Rozmawiamy o wszystkim - wspólnie dążymy do spełnienia marzeń.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mia - wizytę mam 8 maja i będę rozmawiała z doktorkiem. Jeśli nie będzie przeciwskazań, a mam nadzieję, że nie będzie, to rodzić będę sn.
Przed pierwszym porodem bałam się tylko, czy rozpoznam, że to już ale tego bólu to się chyba nie da pomylić -
Basik - gratulacje zdrówka wam dużo życzę
Marcia - proponuje brać bromek wieczorem wtedy te mdłości są do zniesienia, ja miałam tak przez kilka dni i taka zakołowana byłam...
A mnie dziś strasznie boli blizna po wyciętym wyrostku masakra jakaś Narazie przytyłam 2kg a boje sie co będzie jak zacznę więcej tyć i ta skóra na bliźnie zacznę się rozciągać
Ja mam nadzieję, że uda mi się rodzić naturalnie, mimo że strasznie się tego boję no ale cóż 2 blizny nie zniosę :p to cholerstwo po wyrostku pół roku mi się goiło i dojść do siebie nie mogłam
Milka - kochanie trzymam na ciebie kciuki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 17:31
Basik83 lubi tę wiadomość
-
Milka jesteś bardzo wytrwała, mam nadzieję, że to wszystko Ci pomoże. Połowę rzeczy o których piszesz to ja pojęcia nie mam o co chodzi. Pamiętam jak mi lekarka mówiła o drożności czy laparoskopii byłam wtedy załamana.
Shantelle to kiepsko, że Maksio wózka nie lubi. No, ale w spacerówce będzie mógł podziwiać świat, więc może coś się zmieni. Moja krótko jeździła w ogóle wózkiem, bo mając 1,5 roku chciała chodzić. Szła naprawdę długie dystanse, a że akurat było lato, więc spacerki z butka były.
K22 a ja mam 11 maja wizytę, więc w sumie blisko. Mam nadzieję, że nie będzie u Ciebie przeciwwskazań do sn. A powiedz mi masz normalnie l4 ZUS Ci odpuścił? Bo ja chyba nie czytałam tych wątków. Nadal jesteś zatrudniona w tej firmie?
Basik tak poleciało nawet nie wiem kiedy. Pamiętam dzień jak robiłam BHCG, a teraz zaraz będę miała synka w domu. -
Basik - gratulacje
Gdzieś mi umknęło.
Karolcia - masuj bliznę i smaruj jakimś balsamem albo zainwestuj w no scar na blizny. Tylko 2kg! Czego ta moja dupa tak rośnie?! Wrrrr..... Nawet nie ma tu kogo zapytać jak sobie radzić z rozstępami, bo wszystkie w wadze przepiórczej Zazdroszczę Wam.
Mia - no odpuścił mi ten ZUS ale pewnie znowu mnie przemaglują jak będę składała papiery o macierzyński
-
Shantelle najgorsze za Tobą. Moja mała raczej spała miała bardziej kuku w dzień. U nas tylko 2 ciężkie tygodnie były przez kolki. Dałam jej kropelki bobotic i było dobrze. Wmawiam sobie że synek będzie jadł i spał.
K22 może już się czepiać nie bedą ten ZUS to jest prawdziwy zakład udręki społecznej.
Basik dla mnie pierwszy trymestr w sumie do 15 tygodnia był straszny. Ciagle mdłości i wymioty. Bóle żołądka. Myslalam że nigdy to się nie skończy.
Dziewczyny czy któraś z Was biodra bolą w ciąży? Jak mnie boli lewe od jakiegoś czasu az chodzić nie idzie. Dzisiaj w nocy taki ból mnie chwycił plus lewa pachwina że myślałam że już się zaczyna poród.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 10:58
-
K22 wrote:Basik - gratulacje
Gdzieś mi umknęło.
Karolcia - masuj bliznę i smaruj jakimś balsamem albo zainwestuj w no scar na blizny. Tylko 2kg! Czego ta moja dupa tak rośnie?! Wrrrr..... Nawet nie ma tu kogo zapytać jak sobie radzić z rozstępami, bo wszystkie w wadze przepiórczej Zazdroszczę Wam.
Mia - no odpuścił mi ten ZUS ale pewnie znowu mnie przemaglują jak będę składała papiery o macierzyński
Ja coś czuję, ze zacznę dopiero teraz tyć... narazie to lekarz mnie się pyta czy mąż mi lodówkę zamyka hehe a on ciągle mi pod nis cos podtyka i gada "no jedz, jedz bo synuś będzie maly"Basik83 lubi tę wiadomość
-
Karolcia hehehe fajnego masz męża i lekarza
Mia mnie bolaly biodra ale ja bardzo duzo przytylam w pierwszej ciąży i podejrzewam ze poprostu zbyt obciazylam kosci dodatkowymi kilogramami a boleć bolało i to bardzo..
co do objawów mam tylko mdłości niewymiotuje ale strasznie chce mi się ciągle spać.. -
Nie będziemy już w tym roku robić kolejnego badania... poczekamy po weselu...
Ja dziś zaczęłam przygodę z dongiem, a B z macą jakieś 2dni temu... zobaczymy
Shantelle rada moich sióstr: najpierw do parku niech pokrzyczy aż uśnie i dopiero zakupy
Mia, Karolciaa i K22 zazdroszczę wam ciążowego brzuszka17.11.17-poronienie całkowite -
Mia - już nie chciałam wspominać ostatnio o moich boleściach ale widzę, że Ty też je masz. Ja też czuję tam takie jakby rozchodzenie się kości. Do tego ból w pachwinie. Masakra. Mojej szyjki już chyba nie ma i młody tak nisko. Czasami nawet z przewróceniem się z boku na bok mam problem.
Jutro chyba wybiorę się kupić kilka najpotrzebniejszych rzeczy w aptece i drogerii. Jakoś do tej pory nie mogłam się zmobilizować. Chyba ze strachu.
Zastanawiam się, czy do szpitala dla malucha zabrać nowe ubranka czy raczej sobie darować i zabrać coś z tych, które mam po pierwszym synu? Jak to widzicie?
-
Karooolcia :) wrote:Basik - gratulacje zdrówka wam dużo życzę
Marcia - proponuje brać bromek wieczorem wtedy te mdłości są do zniesienia, ja miałam tak przez kilka dni i taka zakołowana byłam...
A mnie dziś strasznie boli blizna po wyciętym wyrostku masakra jakaś Narazie przytyłam 2kg a boje sie co będzie jak zacznę więcej tyć i ta skóra na bliźnie zacznę się rozciągać
Ja mam nadzieję, że uda mi się rodzić naturalnie, mimo że strasznie się tego boję no ale cóż 2 blizny nie zniosę :p to cholerstwo po wyrostku pół roku mi się goiło i dojść do siebie nie mogłam
Milka - kochanie trzymam na ciebie kciuki :*
Biorę na noc a i tak rano mi niedobrze.
Chociaż dziś było lepiej -
K22 wrote:Basik - widzę, że Ty już weteran jesteś. A masz może sposób, żeby nie wychodziły rozstępy? Ja się smaruję 5 razy dziennie i nic to nie daje. Co rusz jakiś prążek wyskakuje
-
Marcia - trzymam kciuki abyś w maju oświadczyła nam, że będziemy e-ciociami
Co do dolegliwości ciążowych to w pierwszym trymestrze mogłam ciągle spać a teraz mam problem żeby zasnąć Taka jakaś rozlazła jestem i strasznie mnie to denerwuje. Najgorsze jest to, że zaczyna mi się nudzić ...
Ogólnie to już zaczyna mi dokuczać kręgosłup a nie wiem co to będzie np. w lipcu czy sierpniu...