X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekki spadek temp i ból głowy... chyba też się szykuje tylko troszkę wcześnie na @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 09:34

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne są ceny bety :/ moze i dobrze, bo zawsze to troche ogranicza przed wariowaniem i bieganiem co 2 dni na krew :D

Dreambaby trudno powiedziec ile sie staralismy bo kiedys był cel dzidzia ale ginka mi popieprzyla cykl dupkiem i nawet z <3 sie nie wstrzeliliśmy przez to wiec szan nawet nie bylo. W czerwcu zapadła decyzja o zaprzestaniu starań, w grudniu poszła,m do gina jak sie zdecydowaliśmy, od razu dostalam dupka i clo. Pierwszy cykl z CLO to wiekszośc plamien bo organizm źle zareagowal na stymulacje wiec gin od razu powiedzial, że nie ma szans przy takich plamieniach na ciąże no i ten obecny 2 cykl z CLO zaskoczylo. Wiec praktycznie pierwszy normalny cykl sie udal

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w gruncie rzeczy Kwiatek nie staraliście się "długo" bo ta przerwa wam tak rozciągnęła czas :) to dobrze :)

A Maronek, jak u Ciebie samopoczucie?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miło że pytasz :)
    Żyje i mam się dobrze :P
    I staram się nie myśleć i nie nakręcać. A jak mi się to nie udaję, to zaglądam do galerii moich wykresów i patrzę jakie kiedyś były ładne i jak się zakończyły (zwłaszcza ten w którym małpa mi się spóźniła 11 dni, a testy i beta ujemne).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 10:36

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka wiem, że te dwa tygodnie pewnie się teraz będą dłużyły jak cholera ale pozytyw z tego taki, że po tym już wszystko będzie wiadomo a ja tam wierzę, że będzie dobrze. :)

Pola, Madzia te Wasze wykresy wyglądają ciekawie... a nawet bardzo więc trzymam mocno kciuki, niech że zapanuje tu zieleń na całego wreszcie! :)

Kamila teraz już bobasy rosną w swoim własnym tempie, jedne mogą być chudzinki a drugie pulpeciki. Chociaż powiem Ci, że po tych naszych hitowych cyklach to ciężko stwierdzić czy maluchy nie są jednak starsze niż się nam wydaje. Ja się dowiem ile mój waży we wtorek.

W ogóle to rozwala mnie przeziębienie. Jak latałam do pracy to nic mi nie było, teraz kilka dni w domu i dupa... gardło boli, uszy bolą, katar, zatoki... beznadzieja, chyba wrócę do pracy. :D

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt ja tak miałam często w życiu już, że w sezonie grypowym w pracy okaz zdrowia a kilka dni wolnego i od razu choróbsko :)
    Wiem, że rosną w swoim tempie ale mój jest naprawdę duży i boję się jak ja go urodzę. Lekarz prowadzący obiecał że nie pozwoli mi rodzić za dużego dziecka naturalnie (bo czasami kobietom szpitale odmawiają cesarki w takim przypadku). Ale tak się dzisiaj zastanawiałam, że na pierwszym usg w 7tyg. wymiary i stadium rozwojowe zgadzały się z moją tezą co do terminu poczęcia więc jeżeli jest starszy to nie więcej niż kilka dni. No taki jego urok :) a może w którymś momencie zwolni tycie a urośnie na długość. Zobaczymy, staram się o tym nie myśleć :) śmiejemy się, że jeszcze się nie urodził a już wyrasta z ubranek. Wszystko to co mam na 56 poprane i poprasowane to raczej komuś oddam niż ubiorę :)
    (Przepraszam, że tu wam takim tematem zarzucam ale chciałam się z Natt podzielić a u nas na wątku na fioletowej to produkcja postów idzie w takim tempie, że nie ma szans żeby to zauważyła :) )

Marronek, bo ja właśnie tak patrzyłam na ten Twój wykresik i kurcze znowu ładnie wygląda. To prawda, już nie jeden taki miałaś ale już wiemy, że wtedy nie było szans bo była niedrożność a teraz jest czysto i można na coś liczyć naprawdę :) ale nie nakręcajmy się, masz rację! Ale bardzo, bardzo, bardzo mocno Ci kibicuję!

Kwiatek, ale pawika jeszcze żadnego nie puściłaś, co? :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, pól dnia mnie nie było i tyyyyyle postów :P

Pola hmmm ciężkie pytanie, widzę dziewczyny podrzuciły sporo propozycji. JA bym zrobiła kawiarnio/czytelnię w której można zamówić bajkowe cudne torty. Teraz z masy cukrowej można zrobić praktycznie wszystko. Ciężko się wbić z niszowym produktem tym bardziej jeśli nie jesteś w temacie. Do głowy przychodzi mi jeszcze sklep z materiałami srapowymi, ostatnio temat dosć modny i wraca do łask.

kwiatuszki hej nie przejmuj się, przecież przypuszczałaś, że nie będzie widać jeszcze serduszka. Na pewno z maleństwem wszystko dobrze. Na następnej wizycie już na pewno zobaczysz zarodek. Rozumiem, że na fioletowej dziewczyny szybko widziały serducho ale w 6 a nie w 5 tygodniu. Stres nie jest wskazany. Ja jak byłam na wizycie to też dostałam taki komplet badań, w ciąży to norma. Wszystko muszą posprawdzać. Strasznie droga u Ciebie beta. Ja płaciłam tylko 20 zł

blumen koniecznie zmień lekarza :/

adk lepiej że maluch za duży niż za mały ;) poza tym ja bym tak bardzo nie ufała wadze z usg. Obok mnie w szpitalu leżała dziewczyna którą straszyli, że duże dziecko, że na pewno koło 4,5kg więc cc a urodziła chłopca 3,9kg więc całkiem spora różnica

natt coś w tym jest co piszesz. No ale przecież niektóre dziewczyny są takie czułe :P dlatego ja się mało udzielałam, może to trochę wredne z mojej strony ale jak czytałam niektóre wpisy to miałam ochotę potrząsnąć tymi dziewczynami. Objawy chyba bardziej na zasadzie urojonych. Ja dotrwałam prawie do 8tc i jakoś nie miałam jazd w stylu płaczę bo zupa za słona :P

Ellka szkoda, że franca zawitała :| zostaje koniec marca, może zajączek wielkanocny zrobi Ci wcześniejszą niespodziankę ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, no niestety przyszła, razem z bólem brzucha;/ Mam nadzieję, ze niedługo będę miała od niej spokój;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika na październikowym watku dziewczyna brzuch sie zaokrągla... No jak to czytam to włosy mi sie jeżą o_O mi wieczorem troszke sie uwypukla przez najedzenie itp ale żeby rósł.... chore!!

Ja tez podgladam cały czas Marronka wykres bo taki ładny i książkowy skok a teraz tak ładnie sie utrzymuje tempka. I dzieki udroznieniu też mysle że może sie pieknie skonczyć :) Kciukam :)

Natalka zdrówka życze :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, powiem Ci, że już 1000 razy chciałam się umówić z koleżanką do jakiejś kawiarni w okolicy i wkurzałyśmy się, że nie bardzo mamy gdzie iść. Jak do kawiarni to do centrum, do jakiejś galerii handlowej. To może być dobry pomysł :) Dziękuję bardzo! Chwilowo skupiłam się na pracy inżynierskiej, bo czas mnie już mocno goni, ale to jest naprawdę do rozpatrzenia ;)

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło z waszej strony, ze tak myślicie. Ale ja jakoś boje się tak na to spojrzeć.
    Już tyle razy było, że niby przyczyna znaleziona, zastosowane leczenie i teraz musi się udać. I człowiek robił sobie nadzieję, a potem wychodziło jedno wielkie rozczarowanie.
    Póki co nastawiam się na małpę w okolicy wtorku-środy.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nastawiaj sie na @, my i tak wiemy swoje :P jeszcze miło sie zaskoczysz!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam tak jak Miszka, nastawiaj się na @ a być może się pięknie rozczarujesz :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z Warszawy wiem ,że wybór jest duży aczkolwiek trafic na dobrego to nie lada wyczyn

24afed3688.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj dziewczyny od wczoraj mnie nie było i muszę nadgonić. Ale to chyba jutro dobrze że weekend się zbliża to może nie będziecie tak pisały :-D

Ja też robię pizzę dziś a po południu przyjeżdża moja koleżanka.
    Mój torbiel daje znaki o sobie i nie da jej zapomnieć że ją posiadam. Oby za tydzien wszystko było dobrze.

Także do usłyszenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 15:21

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen21 wrote:
    Tak z Warszawy wiem ,że wybór jest duży aczkolwiek trafic na dobrego to nie lada wyczyn
    To to zaryzykuj do tego mojego. Widzisz w grudniu oznajmilam mu ze chce dziecko a poczatek lutego zielony. Facet nie jest z tych co olewaja pacjantki, ktore chca dziecko. Jak masz placic u innego to zaryzykuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 16:53

Pola 89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki:)
    Co taka cisza? Wszystkie śpią jeszcze?;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zagladalam ale cichosza dzisiaj u nas, jak w kazdy weekend.
    Mnie od nocy boli glowa wiec sobie leze i chyba zaraz sie zdrzemne ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, to okład i odpoczynek;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) My dzisiaj z rana jechaliśmy do Gniezna po dwie pary butów wizytowych robionych na zamówienie :) Przymierza się model podstawowy i wprowadza się dowolne zmiany + można wybrać przeróżne aplikacje i ozdoby. Buty ślubne u nich zamawiałam, a teraz wizytowe - pełne czółenka z czarnej skóry i beżowe półczółenka z czegoś skóropodobnego. Co do wprowadzanych zmian to u mnie najważniejsze było to, żeby zrobili je niższe nad piętą, bo mi się wrzynały, i pełne czółenka pod kostką mnie uwierały to też tam będą dopasowane :). Prócz tego troszkę krótsze paseczki i więcej dziurek. Do dwóch tygodni oczekiwania i będę miała moje śliczne butki :D wybrałam bardzo klasyczne i proste modele, żeby pasowały do wszystkiego i żeby za 2-3 lata nadal były "modne" (jak ja nie cierpię tego słowa:P).

Dorcia, jak głowa? Odpoczywaj :) Korzystaj z weekendu

A jak tam pozostałe Dziewczyny? Jak weekend Wam mija? :)

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ