X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Jaka cisza na forum z poniedziałku...

Pola podejrzewam, że dupek Ci owulke zablokował.
    Zobacz jeden z moich cykli w którym mnie zablokował. Z tym, ze ja brałam go od 5dc wiec totalna porazka...
    https://ovufriend.pl/graph/e991a08c343040ecdf27a2051fb6290b

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny piesek:) my mamy husky pomieszany z malamutem:)
    wrzuce potem zdjęcie:)

Miszkaa owczarki tez sa piekne przynajmniej obronne, husky niestety tylko wygladja...:) nic nie obronią:)

Natt trzymam kciuki aby wszystko udało się !

Marronek bądź silna, wszystko musi się ułożyć!

Odnośnie snów mi dziś się śniło ze na ovu mialam zielone kropeczki,

Czy u was tez pogoda w kratke?
    leje słonce pochmurono leje itd..

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Dorcia, być może. Zastosowałam się do polecenia lekarza. Tak kazał zacząć brać, więc tak zrobiłam. Widziałam kiedyś wykres dziewczyny, która brała dupka, owulka wystąpiła w trakcie jego przyjmowania i cykl zakończył się ciążą. Może u jednych blokuje, a u innych nie. Wpadłam w straszny dołek. Wizytę u psychologa mam dopiero 13 kwietnia i nie wiem jak dotrwam :(

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dupek nie blokuje owulacji, luteina to już inna bajka. Kiedyś czytałam całą publikacje ten temat.

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do inofolicu - bo jego temat był niedawno poruszany... W moim przypadku to były wyrzucone pieniądze niestety :( Może po dłuższym czasie stosowania wreszcie zacząłby działać, ale u mnie trzeci cykl, w tym cyklu zwiększona dawka i nic to nie dało. Miałam nadzieję, że owu wystąpi chociaż przed 20dc, chociaż kilka dni wcześniej. Nie wiem czy pisałam, że w piętek, albo w sobotę rozmawialiśmy z mężem i zdecydowaliśmy, że od przyszłego cyklu ruszamy z clo, chociaż chwilowo nie mam ochoty dalej walczyć :(

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 30 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota tez sporo wałkowałam na temat dupka i niestety opinie są różne. Tak jak Pola pisze jednej zablokuje drugiej nie. W pierwszym cyklu mialam ładna owulke mimo dupka, ale kolejne cykle nie byly już tak kolorowe. Mój gin złapał się za głowę jak mu o tym powiedziałam.

Pola głowa do góry, u mnie bez stymulacji owulka byla około 30dc ostatnio.

U mnie pogoda kiepska, zachmurzylo się i strasznie wieje od rana. A ja wróciłam do łóżka bo niedobrze mi :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:01

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:33

Marzec x 2 <3 <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie mi podpowiedzieć, jakie badania się robi, żeby sprawdzić, czy problem nie leży w kwestii zagnieżdżania zarodka?

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 30 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka trzeba usg zrobic i sprawdzic grubosc endometrium. Czasami organizm walczy z zarodkiem niczym z wirusem, ktorego traktuje jak cos złego i go eliminuje ale to chyba rzadkosc. Z tym, że nie wiem czy i jakie badanie mozna zrobic by to stwierdzic

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, dziękuję:)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 30 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym, ze endimetrium rosnie wraz z kolejnymi dniami cyklu i najlepiej podejrzec grubosc w okolicach owulki

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, stosowała któraś z Was oeparol femina? Postanowiłam że zadbam o jakość swojego śluzu i zastanawiam się czy ten wiesiołek coś w ogóle daje.

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, ja stosowałam, u mnie nic nie zmienił, więc lekarz powiedział, że jak nie przynosi efektów to mam sobie podarować zażywanie. Ale może Tobie pomoże.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pytanie z inne beczki, byla zmiana czasu, i jakos nie pomyslslam o tym czy powinnam zmienić godzine mierzenia?
    zgłupiałam z tym...
    zawsze mierzyłam o 5 :00

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierz tak jak zwykle.

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myślalam ale wole sie doradzic:)

17u9i09kie6sdzrt.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 89 wrote:
    Pragnąca, ja stosowałam, u mnie nic nie zmienił, więc lekarz powiedział, że jak nie przynosi efektów to mam sobie podarować zażywanie. Ale może Tobie pomoże.

Spróbuję zobaczę co z tego wyjdzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca spróbuj, może akurat pomoże. Ja w szczęśliwym cyklu używałam.
    Tylko pamiętaj, że to tak samo jak z innymi specyfikami - efekty mogą być widoczne/odczuwalne dopiero po kilku miesiącach bo to jednak suplementy a nie leki . ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 17:59

• dżelka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-), na chwilę zamilkłam na forum bo był zapierdziel w pracy, różne zmiany raz druga raz pierwsza chodziłam niewyspana i cholernie zła. W weekend 26 urodzinki, ale tak niefajnie zakończone że nie rozmawiam z mężem. Rano dostałam róże i życzenia a wieczorem mnie opierdolił że 1,5 godziny siedziałam w łazience... Smutny prezent za koniec urodzinowego dnia ale cóż czasem tak bywa. Większy wywód strzeliłam w pamiętniku na bieżąco jak byłam zła... a teraz siedzę w domku za oknem leje mąż w pracy...

Był temat teściowej i postanowiłam że ja wyrównam temat :-) bo moja jest kochana. Składając mi życzenia powiedziała że jestem jej najlepszą synową że strasznie mnie lubi hehe nie myślałam że akurat mi sie trafi taki egzemplarz ale miło miło. Nie wpiernicza się ani nie włazi w dupe. Jak wracam z pracy pyta macie obiad? bo jak nie to ja narobiłam pierogów i barszcz zrobiłam jak chcecie to chodźcie :-D a przede wszystkim czuje się jak u siebie i nigdy mi się nie zdarzyło żeby stanęła za mężem wręcz mówi tak " tak tak Angelika (bo tak mam na imię) ma rację." Taka druga mama :-)

Co do naszych starań to tak. Ja chcę ustalić jakiś plan działania, w kwietniu/maju mamy powtórzyć badanie nasienia później wakacje, a jak się nie uda to klinika. Bez sensu czekać nie wiadomo na co. Nie mając nawet w garści dobrego lekarza... Chciałam z mężem pogadać o tym co robimy, wiem dziewczyny że życia nie da się zaplanować ale chyba można o tym rozmawiać. Taki plan B jeśli nadal nie będzie się udawać. Ostatnio nawet miałam propozycje wyjechać we wrześniu na zbiory winogron na 9 dni. Moze tego potrzebuje, pojechać gdzieś i nie myśleć w ogóle o tym bo tam na takie myślenie czasu nie ma. Co o tym sądzicie? No ale mój mąż nie ma ochoty wcale o tym gadać i jeszcze mnie opierniczył że o tym myślę :-( ostatnio kiepsko mnie wspiera.

Nie chwaliłam się ale odmawiamy z mężem Nowenne Pompejańską to nasz 35 dzień. To jedyny + wsparcia które ostatnio mi daje.

Cykl coś mi się wydłużył, może to za sprawą późnej owulki. Nic nie czuje ale @ przyjdzie bo dziś był znaczny spadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 18:43

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki męża, ale za cholerę nie potrafię ich zinterpretować. Może wy mi pomożecie.
    lepkosc <1 cm wartość ref: 0 - 1,00
    objetosc ejakulatu 3,6 ml wartość ref: 1,5 5,00 ~
    pH 7,6 wartość ref: 7,2 8,00 ~
    liczba plemników 54 mln/ml wartość ref:15 120,00
    ruch postepowy 44 % wartość ref:32
    - szybki postepowy 24
    ruch oscylujacy 5
    ilosc plemników prawidłowych 11 % wartość ref 4
    plemniki patologiczne 89 % wartość ref: 96,00 ~
    -patologia główki 82
    -patologia wstawki 32
    -patologia witki 10
    -plemniki niedojrzałe 1
    aglutynacja 10 % wartość ref 0 10,00 ~
    agregacja 10 % wartość ref 0 10,00 ~
    komórki okragłe <5 mln/ml wartość ref 0 5,00
    liczba leukocytów <0,1 mln/ml wartość ref 0 1,00
    liczba komórek spermatogenezy <0,1 mln/ml wartość ref0 1,00
    VIABILITY (plemniki żywe) 89 % wartość ref 58
    HOST 90 % wartość ref 58

Jeśli Ci to pomoże to my w styczniu mieliśmy takie i mamy powtórzyć:

Abstynencja seksualna (dni): 4
    Ocena makroskopowa nasienia:
    Czas upłynnienia (min): 15
    Objętość (ml): 4,0
    pH: 7,8
    Lepkość: norma
    Kolor: mlecznosłomkowy
    Aglutynacja: brak
    Agregacja: brak

Test na obecność przeciwciał
    p / plemnikowych klasy IgG MAR Screen Test

WYNIK MAR TEST*: 0% (ujemny)
    (*odczytano po 3 min.)

Test migracji plemników – Swim up
    Wynik testu migracji to procent plemników hyperaktywowanych zliczanych na 100 plemnikach z
    górnej warstwy odczynnika Sperm Wash Medium.

WYNIK TESTU MIGRACJI: 3O %

Ocena koncentracji:
    Koncentracja 11,5x1000000/ml norma od 15000000
    Całkowita liczba w ejakulacie 46000000 norma od 39000000

Żywotność 58% norma od 58%

Ruch postępowy typu a+b 23% norma od 32%

Plemniki prawidłowe 5%
    Plemniki nieprawidłowe 95% (wady główki)

f2wli09kb0h7bhmj.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ