X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... nie pomyślałam o tym. Mam taką aptekę pod blokiem, ale nie wiem czy na to pójdą. Jeśli nie znajdę recepty to podejdę i spytam. Znają mnie tam bardzo dobrze, ale nie wiem czy zaryzykują.

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze jakbys powiedziała prawde, w sensie, ze masz remont i ze ostatnio tez brałas clo to powinni sprzedac. Ale lepiej jakby znalazła sie recepta, byłoby bez kombinacji.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jeszcze na spokojnie poszukam. Mam nadzieję, że się znajdzie i nie będę musiała kombinować ;)

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ale tu cisza ostatnio. Wszystkie balują czy co? :P Ja miałam dziś absolutorium. Później pojechaliśmy z mężem i moimi rodzicami do restauracji na obiad. A teraz już jesteśmy w domku. Ja się zakopałam pod kołdrę i leżę sobie w łóżku :)

Rozmawialiśmy z mężem o staraniach... Zdecydowaliśmy, że na 1-2 cykle odstawiamy clo. Mąż będzie brał suplementy na poprawę nasienia, ja będę piła inofolic i brała femibion i to tyle. Za miesiąc albo dwa mąż powtórzy badanie nasienia, zobaczymy czy jest poprawa i wtedy pójdziemy do lekarza. Może w międzyczasie uda mi się znaleźć jakąś sensowną pracę z perspektywami. Nie łudzę się, że przez ten czas uda mi się zajść. Oczywiście nie zamierzamy się teraz zacząć zabezpieczać w żaden sposób, nadal będziemy współżyć i jeżeli jakimś cudem udałoby nam się spłodzić dzidziusia to będziemy najszczęśliwsi na świecie, ale nie wierzę, że uda nam się bez wspomagaczy :( Jest mi trochę smutno i czuję spory żal, ale porozmawialiśmy i wspólnie podjęliśmy taką decyzję. Tak chyba będzie lepiej.

Mam nadzieję, że macie udany weekend :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia produkcja nowego nasienia trwa około trzech miesięcy więc wszystkie zmiany jakie wprowadzi mąż dziś będę się odzwierciedlaly w wynikach właśnie za około 3 miesiące. No chyb, że już wcwcześniej zaczął brać jakieś suplementy to wtedy będzie sens robić ponowne badania wcześniej a jeśli nie to poczekajcie z nimi. ;)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ja niedziele spędzam jeszcze w piżamie przed TV, później mąż zabiera mnie gdzieś na obiad :)

Polcia, Masz super wsparcie w mężu i razem pokonacie każdą przeszkodę. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż bierze suplementy już drugi miesiąc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi się właśnie wydawało ale nie byłam pewna. W takim razie za miesiąc lub dwa to będzie idealny czas na kolejne badanie. :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola może jak psychicznie odpoczniesz przez ten miesiąc/dwa to wtedy uda Wam się zaskoczyć? Nigdy nie mów nigdy ;) Ważne, że maż Cię wspiera, masz w nim oparcie, decydujecie razem a tu już dużo.
    Powodzenia :*

dziewczyny magicznie odczarowuję nasz wątek, przesyłam wiruski &&&, wczorajszy test dodatni :) Teraz mam nadzieję posypią się kolejne groszki!

miszkaaa, Januszkowa lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 25 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje :) spokojnej ciąży :)
    Łapie troszke wirusków - reszte zostawiam dziewczynom :)
    Ja teraz czekam na efekty owulki wiec &&& przydadza się i to bardzo ;)

Pola może zaskoczysz szybciej niz by to było przy CLO. Jeżeli podjeliście wspolnie z mezem taka decyzje to na pewno swiadomie i moze przez ten 1 misiac czy 2 wszystko inne sie pouklada na wlasciwe tory. Nie mniej jednak nadal trzymam mocno kciuki :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje! :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gratuluję i życzę milych 9 miesięcy :)

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, gratuluję. Z tego co widzę udało Wam się w drugim cyklu. Życzę spokojnej ciąży. Niech groszek rośnie zdrowy <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mam nadzieję, że odczarujesz nasz wątek. :)
    Gratuluję i życzę Wam spokojnego oczekiwania. :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny.
    Sama jestem strasznie zdziwiona że to już. Myślałam, że po tabletkach będzie gorzej zajść w ciążę, tak nimi straszą a tu proszę. Najbardziej dumny chodzi mój mąż, ciągle powtarza jaki to on mistrz ;)
    Teraz "tylko" będę się martwić żeby dzidzia była zdrowa ;)

Ja Wam nie ucieknę, bo z tego co zrozumiałam tak robi sporo dziewczyn w tym wątku, na pewno będę do Was zaglądała i sprawdzała która pierwsza do mnie dołączy :)

miszkaaa lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Twój małżonek jest dumny niczym paw.A co! spisał się na medal :)

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a idziesz jutro na bete?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarat jak paw to mało powiedziane, niech się chłop cieszy ;) :D

Kwiatuszki idę idę. Wczoraj też byłam - 74,3 wiec jutro powtórka. We wtorek chciałabym iść do gin ale nie wiem czy nie za szybko

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił, że nie ma sensu przychodzić szybciej niż tydzień po terminie spodziewanej miesiączki, bo wcześniej i tak nic nie widać

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno przy becie od 1000 juz cos widać. Ale tak mi sie wydaje, ze gdzies tak czytałam ale ręki nie dam sobie odciąć :P

Wiecie co, tak odbijajac od tematu troszke sie wkurzylam bo nie wiem czy widziałyscie temat o wypływaniu nasienia/pozycjach PO <3. Napisałam tam, ze lekarz zalecił mi poleżec po wszystkim na każdym boku bo minutce dosłownie. Wtedy nasienie tak jakby rozkłada sie na większą powierznie i jak ja to interpretuje - plemniki mają łatwiej dotrzec do celu. Wydaje mi sie to bardziej sensowne niz zarzucanie nóg na sciane albo robienie świecy zeby nic nie wypłyneło. Ale oczywiście znalazły sie takie, które mósiały sie ponabijac, przyrównać to do turlania sie, mieszania herbaty i skomentowania, ze lekarz pewnie nie wiedział co mi na te pytanie odpowiedziec (z tym, ze to gin sam z siebie mi o tym powiedział). No i wkurza mnie takie podejscie dziewczyn żeby sie pośmiać a nie uszanować to co mówi inny lekarz, tym bardziej ze nie jest to jakas fanaberia a ona tez starają sie o dziecko wiec kazdy sposób warto wypróbować. Ale jak bym miała lezec z nogami na scianie po <3 to chyba bym flaki wypruła :P
    Musiałam wyrzucic z siebie nerwy, ale mam nadzieje, ze Wy mnie nie skrytykujecie teraz :D

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ