X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki tym naszym dywagacjom w środę robię wątróbkę : P HA! dzięki dziewczyny : D

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żołądków, wątróbek, serc itp nie tkne. a z mies pozostałyvch kazdy mozliwy tłuszczyk czy włókno wykroić musze. Na mielone tez nie kupie zmielonego juz miesa tylko w kawałku i sama miele. Nawet parówek nie jem jeśli mają w sobie MOM ;P i meżu tak samo ma :D dwa swiry sie dobrały :D
    a warzywa to chyba wszystkie wcinam

Dla mojego najlepszym lekarstwem na migrene są.. wymioty :/ po tym jak ręką odjął tylko przez kolejna dobę głowe ma taka przytłumioną

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    dzięki tym naszym dywagacjom w środę robię wątróbkę : P HA! dzięki dziewczyny : D

Też mnie naszła na taką dobrze wysmażoną wątróbkę... może sobie dzisiaj kupię :D

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cisza... szamiecie obiadki pewnie :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:54

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie naszło znowu na leniwe kluchy ale robic mi sie nie chce. Ale mam chec tez na kefir. Tylko co do niego?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam wątróbkę z kaszą... ale mój M nie cierpi kaszy więc rzadko to robię :) Ogólnie to ja jestem wszystkożerna :) nie przepadam tylko za kukurydzą, selerem, ananasem i sernikiem :) za to kalafior czy brokuły mogłabym jeść cały czas :) a dziś na obiadek miałam mięsko, ziemniaki i surówkę no i rosołek, który został z wczoraj :)

To chyba wszystkie dziś mamy taki zły nastrój... ale to pewnie przez tą pogodę :) jutro będzie lepiej :) a mój M pojechał do dentysty chyba z godzinę temu i coś długo nie wraca... może tam odleciał na tym fotelu...hihi bo on nie nawidzi stomatologa, zresztą ja też :)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    mnie naszło znowu na leniwe kluchy ale robic mi sie nie chce. Ale mam chec tez na kefir. Tylko co do niego?

Do kefiru to młode ziemniaczki i jajko sadzone :P
    No i jakieś gotowane warzywka mogą być :)

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajco jadlam w sobote. Ale narobiłas mi checi na cebulke smazona. chyba spobie zrobie bezmiesny obiad, ziemniaczki, smazona cebulka i kefir <3

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Do kefiru to młode ziemniaczki i jajko sadzone :P
    No i jakieś gotowane warzywka mogą być :)
    Z warzywkami to dlugo sie zejdzie i nie po drodze mi zeby je kupic :( ziemniaki jeszcze mam stare, trzeba wyjesc bo szkoda wyrzucic. głupia byłam bo wziełam na zime 1 worek wiecej "na wszelki wypadek" i teraz sie mecze aby je zjesc :/

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na kolacje zjadłam kanapki z sama rzodkiewka posoloną. Jakby ktos popatrzył jak ja czasmi jem to pomyslalby ze jakas zabiedzona jestem haha. tylko najczesciej wedlinę szamia koty jak za dlugo polezy :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Z warzywkami to dlugo sie zejdzie i nie po drodze mi zeby je kupic :( ziemniaki jeszcze mam stare, trzeba wyjesc bo szkoda wyrzucic. głupia byłam bo wziełam na zime 1 worek wiecej "na wszelki wypadek" i teraz sie mecze aby je zjesc :/

Z ziemniaków to polecam krem ziemniaczany i placuszki do tego :) Mój mąż uwielbia :)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Dorotko to ja jem podobnie. Wystarczy kromka chleba i np rzodkiewka albo czosnek i jestem szczęśliwym człowiekiem ;)

Teraz juz nie, ale jako dziecko lubiłam jeść chleb z masłem i... solą/cukrem/ketchupem :P Się ze mnie śmiali na imprezach, bo stół zastawiony szynkami, serami, ciastami, i innym żarełkiem a ja chleb z masłem i solą jem :P

• pleasure Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:51

Marronek lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak caly czas ze nie musze zjesc normalnego obiadu, wczoraj sie wkurzylam bo jak byla szwagierka to pol soboty i w niedziele rano meczylam ich co na obiad chca ale nikt nie potrafil sie okreslic wiec ich zaskoczyłam i nic nie zrobilam. Wkurza mnie ciagle kombinowanie. Nie dosc ze czlowieku ugotuj to jeszcze wymysl co ugotowac i jeszcze to kup. O nieeee. Mimo ze był dzien dziecka to nie zasluzyli na taki prezent :D

Marronek, Rubi, jolaaa89 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Ja mam tak caly czas ze nie musze zjesc normalnego obiadu, wczoraj sie wkurzylam bo jak byla szwagierka to pol soboty i w niedziele rano meczylam ich co na obiad chca ale nikt nie potrafil sie okreslic wiec ich zaskoczyłam i nic nie zrobilam. Wkurza mnie ciagle kombinowanie. Nie dosc ze czlowieku ugotuj to jeszcze wymysl co ugotowac i jeszcze to kup. O nieeee. Mimo ze był dzien dziecka to nie zasluzyli na taki prezent :D

To ja lubię wymyślać co na obiad :) Zwykle mam zaplanowanych kilka/kilkanaście obiadów na przyszłość. A czasem po prostu otwieram lodówkę, patrzę co jest i... zaczynam się "bawić" :P

• jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też tak mam, że otwieram lodówkę i kombinuję takie potrawy, że się wszyscy dziwią :)

Ja ogólnie jestem wszystkożerna, nie mam jakiś potraw których bym nie jadła, czy nie lubiła.... Ejj ja chyba naprawdę wszystko lubię :D To dlatego dostałam teraz dietę od mojej Pani doktor ;P
    Muszę zrzucić te 10-15 kg do października....

20141018620520.png
    200710173338.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ