Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was wszystkie:) Jestem tu nowa i jestem styczen 89, obecnie moj 3 cykl intensywnych staran.. i jak na razie nic. W tym cyklu w dniu owulacji dopadlo mnie zapalenie pecherza i popsulo moje wszelkie plany. Robilam testy owulacyjne i wyszly negatywne przed owulacja..(a byla na pewno bo bylam u gin i mi potwierdzila ze juz po), nie wiem czy je jakos zle robie... Macie jakies specjalne metody ? W jakich godzinach najlepiej je robic? zaznacze, ze pije dosc duzo wody dziennie ze wzgledu wlasnie na powracajace zapalenie pecherza.Wiara czyni cuda
-
Witam w naszym gronie
Cóż testy owu najlepiej robić popołudniu o tej samej porze. Mnie mój gin zalecał robić popołudniu, a jak zacznie być widoczna kreska testowa to nawet 2 razy dziennie aby nie przegapić skoku.
No i 2 godziny przed pomiarem nie należy pić.
Nie wiem też czy to zapalenie pęcherza nie wpłynęło na wynik testu. Lekarz Ci coś mówił na ten temat?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Mi moja gin nie zalecala testow robic bo stwierdzila ze 3 miesciace to krotko i zeby sie nie stresowac niepotrzebnie...
Powiedziala, ze to moje zapalenie spowodowane jest mym mlodym wiekiem i tym, ze nie bylam jeszcze w ciazy, podobno po pierwszej powinno byc lepiej.. pozyjemy zobaczymy
Ale testy robilam o 19 i niby od 17 juz raczej nie pilam, to byl moj pierwszy cykl w ktorym robilam testy i niby byla druga kreseczka ale taka bladziudka, ze uznalam ja za neg. bo n aopakowaniu nappisane ze musza byc rownie intenywnego koloru.
W przyszlym cyklu chyba bede robic dwa razy dziennie testy i wtedy zobaczymy jak sie sprawdzaja.Wiara czyni cuda
-
Ja też mam wizytę za tydzień w środę. Przez ten cykl obserwuje swój śluz i powiem wam że go nie ogarniam...Miałam śluz przypominający mleczko dwa dni cucho a dziś poleciała woda. Jakiś ten organizm dziwny jest odebrałam wyniki hormonów i jak na moje oko są w porządku
-
Odpowiedź na testy skopiowane ale są he
Porada dnia
Testy owulacyjne najlepiej robić około południa. Poziom hormonu LH wykrywanego przez testy często zaczyna rosnąć nad ranem i osiąga swój szczyt w godzinach porannych. Jeśli zbyt wcześnie rano wykonasz test może się zdarzyć, że ominiesz jego najwyższą wartość. -
Witam się i ja Ciężki tydzień mnie czeka więc mało zaglądam...
Co do testów to moja gin mi powiedziała, że właśnie z nimi to tak różnie jest... Mi nigdy nie wyszły takie same kreski, zawsze jak już jedna jaśniejsza. Powiedziała mi, że tak jest gdy się robi je za wcześnie, albo wcześniej wypije kawę czy coś innego. Najlepiej właśnie ze 2-3 godz nie pić. A co do tej jaśniejszej kreski to powiedziała, żeby traktować ją jako owulację. -
No ja w tym cyklu miałam tak, że w czwartek testowa była jaśniejsza od kontrolnej, a w piątek rano już znacznie ciemniejsza.
Jolu a co takiego ciężkiego Cię czeka w tym tygodniu?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Widzę, że faktycznie mamy wysyp wizyt u lekarzy. Życzę Wam samych pozytywnych wieści! Mnie czeka wizyta w szpitalu za dwa dni.
Testy owulacyjne... Ehhh... jakoś nie wiem czemu ale nie wzbudzają mojego zaufania. Sama próbowałam i jak dla mnie to było źródło dodatkowego stresu po prostu.
czekam na relacje z wizyt! -
hej kobity
PAdam na gębe pierwszy dzien w pracy po urlopie a ja juz chce na kolejny ulop! Nie dla mnie taka robota, musze cos robic bardziej kreatywnego i ciekawszego bo sie wypaliłam zawodowo
Jem sobie właśnie obiadek
Trzymam dziewczyny kciuki za Wasze wizyty dzisiejsze Mistia super, że ustały plamienia
A ja dzis zeszłam na ziemie jak rano zmierzyłam tepke, owulki znowu nie było wiec nawet nie marze juz ze przyjechalismy w dwupaku z wakacji ajj tam do dupy z tym wszystkim. -
Cześć Powodzenia na wizytach
A ja proszę o radę - pisałam w innym temacie, ale może Wy mi coś doradzicie...
Dziś 18 dc, od 3 dni mam krwawienie (średnio-intensywne, czerwone, bez skrzepów, postać wodnista - przepraszam za dosłowność ).
Pisałam do gina ale mi nie odpisał - byłam u niego 11 dni temu (dc) i był pęcherzyk dominujący. Czy to @, czy może tak być przy owulce np, której nie miewałam od dawna? Co więcej w tym cyklu nie zauważyłam śluzu płodnego... Nie wiem czy brać dupka od jutra czy uznać to jako nowy cykl... -
My chyba za bardzo nie pomozemy, jak dla mnie to troche za duze plamienia/krwawienia jak na owulacjne i ja chyba bym nie brała dupka, on Ci zatrzyma krwawienie bo progsteron wzrosnie. szkoda ze nie mierzysz tempki bo bys wiecej dzieki temu wiedziala
-
nick nieaktualnyEla na ostatnim usg okazało się, że ciąża jest jednak starsza o cztery dni niż na początku się wydawało więc 'uregulowałam' suwaczek bo nie mam pojęcia kiedy była owulka ani nic więc wierzę grzecznie lekarzowi.
Natka nie sądzę, żeby to było plamienie owulacyjny bo ono raczej tyle by nie trwało... Obawiam się, że to jednak @... -
Natka - popieram dziewczyny. A nie możesz się do lekarza umówić?
A ja już po wizycie Po pęcherzyku ani śladu - znaczy grzecznie pękł (co potwierdza też dzisiejsza tempka). Dostałam też receptę na dupka, bo moja fl jest troszkę za krótka. Mam go brać przez 3 miesiące od 16 dc, a jak nie zaskoczę to wtedy robimy laparo.
Ale najlepszy po wizycie był mój mąż. Stwierdził, że na USG widział szarość i migoczącą szarość i czasem mniej szarości
A reszta dziewczyn? Meldować co wam lekarze powiedzieliHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Marronek wrote:Natka - popieram dziewczyny. A nie możesz się do lekarza umówić?
A ja już po wizycie Po pęcherzyku ani śladu - znaczy grzecznie pękł (co potwierdza też dzisiejsza tempka). Dostałam też receptę na dupka, bo moja fl jest troszkę za krótka. Mam go brać przez 3 miesiące od 16 dc, a jak nie zaskoczę to wtedy robimy laparo.
Ale najlepszy po wizycie był mój mąż. Stwierdził, że na USG widział szarość i migoczącą szarość i czasem mniej szarości
A reszta dziewczyn? Meldować co wam lekarze powiedzieli
Uuu to w takim razie od dzisiaj wszystkie cztery kciuki (dwa moje dwa okruszka) zaciśnięte od rana do nocy będę trzymać! -
Marronek wrote:Natka - popieram dziewczyny. A nie możesz się do lekarza umówić?
A reszta dziewczyn? Meldować co wam lekarze powiedzieli
Byłam 11 dni temu i mam przyjść za 3 miesiące... Napisałam maila i czekam na odpowiedź, czy przyjść, czy robić coś innego
To trzymam kciuki -
Ja nie mam takich dobrych wiadomosci. Pecherzyk ma tylko 14 mm wiec bardzo malo jak ma ten dzien cyklu na dodatek po clo. Endometrium 8 mm wiec tez szalu nie ma dostalam recepte na pregnyl czy cos takiego. W czwartek kolejny monitoring i zobaczymy co z tego bedzie.
-
LidziA89 wrote:Ja nie mam takich dobrych wiadomosci. Pecherzyk ma tylko 14 mm wiec bardzo malo jak ma ten dzien cyklu na dodatek po clo. Endometrium 8 mm wiec tez szalu nie ma dostalam recepte na pregnyl czy cos takiego. W czwartek kolejny monitoring i zobaczymy co z tego bedzie.
A jakie masz zazwyczaj? Jak mój w czwartek zobaczył 8 mm endometrium to był zachwycony
A ten pregnyl to na pęknięcie pęcherzykaHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka