X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 popieram męcz swojego gina, może on coś załatwi na wcześniejszy termin (w końcu oni wszyscy się znają i mają swoje wpływy). A leczysz się prywatnie czy na fundusz?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

A co tu tak cicho ostatnio?? Pewnie przez tą paskudną pogodę :/

Jolu szkoda, że tyle musisz czekać na termin w szpitalu. Super by było jakby Twój gin mógł przyspieszyć ten termin. Masakra, dwa lata latania po lekarzach i żadnej konkretnej diagnozy?! Masz racje, nie czekaj bezczynnie tylko działaj! :)

Pleasure, niezła różnica w cenie! Jednak czasami warto polatać po mieście i poszukać tańszego leku :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POGODA MASAKRA;/

24afed3688.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też się zastanawiałam co tu taka cisza, czyżbyście nie miały czasu przed świętami? co u was? ja ostatnio mało się udzielam bo i nie mam co pisać, w udzielaniu rad też jestem słaba bo w porównaniu z wami mało jeszcze wiem. Jedyne co mogę napisać to to że po inofolicu zauważyłam poprawę śluzu, od @ nie miałam ani jednego dnia suchego, dziś miałam jego bardzo dużo i mam wrażenie że zaczyna powoli robić się rozciągliwy, aż niemożliwe żeby tak wcześnie zbliżała się do mnie owulacja o ile w ogóle ją mam. Podobno prolaktyna blokuje owulację.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba trochę pochłonęły nas przygotowania do Świąt a i pogoda daje też nieźle popalić. Głowa mnie boli na okrągło przez to ciśnienie. Ja właśnie usiadłam bo tak to ciągle w biegu. Jutro wybieram się na badania ale strasznie mnie to stresuje... Niby to nic takiego ale martwię się że coś mogłoby wyjść nie tak, chyba należę do tych co wolą nie wiedzieć. Zaraz napije się winka na rozluźnienie bo za bardzo się tym spinam ;)

Odnośnie pomocy i rad to dziewczyny zbyt mało wiem w tych tematach, ale wspieram jak mogę

Dreambaby a może ten infolic przyspieszy Ci owulkę w tym cyklu, a prolaktyna wyszła za wysoka ze względu na jakiś stres a nie jest tak wysoka cały czas - kurcze no właśnie... nie znam się na tym :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 19:56

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca nie wiem czy powinnaś pić winko przed badaniami...
    A badaniami się nie stresuj bo szczególnie na prolaktynę może to źle zadziałać. I koniecznie daj znać jak wyniki.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie masz rację z tym winem :) a badania stresują mnie niemiłosiernie nie wiem dlaczego. Ogólnie potwornie nie lubię chodzić do lekarzy. Mam nadzieję że w piątek odbiorę wszystkie wyniki to poinformuje co i jak :)

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poprawe śluzu kupilam olej lniany tylko nie w tabletkach a taki tłoczony na bazaze. U mnie mega poprawa ze śluzem powiem szczerze ,że czasami to aż mnie denerwuje ten w tabletkach to modyfikacja mi nic nie dawał zaczełam ten pić lyżke dzieńie i jest potok;)

24afed3688.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, nie stresuj się badaniami! mimo wszystko lepiej jest wiedzieć co jest grane i obrać odpowiednią taktykę do działania. Chyba mało jest osób, które lubią chodzić do lekarzy, no oprócz Moni :D Trzymam kciuki za wyniki

Ja tam świętami jakoś nie jestem pochłonięta, robota zacznie się dopiero piątek i sobota, będę siedzieć w garach :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca wątpię czy aż tak duża byłaby przez stres, a co do owulacji to nie wiem czy jest możliwe że ją mam przy takiej prolaktynie, może tylko śluz się poprawił. Pewnie będę musiała zrobić monitoring i wtedy może coś więcej się dowiem. Też się na tym nie znam :) Powodzenia na badaniach! I nie stresuj się!
    A ja nieszczególnie przygotowuję się do świąt. Jednego dnia będziemy u moich rodziców drugiego u teściowej. Coś tam zrobię ale nie za wiele.

Pozdrawiam <3

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chodzę do takiego znajomego lekarza na fundusz więc może coś da się załatwić. Tylko wiadomo jak na fundusz to trzeba ciągle wszędzie czekać, a na pobyt w szpitalu to już w ogóle. No ale nie odpuszczę. Będę męczyła moje gina :)
    U mnie dziś 27 dc i ani piersi nie bolą ani żadnych objawów świadczących o zbliżającej się @. A przeważnie na dwa tyg. przed już mnie bolały. Puki co to tylko jajniki dają o sobie znać, ale wątpię że to owulacja taka późna. Pewnie znów cykl bezowulacyjny i czekanie 50 dni na okres...

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

Jola terminy kosmiczne :/ też jestem za tym abyś pomeczyła gina o przyspieszenie terminu. Skoro masz skierowanie to chyba powinni od ręki Cie położyć a nie kazac czekać ponad 2 msc :/

Dream trzymam kciuki aby owulka sie zblizała :)

Pragnąca nie stresuj się badaniami. wiadomo, że człowiek się martwi o wyniki ale nie ma co sie stresować za wczasu. Kciukam aby wyszly idealne :)

Ja dzis dopiero zaczynam cos na Świeta robić, wiele nie zamierzam bo nie bedzie komu tego jeść. Mój mężu nie lubi tych Świąt a 2 dni i tak moment miną. Dziś bigosik wstawiam żeby zdążył sie jeszcze przegryżć :D

A ja sie pochwale bo wczoraj troszke ruszyłam urząd i bede miała zmienioną umowe z zastepstwa na stałe tylko nie wiem jeszcze czy na czas okreslony czy od razu na nieokreślony. I nad zastepstwem dla mnie też już gdybają. Uff :)

dmuchawiec lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, mnie rowniez jakos okres przed świetami pochłonął...
    Jeszcze tylko jutro i wolne,
    My w niedziele to caly dzien bedziemy jezdzic w sumie mamy 4 śniadania...
    Czasam to bym chciala zjesc sniadanie i reszte dnia w swieta posiedziec w domu, a tu zawsze w drodze nic się nie odpocznie...

Jola rzeczywiście długi ten termin...nasza słuzaba zdrowia...

Ja także nie lubie badań...slabo misie robic w niekotrych przypadkach:)

Dorotka strasznie się ciesze że nareszcie coś twoje szefostwo zdecydowało na twoją korzyść, to naprawdę powód do radości!!
    Gtatuluje:)
    Mogli by Ci zmienić na czas nieokreślny:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:17

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile się orientuję to większość hormonów jak nie wszystkie bada się z krwi. Więc w sumie mój pobyt w szpitalu ma się opierać na tym, że pobiorą mi krew. Ale oczywiście trzeba najpierw czekać ponad 2 miesiące, a później siedzieć bezczynnie i bez sensu w szpitalu 3 dni, a to tylko po to żeby szpital dostał zwrot kasy z nfz. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu niestety masz racje...musza przetrzymac 3 dni ..tylko w takim razie mogli by Cie położyć w kwietniu...rozmawiałaś moze z ginem?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu, niestety, ale chyba masz racje :/

Dorotko gratuluję! Dobrze, że dostaniesz zastępstwo. Będziesz mogła spokojnie iść na zwolnienie i zająć sie przegotowaniami do narodzin. Niby jeszcze dużo czasu masz, ale ten czas bardzo szybko zleci.

Dmuchawiec to święta macie na bogato! Cztery śniadania :D ja mam dwa i narzekam, że kusze jeździć bo też chetnie powiedziałabym w domu.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, na OF trafilam z polecenia innych dziewczyn a tu na forum przez przypadek :-) jestem z grudnia 89 :-) Wykres nie wiele mi moze powiedziec bo nie mierzylam tempki o jednakowej porze ze wzgledu ze mam prace zmianowa. Cykle mam 30dniowe i dzisiaj to moj 33dc. Testy robilam ale wychodza negatywne... Nie wiem co mam myslec.

l22nhdgen92nqanl.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko to super wiadomości przed świętami, mam nadzieję że dadzą ci na czas nieokreślony :)
    Jola a może warto pójść do tego gina na wizytę prywatną i porozmawiać o tym terminie w szpitalu. Wiesz jak u nas jest wizyta prywatna=legalna forma łapówki. Może by to coś dało. Szkoda tyle czekać.
    dmuchawiec mi też robi się słabo na niektórych badaniach ale dla małego okruszka wszystko zniosę:)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Anga1989
    powtórz test za kilka dni jeśli @ nie przyjdzie, może coś się lekko przesunęło
    I powiedz nam coś więcej o sobie i swoich staraniach :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze... to tak mi sie chce jezdzic....
    Ja uważam że śniadania powinny być rodzinne , wszyscy przy jednym stole , od tego są święta..
    A nie kazdy oddzielnie...ale czasem tak jest.
    Stwierdziłam jednak że jak będziemy już mieszkać oddzielnie to zrobie śniadanie takie i zaproszę wszystkich, i nie bedzie mnie interesować czy ktoś nie chce siedziec przy stole z kims...
    Męczą mnie takie święta że godzine trzweba tu posiedzieć i juz jechać dalej...

17u9i09kie6sdzrt.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ