Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje dziewczyny :-* juz to pisalam ze kochane jestes ale bede to zawsze powtarzala. Z dnia na dzien sie zaczelo, mam nadzieje ze tak samo szybko sie to wyleczy. Caly czas mysle ze jal to bedzie z dzieckiem, przeciez w paranoje wpadne przy jakimkolwiek malym objawie niepokojacym...
-
nick nieaktualnyDziewczęta Doskonale was rozumiem, sama mam w domku psiaka i też kundelka, który w listopadzie będzie miał już 12 lat i na dodatek mam jeszcze paputa - nimfę. I też się o nie martwię, wystarczy, że któreś inaczej się zachowuje niż zwykle i już człowiek zastanawia się czy, aby nic nie dolega. To są nasi członkowie rodziny i tak jak martwimy się o ludzi, tak samo martwimy się o nasze kochane zwierzątka
Dorotka, pamiętam że moja sunia też była taka chora, nie chciała jeść, zwracała, miała biegunkę - okazało się, że zatruła się czymś albo zaraziła od innego psiaka i wyszła z tego, jak miała z 8 lat zaraziła się gronkowcem i na skórze miała pełno łuszczących się plam, leczyliśmy ją prawie rok, ale wyszła z tego. Teraz biega jak nowo narodzona Zobaczysz z twoją psinką będzie tak samoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:10
kwiatuszek789 lubi tę wiadomość
-
Racja kwiatuszku, bo zwierzątko to duża odpowiedzialność. Gdy wyjezdzasz na wakacje zabierasz ze soba lub organizujesz opieke. Musisz zadbac o to zeby chodzic z nim siusiu itp , musisz nakarmic o w miare odpowiedniej porze . Tak jak z dzieciatkiem
Marronek lubi tę wiadomość
-
kiniucha89 wrote:Racja kwiatuszku, bo zwierzątko to duża odpowiedzialność. Gdy wyjezdzasz na wakacje zabierasz ze soba lub organizujesz opieke. Musisz zadbac o to zeby chodzic z nim siusiu itp , musisz nakarmic o w miare odpowiedniej porze . Tak jak z dzieciatkiem
No dokładnie Podobno pies ma "świadomość" około 2-3 letniego dzieckaHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Ja i moj A. Chcielibysmy kupic córci Nowofundlanda badz bernardyna, a najlepiej jednego i drugiego w tym samym czasie, zeby sie razem wychowywaly, ale boje sie ze jesli juz urodze to nie dam rady w odpowiedni sposob sie nimi zajac. One wymagaja duzo opieki i uwagi a maz dosc późno wraca z pracy wiec chyba przez nastepne 2 lata nic z tego nie wyjdzie. Ale pieskow na pewno nie odpuszcze. Moja Zuzia uwielbia zwierzaki.
-
Kiniucha89 jak kupisz dwa piesie odrazu, to one beda bardzo zajete soba, nie bedziesz musiala im poswiecac az tyle uwagi. Wiem to z doswiadczenia, ale niestety obowiazki cie nie omina, siersc w domu, spacery i wszystko inne samo sie nie zalatwi, ale ile w zamian milosci dostaniesz, to juz twoje!
kiniucha89 lubi tę wiadomość
-
Jeszcse te spacery to jakos mozna byloby do powrotu A. z pracy zastapic wybiegiem, bo mamy kolo domku duuuuzo miejsca na bieganie. Co do siersci to chyba tez jakos bym ogarnela. A milosc takich czworonogow jest bezcenna , no i oczywisvie radosc na twarzy mojej coreczki. gorzej z wyjazdami do weterynarza itp gdy A. Nie bedzie w pobliżu
-
Warto wpajac w dzieci nawyk opieki nad zwierzakami, aby je szanowaly i dbaly o nie czasami jak slysze o zakatownych zwierzakach to serce mi sie lamie schronisko bym chetnie otworzyla ale zaplakalabym sie chyba patrzac jakie sa smutne i niekochane
Ale dzis juz mam dosc wrazen a az sie boje co wyjdzie w badaniach. Mam nadzieje ze moze czyms sie tylko przytrula i kilka zatrzykow wszystko rozwiaze.
U mnie na szczescie mama zoataje ze zwierzakami jak gdzies jedziemy.
W ubieglym roku kocur nasz sie polamal. Bylo to podwojne zlamanie kosci udowej z przemieszczeniem, jezdzilismy 60km do wawy do zwierzecego szpitala ale udalo sie, kocur biega, skacze i na dzien kobiet przyniosl mi malutka upolowana sikorke. Nigdy nie przynosil nic tak zeby do domu to wnosic a w dzien kobiet rano na parapecie zaczal miauczec az tak zawodzic bo nie mial jak miauczec z ptakiem w mordce otworzylam okno a ten dumny pokazuje co upolowal i sie teraz nabijamy ze jak przystalo na mezczyzne przyniosl swojej pani prezent -
adk_1989 wrote:Kwiatku specjalnie dla Ciebie poruszyłam niebo i ziemię i oto mam swojego Bencisława w avatarze
Również dołączam do akcji
Mojego starego kundelka nie mam (został z moimi rodzicami), ale... z mężem mamy owczarka niemieckiegoHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
nick nieaktualnykwiatuszek789 wrote:Warto wpajac w dzieci nawyk opieki nad zwierzakami, aby je szanowaly i dbaly o nie czasami jak slysze o zakatownych zwierzakach to serce mi sie lamie schronisko bym chetnie otworzyla ale zaplakalabym sie chyba patrzac jakie sa smutne i niekochane
Ale dzis juz mam dosc wrazen a az sie boje co wyjdzie w badaniach. Mam nadzieje ze moze czyms sie tylko przytrula i kilka zatrzykow wszystko rozwiaze.
U mnie na szczescie mama zoataje ze zwierzakami jak gdzies jedziemy.
W ubieglym roku kocur nasz sie polamal. Bylo to podwojne zlamanie kosci udowej z przemieszczeniem, jezdzilismy 60km do wawy do zwierzecego szpitala ale udalo sie, kocur biega, skacze i na dzien kobiet przyniosl mi malutka upolowana sikorke. Nigdy nie przynosil nic tak zeby do domu to wnosic a w dzien kobiet rano na parapecie zaczal miauczec az tak zawodzic bo nie mial jak miauczec z ptakiem w mordce otworzylam okno a ten dumny pokazuje co upolowal i sie teraz nabijamy ze jak przystalo na mezczyzne przyniosl swojej pani prezent
W końcu dzień kobiet był, więc też musiał Ci coś wręczyć Przytargał Ci coś co było dla niego niezłym kąskiem...hmmm taka sikoreczka dla kotka -
Marronek wrote:Również dołączam do akcji
Mojego starego kundelka nie mam (został z moimi rodzicami), ale... z mężem mamy owczarka niemieckiego
Znalazłam zdjęcie jak się chrześniak tuli do pieska, więc zmieniam na tokwiatuszek789 lubi tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka