X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • jaskolka89 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku a Ty tak nie cwaniakuj że wszyscy mają do Ciebie daleko, bo ja akurat mam raptem jakieś 60km do Ciebie :P Więc jak się dziewczynom narazisz to ja w delegacje mogę się wybrać :D

natt, Ana89 lubią tę wiadomość

20141018620520.png
    200710173338.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    No... i to jeszcze takie (za przeproszeniem) gówno... Z ekonomi mam egzamin... Z zadań, gdzie w excelu robię sobie formułę i mam w 2 minuty odpowiedź, a na karce mam 20 minut liczenia... Bo muszę policzyć jakieś zyski przy wpłacie x na konto oprocentowane na y i otrzymuje piękną sumę:
    (x*y)^25+(x*y)^24...+(x*y)^1
    A i wykładowca nie będzie patrzył, czy dobry wzór użyty tylko czy wynik się zgadza... I weź się nigdzie nie walnij. I najważniejsze zaokrąglać mamy do 6(!) miejsc po przecinku... MASAKRA...
    ludzie to mają zryte berety jednak...ja ekonomię zaliczałam dwa razy bo za pierwszym nie poszło :P aaale w tym roku miałam ekonomikę i zaliczyłam na piąteczkę kończąc tym samym wszystkie egzaminy i jestem wolnym człowiekiem...teraz tylko obrona we wrześniu...

a tak w ogóle to się witam...gdzie moja kultura :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, mogłybyście luknąć na mój wykres. Czy wg was miałam już owulacje albo może będę ją miała? W 15 i 16 dc tempka nareszcie poszła w górę, a dzisiaj minimalny spadek :( Nie wiem co o tym sądzić. Wzięłam od dzisiaj duphaston i pewnie tempka pójdzie w górę. Naczytałam się, że on nie wpływa na temperaturę, ale kto go tam wie...

• pleasure Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:49

Marzec x 2 <3 <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dyskusji przeprowadzanych na forum wielokrotnie wynikło, że małe dawki nie blokują owulacji. Pytanie tylko co dla kogo jest małą dawką.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc Dziewczyny :) Na razie nie mam możliwości iść na monitoring. Dopiero będę o tym rozmawiała z lekarzem. Też słyszałam, że dupek nie blokuje owulki, wzięty jeden czy dwa dni przed. Ale wiadomo, że nic nie wiadomo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 11:40

• Marronek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Dla mnie ekonomia to czarna magia ;p
    Dlatego jestem inżynierem a nie ekonomistą (jak to ładnie Kamila napisała ;))

Ja jestem informatykiem... Ale są głupie przepisy, że na studiach ścisłych ma być jedne przedmiot humanistyczno-społeczny i... dali nam ekonomię...
    Na inżynierze miałam historię sztuki...
    Nie bardzo wiem po co mi to... Lepszego kodu, dzięki tym zajęciom na pewno nie napiszę...

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Z liczbami nie mam większych problemów. Ale na I roku studiów miałam matematykę (to co robiliśmy to widziałam pierwszy raz na oczy) a na 4 roku statystykę. Jakiś koszmar. Cieszę się, że z tym nie mam już nic wpsólnego :)

Matematyka mi nie straszna, ale... liczenie czegoś takiego na prostym kalkulatorze to... znęcanie się nad studentami. Jakbym kiedyś w przyszłości potrzebowała to dawaj excel i tabelka, albo szybki program w pythonie czy c#... A nie kalkulator i kartka...

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam z tej historii sztuki! :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no ja po poprzednim cyklu stwierdzam ze dupek zablokowal mi owulke w dawce 10mg na dobe czyli 1 tabl i jaak porownalam tempki tego cyklu bez dupka i zeszlego z nim to teraz sa nizsze. Jak chcecie to pozniej dam link to poprzedniego wykresu.

Co do odlozenia staran to poczulam nieziemska ulge tego ze odstawie leki narazie, bedzie troche spokoju z objawami, bede tylko mierzyla tempke aby miec podglad jak to wszystko sie dzieje i zobacze jak dlugie beda cykle i czy owulacyjne. Poprosze gina o badania podczas brania lekow i bez nich zeby miec porownanie. A jak bedzie wpadka to trudno ale na pewno nie bedzie to celowe staranie sie bo zabezpieczac sie nie zamierzam ale tez serduchowac w teoretycznie plodne dni tez nie. Teraz mnie to jeszcze bardziej cieszy bo bede spokojna o finanse a niezestresowana mama to szczesliwe dziecko :-) zal malutki jest ale jednak co o tym pomysle to znajduje jakis pozytyw tej sytuacji. Ahh fajnie jest :-) pewnie niejeden dzien smutku mnie ogarnie przez to wszystko ale co tam. Tlumacze sobie ze robie to dla dobra dziecka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:21

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dupek zablokowal owulke ale po odstawieniu mialam ladny skok czyli przeczekala sobie i podejrzewam ze teraz sa tego konsekwencje

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem, żałuję, że nie mierzyłam tempki przed braniem duphastonu. W ogóle czasami zastanawiam się czy dobrze, że go biorę. Jakoś niechęć mam do tego leku. Najchętniej sama bym go odstawiła, ale boje sie, że rozreguluje sobie wszystko.
    Ja w zeszłym cyklu wzięłam dupka też 17dc i teoretycznie była owulka, a po odstawieniu normalnie w ciągu dwóch dni przyszła @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:28

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana89 wrote:
    Już sama nie wiem, żałuję, że nie mierzyłam tempki przed braniem duphastonu. W ogóle czasami zastanawiam się czy dobrze, że go biorę. Jakoś niechęć mam do tego leku. Najchętniej sama bym go odstawiła, ale boje sie, że rozreguluje sobie wszystko.
    Ja w zeszłym cyklu wzięłam dupka też 17dc i teoretycznie była owulka, a po odstawieniu normalnie w ciągu dwóch dni przyszła @.

Pozostaje Ci tylko zaufać lekarzowi i obserwować się. A my możemy się dołożyć trzymając kciuki :)

Ana89 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie do 23 wytrzymam, od tego myślenia to głowa mi pęka :( Mam taki natłok myśli, że jakby ktoś do niej zajrzał to nic by nie zrozumiał. Najgorsza jest ta niewiedza i to, że nic nie jest pewne.

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez swojej gince zaufalam ze nie zablokuje a tu taka sytuacja. Jak odkladam starania to mak nadziejeze wpadki nie zalicze. Dlatego tez chce mierzyc tempke zeby miec jakas kontrole nad tym. Zwalniam sie zaraz do domku. A co tam, raz na jakis czas sie nalezy :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Tez swojej gince zaufalam ze nie zablokuje a tu taka sytuacja. Jak odkladam starania to mak nadziejeze wpadki nie zalicze. Dlatego tez chce mierzyc tempke zeby miec jakas kontrole nad tym. Zwalniam sie zaraz do domku. A co tam, raz na jakis czas sie nalezy :-P
    Zazdroszczę, ja w pracy muszę siedzieć do 16. A tak mnie sen męczy, że najchętniej bym tu zasnęła. Chyba sobie dziś popołudniową drzemkę strzele. A co mi tam :)

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muze z mezulem pojechac na badania. Cos slodkiego mam chec oszamac chyba zalicze sklep i kupie cos ma osłode tego paskudnego dnia. Kawusi bym sie napila ale skonczyla mi sie cholera a do biedry sie nie wybieram dzis :-\

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak: brzunio najedzony Mc'Donaldem, kawusia zakupiona i studzi sie w kubeczku a do tego delicje malinowe i mezuś obok :) i czego chcieć więcej w piątkowe, deszczowe i chłodne popołudnie? <3 (noo może kogoś kto troszke ogarnie w domku :P )

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ