X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka123321 wrote:
    Hej, wracamdo staran. Moge ?:)

Co si gułpio pytasz :P
    Jasne, że tak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 21:26

lenka123321 lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka123321 wrote:
    Hej, wracamdo staran. Moge ?:)
    Pewnie ze tak :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Powiedzial ze skąpe miesiaczki nie sa zle lepiej zeby takie byly niz obfite. Na jajnikach po kilka torbielików bylo ale stwierdzil ze nie są groźne i zważając na to ze ostatanie cykle mialam takie dlugie to trudno okreslic czy wszyystko jes prawidłowo (wnioskuje, ze pecherzykow nie było i że pewnie znowu długaśny cykl bedzie).
    A czy takie torbiele hamują owulkę? Ja mam w jednym jajniku 3 cm i nie wiem czyli liczyć na nią w tym miesiącu czy nie... Podobno drugi jajnik nie wygląda na zbyt aktywny :(

• czekolada Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta, dawno mnie tu nie było. Gratuluję nowym mamuską :-)
    Niestety mnie się nie udało :-( w poniedziałek minie 3 tygodnie jak jestem po zabiegu i nadal nie mogę dojść do siebie :-(
    zastanawiam się czy to pregnyl i clo czy po prostu tak musiało być..

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek kwiatusKu co u was

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko, biedactwo :*

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka123321 wrote:
    Marronek kwiatusKu co u was

Niewiele się zmieniło. Dalej starania (częściowo) wstrzymane - tz. lekarz kazał się ani nie starać ani specjalnie starać. Bakterii się wreszcie pozbyłam, zapalenie też znikło, zostało tylko to czego nie da się uleczyć :/ Po wakacjach zaczniemy się starać z pomocą medyczną (chyba, że się wydarzy cud, w co bardzo wątpię...).
    A u Ciebie? Co się pozmieniało?

Marlenko - tak mi przykro... Nie wiem jak mogłabym Cie pocieszyć i czy w ogóle się jakoś da... Trzymaj się kochana i pamiętaj - jesteśmy z tobą <przytul>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:27

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny w słoneczny piątunio :)
    Natka89 wrote:
    A czy takie torbiele hamują owulkę? Ja mam w jednym jajniku 3 cm i nie wiem czyli liczyć na nią w tym miesiącu czy nie... Podobno drugi jajnik nie wygląda na zbyt aktywny :(
    Torbiele generalnie sa "choroba jajników" jak to dzis rano wyczytałam. Są różne torbiele, jedne sa groźniejsze inne mniej a inne w ogole ale szkód moga narobic. No i np u mnie rozregulowuja prace jajnikow. Mogą chyba sie robic z pecherzyków graffa nawet w jajniku. Komórka jajowa moze sie uwolnic produkowac progesteron (my sie juz cieszymy ze tempka ładna, wysoka) a tu torbiel sie robi...

Czekoladko tule i mocno wspieram :*

Lenka u mnie starania wstrzymane na jakis rok i jestem na forum towarzysko :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ale się dzisiaj nie wyspałam :/ Normalnie aż oczy mnie bolą :( Dobrze, że już weekend :D I odpoczynek i plażing :D
    Czekoladka -> przykro mi bardzo :( Nawet nie wiem co powiedzieć :(
    Dorotka w sumie myślę, że wizytę możesz jednak zaliczyć do udanych :) W sumie lekarz powiedział Ci co będzie jak już zaczniecie się starać. Może udaj się do niego raz jeszcze, tak 3-4 miesiące przed rozpoczęciem starań. Wtedy myślę, że zleci Ci więcej badań, podejdzie inaczej do sprawy :D A teraz to chyba możesz zrobić sobie takie ogólne badania, właśnie prolaktynę, tsh, żeby zobaczyć jak działa tarczyca i może progesteron. Żeby sprawdzić na jakim jest poziomie :)
    Miłego piątku Kochane, oby szybko zleciał :D

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje tym, którym się udało :)

Kochane, nie udało się... 4 dni testów na plus niestety przedwczoraj zaczełam plamić, wczoraj byłam u swojego lekarza dostałam zwolnienie na tydzien i kazał mi wypoczywać, niestety w nocy miałam bardzo silne krwawienie z czarnymi skrzepami, dzisiaj już test negatywny, kolejną wizyte mam w czwartek zobacze co mi lekarz powie...

Miłego dnia :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jeny, Dziewczyny.... jeszcze kilka dni temu tyle dobrych wieści, a dziś wchodzę i czytam, że jednak nie wszystkim się udało :( Strasznie mi przykro. Szczerze współczuję :(

A u mnie dzisiaj pozytywnie :) Okazało się, że jutro wyruszamy z mężem i moimi rodzicami nad morze. Rano ruszamy, wieczorem wracamy. Co prawda nie przepadam za polskim morzem, 100x wolę góry, ale trzeba korzystać z okazji :) szczególnie, że w tym roku nie mamy zaplanowanych typowych wakacji. A teraz lecę sprzątać, bo jutro nas nie będzie, a w niedzielę będziemy mieli gości. Miłego dnia! :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Lenka- fajnie, że wróciłaś:)
    Czekolada i Justyna- dziewczyny strasznie mi przykro, że Was to spotkało, ściskam bardo mocno...

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Nadal jestem z Wami i często o Was myślę. :)

Justyna i Czekolada bardzo mi przykro, przytulam Was mocno i życzę dużo siły.

Za dwa dni lecę do Polski, już nie mogę się doczekać! Spędzam świetny czas z siostrą, objadamy się czym popadnie więc przytyłam już chyba z trzy kilo ale mam to w nosie. :)
    Staram się nie myśleć o staraniach ale przyznam, że ostatnio podłamał mnie fakt, że mój cykl ma już 54 dni i końca nie widać. Pewnie owulki nie było i się to ciągnie teraz. W sierpniu biorę się za cały ten burdel i nie dam się odprawić durnym lekarzom że taka moja uroda. Znajdę innego a jeśli będzie trzeba to załatwię zwolnienie lekarskie i przylecę do Polski na dłużej żeby coś z tym zrobić. Moja nadzieja przeradza się powoli w bojowy nastrój i chęć skopania tyłka każdemu kto mi nie pomoże w zostaniu matką.

Pozdrawiam Was gorąco i powiem Wam w sekrecie, że czasem aż mi teskno za plotkami w Waszym gronie. :)

kwiatuszek789, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak mi przykro :( brak słów na to...wiem jak się teraz czujecie, bardzo Wam współczuję...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wspołczuje :( trzymaj sie, musisz byc silna :*

Ania chce zrobic badania ale nie bede za nie placila jesli mam karte lux medu na która za darmo bym wszystko zrobiła :/ cala nadzieja w interniscie do ktorego w tym tyg jakos nie moglam sie wybrac. Czekam na nowa afte :D ale na progesteron nawet nie licze ze da mi skierowanie ale mam nadzieje ze chociaz na tarczyce da o igolną morfologie.
    U mnie zaczeło padac :) jak przyjemnie sie zrobiło :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było ale chciałam zobaczyc co u was a tu takie zle wieści dziewczyny tak strasznie mi przykro nie wiem co powiedziec to takie niesprawiedliwe wiem że żadne słowa nie pomogą trzymajcie się;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm co sie pozmienialo. To ze znow zaczynam starania :) bylam dwa dni temu u lekarza 13dc pecherzyki nie rosna.zapisal ten inofolic i znowu bede pic ziola ojca sroki3.

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłam inofolic :) szybciutko zaczal dzialac wiec trzymam kciuki zeby u Ciebie tez zadzialał :) a jaką dawke masz pic?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Witam sie dziewczyny w słoneczny piątunio :)

Torbiele generalnie sa "choroba jajników" jak to dzis rano wyczytałam. Są różne torbiele, jedne sa groźniejsze inne mniej a inne w ogole ale szkód moga narobic. No i np u mnie rozregulowuja prace jajnikow. Mogą chyba sie robic z pecherzyków graffa nawet w jajniku. Komórka jajowa moze sie uwolnic produkowac progesteron (my sie juz cieszymy ze tempka ładna, wysoka) a tu torbiel sie robi...
    Właśnie ja mam w jajniku :( Ale po cichutku liczę, że może drugi coś wyprodukuje - nawet nie spytałam lekarza bo się zdenerwowałam. Ale jak pytałam czy szanse marne to powiedział, że zawsze są... I tego się wszystkie musimy trzymać - w końcu się uda! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Piłam inofolic :) szybciutko zaczal dzialac wiec trzymam kciuki zeby u Ciebie tez zadzialał :) a jaką dawke masz pic?
    1 dziennie

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ