Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Roślinne staraczki - weganki i wegetarianki :)
Odpowiedz

Roślinne staraczki - weganki i wegetarianki :)

Oceń ten wątek:
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Hej!
    Dopiero dzisiaj znalazłam chwilę, żeby napisać.
    20 marca o 21.37 urodził się Stanisław, 2950 g i 52 cm. Niestety długo wywoływany poród po kilkunastu godzinach zakończył się cesarką, ale dla takiego szczęścia wszystko warto!! :)

Joanna_blondi, Rucola, cestlavie lubią tę wiadomość

Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa! <3
    #30 lat #hashimoto #wegemama
    relgljue1y3bkinw.png
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatorka Gratulację! Super, że już jesteście razem na Świecie.
    Przespanych nocy życzę! :P

Moja Laurka jest kochana i bardzo dobrze się rozwija. Poza tym nie akceptuję butelki tylko cycusia mamusi, tak więc nie mogę jej z nikim na dłużej zostawić. Jestem uziemiona :) Ona obrasta tłuszczykiem, a ja jestem coraz chudsza. Już niedługo zniknę chyba :P Laura wymaga 200% uwagi.

Kreatorka lubi tę wiadomość

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatorka ogromne gratulacje!!!! Cieszcie się soba!!!!
    U nas super :) Mały ładnie rosnie, co prawda jest szczuplutki ale długaśny:) Rozwija się bardzo dobrze.
    Ja w przeciwieństwie do Joanny Blondi walczę żeby zrzucić swoje ciążowe 17 kg ;) już jestem blisko celu ale mimo kp kilogramy same nie lecą ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:43

Kreatorka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie, cieszę się bardzo, że u Was wszystko w porządku. Ja musialam niestety dokarmiać mm, bo miał za duży spadek wagi w szpitalu, ale już teraz jesteśmy tylko na kp. I mam nadzieję, że też mi szybko zleca kilogramy, choć że względu na CC będę musiała poczekać z intensywnymi ćwiczeniami.

Tak się cieszę, że w naszej grupie dość szczęśliwie pojawiły się wszystkim dzieciaczki.

relgljue1y3bkinw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz czekamy na drugą turę!!!! hahahahaha mi na razie @ nie wróciła więc nawet nie myślę, poza tym od lipca wracam do pracy ale pewnie długo nie bedziemy czekac :)
    Pozdrawiam Wszystkie mamuski!!!!

Synek 💚 31.08.2018r.

Wysłany: 12 lipca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Co tam u Was słychać?

Ja już nie będę starać się o kolejne dziecko. Wystarczy mi jedno szczęście :) Póki co też jeszcze nie wróciła mi @ i pewnie prędko nie wróci bo Laura bardzo często jest przy piersi. Już od dwóch miesięcy rozszerzamy diete, ale Laura to totalny niejadek (o ile o takim małym dziecku można mówić niejadek ;)). Cyc wciąż króluje!

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_blondi wrote:
    Laura to totalny niejadek (o ile o takim małym dziecku można mówić niejadek ;)). Cyc wciąż króluje!

A próbowałaś blw? Moja córka też jeść nie chciała. Nie chciała nawet mleka pic... Zaczęła jeść jak dostała jedzenie do ręki. Miała 7-8 miesięcy. Je do teraz jak opętana. Dużo ale często 😜

Joanna_blondi lubi tę wiadomość

hchy3e3kiyb8yirx.png

Wysłany: 12 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /Natalka wrote:
    A próbowałaś blw? Moja córka też jeść nie chciała. Nie chciała nawet mleka pic... Zaczęła jeść jak dostała jedzenie do ręki. Miała 7-8 miesięcy. Je do teraz jak opętana. Dużo ale często 😜

Tak, stosuje blw :) Laura na łyżeczkę nawet nie otwiera buzi. Ona wszystko chetnie próbuje, ale niewiele trafia do brzuszka. Czasem mam wrażenie, że będzie na cycku do 18stki ;)

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie daj jej czas to jeszcz za krótko żeby się najadala. Koło 10 miesiąca będzie można powiedzieć że wstępuje cyca jedzeniem.

Joanna_blondi lubi tę wiadomość

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U nas wszystko ok. Stasiu za chwilę skończy 5 miesięcy i zacznę już czytać o BLW, żeby się przygotować do rozszerzania diety.
    @ też jeszcze nie wróciła. My z kolei na pewno będziemy się starać o kolejne dziecko, ale ze względu na CC muszę przynajmniej rok poczekać. A teraz muszę się jeszcze zastanowić, co robić po macierzyńskim, bo nie chce na pewno wracać do byłej pracy...

relgljue1y3bkinw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!!! Mój Mały niedługo kończy roczek!!!! czas niesamowicie pędzi!!! Od września wracam do pracy, zmieniłam miejsce, branża bez zmian i teraz będę pracować praktycznie pod domem :) Ogromnie mnie to cieszy. Małym na razie bedzie zajmowac się moja mama ale jestesmy na 3cim miejscu listy rezerwowej do żłobka wiec czekamy cierpliwie :) U mnie @ dalej nie wróciła, dalej kp i chcę jak najdłużej, tym bardziej że starania planujemy rozpocząc dopiero w 2020 roku :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roślinne Staraczki i Mamuski!!! co u Was???

Synek 💚 31.08.2018r.

Wysłany: 18 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzimy wszyscy z domu. Ja mam home office i ciężko się pracuje z dzieckiem.

Poza tym od porodu minęło już ponad 16 miesięcy, a okresu wciąż nie mam. Mysle, ze to przez mój intensywny tryb życia. Pracuje, biegam opiekuje się Laurą i wciąż ją karmie.

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_blondi wrote:
    Siedzimy wszyscy z domu. Ja mam home office i ciężko się pracuje z dzieckiem.

Poza tym od porodu minęło już ponad 16 miesięcy, a okresu wciąż nie mam. Mysle, ze to przez mój intensywny tryb życia. Pracuje, biegam opiekuje się Laurą i wciąż ją karmie.
    Mi okres wrócił własnie po 16tu miesiącach :) teraz Młody skończył 1,5 roku a my mimo dalszego kp nie tracimy żadnego cyklu i wróciliśmy do starań :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie wiedzieć, co u Was 🙂. My w piątek kończymy roczek, niesamowite, że to tak minęło.... Ale na razie zostaje z dzieckiem w domu, bo mam plan, żeby pisać doktorat 😉. W sumie więc sytuacja z epidemiologiczną izolacją powinna temu sprzyjać, ale kurcze, tak ciężko jest pracować przy takim maluchu.... A niania teraz w tym czasie nie będzie przychodzić.

Rucola, powodzenia w staraniach, trzymam kciuki!! 🙂🙂🙂

Rucola lubi tę wiadomość

relgljue1y3bkinw.png

Wysłany: 19 marca 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatorka wrote:
    Ale fajnie wiedzieć, co u Was 🙂. My w piątek kończymy roczek, niesamowite, że to tak minęło.... Ale na razie zostaje z dzieckiem w domu, bo mam plan, żeby pisać doktorat 😉. W sumie więc sytuacja z epidemiologiczną izolacją powinna temu sprzyjać, ale kurcze, tak ciężko jest pracować przy takim maluchu.... A niania teraz w tym czasie nie będzie przychodzić.

A będziecie starać się u drugiego maluszka?

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

• Kreatorka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, tak, będziemy na pewno, ale jeszcze nie wiem kiedy... Najpierw postaram się uporać z doktoratem, a potem wrócimy pewnie do starań. Nie zamierzam tego też odkładać na "niewiadomokiedy", bo lata lecą... w tym roku kończę 33... a też nie wiadomo, czy znowu zajmie nam to z 1,5 roku..
    A wy jak? Już na 100% podjęliście decyzję, że nie chcecie kolejnego dziecka?

relgljue1y3bkinw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja wpadam z newsem ;)
    Najprawdopodobniej będę mamą bliźniaków, wizyta we wtorek, jak wszystko się potwierdzi to dam Wam znać!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny to ja wpadam z newsem ;)
    Najprawdopodobniej będę mamą bliźniaków, wizyta we wtorek, jak wszystko się potwierdzi to dam Wam znać!!!

Wow, wow, wow!!! Co za news!!!! Strasznie się cieszę i gratuluję!!! Czyżby podwójne szczęście... Niesamowite!!! :)
    Daj znać koniecznie!!

relgljue1y3bkinw.png
‹‹ 31 32 33 34 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ