Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rozmawiamy o wszystkim - wspólnie dążymy do spełnienia marzeń.
Odpowiedz

Rozmawiamy o wszystkim - wspólnie dążymy do spełnienia marzeń.

Oceń ten wątek:
  • K22 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia - wizytę mam 8 maja i będę rozmawiała z doktorkiem. Jeśli nie będzie przeciwskazań, a mam nadzieję, że nie będzie, to rodzić będę sn.
    Przed pierwszym porodem bałam się tylko, czy rozpoznam, że to już ale tego bólu to się chyba nie da pomylić :D

zem3j44jc7tr2m3s.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny

widze k22 i Mia juz tak daleko w ciazy :) fajnie

shantlle jak synek?

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik - gratulacje :) zdrówka wam dużo życzę :)

Marcia - proponuje brać bromek wieczorem :) wtedy te mdłości są do zniesienia, ja miałam tak przez kilka dni i taka zakołowana byłam...

A mnie dziś strasznie boli blizna po wyciętym wyrostku :( masakra jakaś :( Narazie przytyłam 2kg a boje sie co będzie jak zacznę więcej tyć i ta skóra na bliźnie zacznę się rozciągać :/

Ja mam nadzieję, że uda mi się rodzić naturalnie, mimo że strasznie się tego boję :( no ale cóż 2 blizny nie zniosę :p to cholerstwo po wyrostku pół roku mi się goiło i dojść do siebie nie mogłam :/

Milka - kochanie trzymam na ciebie kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 17:31

Basik83 lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka jesteś bardzo wytrwała, mam nadzieję, że to wszystko Ci pomoże. Połowę rzeczy o których piszesz to ja pojęcia nie mam o co chodzi. Pamiętam jak mi lekarka mówiła o drożności czy laparoskopii byłam wtedy załamana.

Shantelle to kiepsko, że Maksio wózka nie lubi. No, ale w spacerówce będzie mógł podziwiać świat, więc może coś się zmieni. Moja krótko jeździła w ogóle wózkiem, bo mając 1,5 roku chciała chodzić. Szła naprawdę długie dystanse, a że akurat było lato, więc spacerki z butka były. ;)

K22 a ja mam 11 maja wizytę, więc w sumie blisko. Mam nadzieję, że nie będzie u Ciebie przeciwwskazań do sn. A powiedz mi masz normalnie l4 ZUS Ci odpuścił? Bo ja chyba nie czytałam tych wątków. Nadal jesteś zatrudniona w tej firmie?

Basik tak poleciało nawet nie wiem kiedy. Pamiętam dzień jak robiłam BHCG, a teraz zaraz będę miała synka w domu. :)

• K22 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik - gratulacje :)
    Gdzieś mi umknęło.

Karolcia - masuj bliznę i smaruj jakimś balsamem albo zainwestuj w no scar na blizny. Tylko 2kg! Czego ta moja dupa tak rośnie?! Wrrrr..... Nawet nie ma tu kogo zapytać jak sobie radzić z rozstępami, bo wszystkie w wadze przepiórczej :D Zazdroszczę Wam.

Mia - no odpuścił mi ten ZUS ale pewnie znowu mnie przemaglują jak będę składała papiery o macierzyński :)

zem3j44jc7tr2m3s.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik dzięki, Mały coraz fajniejszy tylko ten wózek....
    Dziewczyny w ciąży i terminu przed.. Śpijcie ile wlezie, odpoczywajcie bo potem się skończy..Wiem co mówię;)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia mam nadzieje ze i mi tak szybko zleci bynajmniej ten pierwszy trymestr
    Shantelle bedzie jeszcze fajniejszy za nie dlugo siedzenie ,potem raczkowanie same super przezycia

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle najgorsze za Tobą. Moja mała raczej spała miała bardziej kuku w dzień. U nas tylko 2 ciężkie tygodnie były przez kolki. Dałam jej kropelki bobotic i było dobrze. Wmawiam sobie że synek będzie jadł i spał.
    K22 może już się czepiać nie bedą ten ZUS to jest prawdziwy zakład udręki społecznej.
    Basik dla mnie pierwszy trymestr w sumie do 15 tygodnia był straszny. Ciagle mdłości i wymioty. Bóle żołądka. Myslalam że nigdy to się nie skończy.
    Dziewczyny czy któraś z Was biodra bolą w ciąży? Jak mnie boli lewe od jakiegoś czasu az chodzić nie idzie. Dzisiaj w nocy taki ból mnie chwycił plus lewa pachwina że myślałam że już się zaczyna poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 10:58

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K22 wrote:
    Basik - gratulacje :)
    Gdzieś mi umknęło.

Karolcia - masuj bliznę i smaruj jakimś balsamem albo zainwestuj w no scar na blizny. Tylko 2kg! Czego ta moja dupa tak rośnie?! Wrrrr..... Nawet nie ma tu kogo zapytać jak sobie radzić z rozstępami, bo wszystkie w wadze przepiórczej :D Zazdroszczę Wam.

Mia - no odpuścił mi ten ZUS ale pewnie znowu mnie przemaglują jak będę składała papiery o macierzyński :)

Ja coś czuję, ze zacznę dopiero teraz tyć... narazie to lekarz mnie się pyta czy mąż mi lodówkę zamyka hehe a on ciągle mi pod nis cos podtyka i gada "no jedz, jedz bo synuś będzie maly" :P

Basik83 lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia hehehe fajnego masz męża i lekarza :D

Mia mnie bolaly biodra ale ja bardzo duzo przytylam w pierwszej ciąży i podejrzewam ze poprostu zbyt obciazylam kosci dodatkowymi kilogramami a boleć bolało i to bardzo..

co do objawów mam tylko mdłości niewymiotuje ale strasznie chce mi się ciągle spać..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie strasznie boli lewe biodro bez apapu nie dało rady a i tak działa ledwo co. Szlam z córka do lekarza i ledwo doszłam bo biodro pachwina skurcze brzucha i jakby kość łonowa się rozrywały...

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będziemy już w tym roku robić kolejnego badania... poczekamy po weselu...
    Ja dziś zaczęłam przygodę z dongiem, a B z macą jakieś 2dni temu... zobaczymy ;)

Shantelle rada moich sióstr: najpierw do parku niech pokrzyczy aż uśnie i dopiero zakupy ;)
    Mia, Karolciaa i K22 zazdroszczę wam ciążowego brzuszka <3 <3

17.11.17-poronienie całkowite
  • K22 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia - już nie chciałam wspominać ostatnio o moich boleściach ale widzę, że Ty też je masz. Ja też czuję tam takie jakby rozchodzenie się kości. Do tego ból w pachwinie. Masakra. Mojej szyjki już chyba nie ma i młody tak nisko. Czasami nawet z przewróceniem się z boku na bok mam problem.
    Jutro chyba wybiorę się kupić kilka najpotrzebniejszych rzeczy w aptece i drogerii. Jakoś do tej pory nie mogłam się zmobilizować. Chyba ze strachu.
    Zastanawiam się, czy do szpitala dla malucha zabrać nowe ubranka czy raczej sobie darować i zabrać coś z tych, które mam po pierwszym synu? Jak to widzicie?

zem3j44jc7tr2m3s.png
  • K22 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik - widzę, że Ty już weteran jesteś. A masz może sposób, żeby nie wychodziły rozstępy? Ja się smaruję 5 razy dziennie i nic to nie daje. Co rusz jakiś prążek wyskakuje :/

zem3j44jc7tr2m3s.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k22 wez lepiej po synku te nowe lubialy znikać u mnie ale to bylo wiele lat temu

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Basik - gratulacje :) zdrówka wam dużo życzę :)

Marcia - proponuje brać bromek wieczorem :) wtedy te mdłości są do zniesienia, ja miałam tak przez kilka dni i taka zakołowana byłam...

A mnie dziś strasznie boli blizna po wyciętym wyrostku :( masakra jakaś :( Narazie przytyłam 2kg a boje sie co będzie jak zacznę więcej tyć i ta skóra na bliźnie zacznę się rozciągać :/

Ja mam nadzieję, że uda mi się rodzić naturalnie, mimo że strasznie się tego boję :( no ale cóż 2 blizny nie zniosę :p to cholerstwo po wyrostku pół roku mi się goiło i dojść do siebie nie mogłam :/

Milka - kochanie trzymam na ciebie kciuki :*

Biorę na noc a i tak rano mi niedobrze.
    Chociaż dziś było lepiej :)

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K22 wrote:
    Basik - widzę, że Ty już weteran jesteś. A masz może sposób, żeby nie wychodziły rozstępy? Ja się smaruję 5 razy dziennie i nic to nie daje. Co rusz jakiś prążek wyskakuje :/
    kochanie jak juz wyszly to nie wiele mozna zrobic oprocz smarowania dobre sa masaże skory np podczas kapieli taka szorstka gąbką ,jak już skończysz masować mozna polewać wodą z prysznica na przemian chłodną i cieplą.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wczoraj zostałam ciocia :)

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super marcia gratuluje tobie i rodzicom

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia - trzymam kciuki abyś w maju oświadczyła nam, że będziemy e-ciociami :D

Co do dolegliwości ciążowych to w pierwszym trymestrze mogłam ciągle spać a teraz mam problem żeby zasnąć :/ Taka jakaś rozlazła jestem i strasznie mnie to denerwuje. Najgorsze jest to, że zaczyna mi się nudzić ...
    Ogólnie to już zaczyna mi dokuczać kręgosłup a nie wiem co to będzie np. w lipcu czy sierpniu...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ