różyczka85 lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wow super taki wypad 😉 na pewno dobrze Wam to zrobi. Dzieciaki się wybiegają, wyszaleją 😁
    Cieszę się, że z jedzeniem jest lepiej u Ciebie 😉
    A kawa... Mi przez 3 ciąże żadna nie smakowała 😜

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko, miałam pisać, żebyś ogarnęła remont teraz, bo potem będziesz może w ciąży, to już wiesz.. niekoniecznie wskazane :)

A co do pakowania, robię listę czego nie zapomnieć i co jest pierwsze?
    - Gofrownica! :) haha, bardzo lubię dla wszystkich robić stosy gofrów :)

Pisałyście też o brzuszkach i wyskakiwaniu ich, ja po ostatnich ciążach, mimo, że jestem drobne 38-40, to teraz wieczorami mam sporo wystający brzuszek.. Trochę pozostałości po poprzednich ciążach, trochę covidowe siedzenie w domu z dziećmi pod koniec roku, a trochę pewnie ciąża. I mam gdzieś wciskanie się w niewygodne spodnie, wyciągnęłam różne ciążowe dzinsy rurki z elastycznym pasem u góry no i teraz jest mi dobrze :)

No dobra, to lecę z tą sobotą..

Marzycielka lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria to wyślij mi trochę tych gofrów 😉 bo dzieciaki często się o nie upominają, a ja nie lubię ich robić 🙈
    Powiedzieliście już o ciąży rodzinie i znajomym? Bo niedługo się jej i tak nie ukryje 😜
    Miałam jeszcze napisać, że podziwiam wybrania 4 imion dla chłopców 🙉 i może 5 w drodze jak pisałaś 😉 masz jeszcze jedno imię jakby co?
    U nas masakra była z wyborem dla chłopca, za to dla dziewczynki mam dużo typów 🤣

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:00

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:00

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale się tu dzieje :) super, że dołączyły nowe staraczki :) my kupiliśmy tapety, farby, karnisz, taśmę ledowa i kilka innych pierdolek. A tapety to do chłopaków z wzorami geometrycznymi a córce taka w liście ale nie zielone tylko roz, fiolet i turkus. Kurcze zajmę się tym remontem, przestawianiem żeby czas szybko minął do starań i jak jedna z Was pisała, gdybym zaszla to mogę nie mieć głowy i siły wtedy przez dolegliwości. Właśnie kładę małego na drzemkę i muszę posprzątać.
    Annamaria też pozytywnie zazdroszczę wyjazdu :D

Marzycielka, Snowflake lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake bardzo fajny pomysł 😍
    No my też po prenatalnych mówiliśmy 👍
    Chociaż już przeważnie wszyscy podejrzewali co jest na rzeczy 😜 właśnie dlatego, że brzuszek szybko był widoczny i odmawiałam lampki wina 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 12:33

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Różyczka85 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha moim też szybko wypadały zeby :)

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:

Mnie niestety kawa smakuje w każdej ciąży. Najgorzej było w pierwszej, bo przez niskie ciśnienie i ospałość czułam się po niej znacznie lepiej, co nie sprzyjało odstawieniu. Teraz o tyle dobrze, że nie pijąc nie czuję skutków ubocznych 🤪 i też się przerzuciłam na inkę choć lubię od czasu do czasu prawdziwą kawę 🙂

Snowflake, a wiesz, że można kawę w ciąży, jeśli czujesz taką potrzebę? :) Nie martw się, że zaszkodzi..

d718d4549fc9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 14:12

Marzycielka, Snowflake lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ