X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam tak samo jak wy jeśli chodzi o palenie. Na forum staraczek na którym sie udzielam jest kilka osób które pala i sie staraja :O ja im powiedziałam co sądze na ten temat ale delikatnie... Uważam również że to nie fair. Ale żeście naskrobały przez ten czas co mnie nie było... Mało mam czasu żeby sie udzielać a do tego jeszcze sie starać nie moge heh...
    a powiedzcie mam jeszcze plamienia i jestesm 13 dni po zabiegu czy jest sens zebym mierzyła tempke dla obserwacji pokaze mi cos ona??

• Rubi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie zauważyłam że jest taka opcja "ignoruj" zaznaczyłam sobie właśnie o 4:30

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko - niby możesz mierzyć, ot tak w celu sprawdzenia czy owulka po zabiegu jest i czy ogólnie wszystko w porządku (zbyt niska lub zbyt wysoka tempka spoczynkowa może świadczyć o infekcji czy zakażeniu jakąś bakterią).

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kazda godzine dodaje badz odejmuje 0,1 stopnia, pol h to 0,05. Tak jak wspomnialam dla mnie to ma byc wykres pogladowy bez wiekszego stresu,jak bedzie owulka to bedzie widoczna roznica na wykresie miedzy fazami. A generalnie o to chodzi. I tak zazwyczaj mierzylam o 7 aa teraz 15mtin wczesniej to dodawalam sobie 0,02 stopnia i bylo ok.

Ja nie umiem mojemu zastosowac terapii szokowej i hak spi to na paluszkach chodze ale sen to on ma jak niedzwiedz zima i niewiele go rusza. A ja byle szum i nie spie.

Mysle co dzis wymodzic na obiad i chyba zrobie nalesniki. Takie jak ja to mowie zapychacz ale jakos naszla mnie ochota na nalesniki z dzemem truskawkowym :-)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela tam gdzie ignorowalas bys miala po przeliczeniu 36,30 i bardziej bym sie sklaniala na owulke u Cb w tym 13dc. Ale moge sie mylic

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fakt.pl/wydarzenia/lalki-re-born-hitem-na-wyspach,artykuly,470013.html - Dziewczyny przeczytajcie i czekam na wasze komentarze :) temat kontrowersyjny i jak dla mnie koszmar, świat wariuje.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana89 wrote:
    http://www.fakt.pl/wydarzenia/lalki-re-born-hitem-na-wyspach,artykuly,470013.html - Dziewczyny przeczytajcie i czekam na wasze komentarze :) temat kontrowersyjny i jak dla mnie koszmar, świat wariuje.

No tak, ta kobieta która wypowiada się jako pierwsza na pewno traktuje lalkę jako TYLKO lalkę (jak to sugeruje pani Dominika).
    Takie lalki udające dzieci mogą być dobre - np. jako edukacja nastolatków. Ale jak ktoś taką lalkę zaczyna traktować jak dziecko, to... jest to chore i należy leczyć, tak samo jak każdą inną paranoję.

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• Rubi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż...nie jestem ekspertem psychologii i nie wiem jak może to wpłynąć jako terapia na matki, które np. straciły dziecko, albo które obawiają się czy podołają w wychowaniu przyszłych dzieci...aaaalee...obawiam się, że takie lalki mogą konkretnie spaczyć komuś psyche..osobiście nie kupiłabym sobie takiej lalki..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to jest dobre porównanie z tymi dziećmi..to tak jak mała dziewczynka ma zabawkowego pieska i uczy się nim opiekować i wyprowadza go na spacer itd. wyobraźmy sobie dorosłą kobietę która funduje sobie zabawkowego pieska żeby się nim opiekować...brzmi komicznie...ale tak jak mówię, może działa to jako jakaś terapia psychologiczna- nie wiem nie znam się...tylko czy właśnie taka terapia nie doprowadzi prędzej czy później do jakiejś paranoi...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Magda to jest dobre porównanie z tymi dziećmi..to tak jak mała dziewczynka ma zabawkowego pieska i uczy się nim opiekować i wyprowadza go na spacer itd. wyobraźmy sobie dorosłą kobietę która funduje sobie zabawkowego pieska żeby się nim opiekować...brzmi komicznie...ale tak jak mówię, może działa to jako jakaś terapia psychologiczna- nie wiem nie znam się...tylko czy właśnie taka terapia nie doprowadzi prędzej czy później do jakiejś paranoi...;/

Wszystko chyba zależy od tego jak bardzo emocjonalnie sie do tego podchodzi. Wydaje mi się, że od takiej lalki można się uzależnić, tak samo jak od wszystkiego innego. Mało to ludzi z dziwnymi paranojami i uzależnieniami (od internetu, gier, jedzenia dziwnych rzeczy, zbieractwa). Kiedyś w telewizji leciał taki program o dziwnych uzależnieniach i tam było o faceci co traktował dmuchane zwierzaki (takie zabawki dla dzieci do basenu) jako swoje "partnerki". Spał z nimi, nadawał imiona, jadł itp... A to wszystko z samotności i tego, ze nie potrafił w inny sposób odreagować.

Tak więc, uważam ze to nie tyle lalka jest zła, co raczej sposób w jaki może być używana. Bo tak na prawdę, od każdej pierdoły można się uzależnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 11:09

• Rubi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam jeśli nie widziałyście "Miłość Larsa" z Ryanem Goslingiem

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te lalki straszne, nie podobają mi się i nawet nie chciałabym ich kolekcjonować. Też uważam, że jak już to byłoby dobre dla nastolatek, w formie ukazania jak odpowiedzialnym jest się za dziecko. Może w formie przestrogi przed seksem bez zabezpieczenia czy zbyt wcześnie. Ale posiadanie lalki bo zostępuje mi ono dziecko lub pomaga ukoić ból po stracie to sorry, ale dla mnie jest chore i prędzej przez takie coś można trafić do wariatkowa.

• Marronek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie - przestroga, przed zbyt wczesną ciążą, nauka odpowiedzialności. Ale nie na zastępstwo za prawdziwe dziecko...

• Eye Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może napisze kilka słów o sobie. Mam na imię Sylwia rocznik 89. W sierpniu wychodzę za mąż i w raz z moim przyszłym mężem planujemy zaraz po ślubie strać się o pierwsze dziecko. Zaczęłam się przygotowywać do tego, porobiłam badania zlecone przez lekarza rodzinnego, ale chciałam poszukać wskazówek jak dobrze przygotować się do roli mamy i poznać lepiej swój organizm I tak właśnie dotarłam na tą stronę internetową. :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lalek to już odgrzewany kotlet. Kilka lat temu było o tym program na TVN Style. Uważam to za jak najbardziej chore. A widziałam jak w programie babka kazała sobie zrobić lalkę podobną do jej wnuka, który wyjechał z rodzicami do Australii a którym się jakiś czas opiekowała. No i sobie chodziła z lalką na spacer. Albo było małżeństwo, które nie chciało mieć dzieci bo woleli swoje lalki (mieli ich kilka). Byli też ludzie, którzy mieli dosłownie całe pokoje wypełnione tymi lalkami i oddzielne dla nich części domów wręcz żeby to wszystko jakoś pomieścić. No paranoja totalna! Ale ja myślę, że to taka cecha społeczeństwa które ma już wszystko, w którym ciężko już kogoś zszokować a niedługo oryginalnym będzie bycie jak najbardziej zwyczajnym człowiekiem. I jest dokładnie tak jak napisała Maroonek, nie sama lalka jest zła ale to w jaki sposób będzie się jej używało. Podobnie jest ze wszystkim.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wejde teraz w link ale wbioskujac z Waszych pistow to dla mnie glupota "wychowywac" lalke i bezz kitu mozna popasc w paranoje i zeswirowac :-\

Sylwia jesli nie lykasz kwasu foliowego to zacznij go brac i moze zacznij obserwowac swoj organizm. Chyba ze juz to robisz to przepraszam bo nie zerknelam czy masz wykres :-) ale obserwacja siebiw,mierzenie temperatury - obrazuje jak ma sie Twoj cykl, czy jest podzial na II fazy czy bardzo tempka nie skacze w cyklu. Jesli sa duze rozbieznosci albo nie ma podzialu na fazy to moze to swiadczyc o problemach hormonalnych. A jakie badania zlecil Ci rodzinny? Bo naa poczatek moze warto zbadac tarczyc TSH, prolaktyne PRL. Sa tez inne hormony wazne ale mysle na poczatek by to wystarczylo :-) jesli o czym zapomnialam to prosze kuuulezaneczki o dopisanie :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na TLC jest taki program moje paranoje i tam właśnie facet zamówił sobie taka lalkę co służą do sexu ale on ja traktował jak własną Zone przebierał czesał jadł z nią śniadanie itp masakra jakas

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    Chyba że zaczne mierzyć jak on wstanie i potem jeszcze sie prześpie? Ale to pewnie od kolejnego cyklu?

ja bym ci tak właśnie radziła zmierzyć i 5.15 i potem sobie spać smacznie do woli:):*

mój m wstaje cicho i po cichu się kręci po domu, ale ja mam taki sen, że i tak mnie wszystko budzi, każdy szelest, szmer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 13:20

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a mogły byście zerknąć na mój wykres bo dla mnie jakiś dziwny jest teraz niby ok ale w 11 dc taki spadek duży? Wiem ze za dużo to nie poszalelismy w tym mc ale to przez chorobę męża i tak nie mam nadziei na ten cykl a jutro idę do gina to moze mi zleci jakieś dodatkowe badania;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a skad wiesz ze owulke mialas 16dc? Potwierdzona? Po przeliczeniu tempki moze rzeczywiscie byla wtedy owulka ale bardzo delikatnie Ci rosla temp wiec moze mialas ja przy kolejnym malym spadku chyba w 20 dc. Ciekawe jak jutro bedzie ale z drugiej strony test owulacyjny pozniej byl negatywny wiec bardziej by pasowalo na ten 16dc. A przepraszam za pytania ale gdzie mierzysz temp? Jesli w buzi to moze na inne miejsca trafiasz i stad czasami inne pomiary sa?

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ