X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dream jestesmy z Sochaczewa, okolo 50-60km od wawy. A moj ma przepukline, wypukline, kregozmyki, zwyrodnienie kregoslupa. Tyle pamietam bo reszta zbyt fachowo opisana i nie sposob tego ogarnac. Ogolnie lekarze mowia ze do konca zycia juz ma te swoje przypadlosci. Ale wg mnie warto zaczerpnac opinii wielu lekarzy bo moze akurat ci na ktorych trafia nie znaja sie za dobrze.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...

Wszystkiego nie nadrobię - przepraszam.
    Widziałam, że temat laparo był - ja przez to przechodziłam to mogę potem opowiedzieć co i jak. I tak pod całkowitą narkozą się przechodzi.

A ja nie byłam dziś u gina... w tej chwili mam 38,5... Cykl przerwy sobie robimy... Przy grypie nie ma sensu się starać i stymulować....

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. Mnie dziś bolą jajniki,że masakra.. może przed owu.. ale kiepsko się czuje mi też ciężko nadrabiać posty..

24afed3688.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu wracaj szybciutko do zdrowia! :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia/pleasure Ty to masz fajnego gin że o 1 w nocy odpisuje na smsy. Przynajmniej dba o pacjentki

dreambaby póki co z tymi szaleństwami musimy się stopować jeszcze miesiąc, ale poteeem, hulaj dusza piekła nie ma :P też zacznę dziś pić infilolic ale jako że rano łykam kwas foliowy to z piciem przerzucę się na wieczór, żeby nie dostarczać organizmowi na raz takiej dawki

Dorotko normalnie brak mi słów. Ręce opadają jak się słyszy, co się dzieje u Ciebie w pracy. To Ty starasz się być dobrym pracownikiem, dajesz im czas na załatwienie zastępstwa i co? Zamiast się cieszyć, że nie walnęłaś l4 na stół to jeszcze mają problem. Wiem, że chodzi tu też o przedłużenie umowy, ale bez przesady, nie można tak traktować ludzi! W takim razie poinformuj ich, że np. za 2/3 tygodnie zamierzasz wybrać zaległy urlop i guzik Cię obchodzi co zrobią potem jeśli na ten czas który będziesz nie dostaniesz kogoś do przyuczenia. Trzymam kciuki żeby mężowi szybko udało się zmienić pracę na lepszą. Niech się oszczędza, w końcu za niedługo będzie potrzebował zdrowego kręgosłupa do noszenia maleństwa ;)

Pragnąca eh szkoda, że i tym razem się nie udało, trzymam mocno kciuki za kolejny cykl

blumen pewnie bolą na owu, działaj! ;)

Madziu/marronku jeszcze grypa do tego? Wracaj szybko do zdrowia

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Dziewczyny, widze że trochę jestem w plecy z wpisami...
    Ja dziś byłam u babci, rozbiła sobie głowe i ma 4 szwy na niej...ale jest wporządku mogło być gorzej, mam nadzieje że nie będzie gorzej z jej głową...
    Ona jest taka uparta, nie da sobie pomoc, jak dziecko...
    Wczoraj jej zszywali a dziś już latała do siostry aby sie nią opiekować...
    Nie rozumie dlaczego ludzie o siebie nie dbają i nie chcą pomocy od bliskich...

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy mnie tak dziwnie nie rwalo;/

24afed3688.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure to dobrze że pod całkowitą narkozą przynajmniej nie będziesz świadoma co się dzieje. Bądź dzielna!

Maaronku co to za choróbsko się przypałętało! Aj. Mnie dopadło przeziębienie przedwczoraj ale dziś zaczynam czuć się już lepiej. Zdrowiej kochana!

Dorotko nie chciałabym cię straszyć szczególnie w twoim stanie ale twój mąż ma dokładnie to co moja mama, właśnie kręgozmyk miała operowany, ale ona miała już drętwienie nóg i rąk więc operacja była konieczna, lekarz mówił że jeśli się nie zdecyduje to w każdej chwili może ją unieruchomić całkiem a potem wiadomo to już dużo gorzej. Myślę że twój mąż póki co nie ma się czego bać bo jest za młody na operację ale niech się oszczędza i rehabilituje. Mam nadzieję że cię nie zdenerwowałam.

Monika ja też piję wieczorem :) o a myślałam że nie musicie jednak czekać tych trzech miesięcy ale teraz to już zleci :)

Dmuchawiec pokolenie naszych babci nie jest nauczone odpoczynku oni ciągle muszą pracować takie odnoszę wrażenie, nawet ostatkiem sił. Współczuję babci.

Blumen do roboty <3

blumen21 lubi tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec starsi ludzie tak mają, chcą się czuć potrzebni i chyba z zasady nie dają się sobą opiekować ze strachu że tak już zostanie

blumen do dzieła, bierz męża w obroty

dreambaby nie czekamy 3 cykli, teraz leci nam dopiero drugi i po nim zaczynamy ;)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Pragnąca przykro mi z powodu @ i trzymam mocno kciuki za nowy cykl. Może jednak warto zrobić badania żebyście wiedzieli na czym stoicie.

Dorotko gratuluje nowej pracy męża,mam nadziej że będzie z niej zadowolony :)
    U mnie w rodzinie też występują problemy kręgosłupowe i wszystkim przede wszystkim zalecają ćwiczenia i rehabilitację. No ale myślę ze mimo wszystko warto by było skonsultować się z innym specjalistą.

Pleasure dobrze, że umówiłaś sie do gina. Bede trzymać kciuki za laparo :)

Dmuchawiec ja to podziwiam ludzi z pokolenia naszych babć. Ja przychodzę czasami z pracy to nie mam siły na nic. A oni w takim wieku cały dzień coś robią i nie narzekają. No i nie da sie im przetłumaczyć żeby sie chociaż trochę oszczędzali.

Marronku jak sie dzisiaj czujesz?

Pola a co u Ciebie? Wybierasz sie na monit jak tam Twój fistaszek sie miewa?

Miłego dnia :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:33

Marzec x 2 <3 <3
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure a leków na receptę nie da się zamówić w aptece internetowej?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dortoko tacy są dzś pracodawcy... szkoda gadać....
    Mam nadzieje że jednak wszystko dobrze się ułoży i pomyślą o zastępstwie...
    a do kiedy masz umowe? nie pamietam...
    Marronku moze osłabienie organizmu spowodowane ostatnimi dniami...
    zdrówka życze:*

Wiele osob ma teraz problemy z kregosłupem... ja także mam skrzywienie, staram sie chodzić na basen, wisze na drążku , i streating... niestety w niektorych przypadkach to nie pomoze nawet.
    Ja zawsze podziwiałam babcie za siłe jaką ma.
    Monika_89 wiem że boi się że jak sie nią bedziemy opiekować to bedzie czuła się jak "kaleka" ale czasem brak mi słow jak jej przetłumaczyć coś...niestety wiem ze nie da rady...ale glowa ja nie boli tylko obolala jest.

Było u was to załamanie pogody o którym mowili?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie dziś szaro, buro, pada. Myślałam że nie dam rady wstać do pracy.

Madzia cena z kosmosu! Za 8 tabletek prawie 300zl?! Nie da rady podczepić się pod jakąś refundację tego leku? Chociaż częściową.

Dmuchawiec u mnie z babcią było tak samo, strasznie przeżywała że musimy jej coraz więcej pomagać. Jakoś dojdziecie w końcu w tej kwestii do pprozumienia, dajcie jej czas na oswojenie się z myślą że was potrzebuje.

Miłego dnia :)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda współczuję ci takiej ceny i dostępności (a raczej niedostępności). Mnie wkrótce czeka to samo, ale wolałabym ten lek niż bromek który ma tyle skutków ubocznych

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Monika dobry pomysł z tym zeby powiedzieć w pracy, ze zamierzam wziąć urlop za jakis czas i sdo tego momentu niech sobie myślą co zrobić aby było dobrze. Wczoraj powiedziałam mojemu szefowi, ze nie ide na zwolnienie tylko ze względu na niego bo nie chce go z tym pier*****kiem zostawić. Ale gdyby chodziło tylko o reszte urzedu top miałaby7m w tyłku czy coś sie zawali.

Dmuchawiec życze zdrówka dla upartej babci :) niestety starszym ludziom nie da sie wytłumaczyć niczego bo myślą, ze wiedzą co dla nich najlepsze.
    Co do mojej umowy to jest ona na zastępstwo i dziewczynie za która jestem kończy się macierzyński miesiac przed moim terminem porodu. Dobierze pewnie jakis urlop pewnie ze 2 tyg, czy ten miesiac własnie.

Sylwia nie wystraszyłaś mnie :) mamy tego świadomość ale niestety z praca jest jak jest i bedzie musiał do jakiejść iść. Od połowy listopada jest na zwolnieniu i na dobrą sprawe to mogłby tak całe zycie bo jak troszke chyłkiem popracuje to już go boli kręgosłup. Narazie chcemy uniknąć operacji ale podejrzewam, ze w końcu bedzie to nieuniknione niestety...
    A bromocorn na jedych skutkuje działaniami niepozadanymi a na drugich nie. Ulotka jest mega długa i oczy wielkie sie ma jak się ją czyta ale tak jak wspominałam, najlepiej stopniowo zwiększać sobie jego dawke. Jeszcze jest bromergon, droższy chyba cos kolo 60 czy 80zł i z troszke mniejszymi skutkami ubocznymi. Teoretycznie mniejszymi bo nigdy go nie brałam.

Madziu (Marronku) wracaj szybciutko do zdrówka :)

Madziu (Pleasure) niestety dostinex chyba wszedzie bedzie w podobnych cenach. Taki jego "urok"...

Blumen zerkałam na Twój wykres to jajniki bolą z pewnościa na owulkę bo masz ładny spadek - zapewne przedowulacyjny. Teraz tylko serduszkowac i czekać aż tempa odbije i zacznie sie piąć w góre :)

Polcia jak tam, przekonałaś męża do CLO? U Ciebie chyba też owulka za rogiem :)

U mnie pogoda sie skiepściła. Ciepło w sumie ale wczoraj prawie cały dzien deszcz i niesamowity ból głowy. Dziś tez zachmurzone ale narazie nie pada. Fajnie powietrze mimo wszystko, juz takie wiosenne a nie mroźne :)

Okej spadam do sklepu po jakąś szamę bo głodniejemy :P

Miłego dnia laseczki :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Madziu (Pleasure) super, że szykujesz się do laparo ;) Wierzę, że po zabiegu szybko doczekasz się maleństwa :)

Madzia (Marronek) wracaj szybko do zdrowia :*

Dmuchawiec, niestety babcie tak mają :/ Moja tydzień temu oświadczyła, że musi przekopać ogród :O Próbowałam jej przetłumaczyć, że nie ma tego robić, bo tylko się przy tym natyra, a później rozdaje warzywa koleżankom bo ma za dużo... Ale przez cały sezon trzeba przy tym chodzić i pielęgnować. Jeszcze żeby była pełna energii i się dobrze czuła, ale wszystko ją boli, porusza się z coraz większym trudem, ale będzie kopać ogród... :|

Miszka, nie idę już na usg. Ostatnio pęcherzyki pękały (nie robiły się torbiele), więc zakładam, że i ten pękł/pęknie. Lekarz i tak zrobił mi przysługę i przyjął mnie na oddziale bezpłatnie. Nic nie mówił, że mam przyjść jeszcze raz. Jakbym chciała to mogłabym iść do niego do gabinetu, ale wizyta z usg kosztuje 200zł (zmienił lokalizację i ceny). Więc po prostu poczekam na efekty. Przy Clo będę musiała iść pod koniec cyklu, ale ostatnio nic nie wziął za taką kontrolę.

Jeśli chodzi o pogodę to u mnie od wczoraj szaro, buro i deszczowo :( Strasznie przygnębiająca pogoda. Jakoś mi dzisiaj smutno.

Dorcia, mąż chyba na razie czeka na jak zakończy się ten cykl. Chciałabym, żebyśmy nie musieli już decydować czy brać clo czy nie... Ale obawiam się, że nie będzie tak pięknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 10:57

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane u mnie pogoda piękna słoneczko świeci;) oczywiście po mimo bólu zbałamuciłam męża wczoraj;D a tak na wszelki wypadek;D mi owulka zazwyczaj wystepuje 14 dnia cyklu ale być może przez promienie słoneczne się pospieszyła;D. Wstałam rano patrze w lustro i strasznie pęklo mi naczynko w oku ;./ cale zalane krwia;/ zamowiłam ten zel ale nie w tym cyklu nie zdąży mi przyjsc... Na kręgoslup przedewszytskim basnen najlepsze lekarstwo zmniejsza napięcia mięśniowe i wzmacnia mieśnie..

24afed3688.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ