X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny robiła któraś z was może badanie na przeciwciała plemnikowe?

24afed3688.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen ja nie wiec nie pomoge.

Co do kawy to ja dzis wypiłam 3/4 łyzeczki rozuszczalnej z mlekiem. Z expresu rzadko piłam wiec nie zalezy mi na niej.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, jasna. Dlatego mówię, że co lekarz to opinia. Ważne że wszystko skończyło się dobrze :)

Kwiatek, nie przesadzaj. Jedna, normalna kawa dziennie nie zaszkodzi. Serio :) bardziej bym się czepiła jednak tego odświeżacza powietrza bo to sama chemia która inhalujesz bezpośrednio do organizmu.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, ja nie zmniejszam specjalnie ilosci kawy tylko zawsze tak piłam :) odświeżacz to niestety mam pod reka w pracy bo czasami za przeproszeniem smierdziuchy przychodza do mnie na przesłuchanie. Jak załaczy mi sie wymiotowanie to w koncu kogoś z nich obrzygam :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam się przerzuciłam właśnie na caro, w sumie dla mnie podobna do innych rozpuszczalnych ale ciut zdrowsza :)

dziewczyny super, że takie wiadomości dają Wam kopa, teraz musi już być lepiej, ani się obejrzycie a do nas dołączycie :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam powatpiewac czyvsie udalo. Tyle sie tu na owu okazywalo ze falszywie test dodatni byl. I boje sie ze gin mnie oleje i kaze wrocic za 2 czy 3 tyg.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, i tak każe Ci wrócić, bo teraz nic nie zobaczy. Mój mówił, żeby nie przychodzić prędzej niż tydzień po terminie spodziewanej miesiączki, bo dopiero wtedy jest szansa, że coś będzie widać. Może da Ci skierowanie na betę, chociaż nie wiem czy w ogóle dają skierowanie na to badanie.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeej bez takich mi tu, mój pierwszy test też był taki blady, robiony w piątek a planowana @ była dopiero na poniedziałek. Nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze.
    Gin i tak teraz nic nie zobaczy bo podobno na usg widać coś przy becie przynajmniej 1000 a u Ciebie w tej chwili będzie na pewno sporo mniej.
    Dzidziuś jest i tego się trzymaj!

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze nie zobaczy nic ale niech zerknie czy torbiela jakiegos nie ma i niech tam sobie pomaca :-P

Wolalabym zaoszczedzic pare dyszek ale jak sie nie uda to trudno, jutro sama pojde na badanie. Tylko u mnie dlugo sie czeka na wyniki :-\

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia dostaniesz zaraz kopa normalnie!
    Zrób test jutro lub pojutrze. Jeśli to Cie Cię nie przekona zrób badanie krwi. Do lekarza poszlabym dopiero za jakieś 2-3 tyg, wtedy będzie Ci w stanie powiedzieć coś więcej.
    Aaa i trochę mniej biadolenia a więcej pozytywnych myśli, nie jesteś sama - egoistko! :D :*

miszkaaa, adk_1989 lubią tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Dorcia dostaniesz zaraz kopa normalnie!
    Zrób test jutro lub pojutrze. Jeśli to Cie Cię nie przekona zrób badanie krwi. Do lekarza poszlabym dopiero za jakieś 2-3 tyg, wtedy będzie Ci w stanie powiedzieć coś więcej.
    Aaa i trochę mniej biadolenia a więcej pozytywnych myśli, nie jesteś sama - egoistko! :D :*

AMEN! :)

adk_1989 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek kiedy miałaś dokładnie owulacje?

24afed3688.png

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala ale ja nie oczzekiwalam nawet ze cos by mial zobaczyc na usg. Wiem ze.na ta chwile usg noe ma najmniejszego sensu. Akurat dobrze, ze poszlam, zalecil mi branie lekow i suplementow innych. Wole dmuchac na zimne i nie miec do siebie pretensji ze cos przeoczylam. a poza tym latwo sie mowi jak juz sie przeszlo etap bardzo wczesnej ciazy...prawda?

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen21 wrote:
    kwiatuszek kiedy miałaś dokładnie owulacje?

Zerknij nna wykres bo ja z tel pisze. Dzis 12 dpo mam czyli wychodzi na to ze poprzednia sobota chyba

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Twoim miejscu zrobiłam bym sobie dwa razy bete. Dla świętego spokoju. A że to dopiero początek Twoich ciążowych wydatków to bym się nie przejmowała, będzie już tylko drożej :P

No to co dziewczyny? Która następna :) oby jak najwięcej!!

blumen21, czekolada lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana bo testow nie ma co kupowac i bez sensu kase wydawac

A inne wydatki to wiadomo ze sa, trzeba sie z tym liczyc decydujac sie na dziecko

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze a propo kawy, to ja jak zaszłam w ciąże to lada dzień nie mogłam nawet powąchać...dopiero gdzieś od 15/16 tygodnia mogłam pić ze smakiem..:)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka nie chcę żebyś mnie źle zrozumiała. Bardziej chodziło o to żebyś pomimo wszystko starała się myśleć pozytywnie.
    Wiem, że łatwo się mówi i czasem ciężko w to uwierzyć ale ja z własnego doświadczenia widzę, że strach wcale nie jest mniejszy ani po pierwszym trymestrze ani po drugim ani nawet w trzecim.
    Każdy nowy tydzień ciąży przynosi trochę ulgi ale przynosi też nowe zagrożenia niestety o których dopiero sobie uświadamiamy jak juz w ciąży jesteśmy.
    Myślę, że ulgę można poczuć dopiero po urodzeniu dziecka chociaż tego tez nie jestem taka pewna bo zaraz się słyszy, że jakieś wirusy czy to śmierć łóżeczkowa...
    Na tym chyba trochę polega bycie mamą... Nigdy już nie masz całkowitego spokoju.

Wierze, że będzie dobrze. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:59

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego tez jestem zdania, ze etap w ktorym aktualnie kazda z nas jest, jest czyms nowym,nieznanym i stad lek i panika. Gdyby mi dzis wyszedl konkretny test to bym byla spokojniejsza a tak to tylko objawy podtrzymuja mnie we wzglednym spokoju. Widzisz Ty sie boisz o kolejne dni ciazy juz zaawansowanej a ja o to czy w ogole bedzie malenstwo. Dla mnie to normalne i zrozumiale

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko zrobiłaś dziś betę?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ