X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no i moj chce sie nadal starac i mysle Kochana, ze nasza w tym glowa zeby nie wiedzieli kiedy serducho potrzebne i zeby ich zbalamucic troszke i nakrecic :-) kwestia wyczucia co lubia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 09:38

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana89 wrote:
    Dziewczyny to może jakaś solidarność jajników się u nas zawiązała :D Wiecie jak u paru sie spóźnia to, co u mnie się nie spóźni :D
    Dobrze ujete z ta solidarnoscia jajnikow :-D a teraz solidarnie podazymy za Asia w kierunku pozytywnych testow ciazowych, pieknej bety i Bejbika <3

Marronek lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Ania no i moj chce sie nadal starac i mysle Kochana, ze nasza w tym glowa zeby nie wiedzieli kiedy serducho potrzebne i zeby ich zbalamucic troszke i nakrecic :-) kwestia wyczucia co lubia :-D
    Dokładnie, musimy się postarać inaczej ich nakręcać :) Musimy zmienić podejście i wszystko będzie dobrze :) Wczoraj ten nasz spontan był super, a że przydało się serduszko w tym czasie to już podwójne super :) Tylko, że ja jestem taka papala, że czasami z K rozmawiam jak z przyjaciółką. Także co mi leży to mu powiem :) Może źle, ale kto mnie lepiej zrozumie jak nie on? :P Chyba, że wy...:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 09:43

• pleasure Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:51

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie chyba tylko my :-P nieskromnie mowiac :-D

Madzia moze uda sie nam zarazic Ciebie optymizmem i tym ze "po burzy zawsze wychodzi slonce"? :-)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zna sie moze ktoras z Was na pisaniu odwolania do ubezpieczyciela za szkode? No naapisac to napisze tylko powinno to byc dobrze napisane :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane..

JA znów wstałam lewą nogą...u mnie 22 stopnie ale przyjemnie i da się oddychać..

Natala to już długo Cię trzyma choróbsko..ja tak jak Ty leczę się zazwyczaj na własną rękę (jak chyba połowa Polaków) i antybiotyk w ostateczności..

Mój mąż woli wiedzieć kiedy mam owulkę pyta się mnie od poprzedniego cyklu aż jestem zdziwiona...ostatnio sobie policzył 28 na pół i mówi ahaaa to za dwa tygodnie...no to mu tłumaczę że to nie jest tak pięknie i nie wiadomo kiedy będzie "ten dzień" i czy w ogóle.. dlatego namówił żeby kupić raz jeszcze testy owu z rossmana...jakoś mam przekonanie, że droższe lepsze. Obiecałam sobie, że ostatni raz je kupuje...

no a z takich codzienności-robię kawę..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Cześć. Fajnie, że wyjaśniłyście sobie z mężami pewne kwestie i macie dobry humor :) Ja dalej taki jak wczoraj. Wyglądam na twarzy jak napuchnięty balon ;/ Szkoda słów.
    Madzia, tak jak mówi Dorotka "po burzy zawsze wychodzi słoneczko". Popłakałaś sobie, miałaś ciężki dzień, było Ci źle więc sobie ulżyłaś. Każda z nas potrzebuje takich chwil i każda z nas ma takie momenty. Jesteśmy zmęczone staraniami, mamy pretensje, dlaczego spotkało to właśnie nas. Po to jesteśmy żeby Ci pomóc i wesprzeć :) Głowa do góry Kochana, będzie, musi być dobrze :)

• Marronek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana89 wrote:
    Dokładnie, musimy się postarać inaczej ich nakręcać :) Musimy zmienić podejście i wszystko będzie dobrze :) Wczoraj ten nasz spontan był super, a że przydało się serduszko w tym czasie to już podwójne super :) Tylko, że ja jestem taka papala, że czasami z K rozmawiam jak z przyjaciółką. Także co mi leży to mu powiem :) Może źle, ale kto mnie lepiej zrozumie jak nie on? :P Chyba, że wy...:D

To bardzo dobrze :) Nie ma co kisić w sobie wszystkiego i w tajemnicy przed chłopem trzymać :)

Ana89 lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • pleasure Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witajcie kochane..

JA znów wstałam lewą nogą...u mnie 22 stopnie ale przyjemnie i da się oddychać..

Natala to już długo Cię trzyma choróbsko..ja tak jak Ty leczę się zazwyczaj na własną rękę (jak chyba połowa Polaków) i antybiotyk w ostateczności..

Mój mąż woli wiedzieć kiedy mam owulkę pyta się mnie od poprzedniego cyklu aż jestem zdziwiona...ostatnio sobie policzył 28 na pół i mówi ahaaa to za dwa tygodnie...no to mu tłumaczę że to nie jest tak pięknie i nie wiadomo kiedy będzie "ten dzień" i czy w ogóle.. dlatego namówił żeby kupić raz jeszcze testy owu z rossmana...jakoś mam przekonanie, że droższe lepsze. Obiecałam sobie, że ostatni raz je kupuje...

no a z takich codzienności-robię kawę..

Mój to samo :) Wiedział, że w okresie około owulacyjnym byłam bardziej chętna. A teraz jak starania wstrzymane to też się pytał - plan był taki że do owulki w gumkach, a po owulce bez.

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Mój to samo :) Wiedział, że w okresie około owulacyjnym byłam bardziej chętna. A teraz jak starania wstrzymane to też się pytał - plan był taki że do owulki w gumkach, a po owulce bez.

oo a czemu tak?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    oo a czemu tak?

Lekarz kazał wstrzymać się ze staraniami do czasu uspokojenia tarczycy. Z aktualnymi wynikami mam spore szanse na poronienie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Lekarz kazał wstrzymać się ze staraniami do czasu uspokojenia tarczycy. Z aktualnymi wynikami mam spore szanse na poronienie...
    To przykre :( Ale lepiej chyba tak, niż miałabyś przeżywać poronienia itp. A kiedy Kochana idziesz do lekarza do kontroli?

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    przykro mi coś chyba nie doczytałam we wcześniejszych postach..a na ile macie zaprzestać?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana89 wrote:
    To przykre :( Ale lepiej chyba tak, niż miałabyś przeżywać poronienia itp. A kiedy Kochana idziesz do lekarza do kontroli?

No właśnie dziś dzwoniłam do przychodni i mam mętlik w głowie...

Pierwszy raz badałam się prywatnie w przychodni X. Tam mi aTPO wyszło 1212,7 (norma <60). Zaczęłam się leczyć w przychodni - wpierw prywatnie i czekam na termin z NFZ. Termin przyszedł i tydzień temu miałam powtórzenie wszystkich badań + kilka dodatkowych (lekarz specjalnie czekał, abym nie płaciła bo te badania drogie). I tak:
    aTPO 190 (norma <30)
    aTG 170 (norma 10-110)

Czyli wyniki w dalszym ciągu na Hashimoto wskazują, ale... taki spadek w 3 miesiące? W dodatku bez leków na tarczycę (samą dietę bezglutenową stosowałam)... Wizytę u lekarza mam dopiero 7 lipca (na urlopie jest). Może on mi wyjaśni jakim cudem jest taka różnica.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    przykro mi coś chyba nie doczytałam we wcześniejszych postach..a na ile macie zaprzestać?

Na samym początku o tym pisałam (6-7 strona) jak do wątku dołączyłam :P Czasami nie pamiętamy co było 2-3 strony temu a co dopiero prawie 190 :P
    Wtedy lekarz powiedział, że dopóki tarczycy nie spacyfikujemy mamy starania wstrzymać - do odwołania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 10:49

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesteś pewna, że podane są w tych samych jednostkach?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    a jesteś pewna, że podane są w tych samych jednostkach?
    Tak, tylko normy inne.

pleasure wrote:
    Madziu a jakie masz TSH?? Ja badałam aTPO 2 razy w życiu (rok 2008 - 31,1; rok 2011 - 569,18) a aTG raz( rok 2011 - 2447,06). TSH miałam też podwyższone i endokrynolog stwierdziła, że Hashimoto mam. A Tymi aTPO i aTG mam się nie przejmować bo takie wysokie będę mieć (choć mogą spaść). Ważne, żeby TSH było poniżej 2 (w trakcie starań o ciążę).
    TSH mam w okolicach 3.
    I ja wiem,że mogą spaść... ale w trzy miesiące taka różnica? Bez żadnych leków, tylko samą dietą? Dziwne mi się to wydaje...

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ