X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona niech Cie ktos uszczypnie i biegnij na bete :) kciukam :)

100krotka:) lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratulację! Sylwia na racje idź na betę! :D

Dorcia, to ja musiałabym liczyć dopiero na grudzień :P

100krotka:) lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bede jeszcze dziekowac a z beta niestety musze poczekac do srody

• dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ,dziewczynki poczytuje staram sie cos nadrobic ale ,nie dam rady. meczy mnie bardzo siedzienie przy komputerze oczy bola wiec unikam go ...

Widze ze Pola naprawde w pomyslowy sposob zalatwial sprawe zmiany pracy:)
    A jak ta nowa praca ?zadowolona jestes Polu?

Iwonce juz pisalam aby na bete smigusiem leciala:)

Ja w weekend troche posiedzialam z mezem bo w czwartek wrocil z delegacji a jutro znow jedzie.
    Pozatym u mnie bywa roznie raz lepiej raz gorze..

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png

Wysłany: 4 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:

Dorcia, to ja musiałabym liczyć dopiero na grudzień :P

Kochana z racji tego, ze jeszcze się nie starasz to od grudnia to najpłodniejsze jajeczko czeka na Wasz pierwszy miesiąc starań :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze już uschło z tęsknoty czekając tyle czasu :P haha

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 4 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś Ty, czeka a zniecierpliwione na żołnierzy :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, pokaż nam, że można zajść w pierwszym cyklu :)

miszkaaa, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:30

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 4 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, wszystko ok, CRL ok 10 cm. Kolejna wizyta 1 czerwca i polowkowe w pierwszyh dwoch tygodniach czerwca ale nie wiem czy bedzie w mojej klinice ten doktorek, ktory robil genetyczne i pewnie bede musiala szukac jakiegos innego do tego 1 USG :-/ badania narazie w miare, wiec nic mi nie zapisal.

No i powiedzial ze na jego oko bardziej mu maluch wyglada na dziewczynke ale ze nie podjal by sie teraz oceny płci tym bardziej, ze kiepsko dzidek ulozony byl, tak jakos pod kątem od boku.

dmuchawiec lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! spooro czasu mnie tu nie było, ale dziś musiałam do was zajrzeć bo ujrzałam dwie kreski na teście :) :) nie mogę w to uwierzyć bo ponad dwa lata nie mogłam zajść w ciąże a tu taka niespodzianka :)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:30

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja to mam wrażenie ze płeć męska chce zdominować świąt :P by najmniej moje otoczenie, bo dookoła rodzą sie sami chłopcy. Więc Dorcia,przydała by sie dziewczynka dla równowagi :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę! Ale się nam tutaj testy pozytywne posypały :) tak trzymać i oby tak dalej, gratuluje dziewczyny :) Ze mną @ się już pożegnała, więc od dziś powrót do temperatury :) I zrobiłam start z wiesiołkiem :) Jakoś jestem pozytywnie nastawiona :)Ale boję się tego nastawienia, żeby po nim nie przyszło rozczarowanie. No nic tam...będzie co ma być :)

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 4 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój doktorek ma kiepski sprzet i sam powiedział ze na nim ciezko bedzie dojrzec. Mój mąż i ojciec rozczarowani bo woleliby zeby to chłopic był i w sumie wyprawke, która dostane po siostrzensu jest dla chłopca. No i pierwszego chcielismy chlopca. Lekarza przypuszczenia to powiedzmy 51% na dziewczynke do 49% na chłopca wiec nie nastawiam sie na nic.
    A przeczuc nie mam zadnych :)

Jeśli bedzie dziewczynka to juz słysze teściowa "a nie mówiłam???" wrrr!!!

A tak w ogóle to dziś doszlo do nas zaproszenie na ślub na ostatnią sobote sierpnia... problem z tym, ze my mieszkamy po warszawa a weselicho pod białymstokiem :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi się przypomniało, że któraś z Was pisała o problemach z dziąsłami. Ja jakiś miesiąc temu wylądowałam u specjalisty chorób błon śluzowych (czy czegos takiego) i okazało się, że mam gigantyczny stan zapalny całej jamy ustnej. Przepisał mi 3 rzeczy:
    - pasta do zębów biodent
    - płyn do płukania dentosept complex (koniecznie complex)
    - maść do smarowania salumin active.

Powiedziałam mu o staraniach, powiedział, że to wszystko mogę jak najbardziej stosować będąc w ciąży. Mycie zębów 2x dziennie i po każdym myciu, płukanie płynem i ta maść. Byłam nastawiona bardzo sceptycznie, bo to ani na recepte, skoro w ciąży można stosować to pewnie jakieś badziewie a okazało się, że po 4 dniach była już koloooosalna różnica. Więc naprawdę gorąco polecam :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać, że kazał wymienić szczoteczkę na mięciutką :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja pisalam o dziąsłach przeszło po tyg;) 100 krotka gratuluje leć na Bete.mnie lapia mdłości ale wieczorem dziwne;/ nadal pracuje nie wiem jeszcze ile dam radę. w czwatrek 1 usg jestem pełna obaw po prostu się boję. Pustego jaja plodowego brak zarodka albo nie bijącego serduszka;(

24afed3688.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dwóch kresek na teście :)

Dorotko super że u Ciebie wszystko w porządku :)

Jestem po wizycie u ginekolog. Dostałam Euthyrox w najmniejszej dawce (12,5) w celu zmniejszenia stanu zapalnego tarczycy. Lekarka powiedziała mi o chorobie i skrupulatnie zanalizowała wyniki, które robiłam (pakiet przed ciążą) oraz zaproponowała co mogłabym jeszcze wykonać. Zrobiła cytologię (wynik za tydzień) i USG które ucieszyło mnie ogromnie :) Na prawym jajniku zobaczyłam piękny pęcherzyk. Dzisiaj lub jutro pęknie. Lekarka zmierzyła endometrium które wynosi 12mm. Macica itd w porządku jak to powiedziała "tylko robić dzieci" ;) Ze względu na antybiotyk brany przez męża mieliśmy zaniechać starań ale po konsultacji z gin jak i internistką, które stwierdziły że przy duomoxie nie ma przeciwwskazań do starania o maleństwo podjęliśmy próby :)

lotta.89 lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, wyrzuć z głowy czarne myśli. One nie pomagają :* Trzymam kciuki <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ