Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
3 ciąża ja też trzymam kciuki
Kurcze zrobiłam (zrobiliśmy z mężem) dziś coś zupełnie do nas niepodobnego...i chyba głupiego.
Kupiliśmy auto 7-osobowe...
Kurcze, auto jest super i mąż się cieszy ale co będzie jak nie zajdę w tą czwartą ciążę. Spokojnie jeszcze mogliśmy jeździć starym.
Mieliśmy poczekać aż będę w tej ciąży i dopiero kupić ale trafiło się auto z pewnej ręki i cenowo dostępne i kupiliśmy.
Normalnie siedzę się u zastanawiam jak kobieta lat 40 i mężczyzna lat 42 mogą takie głupoty popełniać. Jak to się mówi jeszcze jajko u kury w tyłku a już patelnie grzeją...
Z jednej strony mamy już z głowy bo to dość trudny temat dla mnie był jak przewozić 6 osób w 5-osobowym aucie. Z drugiej strony po co to wszystko teraz - ten kredyt na nowe auto, sprzedaż starego itp...
Normalnie doła dostałam. Czuję się teraz pod jeszcze większą presją bo wiem, że jeśli nie zajdę w ciążę to będzie moja wina...Ja 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
Starania o czwartego Maluszka -
Snowflake mam dokładnie takie samo doświadczenie po 3 dziecku. Combi 3 foteliki (1 z przodu i 2 z tyłu). Upierałam się, że nie trzeba auta zmieniać, że się na pewno jakoś zmieszczę. Po pierwszej przejażdżce okazało się, że to jakoś to siedząc bokiem między fotelikami na jednym półdupku Szybko zmieniliśmy na S-Maxa
Snowflake lubi tę wiadomość
Ja 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
A co do winy to niestety tak się czuję. Mirena jednak sporo namieszała... Za 5 lat "spokoju" place teraz miernym endometrium więc niestety. No dobra może nie "moja" wina tylko "z mojej winy"...
Ale wychodzi na to samo.
No doła mam i już.
Ale dzięki że pocieszenieJa 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
Cocolino1 wrote:3 ciąża ja też trzymam kciuki
Kurcze zrobiłam (zrobiliśmy z mężem) dziś coś zupełnie do nas niepodobnego...i chyba głupiego.
Kupiliśmy auto 7-osobowe...
Kurcze, auto jest super i mąż się cieszy ale co będzie jak nie zajdę w tą czwartą ciążę. Spokojnie jeszcze mogliśmy jeździć starym.
Mieliśmy poczekać aż będę w tej ciąży i dopiero kupić ale trafiło się auto z pewnej ręki i cenowo dostępne i kupiliśmy.
Normalnie siedzę się u zastanawiam jak kobieta lat 40 i mężczyzna lat 42 mogą takie głupoty popełniać. Jak to się mówi jeszcze jajko u kury w tyłku a już patelnie grzeją...
Z jednej strony mamy już z głowy bo to dość trudny temat dla mnie był jak przewozić 6 osób w 5-osobowym aucie. Z drugiej strony po co to wszystko teraz - ten kredyt na nowe auto, sprzedaż starego itp...
Normalnie doła dostałam. Czuję się teraz pod jeszcze większą presją bo wiem, że jeśli nie zajdę w ciążę to będzie moja wina...
Spoko gratuluję zakupu. My przy trójce kupiliśmy 7 osobowe o na tylnej kanapie mieścimy 3 foteliki. Za rok starszastarsza już z fotelika wyjdzie..a na tyl mamy jeszcze 2 siedzenia mamy Forda Galaxy . Także to żadna głupota bo nawet dla 5 osobowej family wygodniej. A czwarte w końcu trafimy więc wiesz kwestia czasu.Cocolino1 lubi tę wiadomość
-
Cocolino, a jakiej marki auto chcecie kupić?
Ej, ja też przymierzam się do zakupu jakiegoś wielkiego dryblasa Szkoda że one tyle palą... No chyba że na gaz. -
Kupiliśmy Hondę Odyssey - wersja 7-osobowa (są jeszcze 8-osobowe ale to 8 miejsce to takie wąziutkie, raczej na awaryjny przejazd a nie długie trasy. No ogólnie to wypas- drzwi suwane więc dzieciaki nie walną w sąsiednie auto. 4 isofixy - można szaleć z fotelikami. Jakiś tam monitor w suficie (DVD można puszczać). Odpalanie bez kluczyka, drzwi i bagażnik otwierany z pilota.
Dla nas czarna magia bo w naszym S-maxie nie było takich bajerów. W sumie nie dla bajerów kupowaliśmy no ale jeśli już są to można się pocieszyć
Spalanie ok. 12 litrów w trasie pokazuje. I tyle wiem bo to dzisiejszy nabytek więc jeszcze nawet nie byliśmy na rodzinnej przejażdżce.
Nie, no poprawiłyscie mi humor i zaczynam się szczerze cieszyć z auta. W sumie dzieci coraz większe i wygodniej się będzie podróżowało nawet jeśli będzie nas tylko piątka.
Dziękuję WAM ♥️
futuremama, Wiedźma, edka85, Snowflake, sallvie lubią tę wiadomość
Ja 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
Edka jak nie chcesz takiego wielkiego 7-8 osobowego to polecam Forda S-Max. Uzytkowalismy przez ostatnie 6 lat. Super auto. Spalanie 6-7 litrów. Z tyłu 3 oddzielne fotele i mieszczą się trzy foteliki. W nowszych wersjach są też tam 3 isofixy. Jest też wersja 7 osobowa ale wg. mnie ten samochód jest za mały i ten trzeci rząd to już pod samą tylna szybą i bagażnika nie ma.
Ale dla 5 osób - super. Żal mi się będzie rozstać no ale jak się powiedziało "czwarte" to i auto trzeba zmienić.Ja 39
Mąż 43
Syn 13
Córcia 10
Synek 6
Cocolino najwazniesz że mąż zadowolony 😀 reszta się ułoży i 4 dziecko będzie 😀już przynajmniej jeden problem z głowy nie musicie się już martwić o samochód 😀
A u mnie to ja już sama nie wiem - mam słabe krwawienie więc to już raczej okres.
Tak mnie kusi żeby iść na betę ale z drugiej strony kto mądry podczas okresu robi betę. Nie chce się aż tak nakręcać bo to jest trochę chore a miałam już wyluzować i trochę odpuścić . Nawet dentysty zauważył że w stresie żyje i powinnam dać na luz.
A tak jeszcze jedno za tydzień mam wizytę u nowego lekarza może on będzie miał inne podejście do matki dwójki dzieci bo niestety ciężko się starać o trzecie dziecko z pomocą lekarza bo podejście jest okropne tak jaby można się starć z pomocą lekarza tylko o pierwsze dziecko a każde kolejne to już jakiś dziwny wymysł . -
Powiem Wam,że my też rozważaliśmy zmianę już przy dwójce,teraz faktycznie szukamy czegoś 7osobowego. Na tą chwilę na stanie będą 2 foteliki jak mała się urodzi,ale jednak w większym aucie inny komfort.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Cocolino1 wrote:Edka jak nie chcesz takiego wielkiego 7-8 osobowego to polecam Forda S-Max. Uzytkowalismy przez ostatnie 6 lat. Super auto. Spalanie 6-7 litrów. Z tyłu 3 oddzielne fotele i mieszczą się trzy foteliki. W nowszych wersjach są też tam 3 isofixy. Jest też wersja 7 osobowa ale wg. mnie ten samochód jest za mały i ten trzeci rząd to już pod samą tylna szybą i bagażnika nie ma.
Ale dla 5 osób - super. Żal mi się będzie rozstać no ale jak się powiedziało "czwarte" to i auto trzeba zmienić. -
3ciąża przykro mi. Trzymam kciuki zatem za nowy cykl. Ach te nadzieje...do końca trzymają nas przy życiu.
Ja dziś byłam pewna że będzie spadek temp albo utrzyma się na wczorajszym poziomie 36.9 (Wczoraj spadła) . Czekałam na potwierdzenie że czekam na małpe. Tymczasem temp skoczyla do 37.2 ... zrobiłam oczy j a k 5 zł A szyjka nadal wysoko i twarda zamkniętą. Cykle mam 25 max 27 zwykle 26 dni. No chyba ze coś się wydłużyło... czuje się jak na @ w brzuchu i w krzyżu konkretnie zamula i pobolewa dość intensywnie po plecach... zrobiłam test Pink płytkowe super czule bo taki.mialam ale bielutki
Wprawdzie 9 dpo to wcześnie ale bywają...zerknięcie na wykres? Możliwe żeby implantacja była dopiero wczoraj?melisa lubi tę wiadomość
-
melisa wrote:Pięknie temp podrosła! Spróbuj jutro zrobić test, moze jutro będzie jakis cień bo 9dpo to bardzo wcześnie. Te pobolewania to mi wróżą ciążę
U mnie cisza, temp lekko spadla na 36.93. Ale nie czuje żadnych objawow a ejst 11 dpo wiec dzis juz kupilam sobie podpaski i czekam na @ Pewnie niedziela/poniedziałek przyjdzie @
Wiem że wcześnie...mi zawsze wychodziło 11 dpomelisa lubi tę wiadomość