Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć 🙂 pierwszy raz się udzielam na forum, chociaż podczytuje ovu od czasu starań o pierwszego maluszka 😉 Na starość chyba odwagi dostałam i postanowiłam popisać 😂 Jestem mamą dwóch synów, chcemy jeszcze jednego malucha, trójka dzieci to nasze marzenie 🙂 jeszcze 2 cykle i zaczynamy starania 💚 powodzenia dla nas wszystkich 🙂
Marzycielka, Snowflake, Różyczka85 lubią tę wiadomość
-
SARA wrote:Cześć 🙂 pierwszy raz się udzielam na forum, chociaż podczytuje ovu od czasu starań o pierwszego maluszka 😉 Na starość chyba odwagi dostałam i postanowiłam popisać 😂 Jestem mamą dwóch synów, chcemy jeszcze jednego malucha, trójka dzieci to nasze marzenie 🙂 jeszcze 2 cykle i zaczynamy starania 💚 powodzenia dla nas wszystkich 🙂
W jakim wieku masz dzieci?
A czemu akurat za 2 cykle? 😃👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Niebieska Gwiazda wrote:Mam pytanko z innej beczki.Mój starszak ma 5.5 roku.Dziś zaczęła mu się ruszać lewa prawa jedynka.Nie za wcześnie?
Co tam słychać? Dawno się nie odzywałaś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 23:42
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
futuremama wrote:Mój ma też prawie 5,5 i nic się nie rusza a jego koledzy i koleżanki kilka zębów już stracili także ja już od dawna czekam aż coś się zacznie ruszać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 10:52
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
SARA wrote:6 lat i 3. Dopiero za 2 miesiące przez przyjmowane leki, wolę nie ryzykować 🙂
No jasne, że lepiej nie ryzykować.
Z nami szybciej zlecą Ci te 2 miesiące 😉
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Różyczko, nowy rok dopiero się zaczął, zaraz następny cykl i nowe szanse
Futuremama, już na innym wątku ci pisałam, ale i tu jeszcze raz przytulam, tego nigdy za wiele masz spore szanse na szczęśliwy kolejny cykl i tego się trzymaj
U mnie choinka się już sypie pomału, powinnam iść na zakupy, ale ciągle mi zimno i nie chce mi się.. w poniedziałek jedziemy z moją przyjaciółką i jej dziećmi na ferie, do domku w lesie. Byle dzieci wyrwać z miasta, domek, spacery, podobno będzie tam śnieg jakieś jedzonko lokalne, ryby, mleko i jajka od gospodarzy i liczę na odrobinę odpoczynku...
A z ciążowych przypadłości, z jedzeniem jest dużo lepiej, ale za to próbowałam kilka dni - i niestety nie wchodzi mi kawa prawdziwa ani rozpuszczalna.. jest okropna i mam od razu odruch wymiotny.. ALE! Kawa Inka korzenna jest meeega Gorzka, bez mleka, no to mnie rozgrzewa i pasuje, bo ileż herbat można pić...Marzycielka, futuremama, Różyczka85 lubią tę wiadomość
-
Różyczka85 wrote:U mnie niestety wyszła biel Persila wiec działamy dalej.. zaraz jedziemy na zakupy i dokupić parę rzeczy do remontu pokoi dzieci, miłego dnia
Co będziecie kupować? Pewnie farby do malowania ścian 😃Różyczka85 lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Annamaria wow super taki wypad 😉 na pewno dobrze Wam to zrobi. Dzieciaki się wybiegają, wyszaleją 😁
Cieszę się, że z jedzeniem jest lepiej u Ciebie 😉
A kawa... Mi przez 3 ciąże żadna nie smakowała 😜👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Różyczko, miałam pisać, żebyś ogarnęła remont teraz, bo potem będziesz może w ciąży, to już wiesz.. niekoniecznie wskazane
A co do pakowania, robię listę czego nie zapomnieć i co jest pierwsze?
- Gofrownica! haha, bardzo lubię dla wszystkich robić stosy gofrów
Pisałyście też o brzuszkach i wyskakiwaniu ich, ja po ostatnich ciążach, mimo, że jestem drobne 38-40, to teraz wieczorami mam sporo wystający brzuszek.. Trochę pozostałości po poprzednich ciążach, trochę covidowe siedzenie w domu z dziećmi pod koniec roku, a trochę pewnie ciąża. I mam gdzieś wciskanie się w niewygodne spodnie, wyciągnęłam różne ciążowe dzinsy rurki z elastycznym pasem u góry no i teraz jest mi dobrze
No dobra, to lecę z tą sobotą..Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Annamaria to wyślij mi trochę tych gofrów 😉 bo dzieciaki często się o nie upominają, a ja nie lubię ich robić 🙈
Powiedzieliście już o ciąży rodzinie i znajomym? Bo niedługo się jej i tak nie ukryje 😜
Miałam jeszcze napisać, że podziwiam wybrania 4 imion dla chłopców 🙉 i może 5 w drodze jak pisałaś 😉 masz jeszcze jedno imię jakby co?
U nas masakra była z wyborem dla chłopca, za to dla dziewczynki mam dużo typów 🤣👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Dziewczyny, ale się tu dzieje super, że dołączyły nowe staraczki my kupiliśmy tapety, farby, karnisz, taśmę ledowa i kilka innych pierdolek. A tapety to do chłopaków z wzorami geometrycznymi a córce taka w liście ale nie zielone tylko roz, fiolet i turkus. Kurcze zajmę się tym remontem, przestawianiem żeby czas szybko minął do starań i jak jedna z Was pisała, gdybym zaszla to mogę nie mieć głowy i siły wtedy przez dolegliwości. Właśnie kładę małego na drzemkę i muszę posprzątać.
Annamaria też pozytywnie zazdroszczę wyjazduMarzycielka, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Snowflake bardzo fajny pomysł 😍
No my też po prenatalnych mówiliśmy 👍
Chociaż już przeważnie wszyscy podejrzewali co jest na rzeczy 😜 właśnie dlatego, że brzuszek szybko był widoczny i odmawiałam lampki wina 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 12:33
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake wrote:
Mnie niestety kawa smakuje w każdej ciąży. Najgorzej było w pierwszej, bo przez niskie ciśnienie i ospałość czułam się po niej znacznie lepiej, co nie sprzyjało odstawieniu. Teraz o tyle dobrze, że nie pijąc nie czuję skutków ubocznych 🤪 i też się przerzuciłam na inkę choć lubię od czasu do czasu prawdziwą kawę 🙂
Snowflake, a wiesz, że można kawę w ciąży, jeśli czujesz taką potrzebę? Nie martw się, że zaszkodzi..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 14:12
Marzycielka, Snowflake lubią tę wiadomość