SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Ja dostalam okres i myślałam, że umrę z bólu rano :( Bije się teraz z myślami co zrobić dalej. Brać ostatni raz clo czy nie...
    Ostatni musi byc szczesliwy :) trzymam kciuki aby pozytywnie sie zakonczył :)

U mnie po poludniu sie rozpogodziło ale tez juz jesien czuc.

Zarezerwowałam dzis nocleg w jastrzebiej górze, 8 dni sami nad morzem <3 nawet chłód mnie nie przeraza :) mężu nawet dzis stwierdził że noze w trójeczke wrócimy ;) ot taka planowana wadka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 19:53

lenka123321 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.melduję tylko ze zyje.nie mam jakos weny zeby nadrobic wszystko :* mojego polamalo i bzykalismy sie tylko dzien przed owulka :(( no aale coz. Mozeee jakims fartem sie uda. Choc watpie :* pozdrawiam was wszystkie. Jakoes nowosci? jakoes pozytywy??

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre z was robią takie ładne przerwy w notatkach np. prostą linie. Powiecie mi jak ? Rubi u Ciebie taką widziałam

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Niektóre z was robią takie ładne przerwy w notatkach np. prostą linie. Powiecie mi jak ? Rubi u Ciebie taką widziałam

Jeżeli odpowiada Ci taka jak u mnie to skopiuj sobie ją z mojej notatki, między tekstami zrób enter wklej i znów zrób enter ;)

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra już wyczaiłam jak robić odstępy tylko ta prosta ciągła linia u Rubi mnie intryguje :P

edit: Dobra już wiem jak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 21:22

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :-)

Piateczek a mi sie nie chce wstac jak cholera :-( obrzydliwy len mnie dopadl, najchetniej opatulilabym sie mocniej koldra, rzucila na boczek i pospala :-) a tu trzeba wyjsc do ludzi i jeszcze mila udawac :-P

Milego przedweekendowego dnia :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Jeszcze w lozku bo mi sie nie chce wstac ale chyba trzeba bedzie. Nie wim czemu progran nie chce mi wyznaczyc owu wiec zrobilam to sama.

Milego dnia :)

klz9h3715pahxfmg.png

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, u mnie dzisiaj w końcu słoneczny poranek. Od razu zupełnie inne nastawienie do życia. Mam nadzieję, że wszystkim dopiszą dziś pozytywne nastroje. Życzę miłego dnia! :)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U mnie słońce i całe... 11 stopni... W pracy nie lepiej, aż 18 mam... Masakra jakaś. Grzać jeszcze nie grzeją (dopiero od października), a ja już zamarzam :(
    Gdzie jest lato ja się pytam :(

emilkag lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa! U mnie w nocy dziś było 6 stopni! :O wtf?!
    Zimno, zimno, zimno!

• Marronek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Aaaaaaaaa! U mnie w nocy dziś było 6 stopni! :O wtf?!
    Zimno, zimno, zimno!

No niestety koniec lata, jesień się zaczyna - przynajmniej pogodowo...
    A do sezonu grzewczego jeszcze daleko :( Czas chyba odkopać i uprać grubsze sweterki.

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy było tylko 4 st O.o Ja nie znoszę zimna:P Zmarzluch ze mnie jak nie wiem, a jak spadnie śnieg i muszę gdzieś wyjść to aż mi się płakać chce :P

A powiedzcie mi dziewczyny które sobie już jakiś czas mierzą temperaturę czy jak będzie owulka to jednorazowo temperatura podskoczy?

• Rubi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia nie sądziłam, że moje notatki będą intrygujące :P "używałam" do tego myślnika dolnego bądź jak niektórzy mówią podłogi :P

Marlena, ja piłam z zakrytym nosem...nic nie czuć była dopiero jak puściłam nos to wiadomo że ble....;) a po co robiłaś to badanie?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Ostatni musi byc szczesliwy :) trzymam kciuki aby pozytywnie sie zakonczył :)

U mnie po poludniu sie rozpogodziło ale tez juz jesien czuc.

Zarezerwowałam dzis nocleg w jastrzebiej górze, 8 dni sami nad morzem <3 nawet chłód mnie nie przeraza :) mężu nawet dzis stwierdził że noze w trójeczke wrócimy ;) ot taka planowana wadka :D
    kochana ciągle czytam Twoje wpisy...i czuję że ta praca to taki kamuflaż :P żeby się nie nakręcać, że niby wszystko odkładasz, ale w rzeczywistości to czekasz na niespodziankę...:P więc życzę Ci tego z całego serca...mój pimpek w brzuchu trzyma za Ciebie kciuki...i ja też <3<3<3

natt, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny które sobie już jakiś czas mierzą temperaturę czy jak będzie owulka to jednorazowo temperatura podskoczy?

Podskoczy i aż do okresu (czasem jeszcze kilka dni w trakcie okresu) będzie wyższa. Podejrzyj wykresy innych dziewczyn :)

Mistia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    kochana ciągle czytam Twoje wpisy...i czuję że ta praca to taki kamuflaż :P żeby się nie nakręcać, że niby wszystko odkładasz, ale w rzeczywistości to czekasz na niespodziankę...:P więc życzę Ci tego z całego serca...mój pimpek w brzuchu trzyma za Ciebie kciuki...i ja też <3<3<3

O tak! Zgadzam się z Tobą Elka! :)
    Niech ta niespodzianka spadnie na Ciebie jak i na mnie, planowana ale niespodziewana. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam pytanie 16 sierpnia test wskazał 2 krechy. 19 sierpnia zrobiłam bete wyszła 688,900 czyli potwierdziła ciąże wczoraj zrobiłam druga bete i wyszedł wynik 1427,00 i progesteron i wyszedł 12,10 ng/ml i martwię się czy nie jest on za mały ?

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a nie masz norm na wynikach? Pewnie nasze ciążówki beda wiedziały ale wiecej info to na fioletowej chyba by bylo.

Elcia, Natalcia dziekuje za miłe słowka :)

U mnie to jest tak ze w pełni swiadomie to nie chce sie starac ale maly "przypadek" z wakacji moglabym przywiezc :) Świadomie nie chce bo żebym nie miala kiedys do siebie pretensji ze przez moja niecierpliwosc przeleciała mi praca przed nosem.

Rubi lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie bo juz załamke łapie... Dziś mam 17 dc i popołudniu zauważyłam u siebie słabe różowo-brązowe plamienie :( Nigdy tak nie miałam w środku cyklu. Coś tam mnie pobolewa podbrzusze ale nie jak na okres. Myślicie ze to plamienie okołoowulacyjne? Miała któraś już tak?

• Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...dawno mnie tu nie było...

Mistia ja odkąd lekarz potwierdził mi owulaję ( dokładnie w czerwcu)co miesiąc miewam plamienia w środku cyklu... przypuszczam, że właśnie są one owulacyjne. Miałam kilka monitoringów z rzedu... w cyklach bezowulacyjnych nie plamiłam a w pierwszym cyklu z potwierdzoną owulacją plamiłam zaraz po owulacji, teraz co miesiąc mam te plamienia... z jednej strony dobrze bo przynajmniej wiem, że owulka jest no i kiedy :)

A co do samych plamień to bywaja różne raz delikatne raz troche mocniejsze, ale zawsze jeden dzień i bez potrzeby podpaski, tylko wkładka wystarczy. Myśle, że choć trochę pomogłam :)

Mistia lubi tę wiadomość

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ