X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku a Ty tak nie cwaniakuj że wszyscy mają do Ciebie daleko, bo ja akurat mam raptem jakieś 60km do Ciebie :P Więc jak się dziewczynom narazisz to ja w delegacje mogę się wybrać :D

natt, Ana89 lubią tę wiadomość

20141018620520.png
    200710173338.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    No... i to jeszcze takie (za przeproszeniem) gówno... Z ekonomi mam egzamin... Z zadań, gdzie w excelu robię sobie formułę i mam w 2 minuty odpowiedź, a na karce mam 20 minut liczenia... Bo muszę policzyć jakieś zyski przy wpłacie x na konto oprocentowane na y i otrzymuje piękną sumę:
    (x*y)^25+(x*y)^24...+(x*y)^1
    A i wykładowca nie będzie patrzył, czy dobry wzór użyty tylko czy wynik się zgadza... I weź się nigdzie nie walnij. I najważniejsze zaokrąglać mamy do 6(!) miejsc po przecinku... MASAKRA...
    ludzie to mają zryte berety jednak...ja ekonomię zaliczałam dwa razy bo za pierwszym nie poszło :P aaale w tym roku miałam ekonomikę i zaliczyłam na piąteczkę kończąc tym samym wszystkie egzaminy i jestem wolnym człowiekiem...teraz tylko obrona we wrześniu...

a tak w ogóle to się witam...gdzie moja kultura :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, mogłybyście luknąć na mój wykres. Czy wg was miałam już owulacje albo może będę ją miała? W 15 i 16 dc tempka nareszcie poszła w górę, a dzisiaj minimalny spadek :( Nie wiem co o tym sądzić. Wzięłam od dzisiaj duphaston i pewnie tempka pójdzie w górę. Naczytałam się, że on nie wpływa na temperaturę, ale kto go tam wie...

• pleasure Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:49

Marzec x 2 <3 <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dyskusji przeprowadzanych na forum wielokrotnie wynikło, że małe dawki nie blokują owulacji. Pytanie tylko co dla kogo jest małą dawką.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc Dziewczyny :) Na razie nie mam możliwości iść na monitoring. Dopiero będę o tym rozmawiała z lekarzem. Też słyszałam, że dupek nie blokuje owulki, wzięty jeden czy dwa dni przed. Ale wiadomo, że nic nie wiadomo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 11:40

• Marronek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Dla mnie ekonomia to czarna magia ;p
    Dlatego jestem inżynierem a nie ekonomistą (jak to ładnie Kamila napisała ;))

Ja jestem informatykiem... Ale są głupie przepisy, że na studiach ścisłych ma być jedne przedmiot humanistyczno-społeczny i... dali nam ekonomię...
    Na inżynierze miałam historię sztuki...
    Nie bardzo wiem po co mi to... Lepszego kodu, dzięki tym zajęciom na pewno nie napiszę...

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Z liczbami nie mam większych problemów. Ale na I roku studiów miałam matematykę (to co robiliśmy to widziałam pierwszy raz na oczy) a na 4 roku statystykę. Jakiś koszmar. Cieszę się, że z tym nie mam już nic wpsólnego :)

Matematyka mi nie straszna, ale... liczenie czegoś takiego na prostym kalkulatorze to... znęcanie się nad studentami. Jakbym kiedyś w przyszłości potrzebowała to dawaj excel i tabelka, albo szybki program w pythonie czy c#... A nie kalkulator i kartka...

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam z tej historii sztuki! :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no ja po poprzednim cyklu stwierdzam ze dupek zablokowal mi owulke w dawce 10mg na dobe czyli 1 tabl i jaak porownalam tempki tego cyklu bez dupka i zeszlego z nim to teraz sa nizsze. Jak chcecie to pozniej dam link to poprzedniego wykresu.

Co do odlozenia staran to poczulam nieziemska ulge tego ze odstawie leki narazie, bedzie troche spokoju z objawami, bede tylko mierzyla tempke aby miec podglad jak to wszystko sie dzieje i zobacze jak dlugie beda cykle i czy owulacyjne. Poprosze gina o badania podczas brania lekow i bez nich zeby miec porownanie. A jak bedzie wpadka to trudno ale na pewno nie bedzie to celowe staranie sie bo zabezpieczac sie nie zamierzam ale tez serduchowac w teoretycznie plodne dni tez nie. Teraz mnie to jeszcze bardziej cieszy bo bede spokojna o finanse a niezestresowana mama to szczesliwe dziecko :-) zal malutki jest ale jednak co o tym pomysle to znajduje jakis pozytyw tej sytuacji. Ahh fajnie jest :-) pewnie niejeden dzien smutku mnie ogarnie przez to wszystko ale co tam. Tlumacze sobie ze robie to dla dobra dziecka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:21

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dupek zablokowal owulke ale po odstawieniu mialam ladny skok czyli przeczekala sobie i podejrzewam ze teraz sa tego konsekwencje

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem, żałuję, że nie mierzyłam tempki przed braniem duphastonu. W ogóle czasami zastanawiam się czy dobrze, że go biorę. Jakoś niechęć mam do tego leku. Najchętniej sama bym go odstawiła, ale boje sie, że rozreguluje sobie wszystko.
    Ja w zeszłym cyklu wzięłam dupka też 17dc i teoretycznie była owulka, a po odstawieniu normalnie w ciągu dwóch dni przyszła @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:28

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana89 wrote:
    Już sama nie wiem, żałuję, że nie mierzyłam tempki przed braniem duphastonu. W ogóle czasami zastanawiam się czy dobrze, że go biorę. Jakoś niechęć mam do tego leku. Najchętniej sama bym go odstawiła, ale boje sie, że rozreguluje sobie wszystko.
    Ja w zeszłym cyklu wzięłam dupka też 17dc i teoretycznie była owulka, a po odstawieniu normalnie w ciągu dwóch dni przyszła @.

Pozostaje Ci tylko zaufać lekarzowi i obserwować się. A my możemy się dołożyć trzymając kciuki :)

Ana89 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie do 23 wytrzymam, od tego myślenia to głowa mi pęka :( Mam taki natłok myśli, że jakby ktoś do niej zajrzał to nic by nie zrozumiał. Najgorsza jest ta niewiedza i to, że nic nie jest pewne.

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez swojej gince zaufalam ze nie zablokuje a tu taka sytuacja. Jak odkladam starania to mak nadziejeze wpadki nie zalicze. Dlatego tez chce mierzyc tempke zeby miec jakas kontrole nad tym. Zwalniam sie zaraz do domku. A co tam, raz na jakis czas sie nalezy :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Tez swojej gince zaufalam ze nie zablokuje a tu taka sytuacja. Jak odkladam starania to mak nadziejeze wpadki nie zalicze. Dlatego tez chce mierzyc tempke zeby miec jakas kontrole nad tym. Zwalniam sie zaraz do domku. A co tam, raz na jakis czas sie nalezy :-P
    Zazdroszczę, ja w pracy muszę siedzieć do 16. A tak mnie sen męczy, że najchętniej bym tu zasnęła. Chyba sobie dziś popołudniową drzemkę strzele. A co mi tam :)

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muze z mezulem pojechac na badania. Cos slodkiego mam chec oszamac chyba zalicze sklep i kupie cos ma osłode tego paskudnego dnia. Kawusi bym sie napila ale skonczyla mi sie cholera a do biedry sie nie wybieram dzis :-\

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak: brzunio najedzony Mc'Donaldem, kawusia zakupiona i studzi sie w kubeczku a do tego delicje malinowe i mezuś obok :) i czego chcieć więcej w piątkowe, deszczowe i chłodne popołudnie? <3 (noo może kogoś kto troszke ogarnie w domku :P )

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ