X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probuje :-P

Pooola daj znac co i jak :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie poola daj znac :)
    Co chwile zagladam i zagladam...

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam kochane ,że umieram z powodu bolu dziąsła przez które przebiła sie 8 ból jest nie do wytrzymania siedze i rycze. nic nie moge zrobic niczymm złagodzić bólu zaraz chyba umrę;(

24afed3688.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ale się rozpisałyście :) Nie wiem czy dam radę to dziś nadrobić, bo padam na twarz. Byłam dziś pierwszy dzień w nowej pracy i już wiem, że będę szukać czegoś innego. Po powrocie do domu znalazłam nawet bardzo atrakcyjną jak dla mnie ofertę i w poniedziałek z rana będę dzwonić. Jutro mam cały dzień w pracy 11:00-21:30 :/ Dobija mnie fakt, że będę miała zawalone praktycznie wszystkie weekendy i jest to praca na dwie zmiany. Nie wiem kiedy będę się widywać z mężem :( Także dziękuję bardzo za kciuki, ale może niech będą na poczet mojej poniedziałkowej rozmowy :P Nie widzę już dziś na oczy a dostałam przeogromny plik kartek ze szkoleniem bhp i jutro mam pisać z tego test. Choroba coraz bardziej mnie rozkłada, gardło boli, zaczynam się czuć naprawdę fatalnie. Ale niestety muszę to chociaż przejrzeć...

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia, no szkoda, że trafiła się akurat taka praca. Dobrze, że jesteś konkretna i wiesz czego chcesz, bo najgorzej jest "zasiedzieć" w nienawidzonej pracy. Dzwoń w poniedziałek do tej drugiej, może akurat to będzie to! Mnie na nogi postawił groprinosin, a też przed szkoleniem myślałam, że się rozłożę.

Karolina w ciąży można brać paracetamol, wiadomo w nie dużych ilościach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 20:51

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh wiem co to za bol, kilka lat temu dawaly mi ósemki popalic. Wez apap, nie zaszkodzi. Lepiej unikac w I trym lekow ale w takiej sytuacji to nie ma wyjscia.

Pola szkoda ze lipa wyszla z praca ale nie poddawaj sie i szukaj do skutku takiej ktora Ci sie spodoba. Satysfakcja z pracy to polowa sukcesu. W takim razie w pon bede dalej kciukala :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen21 wrote:
    Powiem wam kochane ,że umieram z powodu bolu dziąsła przez które przebiła sie 8 ból jest nie do wytrzymania siedze i rycze. nic nie moge zrobic niczymm złagodzić bólu zaraz chyba umrę;(

Po pierwsze paracetamol - na pewno nie zaszkodzi a zlagodzi nie tylko ból ale też stan zapalny.
    Pp drugie dentosept - ziołowa płukanka do ust. Co prawda na bazie alkoholu ale jak jej nie połkniesz to wszystko bedzie spoko. Mi uratował życie bo miałam dokładnie taka samą sytuację na początku ciąży. Rozrabiasz z wodą tak jak jest podane na opakowaniu i płuczesz. Przynosi natychmiastową ulgę, przynajmniej u mnie tak było.

Ponieważ ja już chodziłam po ścianach jak mi się te ósemki wyrzynały pozwalałam sobie na noc na antidol 15 (paracetamol z jakimś dodatkiem). Można je stosować w ciąży o ile "korzyści przewyższają ryzyko zażywania". Ja uznałam że jedna tabletka nikomu krzywdy nie zrobi i tylko dzięki temu mogłam spać.

Mam nadzieję że nie będziesz cierpieć długo. Mnie trzymało około tygodnia ale tak że jadłam tylko kaszki mleczno-ryżowe dla dzieci bo miałam tak spuchnięte Wszystko że nie mogłam nawet ust otworzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 21:27

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie mogłam się powstrzymać i nadrobiłam Wasze dzisiejsze wpisy ;)

Dorcia przykro mi z powodu tego co się stało, ale skoro i tak nie możesz już nic z tym zrobić to, że tak powiem... trudno. Co się stało to się nie odstanie. Wiem, że łatwo się mówi, ale skoro i tak nie masz na to wpływu to szkoda nerwów i zdrowia (szczególnie, że teraz denerwujesz się za siebie i bobasa ;))

Kamila super, że wiesz już co z porodem :) Jejku... lada dzień będziesz miała Frania na świecie :D Jak to zleciało. Przecież dopiero chwilę temu dowiedziałaś się, że jesteś w ciąży.

Emilka, o ruskim termosie nie słyszałam :D

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, moim zdaniem za dwa dni OF przesunie owilację na 16dc, ale mogę się mylić ;)

dżelka lubi tę wiadomość

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nie wiedzialam ze antidol jest paracetamolem. Ja tez go bralam kiedys i pomagal i nie tylko na osemki a nawet jak bronilam sie przed dentysta. Nie proponowalam go bo myslalam ze jest zupelnie zabroniony.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam antidal to paracetamol z kodeina. Nie mówię, że bym się nim faszerowała ale w najgorszych momentach, żeby tylko udało się przespać kilka godzin się zdecydowałam.

Robiłam wtedy dosyć duży reserch co do tego co można a czego nie w ciąży. Ja sobiw tak pomagałam ale to są tylko moje opinie i nie chciałabym żeby je traktować wiecie, jak opinię lekarza czy coś. Ostatecznie każdy musi zdecydować czy korzyść z zażycia jakiegoś preparatu będzie większa od ewentualnego zagrożenia. A z doświadczenia wiem, że ból zęba i ucha potrafi niesamowicie popsuć życie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 21:52

blumen21 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej cala noc nie spalam ;( płukam szałwia dzis odrobinke lepiej. Jesć nic nie mogę buzi zamknąć nie moge bo mi tak spuchło dziąsło;/ w zyciu nie miałam takiego bólu ;/ w aptece powiedzieli,ze nic nie mogę brac nawet apapu.. na poczatku ciąży;/ ide o 12 odebrac bete glowa mi pulsuje tak ze chyba się wykoncze;/

24afed3688.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen trzymaj sie też przechodziłam ten ból z masą srodków przeciwbólowych wiec nawet nie chce myślec jak się czujesz:( daj znać jak beta

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen, fatalnie z tymi dziąsłami, mam nadzieję, że to przejściowe i szybko będzie lepiej. Daj znać jak druga beta.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina płukanki dentoseptem powinny załagodzić sytuacje i ściągnąć stan zapalny. Niestety ósemki są wredne i trzeba przez to jakoś przejść. Trzymam kciuki za betę :)

Pola miejmy nadzieje że szybciutko znajdziesz pracę, która będzie satysfakcjonująca dla Ciebie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 11:48

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen a od kiedy się starasz ? pewnie już pisałas o tym ale tyle tych postów :)

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Ci Karola tego bolu tym bardziej ze niewiele mozesz poradzic terqz na ten bol. Dobrze ze chociaz plukanka z szalwi troszke pomogla.
    Czekam na Twoj wynik bety :-)

A mnie od rana boli glowa, dolne cisnienie mam niskie a pogoda nie sprzyja :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dokładnie kwiatuszek ta pogoda i u mnie dziś daje się we znaki a jeszcze jestem w pracy :/ a popołudniu goście choć nastrój średni:/

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko a jak się ogólnie czujesz, jeśli chodzi o wstręt do jedzenia itp? minęło już i jest ok? :)

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz jest troche lepiej, moze jescze sama z siebie nie powiem ze zjadlabym np kotleta ale jak juz go zrobie dla meza to i ja zjem. Kanapke z wedlina tez takze bardzo powoli ale wracam do normalnego jedzenia :-) wczesniej nawet o przyrzadzaniu miesa nie bylo mowy.

Wzielam apap i licze ze pomoze na bol. Mezu pojechal do mamy. Pytal sie czy jade z nim ale stwierdzilam ze ona na bol glowy to moze tylko zaszkodzic :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ