Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiedźma wrote:3ciąża przykro mi. Trzymam kciuki zatem za nowy cykl. Ach te nadzieje...do końca trzymają nas przy życiu.
Ja dziś byłam pewna że będzie spadek temp albo utrzyma się na wczorajszym poziomie 36.9 (Wczoraj spadła) . Czekałam na potwierdzenie że czekam na małpe. Tymczasem temp skoczyla do 37.2 ... zrobiłam oczy j a k 5 zł A szyjka nadal wysoko i twarda zamkniętą. Cykle mam 25 max 27 zwykle 26 dni. No chyba ze coś się wydłużyło... czuje się jak na @ w brzuchu i w krzyżu konkretnie zamula i pobolewa dość intensywnie po plecach... zrobiłam test Pink płytkowe super czule bo taki.mialam ale bielutki
Wprawdzie 9 dpo to wcześnie ale bywają...zerknięcie na wykres? Możliwe żeby implantacja była dopiero wczoraj?
Trzymam kciuki 😚 uda się musi się udać 😀 temperatura podwyższona daj sporą nadzieje będzie dobrze zobaczysz 😀Wiedźma lubi tę wiadomość
-
Cocolino1 wrote:Kupiliśmy Hondę Odyssey - wersja 7-osobowa (są jeszcze 8-osobowe ale to 8 miejsce to takie wąziutkie, raczej na awaryjny przejazd a nie długie trasy. No ogólnie to wypas- drzwi suwane więc dzieciaki nie walną w sąsiednie auto. 4 isofixy - można szaleć z fotelikami. Jakiś tam monitor w suficie (DVD można puszczać). Odpalanie bez kluczyka, drzwi i bagażnik otwierany z pilota.
Dla nas czarna magia bo w naszym S-maxie nie było takich bajerów. W sumie nie dla bajerów kupowaliśmy no ale jeśli już są to można się pocieszyć
Spalanie ok. 12 litrów w trasie pokazuje. I tyle wiem bo to dzisiejszy nabytek więc jeszcze nawet nie byliśmy na rodzinnej przejażdżce.
Nie, no poprawiłyscie mi humor i zaczynam się szczerze cieszyć z auta. W sumie dzieci coraz większe i wygodniej się będzie podróżowało nawet jeśli będzie nas tylko piątka.
Dziękuję WAM ♥️
My też jesteśmy w trakcie zmiany auta. Przy 3 dzieci mie wyobrazam sobie zwyklego 5 osobowego. Tym bardziej jak widze jak cisna sie w takim aucie brat meza z rodzina.
A jeszcze wole jak dzieci z tylu jezdza niz z przodu to tylko takie 7 osobowe 🙈Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
3 ciąża. Jak to już nie raz tu czytałam na forum dziś jest Twój pierwszy dzień ciąży 😉
Na pewno szybko się uda.
A ja dumnie odhaczam kolejny tydzień za sobą. Wkroczyłyśmy z Roksaną w 25 💪💪
W poniedziałek dwie wizyty. Ale jej... Prawdopodobnie uda się zobaczyć malutką w 3d. Jaram się jak nie wiem 😍futuremama lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
futuremama wrote:Wiedźma wykres super, dziś jest jeszcze wcześnie boni nie wiadomo czy owu była wtedy a może dzień później, plus kiedy ewentualne zagnieżdżenie. Jeśli wczoraj rzeczywiście to beta chwilę potrzebuje. A pobolewania jak przed okresem w każdej ciąży miałam😉 Także czekamy🍀✊😁
Prawda taka że mogła być 16 dc bo też tak mi sugerował ovu przez dwa dni. Ale człowiek chciałby wiedzieć już 🙈🤣 -
futuremama wrote:Sallvie na którą masz w pn?
U mnie jedna w poniedziałek a druga w środę. Jeszcze muszę morfologię zrobić.
Zobaczymy co powiedzą, rozpycha się już strasznie🙈 To już nie ten czas kiedy te ruchy są takie słodkie. No dobra, czasem są ale jak się rozpycha tak że jednocześnie czuję nogi pod żebrami i tak jakby ręce w szyjkę wkładała to nie jest fajne🤣 Plus oczywiście wszystko z żołądka mam w gardle🙈
A przede mną zebrania w przedszkolu i siedzenie na mikro krzesełkach. Nie wiem jak ogarnąć dwa w tym samym czasie, bo tu zerówka i ja jako przewodnicząca RR no ale u małej wszystko nowe i raczej tam pójdę.
pierwsza wizyta na 9:30 a druga na 12:30
ja jestem przerażona faktem, że na dniach czeka mnie glukoza. do tej pory miewam okropne mdłości, boje się, że zwymiotuje to i będzie trzeba powtarzać..
U mnie też już ruchy coraz fajniejsze, przy starszakach takich nie miałam, przez łożysko na przedniej ścianie, a teraz na prawdę powoli zaczynam czuć co to jest dostać po żebrachmelisa lubi tę wiadomość
futuremama wrote:Sallvie na którą masz w pn?
U mnie jedna w poniedziałek a druga w środę. Jeszcze muszę morfologię zrobić.
Zobaczymy co powiedzą, rozpycha się już strasznie🙈 To już nie ten czas kiedy te ruchy są takie słodkie. No dobra, czasem są ale jak się rozpycha tak że jednocześnie czuję nogi pod żebrami i tak jakby ręce w szyjkę wkładała to nie jest fajne🤣 Plus oczywiście wszystko z żołądka mam w gardle🙈
A przede mną zebrania w przedszkolu i siedzenie na mikro krzesełkach. Nie wiem jak ogarnąć dwa w tym samym czasie, bo tu zerówka i ja jako przewodnicząca RR no ale u małej wszystko nowe i raczej tam pójdę.
Pamiętam swoje zebranie w zaawansowanej ciąży w przedszkolu na mikro krzesłach. W trzeciej ciąży robiłam praktyki w przedszkolu 🤣🙈🤯 -
Futuremama śliczny brzusio. U Ciebie to już na prawdę ostatnia prosta ☺
Ja też trzymam się terminu z om bo nawet w szpitalu tych terminów sie trzymali przy starszakach mimo ze moja cora było 11 dni roznicy wedlug om a usg ( byla mlodsza ) a syn za to okolo tygodnia do przodu. A i tak liczyli ten z om.
Pewnie,że każdy wie co i jak, ja też wiem kiedy miałam mniej więcej owulację i Mała pokrywa się pięknie z tym terminem.
Dajcie znać dziewczyny jak tam u Was. Sallvie oczywiście kciuki za wizytę.
Ogarnelismy malowanie sypialni, jaki regał nowy, zamówiłam łóżeczko bo trzeba na nie czekać do 3 tygodni. Pomału ruszyliśmy z wyprawka. Chciałabym się ogarnąć ze wszystkim do końca listopada, bo później święta,nowy rok a w styczniu liczę na to,że Mała postanowi wyjść najlepiej 3 tygodnie przed terminem jak jej najstarszy brat😁sallvie, futuremama lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Dziękuję dziewczyny. Futuremama u Ciebie również kciuki za dzisiejsza wizyte
Ja zaraz zbieram sie i wychodze na pierwszą. Chociaż może uda mi się zgadać żeby odpuścić ta na nfz a juz teraz zrobić ta ważniejszą zebym sie dwa razy pojawiac nie musiala.
A tyle co by mi w ramach nfz wypisal skierowania na badaniaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Mnie też strasznie wkurzają takie gadania, brzuchu za duży za mały,albo nie widać jeszcze po Tobie. Ważne że dziecko rośnie jak należy, a reszta kwestia indywidualna i tak na prawdę często niezależna od nas aż tak bardzo.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Ja tam nie zwracam uwagi na takie gadania. Póki lekarz mówi, że jest ok to tego się trzymam
Ja już po pierwszej wizycie. Za dużo nie pooglasalismy bo widzimy sie jeszcze za 3 godziny. Mala jeszcze sie nie obrocila, nogami mnie maltretuje po pecherzu, ma dlugie nogi jak brat starszy no i na pewno dziewczynka
Za 3 godziny dowiem sie ile wazy i w ogoleEve, futuremama lubią tę wiadomość
futuremama wrote:Melisa jak u Ciebie?
Wiedźma widzę że temp wredna poleciała w dół😔 Testujesz coś dziś?
Sallvie kciuki za wizyty🍀
Dziewczyny oszaleje nie wiem już co jest grane. Jakaś opóźniona owu, opóźniona implantacja... kompletnie nie czaję wykresu swojego. Niemniej wczoraj zaliczyłam spory spadek temp do 36.7 ale dziś pojawił się znowu skok do 36.9 i to mnie skusilo do nabycia testów niestety były tylko 20 ml i 25 ml...Z drugiego moczu po 10 na obu wyszły cienkie drugie blade kreseczki...Dziś 26 dc mam 25 do 27 ... Jestem podekscytowana.melisa, Mała87 lubią tę wiadomość
-
Wiedźma, pozytyw! Temperaturę już olej.
futuremama, Wiedźma lubią tę wiadomość
-
Wiedźma wrote:Dziewczyny oszaleje nie wiem już co jest grane. Jakaś opóźniona owu, opóźniona implantacja... kompletnie nie czaję wykresu swojego. Niemniej wczoraj zaliczyłam spory spadek temp do 36.7 ale dziś pojawił się znowu skok do 36.9 i to mnie skusilo do nabycia testów niestety były tylko 20 ml i 25 ml...Z drugiego moczu po 10 na obu wyszły cienkie drugie blade kreseczki...Dziś 26 dc mam 25 do 27 ... Jestem podekscytowana.
Ogromne kciuki. 💪💪
U mnie w 3 ciąży z aniołkiem i teraz z Roksaną też miałam mega późna implantacje. Około 12dpo dopiero !
Wiedźma lubi tę wiadomość
futuremama wrote:Edka dobrze mówi, polać jej bezalkoholowego🤣 Wiedźma co tam temp jak kreseczki są na dwóch testach na dodatek😁 No i czemu już nie masz testów na jutro?😁 niech ciemnieją😍
Byłam na 99,9 pewna że nic nie wyjdzie, wzięłam dwa. Skoczę później kupię coś jeszcze. Sama nie wierzę. Brak mi odwagi. Prawda jest taka że nigdy nie miałam problemów z zajściem, żadnych poronień, 3 biochemy, ale to nic wielkiego. Spisałam ten cykl na straty, ale ten skok dzisiaj zachwiał mną. Wciąż nie wiem czy wierzyć w to co widzę, nie wiem nawet gdzie i jak podesłać Wam testy czy foto ... nie wiem czy umiem. Dziękuję Wam za kciuki..wytrwajcie ze mną jeszcze te dwa dni...wszystko powinno się wyjaśnić ostatecznieEve lubi tę wiadomość