Roślinne staraczki - weganki i wegetarianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola wrote:Dziewczyny melduję przyjście na świat zdrowego wegetarianina 31.08.2018 z wagą 3180g urodził się Lew
Gratulacje Rucola, tak bardzo się cieszę!!! witamy na świecie Lewka. Niech zdrowo rośnie i będzie dla Was radością największą!Rucola lubi tę wiadomość
Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
#30 lat #hashimoto #wegemama
-
Nasza dzidzia tydzień temu miała 4.45cm i machała do nas rączką na usg
Teraz przede mną badania prenatalne.
No i jak się okazało muszę się też zmierzyć z cukrzycą, właśnie jestem w kolejce do diabetologa.Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Dziewczyny melduję przyjście na świat zdrowego wegetarianina 31.08.2018 z wagą 3180g urodził się Lew
Super, gratulację!
U mnie w zeszłym tygodniu córeczka ważyła już 1400g.
JA niestety leżałam w szpitalu z powodu skracania się szyjki macicy. Na szczęście sytuacją opanowana.Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Kreatorka wrote:Nasza dzidzia tydzień temu miała 4.45cm i machała do nas rączką na usg
Teraz przede mną badania prenatalne.
No i jak się okazało muszę się też zmierzyć z cukrzycą, właśnie jestem w kolejce do diabetologa.
Trzymam kciuki za badania prenatalne, a ta dieta cukrzycowa jest bardzo zdrowa. Jak leżała, w szpitalu to tam co druga dziewczyna miała cukrzyce ciążową więc nie jesteś sama.
Kreatorka lubi tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Wiem, że sporo jest takich kobiet z cukrzycą w ciąży... już zaczynam powoli opanowywać, co mogę jeść, a co nie. I wchodzi mi nawyk kłucia się 4 razy dziennie.
Teraz tylko nie mogę się doczekać tych badań prenatalnych we wtorek. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
Cieszę się Joanna, że u Ciebie sytuacja opanowana. Rozumiem, że wróciłaś do domu ze szpitala?Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Kreatorka wrote:Wiem, że sporo jest takich kobiet z cukrzycą w ciąży... już zaczynam powoli opanowywać, co mogę jeść, a co nie. I wchodzi mi nawyk kłucia się 4 razy dziennie.
Teraz tylko nie mogę się doczekać tych badań prenatalnych we wtorek. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
Cieszę się Joanna, że u Ciebie sytuacja opanowana. Rozumiem, że wróciłaś do domu ze szpitala?
Tak już w domku jestem na szczęście W środę idę na USG do mojej lekarki i dowiem się ile już waży moja córeczka. Ciekawe kiedy Ty poznasz płeć? Ja już w 12 tygodniu się dowiedziałam.
Tak poza tym mam założony pessar, żeby szyjka się już nie skracała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 11:42
Laura 6.11.2018
Dziewczyny, ja już po wczorajszych prenatalnych, więc mam nieco spokojnie.
Dzidziuś rośnie, nawet dużo, i jak już wcześniej podejrzewała inna lekarka, jest o tydzień większy niż podaje data z OM. Więc teraz wskoczyłam niespodziewanie w drugi trymestr i kończy się 14 tydzień
Maluch ma 7,78 cm i wszystkie inne wyniki pokazują, że jest wszystko ok. Pewnie za tydzień dostanę jeszcze te z krwi.
Płci niestety jeszcze nie poznaliśmy, choć mi to bardziej obojętne niż mojemu M., także poczekam spokojnie, może na następnej wizycie coś się dowiemy A to już za 2 tygodnieRucola lubi tę wiadomość
-
jasne, dam znać
Rucola, a przy okazji mam pytanie, czy Ty jakoś ograniczalas w ciąży przetwory z soi? W sensie chodzi mi głównie o mleko sojowe i tofu, czy normalnie jadłaś?Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Kreatorka wrote:jasne, dam znać
Rucola, a przy okazji mam pytanie, czy Ty jakoś ograniczalas w ciąży przetwory z soi? W sensie chodzi mi głównie o mleko sojowe i tofu, czy normalnie jadłaś?
Ja nie ograniczam i nic nie słyszałam, że trzeba ograniczać. Dlaczego?Kreatorka lubi tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Kreatorka wrote:jasne, dam znać
Rucola, a przy okazji mam pytanie, czy Ty jakoś ograniczalas w ciąży przetwory z soi? W sensie chodzi mi głównie o mleko sojowe i tofu, czy normalnie jadłaś?Kreatorka, kassik lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Hej dziewczynki! Trzymam za was kciuki bardzo mocno! Ja powitalam na świecie 22.lipca Zuzię. Początkowo było ciężko, mała była chora ja miałam depresje, długo 3mali nas w szpitalu ale wszystko udało się pokonać dzięki wsparciu męża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 23:15
Kreatorka, Asia_Wawa, Rucola lubią tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty, gratulacje! Cieszę się, że już wszystko w porządku
A tak pytałam o soję, bo w końcu ma sporo hormonów, w sensie estrogenow, ale jeśli nic nie ograniczacie, to ok. Bo po prostu cały czas myślę, żeby dziecko miało odpowiednią ilość białka do rozwoju, a soja też go dużo zawiera. Choć oczywiście inne strączkowe też jem codziennie.Rucola lubi tę wiadomość
-
O jaki fajny wątek chętnie się przyłącze do Was dziewczyny, choć z tego co widzę to już większości z Was starania się udały! Gratuluję.
My z mężem staramy się od niedługiego czasu. Ja od prawie 5 lat wegetarianka, mąż wegetarian od prawie 2 lat, plus pies i kot niewegeKreatorka lubi tę wiadomość
-
Hej Meggs no własnie my już wszystkie dzieciate lub zafasolkowane, więc wątek raczej nie jest zbyt aktywny, ale zycze Ci pwodzenia!!! obys jak najszybciej do nas dołaczyła!!!
Meggs lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Cześć Meggs!
Rzeczywiście u nas już dużo jest wege dzieciaczków, urodzonych i jeszcze w brzuchach, ale śmiało dołączaj
No i trzymam kciuki, żeby Wam się wkrótce udało! W końcu to taki szczęśliwy wątek tu mamy
Rucola, jeszcze nie znamy płci, jutro mam usg, może się dowiemy... jakieś typy imion mam, więcej dla dziewczynek niż chłopców, ale jeszcze nie poświęciliśmy z mężem temu tematowi wystarczającej ilości czasu... dam znać po wizycie!Meggs, Rucola lubią tę wiadomość
-
No i nadal nie znamy płci... maluch się tak kręcił dookoła siebie, robił fikołki, że trudno było zrobić mu nawet zdjęcie na ekranie
Może na połowkowym usg się uda... czekamy dalej cierpliwieRucola lubi tę wiadomość
-
Najważniejsze, ze wszystko dobrze Co do imion to dużo więcej łądnych jest właśnie żeńskich, ale dla chłopca też coś na pewno znajdziecie
Kreatorka lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021