Roślinne staraczki - weganki i wegetarianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Donoszę, że u mnie po 14 miesiącach oczekiwania też pojawiły się dwie kreski teraz nie mogę wysiedziec w pracy bo czekam na wynik bety. No i masa obaw krąży mi po głowie.
Joanna- gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 11:22
Joanna_blondi, Kreatorka, Rucola lubią tę wiadomość
3 lata starań, 29 lat
04.2018- ciąża obumarła 9 tc- prawdopodobnie czynniki genetyczne
Ja: niedoczynność tarczycy nieimmunologiczna, wszystkie badania ok
On: badania nasienia ok
kilka cykli z Lamettą- bez efektu
09.2019- 1 IVF- 16 komórek, 0 zarodków- szukamy odpowiedzi dlaczego????? -
Aż nie mogę w to uwierzyć- 448 w dniu spodziewanej @.
Kreatorka, Rucola lubią tę wiadomość
3 lata starań, 29 lat
Toczuszek wrote:Aż nie mogę w to uwierzyć- 448 w dniu spodziewanej @.
Toczuszek, gratuluję!!!
Piękna beta, bardzo się cieszę, że fasolka pojawiła się w brzuchu!
Ale się tutaj zielono zrobiło, jak na roślinożerki...
I chyba wychodzi na to, że zostałam teraz sama ze staraniami... Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo bardzo, bardzo chciałabym do Was dołączyć też z fasolkąSzczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
#30 lat #hashimoto #wegemama
-
Będę trzymać na pewno na Ciebie też przyjdzie czas niedługo!
Kreatorka lubi tę wiadomość
3 lata starań, 29 lat
18 listopada jak nic dwa skorpiony będą! Ja też jestem skorpion, to podobno najlepszy znak zodiaku (średnio w to wierzę ale lubię sobie tak doslodzic )3 lata starań, 29 lat
Kreatorka bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!!!
Nowozafasolkowanym serdecznie gratuluje i życzę nudnej ciąży!!Toczuszek, Kreatorka, Joanna_blondi lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzięki dziewczyny...
Trzymajcie mocno kciuki! Bardzo chcę do Was wkrótce dołączyć! Pogadamy sobie wtedy na fioletowej stronie jako roślinożerki
Ja tym razem miałam zastrzyk z Ovitrelle, po tym, jak widzieliśmy na USG ładny duży pęcherzyk. Ok. 30 godz. później serduszkowaliśmy z M.
A dzisiaj już 3dpo wg ovu i jajniki mnie kłują i ogólnie się fatalnie czuję, ale wiem, że to mogą być też inne powody i ciąża urojona jak zwykle.
Lecę w przyszłym tygodniu do Francji na kilka dni, a jak wrócę będę testować... Byłby fajny prezent dla męża na urodziny...Joanna_blondi lubi tę wiadomość
Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Kreatorka trzymam kciuki! Mój przypadek potwierdza, że najważniejsza w tym wszystkim jest psychika- ja spisalam cykl na straty, stwierdziłam ze bez pomocy medycznej się nie uda i zapisałam się do kliniki niepłodności. Zdążyłam pójść na jedną wizytę, wydać kilka stowek na badania i umówić się na następne w 3. dniu cyklu- i bach! Dwie kreski a ja już moim wyimaginowanym blizniakom z in vitro imiona wymyśliłam także jestem pewna, że Tobie też się uda
Joanna powtarzasz bete? Ja jutro idę i się zastanawiam czy trzeba robić więcej tych oznaczeń póki co. A kiedy masz wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 21:42
Kreatorka lubi tę wiadomość
3 lata starań, 29 lat
Ja mój szczęśliwy cykl też spisałam na straty bo przez cały czas testy owulacyjne wychodziły mi negatywne, a potem taka niespodzianka A ja myślałam, że to cykl bezowulacyjny. Na dodatek jak bym w tym cyklu nie zaszła to czekało mnie HSG.
Toczuszek, ja już byłam u lekarz bo nie mogłam się powstrzymać, ale oczywiście było za wcześnie hehe:P Teraz wizytę mam na 23.03 i nie mogę się doczekać. Bete robiłam trzy razy, ale to dlatego, że dostałam skierowanie od gina. Tak bym pewnie tylko dwa razy sprawdziła. Wyniki są ok.
8.03 - 251
10.03- 735
12.03 - 1982
poza tym zapraszam na belly do listopadówekKreatorka lubi tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Hahaha u mnie było identycznie też mi nie wychodziły testy owu. I miałam mieć sono hsg w następnym cyklu
Na razie ciągle ciężko mi w to uwierzyć. Jak sobie potwierdze u lekarza to dołączę do listopadowek dopiero- nie chce zapeszac
Beta:
12.03- 448
14.03- 822
Nie ma 100% ale też chyba nie ma do czego się przyczepić. Powtórzę 20.03.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 15:39
3 lata starań, 29 lat
Fajnie, że Wam dziewczyny te bety tak pięknie rosną
Trzymam teraz kciuki, żeby ciąża bezproblemowo przebiegała i dzidziusie rozwijały się pięknie.
Macie w ogóle jakieś dolegliwości ciążowe?
Ja szukam teraz sposobu, żeby nie zwariować przez kolejne już niecałe 1,5 tygodnia oczekiwania... Chyba najlepiej o tym nie myśleć, skupić się na czymś innym i nie stresować się, nie?Joanna_blondi lubi tę wiadomość
Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Ja jeszcze nie mam mdłości, ale w pierwsze ciązy miałam później więc teraz pewnie też tak będzie. Chociaż już mnie odrzuca od pewnych rzeczy. W ogóle nie mam ochoty na słodkie.
Poza tym ciągle mi się chce spać.
Poza tym jest dokładnie tak jak mówisz, najlepiej jest myśleć o czymś innym. Oby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy.Kreatorka lubi tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Dzień dobry!
Pozdrawiam serdecznie z Francji.
U mnie kolejny cykl juz na 99% przepada... temperatura od wczoraj idzie w dół, niestety. Nie wiem, ile jeszcze wytrzymać zanim weźmiemy się za wspomaganie..
Tymczasem w przyszłym tygodniu adoptujemy pieska, przynajmniej na niego przeleję moje instynkty macierzyńskie...Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Hej Dziewczyny! Taka tu cisza... wiadomo, wszystkie na fioletowej stronie szaleją .
Jak tam u Was, jak się mają maluszki?
U mnie już po ovu, tym razem wcześnie była, bo w 9dc, więc nie zdążyliśmy z lekarzem nawet zrobić zastrzyku, ale jakieś tam działania były, więc szansa jakaś tam jest.
Tymczasem odstresowuję się teraz często, staram się nie myśleć o staraniach, bo i tak nie mam na to teraz już wpływu. Chodzę sobie na spacery z zaadoptowanym pieskiem, który jest przesłodki i przeuroczy. Wracam często do niego i ogólnie uprzyjemnia mi życie i znacznie upraszcza, tak myślę...
Postanowiłam pogodzić się poza tym z moją pracą, żeby się tam dobrze czuć i robię wszystko, żeby mi było tam dobrze, innych staram się zrozumieć. Jest dobrzeSzczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
-
Kreatorka to bardzo wcześnie miałaś owulację. Mam nadzieję, że tym razem sie uda
U mnie na razie z ciążą wszystko ok. Dzidziuś rośnie. Mdłości mnie męczą strasznie. Całymi dniami. Już mam ich dość.Laura 6.11.2018
Joanna, no to cieszę się, że wszystko w porządku
Mdłości, taki urok... Serio wytrzymałabym nawet 9 miesięcy mdłości, byleby jednak się już udało
My jeszcze z 2 miesiące naturalnie, może z Ovitrellem się postaramy, a potem chyba IUI spróbujemy.
Rucola, a jak tam u Ciebie? Pewnie już znasz płeć dziecka
Tak się zastanawiałam, ty brałaś encorton tak? Na obniżenie przeciwciał? Czasami mam takie obawy, że mam te 3 choroby autoimmunologiczne (hashimoto, bielactwo i alergia lekka), czy może też nie mam problemów na tym tle... Ale test z krwi na przeciwciała przeciwplemnikowe wyszedł negatywny. Jak myślisz? Powinnam cisnąć lekarza w klinice o jakieś dodatkowe badania? On uważa, że nie ma potrzeby...Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!