X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam rocznik 89:) jestem tu "nowa" i dopiero się ze wszystkim zapoznaje. Ale widzę ze jak będę miała problemy to mam do kogo się zwrócić :) pozdrawiam

• czekolada Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj miałam wizytę u lekarza i kiepski dzień :-( niestety ale nie mam dobrych wieści :-( a wszystko przez łyżeczkowanie :-( jeszcze okresu wczoraj dostałam :-( Moje endometrium jest beznadziejne a już 3 miesiące minęły :-(
    ZNowu seria badań mnie czeka, jutro kolejne. 4 października znowu wizyta.
    Jeśli w przeciągu 2 miesięcy nie zajdę w ciąże czeka mnie drożność jajowodów.
    Miała któraś z was ten zabieg?
    Dostałam dodatkowo do brania infolic albo inofem. Ceny z kosmosu - jest sens brania tego??

Mistia bardzo mi przykro zaistniałej sytuacji :-( :-( :-(

Witaj Dorcia :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia wrote:
    Jestem i ja z niezbyt pokrzepiającymi wieściami. Wczoraj byłam u lekarza prawdopodobnie trafił mi się paczek bez nadzienia czyli puste jajo płodowe. Za 2 tyg mam sie zgłosić znów ale dużych szans nie jaje ze się coś rozwinie... I jeszcze tak na dokładkę bo za mało kopniaków mi dzień przyniósł to jeszcze moja kicia mi zdechła... Mimo pomocy weta umarła mi na rekach... Nie wiem juz nad czym płacze cały dzień czy nad stracona szansa na dziecko czy nad moim kotem... Jestem w totalnej rozsypce... Przepraszam ze wam tak wylałam swoje żale ale ta kicia wczoraj mnie dobiła...

Biedactwo :( Nie trać nadziei, może jednak kurczaczek urośnie. A co do kotka to szczere wyrazy współczucia :*

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ja miałam w tamtym tygodniu badanie drożności jajowodów. Nic strasznego, a wiesz na czym stoisz. W sumie ja miałam znieczulenie ogólne więc może się wydawać, że guzik wiem o bólu itd... W każdym razie jak będziesz musiała je zrobić to poproś ginekologa o skierowanie do szpitala i znieczulenie ogólne. O ile masz taką możliwość. Badanie trwa jakieś 10 min. Jak chcesz coś jeszcze wiedzieć to pisz :) Inofem biorę już od 5 miesięcy. Ja przynajmniej lepiej się po nim czuję. W sensie przemiany materii itp. ale cyklu puki co nie uregulował mi także nie wiem... Gdzieś czytałam, że trzeba go zażywać jakieś pół roku, ale niektórzy piszą, że pomógł im od razu i po 2 cyklach udało im się zajść w ciążę...Może na Ciebie też podziała od razu :) Co do ceny to ja kupuję go w taniej aptece, gdzie kolejki są okropne, ale płacę 40 zł za 30 saszetek, a gdzieś w innej chcieli 70...

czekolada lubi tę wiadomość

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia ( sorki nie pamiętam imienia) nie trać jeszcze nadziei tak jak pisze Kamila. Może jest za wcześnie i jednak coś się z jajeczka wykluje... Będziemy wszystkie trzymały za to kciuki. :* A kotka współczuję... :* Też kiedyś mi zdechł to ryczałam 3 dni. Wydaje się, że to tylko kot, ale człowiek przywiązuje się do zwierząt tak jak do ludzi. Przynajmniej ja tak mam...

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia wspieram mocno :-* rzeczywiscie jeden dzien a wszystko sie pomieszalo. Trzymam kciuki abybyl jednak zdrowy kropek i wspolczuje straty kici, wiem co to za bol bo 2msc temu odeszla moja sunia owczarek niemiecki.

Dorcia witam moja imienniczko :-) napisz nam cos wiecej o sobie :-)

Czekoladko ja jak dluzej pilam inofolic to ba.poczatku stosowania.dobrze dzialal pozniej zrobilam przerwe i w tym cyklu przez kilka.dni pilam 2 saszetki i teraz fakt ze pozno ale ladna owulka byla (tzn skok bo owulkka nie byla potwierdzana). A inofolic kupuje na allegro. 30 zl 20 sasszetek. Moim.zdaniem warto sprobowac. Tylko nie na kazda dziala 1 saszetka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:26

klz9io4pkfldzhbc.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już jestem przygotowana na przyszły cykl do walki o dzidziusia :) Mąż się śmieje, że jak staruszkowie, same leki czy witaminy :) Ja mam clo, kwas foliowy, wit D, zioła Ojca Sroki no i inofem. Może moje jajniki zaczną w końcu normalnie pracować. A Mąż ma salfazin i kw. foliowy. A i zakupiłam żel Conceive Plus. Także w kolejnym cyklu działamy ostro jak to pani doktor powiedziała :)

natt, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

• czekolada Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola dzięki za odpowiedź ! :-) Z tym zabiegiem to jeszcze nic pewnego. Czyli rozumiem że ten inofem wpływa korzystanie. Podjadę dziś do innej apteki i go kupię.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mam inofem. to mi zaleciła moja gin. Skład ma taki sam jak infolic. Musisz się zorientować w aptekach, bo ceny są różne. Najlepiej wybrać te tanie. Ja kiedyś miałam przepisane czopki na zrosty robione na zamówienie. I w jednej aptece mi powiedzieli 70 zł jakoś a w tej taniej zrobili za 20 więc różnica jest spora.

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A witam witam :) coś o sobie...hmm... no więc starania o dziecko w sumie dopiero zaczęliśmy, bo tak na prawdę od czerwca jesteśmy małżeństwem. Razem już 6 lat, ale osobiście byłam przeciwna, aby mieć dziecko przed ślubem. Choć mój mąż upierał się już dawno dawno... ale wiadomo nic na siłę. Teraz jesteśmy po ślubie i powoli myślimy o powiększeniu rodziny. Tak więc od września w sumie przestaliśmy się zabezpieczać i uważać. Fakt myśleliśmy ostatnio, że jestem w ciąży bo i brak okresu i objawy różne się pojawiły. Ale przyszła @ i trzeba czekać... ale jestem dobrej myśli :)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj doświadczyłam że ceny są rozbieżne. dziś trochę po necie szukałam ale o dziw że jeden lek a w każdej aptece inna cena.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Yuly Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chciałam się z Wami przywitać i przyłączyć do drużyny staraczek, jako zdeterminowana mama! Dwa lata staramy się o naszego bąbelka i niestety nawet mimo inseminacji wciąż czekamy... przy każdym cyklu liczę, że tym razem @ nie przyjdzie, a jednak pojawia się. Nie poddajemy sie jednak i walczymy dalej, bo czy życie to nie ciągła walka z trudnościami? Na razie dawaliśmy radę, ale liczę że z Wami będzie raźniej i może będziemy dla siebie wsparciem i kopalnią wiedzy :) Powodzenie wam i sobie! :)

lfd8poqni64bfdt5.png
    Problemy: nieregularne cykle, rzadka owulacja
    Próbowaliśmy: naturalnie, akupunkturę, femarę, inseminację, zioła ojca sroki
    Aktualnie: zioła baby&mama med
    Nie poddajemy się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia Kochana wierzę, że na następnej wizycie będą jednak pozytywne informacje.

Truskaweczka, może odpuść sobie temperaturę żeby Cię nie denerwowały nawet maleńkie spadki.

Ela na razie nie wracamy. Zobaczymy czy pójdą mi na rękę z godzinami pracy, jeśli tak to pociągniemy tak aż dziecko będzie miało 3-4 lata maksymalnie bo potem musiałoby tu iść do szkoły a tego chciałabym uniknąć.

Jola bardzo mi się podoba Twoje podejście! :)

Aaaa no i cześć nowe staraczki! :)

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia kochana wspieram... i mam nadzieje że jednak wszystko będzie dobrze.

Co do aptek to ceny są tak różne że naprawdę trzeba się postarać i poszukać żeby znaleźć lek w najniższej cenie. Ja jeździłam prawie po całym trójmieście aż znalazłam najtaniej dostinex bo ceny wahały się od 130 do 280 zł ale w końcu znalazłam ;)

Witam nowe koleżanki ;)

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 25 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistia...trzymam za Ciebie kciuki trzeba wierzyć do końca..

Witajcie nowe dziewczynki..oby to forum przyniosło Wam szczęście..;)na wsparcie na pewno możecie liczyć ;)

Natala a co jest z tamtą szkołą i co tam się idzie od 5 lat do szkołyyyy???

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widziałam temat mieszkania, my po ślubie przeprowadziliśmy się do Poznania (w Bydgoszczy mamy resztę rodziny) od 3 lat wynajmujemy mieszkanie płacimy obcym kupę kasy stabilności zatrudnienia nigdy nie będzie w tych czasach,zawsze można zwolnić, mimo to na wynajem zawsze musimy mieć więc na ratę będzie tym bardziej że rata jak dobrze pójdzie będzie niższa niż mamy teraz opłat.Mam dość na tej małej kawalerce nie można myśleć o zrobieniu czegoś bo nie u siebie tak jak by wiecznie na walizkach, ale nadal sie teoretycznie staramy jak można to nazwać bo nic nie wychodzi wiecznie coś nie tak, martwię się że na zawsze będziemy tylko we dwoje, przeraża mnie to 8.10 mamy rocznicę ślubu trzecią 10 powinnam mieć @ marze aby był prezent na rocznicę.

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela w wieku 4 lat można wysłać dziecko do czegoś co nazywa się 'play-school' czyli coś co przygotowuje dzieci do dalszej edukacji więc dobrze się na to zdecydować żeby dziecku pomóc bo w wieku 5 lat zaczyna się coś w stylu polskiej 'zerówki' tyle tylko, że mają już zadania domowe i sporo nauki a w wieku 6 lat już normalna szkoła od 8:30 do 15. Dla mnie to totalna głupota bo zaczynają z bardzo dużą liczbą przedmiotów co na pewno jest dużym stresem dla takich maluchów a z czasem im się to zmniejsza i w wieku 15 lat zamiast uczyć się konkretów tutaj uczą się robić kanapki... Jak dla mnie to to jest po prostu nieporozumienie. Wszystko na opak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 20:05

• Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Mistia trzymam kciuki, żeby jednak na następnej wizycie zaskoczyły Cię pozytywne wieści.

Witam nowe staraczki ;)

Marlena ja prawdopodobnie za tydzień będę miała robioną drożność jajowodów (2 października). Na 100% będzie wiadomo, jak w poniedziałek zrobią mi badanie czystości pochwy, czy coś takiego. Ja nie będę miała w znieczuleniu ogólnym. Lekarz mówił, że to nie jest bolesne, ale jeśli pacjentka ma niski próg bólu to dostaje ketonal. Ja mam zerowy próg bólu więc od wejścia będę wołać o leki :P :P

Dzisiaj był u nas facet, który będzie robił nam remont kuchni :) Co prawda koszty już wyszły duże, a jeszcze musimy się spotkać ze stolarzem, ale jakoś damy radę. Chcieliśmy przy okazji zrobić też pokój, który docelowo ma być dla dziecka, ale chyba nie starczy nam kasy. Musimy jeszcze wszystko popodliczać i zastanowić się. Tak czy inaczej strasznie się cieszę, że kuchnia będzie zrobiona. Wreszcie będę mieć zmywarkę :D A może jednak starczy też na pokój... :)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dzięki :-) Ja po zabiegu zrobiłam się bardzo wrażliwa i sam widok jest mnie przeraża więc jak dojdzie do zabiegu ehh coś na pewno będę musiała wziąć ;-)

Mnie też czekają wydatki. Badania, wizyty a i jeszcze w samochodzie pękła przednia szyba dobrze że mam znajomego który pracuje to da jakiś rabacik ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście ;)
    Mistia - trzymaj się :*

Ja dziś 13dc, mam nadzieję, że może tym razem się uda... Chociaż w pracy też na pewno bez entuzjazmu by przyjęli moją ciążę :/

Weekend blisko - trzymajcie się :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ