X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny wczoraj jak wpisywałam w bieżący wykres dane to wyszło mi ze 35% pozytywny test nie potwierdzony, lecz,my z mężem ostatnio w zabezpieczeniu byliśmy, i jak powiedziałam mężowi że na 35% pozytywnie mi wyliczyło to jego mina i pytanie " ALE JAK TO" bezcenne hehe

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podobno chodzi o to, ze nie na 35% jestes w ciazy ale o to ze gdybys zrobila test to jego wynik byl by prawidlowy w 35%. Tzn. jak robisz test w 9dpo i wychodzi ci negatyw to jeszcze nie oznacza ze nie ma szansy na to ze nic sie nie zmieni. A jak robisz test w 18dpo to wtedy ovu powinno ci pokazać 100% i jak wynik testu jest negatywny to raczej juz nic sie pozniej nie pokaże. Strasznie trudno to wytlumaczyc i nie wiem czy mnie dobrze zrozumiesz.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,wiem o co chodzi ale śmiałam się z męża jak mu powiedziałam o tym hehe:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ale z pozytywów to zarezerwowałam nam dzisiaj wycieczkę :) Zabukowane, zapłacone :) zdecydowaliśmy się na Egipt :)

(No i temperatura rośnie zamiast spadać. Co prawda u mnie każdy cykl wygląda inaczej ale jak do tej pory to 9dpo temperatura raczej nie rosła... Nie robię sobie nadziei ale jest jakoś inaczej w tym cyklu. W niedzielę rano jadłam śniadanie rękoma bo sztućce śmierdziały mi metalem i nie byłam w stanie! Mój mąż stwierdził, że jestem nienormalna :P)

Ajj tez bym chciała do egiptu! Ale ja to sobie moge pomarzyc o takich wakacjach jak mojemu za cieplo jest na podwórku kiedy słonko troszke mocniej grzeje :/

A tempka jeszcze ma czas do ewentualnego spadku ae ja wierze, ze sie juz taka utrzyma na dłuuuugo :)
    Marronek wrote:
    I ja się witam :)

Dorotko - mnie też się nie chce :( Ale ja pocieszam się myślą - jeszcze tylko 5 dni i urlop :) Długo wyczekiwany, upragniony urlop :D
    Już nie mogę się doczekać :)
    U mnie też 5... ale tygodni :( ale tez juz sie ciesze bo zleci szybciutko :) ale te upały mnie chyba wykoncza w pracy bo strasznie duszno i chyba jutro termometr sobie wezme do pracy.

Elcia super ze widziałaś serduszko :) też na pewno byłabym juz zakochana <3 my bylismy przed chwilka w sklepie i taki chyba 1,5roczny chłooczyk biegał i widziałam jak mój sie rozczulił :)

Ciesze sie ze mam gdzies moj cykl bo jak przyjdzie pora wyjazdu i bedzie @ za rogiem to wezme dupka i po sprawie, nie bede sie martwiła ze wydłuży sie cykl czy cos :)

Rubi lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, mimo że w Egipcie jest zdecydowanie cieplej niż tutaj to jednak inaczej się tą temperaturę odczuwa. Nie trzeba chodzić do pracy i można cały dzień siedzieć z dupskiem w basenie :) a pod koniec września jest w Egipcie już całkiem przyjemnie. Niestety w tym roku nie mogliśmy pojechać tak jak zwykle (druga połowa września początek października) i sama sie troszkę obawiam temperatury ale myślę że damy radę :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na początku sierpnia i było spoko. Nienawidzę upałów, mam baardzo jasną karnację więc za słońcem też nie przepadam, a jednak tam czułam się lepiej niż w aktualne upały w polsce...
    Także jeśli ja dałam radę to zapewne każdy inny też by dał :D :P

Rubi gratulacje! Cieszę się że widziałaś pięknie bijące serduszko swojego bąbelka :)

Rubi lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam do Was późno, pewnie już śpicie. A ja w ciąży zamiast być senną to jest wręcz odwrotnie. Długo nie mogę zasnąć, w nocy się budzę, rano też nie pośpię, a o drzemce w dzień nie ma mowy.

Planujecie wakacje- super:) Troszkę Wam zazdroszczę. Ja w tym roku w gorące dni nawet się nie wychylam poza dom. W przyszłym roku dzidzia będzie za mała więc najbliższy wyjazd nieprędko:)

W czwartek o 19 mam USG genetyczne, trzymajcie za mnie kciuki:) Jest duża szansa, że poznam płeć.

Pozdrawiam Was kochane:*

Rubi, czekolada lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa nie ma czego zazdrościć. Mogłaby oddać wszystkie egipty świata za możliwość bycia w ciąży :) a na kiedy masz termin porodu?

paprota lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki :) nie piszę tu nic o ciąży, bo nie chcę Wam robić przykrości, więc ten temat omijam, ale pytałaś Dorotko więc chwalę się moim rodzyneczkiem :)

ja w tym roku też niestety wakacji nie mam i bardzo ubolewam...:( ale mąż ma roboty dużo więc też nie ma co narzekać, bo gorzej jakby nie było...;/ trudno za rok się gdzieś pojedzie...najgorzej, że wisi na de mną ta cholerna praca mgr., której za nic nie mogę skończyć...strasznie mnie męczy.. we wrześniu powinnam się bronić a tu dwa rozdziały napisane ;/ macie jakąś złotą radę jak to szybko i bezboleśnie napisać??:P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta bardzo się cieszę i gratuluję, że wszystko w porządku.
    Ja już bym chciała zacząć starania i jak na złość @ nie przychodzi, nie pamiętam kiedy tak czekałam na okres...

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Dziewczęta bardzo się cieszę i gratuluję, że wszystko w porządku.
    Ja już bym chciała zacząć starania i jak na złość @ nie przychodzi, nie pamiętam kiedy tak czekałam na okres...
    znam to...nie martw się niedługo zawita...możesz się starać od razu?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz powiedział, że niby po trzech cyklach. W poniedziałek mam wizytę u innego lekarza i jestem ciekawa co on powie, jak przebiegnie wizyta i czy będzie zlecał badania. Jak da nam zielone światełko to od razu zaczynamy.
    Wczoraj gdzieś przeczytałam że powinno odczekać się tyle ile trwała ciąża czyli 9 tygodnia moja, inni mówią że 3 cykle, ale dla mnie to jest baaaaarrrdzzoooo długo.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    U mnie lekarz powiedział, że niby po trzech cyklach. W poniedziałek mam wizytę u innego lekarza i jestem ciekawa co on powie, jak przebiegnie wizyta i czy będzie zlecał badania. Jak da nam zielone światełko to od razu zaczynamy.
    Wczoraj gdzieś przeczytałam że powinno odczekać się tyle ile trwała ciąża czyli 9 tygodnia moja, inni mówią że 3 cykle, ale dla mnie to jest baaaaarrrdzzoooo długo.
    mi też lekarz radził przynajmniej 3 cykle...staraliśmy się po dwóch a udało się w 5

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko, że ja miałam zabieg..nie wiem czy Ty też? ciężko mi szło żeby się przełamać w łóżku...;/ wydawało mi się, że jestem tam jakaś poraniona pokaleczona czy coś....miałam blokadę w głowie...jak coś próbowaliśmy to się spinałam i było niemiło więc kończyliśmy...;/ dopiero jak się napiłam i wyluzowałam to się udało poprzytulać a po jednym razie już mózg odebrał, że wszystko ok...ehh nie chciałabym nigdy wrócić do tamtych dni...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia Ty też straciłaś dzidzie? Nie zawsze byłam na bieżąco i nie miałam pojęcia...To tym bardziej się cieszę że udało Ci się i dajesz nadzieję, że każdemu może się udać.
    Wczoraj minęło miesiąc czasu od zabiegu i nie wspominam tego miło, to były moje najgorsze 2 dni w życiu. A później znowu trafiłam do szpitala bo podczas zabiegu doszło do infekcji i wylądowałam z zapeleniem pęcherza więc kolejny koszmar.
    A co do łożka to jeszcze nie kochaliśmy się, ja jakoś nie mam odwagi a mój mąż nie nalega powiedział, że spróbujemy po okresie, psychicznie już jestem gotowa, ale wcześniej nie wyobrażałam sobie tym bardziej że ponad 2 tygodnie krwawiłam po zabiegu.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz wygadałam się na forum, o wiele lepiej. Dzięki Rubi :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 11:22

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety...25 sierpnia miałam wyznaczoną datę porodu..trzymam za Ciebie kciuki musisz być dzielna ;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh Rubi tak mi przykro, że też przez to przeszłaś, ale tak ogromnie się cieszę żę Wam się już udało :) Ja odczekałam 3@ od zabiegu i teraz mamy pierwszy cykl starankowy :)

My w łóżku wylądowaliśmy chyba 2,5 tygodnia od zabiegu i wszystko było dobrze, najważniejsze żeby się nie nastawić że "będzie źle" bo będzie na pewno, tak jak Rubi napisała dużo siedzi w naszej głowie :)

Co do cholernej magisterki... mam ten sam problem :D Ale w tym tygodniu postanowiłam nastawiać budzik na 8, wstawać robić kawę i pisać. Najgorzej jest zacząć, a potem to już jakoś idzie... Choćby pare zdań dziennie :) Dodatkowo napisałam do promotora żeby się umówić na konsultacje więc to też mój motywator :D Znajdź też sobie jakiś, a pewnie jak już zaczniesz pisać to pójdzie lekko. Trzymam kciuki, powodzenia! :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie najgorzej że muszę prowadzić dziennik obserwacji a tego nie robię więc będę wymyślać jakieś pierdoły pewnie..;/ i z tym nie mogę ruszyć..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ