X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam od lekarza który zzobaczył wyniki i co powiedział działanie dalej przyjdź za miesiąc wyszłam to się popłakałam

24afed3688.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyspieszyli o 45 minut wizyte. Widac tylko pecherzyk, ma 6,5mm i prawdopodobnie 1mm ciałko zółte w pecherzyku. I nic wiecej. Obawiam sie czy wszystko jest dobrze :( wiem ze wszystko w swoim czasie i u kazdej kobiety inaczej sie rozwija ale jakos mnie to niepokoi. Kolejne usg za 2 tygodnie a 17 marca normalna wizyta na ktora mam przyjsc z badaniami, toxo, jakies bakterie chyba, morfologia, grupa krwi i jeszcze jakies. Cholera teraz bede sie bardziej stresowała niz przed wizyta :(

czekolada lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen21 wrote:
    Właśnie wracam od lekarza który zzobaczył wyniki i co powiedział działanie dalej przyjdź za miesiąc wyszłam to się popłakałam
    zmnien lekarza!

Pola 89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko wiem że łatwo mówić ale nie stresuj się bo tylko możesz sobie zaszkodzić a zobaczysz wszystko będzie w porządku. Tak mi się wydawało że troszeczkę za wcześnie żeby lekarz zobaczył coś więcej. Spokojnie i bez nerwów :)

blumen21 też jestem zdania żebyś zmieniła lekarza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 20:34

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie bywa, niektóre juz widza serduszka. Na nie jeszcze nie liczyłam ale chociaz na zarodek.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, Kochanie... Wiem, że się stresujesz, ale jest po prostu za wcześnie. Wierzę, że wszystko będzie dobrze :)

Pragnąca lubi tę wiadomość

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z badania wynika że nie dzieje się nic co mogłoby świadczyć o źle rozwijającej się ciąży i tego się trzymajmy :) mojej kuzynce lekarz powiedział że pęcherzyk jest pusty i niestety żeby się nie nastawiała bo chyba nic z tego nie będzie a w kwietniu urodziła ślicznego i zdrowego synka :)

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ale jemu ufałam pól roku chodziłam a on mnie dziś zbył;( kwiatuszek będzie dobrze ;) chociaż teraz czas będzie Ci się dłużyl tak samo jak nam , które odliczają czas do owulacji lub testowania...Ja nie wiem czy mam szukac prywatnego czy na Nfz na Nfz tez jeden mnie zbył;/

24afed3688.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko będzie dobrze! dla pocieszenia opowiem historię mojej bratowej. Starali się z mężem o dziecko. Wyczekiwała @, która nie przyszła. Zrobiła jeden test- nic. Następnego dnia drugi test- nic. Trzeci test- mega bladzioch. Chyba na czwartym było coś nie coś widać drugą kreskę. Poleciała do lekarza, on nic nie widział kazał jej przyjść za 3 dni. Po 3 dniach przyszła znowu nic nie widział, kazał przyjść po weekendzie. Na kolejnej wizycie grzebał usg chyba pół godziny- znowu nic. Zaczął ją straszyć, że jak za kolejne 3 dni nic nie zobaczy to wyśle ją do szpitala bo to prawdopodobnie ciąża pozamaciczna. Z płaczem wyszła z gabinetu, w ten sam dzień zapakowałam ją w samochód i pojechałyśmy do innego lekarza, który tylko "wsadził" usg i mówi " gratuluję, 5 tydzień!" Teraz ta pseudo "ciąża pozamaciczna" ma 9 miesięcy ząbkuje i raczkuje :)

Ta historia jest także dla Ciebie Blumen, żeby zmotywować Cię do zmiany lekarza. I powiem szczerze, że ja widzę ogromną różnicę w wizytach prywatnych,a na NFZ. Zdecydowanie wolę wizyty prywatne, zupełnie inne podejście lekarza do pacjentki. Ale w tej kwestii musisz sama wybrać.

czekolada lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny, juz powoli stres i male rozczarowanie mija i przeradza sie w rqdosc ze nie pozamaciczna i nadzieje ze bedzie wszystko ok :-)

Blumen to z Toba pisalam tu na.forum i polecalam Ci mojego doktorka? Bo zznowu mnie skleroza dopadla. Bo jesli tak to moze zaryzykuj isc do niego.

Aaaa a moj pesymizm oczywiscie sie wlaczyl przez to ze na fioletowej dziewczyny dosc szybko widzialy zarodki i serducha. Nie ma co tam wchodzic w takich poczatkach bo w niczym to nie pomaga.

Ale mam nadzieje ze ja Wam za duzo nie truje o ciazy i ze Was to nie dobija? Tylko szczerze! :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo pozytywnie nastraja :) i ciągle czekam na nowe informację i ciesze się razem z Tobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 21:39

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek, jak lekarz kazał Ci zrobić te wszystkie badania łącznie z grupą krwi to znaczy, że sam jest dobrej myśli :) wiek ciąży wedlug ostatniem miesiączki a jej faktyczny wiek to dwie różne rzeczy także spoko. Może młody/młoda jest po prostu kilka dni młodsze. Ale rozumiem Twój lęk i obawy. Są naturalne i nie pozbędziesz się już ich :P ja do dzisiaj przed wizytą robię w gacie a zupełnie nie mam potrzeby bo ciążą książkowa co.zresztą potwierdziłam dzisiaj na wizycie. Tylko maluch spasiony bo wielkościowo jest szacowany na 35 tydzień.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen też myślę, że powinnaś zmienić lekarza. Niestety jeśli nie masz kogoś kto poleci jakiegoś ogarnietego to pewnie będziesz musiała znaleźć odpowiedniego metodą prób i błędów.

Dorcia właśnie tego się bałam, że jak pójdziesz za wcześnie i nie będziesz widzieć serduszka to Cie to jeszcze bardziej zestresuje. Wiem, że łatwo się gada ale na tym etapie to normalne i wiadomości jakie dostałaś pomimo wszystko są optymistyczne. Będzie dobrze. ;)
    Z tą fioletowa to najlepiej się zaprzyjaźnić dopiero koło 5 miesiąca bo wcześniej to można na mózg dostać. :D rosnące brzuchy w 5 tc, ruchy dziecka w 7 tc, siara z cyca w 10 tc.. Itp. Psychoza straszna. :D

monika_89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka gdyby bylo malenstwo to bylabym spokojniejsza w czekaniu na serducho. A tak to tylko pecherzyk.Boje sie pustego jaja strasznie ale tez wiem ze moze sie za nawet 2 tyg pojawic maluch. A sam mi na dzis wyznaczyl wizyte.
    Tez pocieszam sie badaniami... Tak sie zastanawiam czy z tego jego "skierowania" zrobia mi te bbadania bo pozaznaczal co mam zrobic ale nawet nie wpisal nazwiska na nim. W ogole zapomnialam zapisac sie na kolejna wizyte to moze jutro podejde do kliniki i zapytam czy jak uzupelnie dane to to wystarczy. A jak nie to za 2 tyg niech napiszenormalne skierowanie. Majac pakiet nie zamierzam placic za badania. Jeszcze mocz zaznaczyl, tsh, hiv, hpv chyba i cos czego nie znam nawet. I chyba dzis zalezalo mu na czasie bo jakos tak na szybko zalatwil wizyte.

Lece spac, dobranoc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:38

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten był prywatny;/ ale się zawiodłam. kwiatuszek ja tez już nie pamiętam;/ chodzilam do niego od 7 msc i chyba dziś po raz ostatni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:14

24afed3688.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko - 5 tydzień to zdecydowanie za wcześnie aby coś zobaczyć. Większość dziewczyn dopiero w 4-5 tc się o niej dowiaduje. Ty się dowiedziałaś wcześniej, więc niestety dłużej musisz czekać od dwóch kresek do widoku serduszka. Zawsze jak się bardzo niepokoisz możesz iść na betę i zbadać jej przyrost :)

Blumen - niestety, to że wizyta prywatna nie gwarantuje że lekarz dobry.
    Ja kiedyś była u lekarza (prywatnie), który podczas USG zapytał czy chce mi się sikać, bo dużo płynów widzi. To był płyn w zatoce Douglasa, po owulacji tam występujący.
    Więc niestety, prywatnie nie znaczy lepiej. Poszukaj po internecie (np. dobry lekarz), podpytaj osoby z twojego otoczenia (poszukaj na forum lub załóż wątek - dobry ginekolog z okolic...). Pójdź do jednego czy drugiego, aż w końcu znajdziesz tego idealnego :)
    Powodzenia w poszukiwaniach :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Na bete już raczej nie ide, u mnie badanie 35zł, robiłam już 2 wiec nie ma co kasy wydawac bo nawet dobry przyrost nie da mi gwarancji, że zarodek sie pojawi. Wiec szkoda kasy.

Wiem, że to jeszcze wczesnie ale wiele dziewczyn już duuzo wiecej widziało na tym etapie. Ale wiem tez, ze nie ma co sie sugerowac innymi. Czekamy 2 tygodnie i jestem dobrej myśli :)

Blumen a skad jestes? Z Warszawy?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen zgadzam się z dziewczynami- zmień lekarza!

Dorotko nie martw się (to nie wskazane w twoim stanie), musisz być cierpliwa :) wcześnie dowiedziałaś się o ciąży więc teraz musisz być cierpliwsza niż inne dziewczyny, mi też nie przeszkadza że piszesz tu o ciąży, mi np daje to radość i motywuje do działania że i mi może się wkrótce udać. A powiedz Dorotko jak długo staraliście się o dzidzie (przepraszam za moją sklerozę) ?

Piąteczek <3 mój ulubiony dzień tygodnia <3 <3 <3

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten słoneczny poranek :)

Dorotko, u mnie beta kosztuje 40zł :/ Nie bardzo rozumiem czemu tak drogo.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki:)
    Do mnie w końcu wczoraj przyszła @, niestety. Ale nie nastawiałam się, że luty będzie owocny.Na szczęście dzisiaj mąż wraca :). Znikam robić mu pizzę, bo sobie zażyczył;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ