Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
Odpowiedz

Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀

Oceń ten wątek:
  • melisa Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:26

Wiedźma lubi tę wiadomość

• sallvie Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja zazwyczaj też nie słucham ale stres nie raz swoje robi🤦‍♀️ a teraz to już w ogóle bo wiadomo, na tych badaniach już zazwyczaj nie ma niedomówień - wszystkie organy powinny być rozwinięte. Już sobie tylko dojrzewają a maluch nabiera głównie masy wiec gdyby coś nie tak wyszło to już nie ma zbytnio szans że do porodu samo się naprawi/ wykształci. A tak jak tutaj te pomiary wyszły praktycznie wszystko 32-34 tydzień to tak naprawdę jeszcze trochę i pewnie będzie gotowa.
    Właśnie sobie uświadomiłam jak bardzo w d... pupie jestem z wyrpawką🤣

Ja też a urodzimy pewnie w podobnym czasie 😂 dobrze ze nam sie cora potwierdzila to przynajmniej nie muszę jeszcze dodatkowo zmieniać ubranek dla niej na chłopięce 😂😂

futuremama lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • melisa Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy coś tu zobaczycie, bo jak jasne kreski to słabiej na zdjęciach, ale ja widzę bez spiny, normalnie nie pod żadne światła itd...

a65debe5eb65.jpg

67e45077fabc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 16:38

Niebieska Gwiazda, futuremama, Eve, edka85, Mała87, melisa, Cocolino1 lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/6622342c3cd47.jpg.html
    518g miłości ❤

Wiedźma, Snowflake, Niebieska Gwiazda, futuremama, Eve, edka85, melisa lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    https://zapodaj.net/6622342c3cd47.jpg.html
    518g miłości ❤

cudeńko boooskie :* <3

sallvie lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 10:31

sallvie, Wiedźma lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, ewidentny pozytyw. A kreski wskazują, że do implantacji doszło 8-9 dpo, czyli w rozsądnym terminie. Nie chcesz zbadać bety?

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • melisa Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• melisa Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sallvie lubi tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 10:31

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane. Ja nie wierzę... muszę zobaczyć sik poranny. Nie chce bety... treść robiłam zbyt mnie to stresuje... te przyrosty itp. Czekam... wytrzymam choć jestem podekscytowana . Pojawił się zabarwiony krwią śluz 3 h temu i to wszystko. Boshe ...

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie u prowadzącego. Maluch ma już 1,2 cm, serduszko 153 ud/min. Nawet przez 2 sekundy mogłam je usłyszeć. Założył mi kartę ciąży i wreszcie dał zwolnienie :P

Wiedźma, dziewczyny pamiętają... u mnie też było plamienie, cały dzień na czerwono, drugi na brąz, a trzeci to kawa z mlekiem. Okazało się, że to skrzep po implantacyjny, który pojawił się właśnie w terminie @. Tak więc bądź dobrej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 16:53

Wiedźma, futuremama, Eve, Cocolino1, Snowflake, sallvie, melisa lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Byłam na wizycie u prowadzącego. Maluch ma już 1,2 cm, serduszko 153 ud/min. Nawet przez 2 sekundy mogłam je usłyszeć. Założył mi kartę ciąży i wreszcie dał zwolnienie :P

Cieszę się że usłyszała serduszko.
    Usłyszeć serce...to jest wielka chwila. Cieszę sie razem z Tobą.

Wiedźma, dziewczyny pamiętają... u mnie też było plamienie, cały dzień na czerwono, drugi na brąz, a trzeci to kawa z mlekiem. Okazało się, że to skrzep po implantacyjny, który pojawił się właśnie w terminie @. Tak więc bądź dobrej myśli.

Pamiętam znam Twój wykres na pamięć... czuję że będzie dobrze ale uwierzyć w to szczęście... wiesz sama... myślę o tym marzeniu o dużej rodzinie i staje się ono takie realne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 18:26

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma - trzymam kciuki :) Druga kreska jak nic - od razu widać bez przyglądania się.

Edka - gratuluję. Serduszko bije jak należy :)

Dziewczyny a jak to że zwolnieniami jest?
    Edka Ty idziesz od teraz czyli 7-8 tydzień. Pracujesz w jakiś trudnych warunkach czy po prostu tak chciałaś?
    Nie pytam złośliwie. W mojej pracy ogrom stresu głównie i kontakt z infekcjami. Szef uważa, że ciąża nie choroba i nie trzeba na zwolnienie iść i krzywo patrzy. Nie ma mowy o jakiejs zmianie stanowiska czy coś. Albo jesteś i pracujesz jak wszyscy albo idziesz na zwolnienie.
    Ja szcze mówiąc chciałabym od razu iść bo ten stres jest naprawdę duży i ciężko go znoszę.
    Teraz jestem w dodatku stara więc też i ryzyko powikłań większe...
    Podzielcie się doświadczeniem :)

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
    Starania o czwartego Maluszka :)
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:
    Wiedźma - trzymam kciuki :) Druga kreska jak nic - od razu widać bez przyglądania się.

Edka Ty idziesz od teraz czyli 7-8 tydzień. Pracujesz w jakiś trudnych warunkach czy po prostu tak chciałaś?
    Nie pytam złośliwie. W mojej pracy ogrom stresu głównie i kontakt z infekcjami. Szef uważa, że ciąża nie choroba i nie trzeba na zwolnienie iść i krzywo patrzy. Nie ma mowy o jakiejs zmianie stanowiska czy coś. Albo jesteś i pracujesz jak wszyscy albo idziesz na zwolnienie.
    Ja szcze mówiąc chciałabym od razu iść bo ten stres jest naprawdę duży i ciężko go znoszę.

W pierwszej ciąży nie pracowałam wiec na l4 nie szlam. W drugiej ciazy poszlam na l4 dopiero w 34 tygodniu jak syn zaczął sie na swiat pchac, prace mialam biurowa, spedycja.
    W tej ciąży jestem na l4 od 7 tygodnia od pierwszej wizyty. Praca w windykacji na call center ale ze wzgledu na to ze dojazd do pracy długi dosc, a mi sie kosmowka odklejala i jeszcze ten krwiak to lekarz wystawil l4 no i potem niby juz było wszystko dobrze ale stwierdzilam ze juz nie ma sensu z tego l4 wracac

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino1 wrote:

Dzięki..co do.L4 w pierwszej ciąży pracowałam do połowy 9 miesiąca, w drugiej poszłam w 6tym w trzeciej w 7 tc ...Bo byłam wkurzona na szefa. Teraz jestem z dziećmi w domu więc o tym nie muszę myśleć.

Edka cieszę się że słyszałaś serduszko...to wielka chwila 💗💖🥰

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino, ja dopiero co skończyłam macierzyński, więc po prostu do pracy jeszcze nie wracam.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Cocolino1 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :)
    Edka ja Cię podziwiam, naprawdę. Kocham swoje dzieci ale sobie nie wyobrażam odstępów między nimi krótszych niż 3 lata. No po prostu pamiętam te czasy i dla mnie dwójka maluchów nie do ogarniecia by była. Dopiero jak każde z nich skończyło 2-2,5 roku to zaczynałam myśleć "no teraz już spoko jest, może kolejne dziecko".
    Ogólnie trudno mi było się odnaleźć z rzeczywistości posiadając dzieci do powiedzmy 1,5 roku. Może dlatego, że za wszelką cenę chciałam zrobić WSZYSTKO i SAMA . I jeszcze idealnie.

Moje dzieci były KPI (karmione piersią inaczej) - nie wyszło mi karmienie piersią i odciagalam mleko i karmiłam nim z butelki. Pamiętam jak karmiłam w ten sposób pierwszego syna. Godzinami potrafiłam siedzieć z laktatorem bo mi brakowało np. 15 ml do następnej porcji i żeby tylko nie dać modyfikowanego mleka bo co że mnie za matka będzie. I w takim kryzysie laktacyjny siedziałam z laktatorem i płakałam... Głupia byłam - teraz to wiem. Trzeba było dać tą jedną czy dwie butelki mleka sztucznego i iść na spacer czy na drzemkę z dzieckiem itp. Może dlatego nam takie niedobre wspomnienia związane z tym okresem i może dlatego nie wyobrażam sobie mieć dwójki takich małych dzieci.
    Wyluzowałam dopiero przy trzecim dziecku. A i laktacja była wtedy lepsza jak głowę miałam spokojna i stresu mniej. Czasem podałam porcję sztucznego. I nic się złego nie stało i syn był najbardziej wesołym i bezproblemowym dzieckiem z całej trójki. Zgodnie z zasadą: zadowolona matka=szczęśliwe dziecko.
    Takie mnie refleksje naszym tego wieczoru
    Pozdrawiam Was gorąco (z pracy)

Wiedźma, Snowflake, edka85 lubią tę wiadomość

Ja 39
    Mąż 43
    Syn 13
    Córcia 10
    Synek 6
    Starania o czwartego Maluszka :)
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocolino ja mam tak samo... przerwa 2 lata to słaba przerwa...dla mnie przynajmniej bo dla dzieci doskonała..Moi młodsi mają różnicę 2 l i 4.m-ce i świetnie się bawią i dogaduja. Znowu starsza z młodsza 4 l i 4 m-ce i już trudniej w wielu kwestiach. Ale znowu zajechać się jak się nie ma aktualnie mocy... lepiej dobrać różnicę wieku bezpiecznie dla siebie żeby się nie wypalić. Oczywiście na ile mamy wpływ na te kwestie.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ