X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam test... oczywiście wynik negatywny, także chcę już dostać @ i zacząć starania pełną parą w marcu. Na szczęście piękna pogoda pozytywnie mnie nastraja :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszku właśnie o to mi chodzi. Takie trochę popadanie w paranoję ;)

Pola cieszę się, że mój pomysł przypadł Ci do gustu. Mam ten sam problem więc jakoś taki biznes wydał mi się najlepszy. O, albo jeszcze knajpa sushi :P mniam! ;)

ellka mnie wczoraj odwiedziły koleżanki, a rano byłam w szkole, ale już nadrabiam zaległości. Dziś impreza urodzinowa siostry więc weekendowy reset. Może nawet skusze się na jakieś winko skoro skończyłam brać antybiotyki po piekielnym zabiegu

pragnąca dopiero 10dp więc test mógł wyjść negatywny. U mnie dopiero 12dpo pokazał się cień cienia cienia.

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka mi okład nie pomoze bo zaraz zatoki mnie rozbolą, apap za lekki wiec tez nie ma sensu brac. Zdrzemnełam sie ponad godzinke, wstałam i gotuje zupke bo głowa prawktycznie przeszła. Mój jest na naszej działce i cos tam sobie dłubie i jak wróci to na zakupy jedziemy. W sumie dobrze, ze pojechał bo troszke odpoczne. Cały czas jest na zwolnienieniu i jak wracam z pracy to caly czas siedzimy razem a czasami przyda sie taka chwilka odpoczynku od siebie ;)

Pragnaca, tak jak pisze Monika - na test może byc za wczesnie. Mi tez 12dpo wyszedl bladzioch i jakbym go robiła dzien wczesniej to pewnie bym skresliła juz cykl i czekała na @. U Ciebie wczoraj był ładny spadek tempki a dzis zaczeła odbijac to poczekaj jeszcze troszke i testuj jeszcze raz, soadek moze być implantacyjny, ale bron Boze nie nakrecam Cie.. Ale trzymam kciuki :)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:

Kwiatek, ale pawika jeszcze żadnego nie puściłaś, co? :)
    Kurde ja to mam tempo, dopiero zauwazylam ze pytałaś :P
    Nie, jeszcze nic z tych rzeczy. Raz mnie zmuliło ale to z głodu a teraz jak tylko lekki glod poczuje to wcinam chociazby jakiegos herbatnika i robie sobie cos normalnego do jedzenia. A apetycik jest, bo 1 kg do przodu mam w 2 tygodnie :P
    Jak to moja tesciowa kiedys powiedziala mojemu mezowi- "ona Ci ciazy nie donosi, bo za chuda jest". Ja jeszcze starej lampucerze udowodnie ze jest w błędzie :D

natt lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój weekend zasmarkany, nadaje z łóżka.

Pragnąca spokojnie jeszcze jest za wcześnie, nie przekreslaj szans.
    Polcia... Trzymam mocno kciuki i jaram się bardzo! :)

Dorcia ciesz się brakiem nudności i wymiotów bo to najgorsze co może być. Mnie prześladują do dziś co prawda już nie tak jak w pierwszym trymestrze ale nadal są. Dogadzaj sobie i nie martw się wagą. :)

• Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm jakieś wewnętrzne przeczucie mi mówi że jednak nic z tego :) i tak za parę dni powinnam dostać wredotę więc zrobię jeszcze jeden teścik jakby się nie pojawiła.

Ach te teściowe jak czasem coś powiedzą to w pięty idzie ;) Nigdy nie wiadomo jak się z nimi obchodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:51

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek a podałabyś mi jescze raz namiary;)

24afed3688.png

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen, to dr Sławomir Warzęchowski, nie wiem gdzie w Warszawie przyjmuje bo u mnie w miescie jest 2x w tygodniu. Myśle, ze warto zaryzykowac tym bardziej, ze mi szybko pomógł.

Natalka jem na co mam ochotę, tylko staram się czytac etykiety czy za duzo hemii nie ma w produktach ale takie "zboczenie" juz miałam jakis czas tylko teraz stało sie małą obsesją :P

Pragnąca ja tam wiem jak sie z moja tesciowa obchodzic bo gdyby to przy mnie powiedziała to bym jej odp, ze skoro przy duzej nadwadze mozna urodzic zdrowe dziecko to przy mojej wadze różnież się uda :) bo ona taka "przy kości" :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się uczę obchodzić :) chociaż można powiedzieć że już powoli dochodzę do perfekcji ale jeszcze czasem zdarza się że potrafi mnie zaskoczyć :) Z całym szacunkiem za wspaniałych synów ale są pewne granice, których się nie przekracza ;) Trzeba się mieć na baczności też jestem szczuplutka i drobna ;)

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja teściowa jest idealna pod względem (nie)wtrącania się :D Nie wtyka nosa do niczego. Jest całkowicie bezproblemowa jeśli chodzi o "dawanie rad" czy jakąkolwiek krytykę. Nie mogę narzekać :) Chociaż super więzi też między nami nie ma :P Powiedzmy, że jest w moim odczuciu neutralna.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sie boi przy mnie czegokolwiek powiedziec bo wie ze ja opieprze zaraz. Tylko ze nadrabia jak np moj do niej sam pojedzie, ale chyba nie zdaje sobie sprawy z tego ze on mi wszystko mowi :-D

Kawal wrednej jedzy z niej. Nawet nie mowilismy jej o ciazy bo juz by wszystkim powiedziala plotura. I nie zrozumie, ze dopoki nie jest pewne ze wszystko jest ok to nie ma co ludziom mowic. I wydaje nam sie ze w ogole nie ucieszy sie z takiej wiesci. Ale wtedy jej powiem ze wnuk nie bedzie szczesliwy jak sie kiedys dowie ze babcia sie nie ucieszyla na wiesc o nim :-D

Ide spac bo moja godzina zero wybila.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdjęcie mojej Natalki w avatarku :) Jesteśmy w domu, wyszłyśmy w środę ze szpitala. Powoli klimatyzujemy się :) Malutka jest słodka, dużo śpi i je. My zwariowaliśmy na jej punkcie.
    Pozdrawiamy Was kochane :* i dziękuje za gratulacje :)

miszkaaa, kwiatuszek789, adk_1989, natt, jolaaa89 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, śliczną macie córeczkę :) To dobrze, że zwariowaliście na jej punkcie, bo chyba o to w życiu chodzi ;) Pozdrawiam i przesyłam gorące uściski dla Ciebie i Natalki <3

Januszkowa lubi tę wiadomość

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 22 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu sliczna jest Wasza Natalcia :-) niech zdrowo rosnie :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka jest absolutnie cudowna... :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę ruszacie temat teściowych. Ja tam moją lubię bo z nią nie mieszkam ;) pewnie gdyby tak było darłybyśmy koty a tak czasem kawka z mężem, co tam u kogo słychać, w niedzielę po imprezach zaprasza na obiadki więc odpukać jest dobrze :D

Januszkowa śliczna córeczka <3

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 89 no to tylko pozazdrościć teściowej. Moja nie należy do najgorszych ale i do najlepszych też nie bo bywa nadopiekuńcza chyba w każdej możliwej kwestii a to niejednokrotnie doprowadza mnie do szału, ale radzę sobie z tym już się trochę dotarłyśmy. Trzeba jasno stawiać granice bo w przeciwnym razie można sfiksować. Najważniejsze że mój Mąż jest za mną i zawsze trzyma mojej strony bo inaczej to dopiero koszmar a znam takich maminsynków co na pierwszym miejscu poważają zdanie mamy a na drugim żony... Dramat.

Januszkowa śliczna córunia, niech rośnie i się zdrowo rozwija:) a no i dla Mamusi zdrówka i jak najwięcej wolnego czasu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:09

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, córeczka jest przesłodka, w sam raz do schrupania :)

Ojj temat Teściowej, ja o swojej mogłabym już książkę napisać, hihi :) Ogólnie dobrze się dogadujemy, ale to, że mieszkamy razem doprowadza mnie czasami do szału. Niestety dwie gospodynie w jednym domu to zdecydowanie za dużo!

Ja wiem, że przy Waszych problemach to nie powinnam się żalić, ale... Wspominałam Wam, że wszyscy nasi znajomi albo już mają dzieci albo właśnie się spodziewają. W ostatnich tygodniach dowiedziałam się o kolejnych czterech ciążach. A myślałam, że więcej mnie nikt nie zaskoczy, a jednak. Wczoraj właśnie dowiedziałam się o tej czwartej. Ja bardzo się cieszę ich szczęściem, uwielbiam rozmawiać o dzieciach, ciążach, porodach, itp, ale... No właśnie jest jakieś ALE, którego sama nie potrafię określić, to tak jakby za każdym razem mała szpilka w dupe mi się wbiła.

Przepraszam za biadolenie, już się przywołuję do porządku. Musiałam to wyrzucić z siebie

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu - śliczna córeczka, jeszcze raz gratuluje :)

Co do teściowych, to już tu kiedyś pisałam - ja mam ogromne szczęście. Teściowa traktuje mnie jak córkę o której zawsze marzyła :) Mamy świetny kontakt, a przy tym niewiele się wtrąca :)
    Na początku większe problemy były z teściem, ale już też się do mnie przekonał :)

Miszka - na początku też tak miałam, potem z czasem przeszło i tylko niektóre przypadki tak na mnie działają. Np. jak znajoma się żaliła, czemu ona zaszła w ciążę, ona jej nie chce bo to jej plany psuje. W takich chwilach przychodzi załamanie i pytanie - dlaczego ona zaszła a ja nie?

Miłej niedzieli, dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 11:47

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Januszkowa śliczna córcia :-)

Kwiatuszek, wspieram. Ja byłam u gina w 5 tygodniu i też nie wiele mi powiedział u mnie to nawet nie nazwał pęcherzykiem a 2 tygodnie później widziałam <3

Pola, co do Ciebie to jestem jakoś dziwnie spokojna ;-) Jakbym miała obstawić która będzie następna do myślę że to właśnie Ty będziesz :-)

Marronek, a Ciebie nie będę nakręcać :-D

Blumen, co do lekarza to chyba musisz na ''własnej" skórze sprawdzić. Niestety ale opinie w necie czasem są nieadekwatne do lekarza.

Kamila, Natt jak się czujecie ?? :-)

Dreambaby, owocnego starania :-D

Ellka, to teraz tylko męża brać w obroty :-P

Pragnąca, pomimo negatywnego testu trzymam kciuki! :-)

Monika, samopoczucie chyba lepsze ??

Miszka, a co u Ciebie ??

Pleasure, jak przygotowania do ślubu ?? Ogarniacie coś ??

Hm...chyba wszystkie :-) czy kogoś pominęłam ??
    A u mnie wczoraj myślałam, że zejdę cały dzień kręciło mi się w głowie i miałam nudności podobno od tego leku ale dziś jest trochę lepiej i torbiel już go tak nie odczuwam jak ostatnio.
    A co do teściowej wolę się nie wypowiadać czym dłużej jestem z mężem tym bardziej mnie ona przeraża i zaskakuje w negatywnym znaczeniu.
    Jedynie co mnie boli że nie jest wcale rodzinna i widujemy się z nią jak nas zaprasza na święta i imieniny ogólnie zero kontaktu a ja jestem trochę innych relacji nauczona no ale cóż.

Miłej niedzieli :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ