Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana89 wrote:Dziewczyny to może jakaś solidarność jajników się u nas zawiązała Wiecie jak u paru sie spóźnia to, co u mnie się nie spóźni
Marronek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykwiatuszek789 wrote:Ania no i moj chce sie nadal starac i mysle Kochana, ze nasza w tym glowa zeby nie wiedzieli kiedy serducho potrzebne i zeby ich zbalamucic troszke i nakrecic kwestia wyczucia co lubia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 09:43
-
Witajcie kochane..
JA znów wstałam lewą nogą...u mnie 22 stopnie ale przyjemnie i da się oddychać..
Natala to już długo Cię trzyma choróbsko..ja tak jak Ty leczę się zazwyczaj na własną rękę (jak chyba połowa Polaków) i antybiotyk w ostateczności..
Mój mąż woli wiedzieć kiedy mam owulkę pyta się mnie od poprzedniego cyklu aż jestem zdziwiona...ostatnio sobie policzył 28 na pół i mówi ahaaa to za dwa tygodnie...no to mu tłumaczę że to nie jest tak pięknie i nie wiadomo kiedy będzie "ten dzień" i czy w ogóle.. dlatego namówił żeby kupić raz jeszcze testy owu z rossmana...jakoś mam przekonanie, że droższe lepsze. Obiecałam sobie, że ostatni raz je kupuje...
no a z takich codzienności-robię kawę..Marronek lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnypleasure wrote:Cześć. Fajnie, że wyjaśniłyście sobie z mężami pewne kwestie i macie dobry humor Ja dalej taki jak wczoraj. Wyglądam na twarzy jak napuchnięty balon ;/ Szkoda słów.
-
Ana89 wrote:Dokładnie, musimy się postarać inaczej ich nakręcać Musimy zmienić podejście i wszystko będzie dobrze Wczoraj ten nasz spontan był super, a że przydało się serduszko w tym czasie to już podwójne super Tylko, że ja jestem taka papala, że czasami z K rozmawiam jak z przyjaciółką. Także co mi leży to mu powiem Może źle, ale kto mnie lepiej zrozumie jak nie on? Chyba, że wy...
To bardzo dobrze Nie ma co kisić w sobie wszystkiego i w tajemnicy przed chłopem trzymaćAna89 lubi tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Rubi wrote:Witajcie kochane..
JA znów wstałam lewą nogą...u mnie 22 stopnie ale przyjemnie i da się oddychać..
Natala to już długo Cię trzyma choróbsko..ja tak jak Ty leczę się zazwyczaj na własną rękę (jak chyba połowa Polaków) i antybiotyk w ostateczności..
Mój mąż woli wiedzieć kiedy mam owulkę pyta się mnie od poprzedniego cyklu aż jestem zdziwiona...ostatnio sobie policzył 28 na pół i mówi ahaaa to za dwa tygodnie...no to mu tłumaczę że to nie jest tak pięknie i nie wiadomo kiedy będzie "ten dzień" i czy w ogóle.. dlatego namówił żeby kupić raz jeszcze testy owu z rossmana...jakoś mam przekonanie, że droższe lepsze. Obiecałam sobie, że ostatni raz je kupuje...
no a z takich codzienności-robię kawę..
Mój to samo Wiedział, że w okresie około owulacyjnym byłam bardziej chętna. A teraz jak starania wstrzymane to też się pytał - plan był taki że do owulki w gumkach, a po owulce bez.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Marronek wrote:Mój to samo Wiedział, że w okresie około owulacyjnym byłam bardziej chętna. A teraz jak starania wstrzymane to też się pytał - plan był taki że do owulki w gumkach, a po owulce bez.
oo a czemu tak?Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi wrote:oo a czemu tak?
Lekarz kazał wstrzymać się ze staraniami do czasu uspokojenia tarczycy. Z aktualnymi wynikami mam spore szanse na poronienie...Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
nick nieaktualnyMarronek wrote:Lekarz kazał wstrzymać się ze staraniami do czasu uspokojenia tarczycy. Z aktualnymi wynikami mam spore szanse na poronienie...
-
Marronek wrote:Lekarz kazał wstrzymać się ze staraniami do czasu uspokojenia tarczycy. Z aktualnymi wynikami mam spore szanse na poronienie...
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ana89 wrote:To przykre Ale lepiej chyba tak, niż miałabyś przeżywać poronienia itp. A kiedy Kochana idziesz do lekarza do kontroli?
No właśnie dziś dzwoniłam do przychodni i mam mętlik w głowie...
Pierwszy raz badałam się prywatnie w przychodni X. Tam mi aTPO wyszło 1212,7 (norma <60). Zaczęłam się leczyć w przychodni - wpierw prywatnie i czekam na termin z NFZ. Termin przyszedł i tydzień temu miałam powtórzenie wszystkich badań + kilka dodatkowych (lekarz specjalnie czekał, abym nie płaciła bo te badania drogie). I tak:
aTPO 190 (norma <30)
aTG 170 (norma 10-110)
Czyli wyniki w dalszym ciągu na Hashimoto wskazują, ale... taki spadek w 3 miesiące? W dodatku bez leków na tarczycę (samą dietę bezglutenową stosowałam)... Wizytę u lekarza mam dopiero 7 lipca (na urlopie jest). Może on mi wyjaśni jakim cudem jest taka różnica.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Rubi wrote:przykro mi coś chyba nie doczytałam we wcześniejszych postach..a na ile macie zaprzestać?
Na samym początku o tym pisałam (6-7 strona) jak do wątku dołączyłam Czasami nie pamiętamy co było 2-3 strony temu a co dopiero prawie 190
Wtedy lekarz powiedział, że dopóki tarczycy nie spacyfikujemy mamy starania wstrzymać - do odwołania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 10:49
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Rubi wrote:a jesteś pewna, że podane są w tych samych jednostkach?
pleasure wrote:Madziu a jakie masz TSH?? Ja badałam aTPO 2 razy w życiu (rok 2008 - 31,1; rok 2011 - 569,18) a aTG raz( rok 2011 - 2447,06). TSH miałam też podwyższone i endokrynolog stwierdziła, że Hashimoto mam. A Tymi aTPO i aTG mam się nie przejmować bo takie wysokie będę mieć (choć mogą spaść). Ważne, żeby TSH było poniżej 2 (w trakcie starań o ciążę).
I ja wiem,że mogą spaść... ale w trzy miesiące taka różnica? Bez żadnych leków, tylko samą dietą? Dziwne mi się to wydaje...Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka