Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
pleasure wrote:Może faktycznie dieta działa cuda (osobiście nie wierzę w jej działanie dlatego nie stosuję
). Lekarz Ci wyjaśni co i jak.
Ja w dietę wierzę i jej skutki po samopoczuciu widzę, ale... nigdy nie mówiłam, że to na 100% dieta - równie dobrze może to być efekt placebo. Tak czy siak, jest mi lepiej i to się liczy
Bardziej obstawiam, że to pierwsze laboratorium jakieś trefne było... Wszędzie słyszę normy na aTPO do 30, a Ci do 60 mieli.
Jednak niezależnie od tego, Hashimoto mam i mieć będę... Ale pozostałe wyniki są w miarę dobre, więc odzyskuję nadzieję, że może za niedługo dostaniemy pozwolenie na staranie
Chyba, że wcześniej się cud wydarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 11:05
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 rokuSpodzewamy się synka
-
pleasure wrote:Z całego serca życzę Wam i sobie aby ten miesiąc okazał się szczęśliwy. Ponoć cuda się zdarzają trzeba tylko w nie uwierzyć
Wiesz... myśmy w tym miesiącu myśleli, że kolejny cykl bezowulacyjny więc gumki poszły na bok... A tu nagle temperatura do góry, mocno spóźniona owulacja a dwa dni przed nią...
Nadziei wielkiej sobie nie robię - już nie raz miałam bardziej obiecujące wykresy i nic z tego nie było. Ale... tego cichego głosiku z tyłu głowy nie umiem uciszyć
Elka - mam nadzieję, że po tych wynikach w lipcu lekarz nam odwiesi
Kurcze, twoje imię mi się zawsze będzie kojarzyło z Epoką Lodowcową(mam nadzieję, że nie poczułaś się obrażona).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 11:10
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
-
haha...spoko dobrze, że na razie nie ważę tyle co ta mamucica:D
a całe życie się obrażałam i wkurzałam na "elka" aż w końcu poszłam na studia i tam jedna koleżanka tak na mnie mówiła i w ogóle mi to nie przeszkadzało...i tak się przyzwyczaiłam, że już mi to ogóle nie przeszkadza, czasem jak coś opowiadam to sama tak nawet powiem...jak to się może człowiekowi pozmieniaćStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi wrote:haha...spoko dobrze, że na razie nie ważę tyle co ta mamucica:D
a całe życie się obrażałam i wkurzałam na "elka" aż w końcu poszłam na studia i tam jedna koleżanka tak na mnie mówiła i w ogóle mi to nie przeszkadzało...i tak się przyzwyczaiłam, że już mi to ogóle nie przeszkadza, czasem jak coś opowiadam to sama tak nawet powiem...jak to się może człowiekowi pozmieniać
Mnie się to imię zawsze podobało
A pozmieniać się może wszystkoNajbardziej to smaki - podobno co kilkanaście lat się zmieniają
-
adk_1989 wrote:Dzięki Rubi. Ja właśnie siedzę i umieram z głodu. Nie chciało mi się śniadania robić do pracy to teraz muszę cierpieć bo jestem sama w biurze i nie bardzo mogę wyjść
Pizze zamówHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
-
adk_1989 wrote:Dzięki Rubi. Ja właśnie siedzę i umieram z głodu. Nie chciało mi się śniadania robić do pracy to teraz muszę cierpieć bo jestem sama w biurze i nie bardzo mogę wyjśćStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ana89 wrote:Dziewczyny trochę mnie wystraszyłyście. Ja mam podwyższone tsh do 3,16. Czy powinnam zrobić jeszcze aTPO i aTG? Nie miałam nigdy tych badań, a do lekarza idę 23. I tak sobie myślę, że może bym zrobiła to na własny koszt. Co o tym myślicie?
Wiesz... nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w laboratorium norma TSH to około 5, więc podwyższone nie jest. Ale faktem jest, że dla kobiet starających się im TSH niższe tym lepiej.
Pytanie - czy masz jakieś objawy niedoczynności tarczycy?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
-
nick nieaktualny
-
Ana89 wrote:Wydaje mi się, że nie. Chociaż jestem ospała, zmęczona, senna itp. Ale bardziej zrzucam to na to, że za późno chodzę spać, że przepracowana itd. Moja mama ma niedoczynność tarczycy i myślę, że mnie też to czeka.
Pogadaj z lekarzem, powiedz mu o tych objawach i o tym, ze twoja mama miała niedoczynność. Po co przepłacać, skoro sam Cie może na te badania wysłaćHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
-
nick nieaktualnyMarronek wrote:Pogadaj z lekarzem, powiedz mu o tych objawach i o tym, ze twoja mama miała niedoczynność. Po co przepłacać, skoro sam Cie może na te badania wysłać
Tak sobie pomyślałam, że może bym zrobiła i wtedy miał by obraz całości. A tak to może da mi skierowanie na badania, później znowu czekać na wizytę itd. jednym słowem czas ucieka.
Dziewczyny tak mnie boli prawy jajnik, że szok. Kaszlnąć nie mogę, powietrza głębiej wziąć nie mogę...dawno tak nie miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 12:40
-
Cześć kobitki, pogaduchy widzę pełną parą od rana:) dopiero skończyłam czytać
A ja dzisiaj mam straszny dzieńw nocy obudziło mnie straszne ukłucie jajnika - takie jednorazowe. W dodatku załapałam chyba grypę jelitową - ciągle mi burczy w brzuchu, ale apetytu na jedzenie nie mam
w ogóle na samą myśl o jedzeniu robi mi się nie dobrze...
A skoro już rozmawiacie o wynikach to ja robiłam sobie w marcu i moje TSH wynosi 1,54 a też mam normę do 5. FT4 12,47, FT3 4,46... więc chyba nie są złe co? a i jeszcze co to jest to aTPO i aTPG? bo tych akurat nie robiłam a może też by było warto...? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBoże Dziewczyny muszę się wam pochwalić!
Byłam właśnie w toalecie i patrze a tu piękny rozciągliwy przeźroczysty śluz
Nigdy takiego nie miałam, po prostu jestem pod wrażeniem, śmiałam się w tym kiblu jak idiotka
I oczywiście korci mnie żeby do K napisać i mu o tym powiedzieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 13:24
kwiatuszek789, natt lubią tę wiadomość
-
Aniiusiaaa5 wrote:A skoro już rozmawiacie o wynikach to ja robiłam sobie w marcu i moje TSH wynosi 1,54 a też mam normę do 5. FT4 12,47, FT3 4,46... więc chyba nie są złe co? a i jeszcze co to jest to aTPO i aTPG? bo tych akurat nie robiłam a może też by było warto...?
To są przeciwciała przeciwko tarczycy. Świadczą właśnie o Hashimoto czyli przewlekłym limfocytowym zapaleniu tarczycy (organizm po prostu sam zwalcza tarczycę powodując stan zapalny i w konsekwencji niedoczynność tarczycy).
Nie wiem jak twoje wyniki (czy dobre czy złe), ale jeśli nie masz objawów niedoczynności tarczycy to nie ma sensu się kłuć i kasy wydawać (badania po 35-40 zł).Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...